Przejdź do forum
Farmakologiczny dop...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Farmakologiczny doping mózgu. Ritalin, Adderall, Focalin, Provigil...

186 Posty
78 Użytkownicy
257 Reakcje
185.3 K Wyświetlenia
kazah00
PokerStrategist

Dość ciekawy temat ja generalnie jestem fanem natury, macie jakieś artykuły o naturalnych metodach?(herbatki, ziólka, przyprawy)

Odpowiedz
Cytat
marinero36
Elite Grinder

kropka bo beka z pokerowych ćpunów :happy:

Odpowiedz
Cytat
8dyb8
Oldschool Grinder

Napisane przez kazah00
Dość ciekawy temat ja generalnie jestem fanem natury, macie jakieś artykuły o naturalnych metodach?(herbatki, ziólka, przyprawy)

wyzej podalem produkt ktorego skladniki pochodza z rzeczy ktore wyrosly w ziemi ;p naturalnie to bedziesz mial mieszkajac w rainforescie bedac herbalista i wrzucajac roslinki do garnka, wszystko inne w takim czy innym stopniu bedzie przetworzone

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Napisane przez evLeisure
witrenko
Wygląda ciekawie. Na pewno największy plus to legalność. Dzięki za link.

aghiri
Ciekawe, że Modafinil jest droższy od Ritalinu. Może ze względu, że jest bezpieczniejszy? Jeżeli działanie jest tak dobre jak piszesz to może nie ma potrzeby pakować się w Ritalin.

Z dostępnością nie ma problemu. Wystarczy w Google wstukać i mamy wszystko lol Aż kpina jak jawnie działa taki rynek... Firma co prawda nie Cephalon, a SUN Pharma. Mają tabletki pod nazwą Modalert (200 mg).

Ritalinu nigdy nie brałem, więc nie mogę się wypowiedzieć.
Co do modafinilu kupowanego online, to kilka lat temu kupiliśmy z kumplami na spółę modafinil 100mg z SUN Pharmy. Pakowany po 100 tabletek za ok. 100$. Zaryzykowaliśmy i po dwóch tygodniach przyszła paczuszka z Fidżi. Generalnie bardzo słabo działał, mieliśmy wszyscy podobne odczucie, że bardzo mało jest tam substancji czynnej, a część tabletek to w ogóle była jakby placebo. Daliśmy sobie spokój i później wypróbowaliśmy oryginalny Cephalonu, zupełnie inna bajka. Już nigdy online nic z tych rzeczy nie kupię, bo cholera wie co tak naprawdę oni tam pakują.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Oprócz Hiszpanii wiesz gdzie można dostać oryginalny Provigil Cephalonu? W Polsce znalazłem tylko Sun Pharma. Niby niesprowadzany, ale to obv nie wiadomo.

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

W Irlandii (Dublin) babka w aptece mówiła, że na to jest wymagana recepta, ale sama może wypisać jak się nie ma, dopłata 100e :D
W Portugalii i we Włoszech bez recepty się nie dało.

W Polsce Sun Pharma? To na pewno sprowadzane. Generalnie Sun Pharma to ponoć ogromna firma farmaceutyczna.. kiedyś robiłem research i wydawała mi się wiarygodna, ale też czort wie, czy czasem ja nie kupiłem jakiejś podróby z tej Fidżi :)

Kupowałem na stronce goodhealthpharmacy[dot]com, teraz tego sklepu w ogóle nie ma.

Odpowiedz
Cytat
Mika46
Oldschool Grinder

Napisane przez marinero36
kropka bo beka z pokerowych ćpunów :happy:

Nie masz prawa nikogo nazywać tutaj ćpunem z prostego powodu że nic nie wiesz o częstotliwości dawkowania więc jak nie masz nic ciekawego do napisania to po prostu milcz :coolface:

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Zainspirowaliście mnie, poczytałem troche na tym forum http://hyperreal.info/talk/doping-mozgu-t26568-3300.html i tam jest taki przepis niefarmakologiczny z ziół:
1. rano: żenszen olimp 2 kapsy + 1kaps ginko (80 lub 120mg nie mniej) + rozeniec gorski naturell 2 kapsy.
2. po poludniu (tak mniej wiecej 6-8 godzin od dawki porannej) to samo co rano.
3. na wieczór nic nie jesc, ewentualnie mozna zarzucic ginko albo rozenica po kapsie, aczkolwiek nie polecam bo moze utrudniac zasypianie (natlok mysli itp
)

Dawki przerażają, ale można przecież brać normalnie i ewentualnie zwiększać. Poczytałem jeszcze o tych ziołach w internetach i negatywów nie znalazłem, ewentualnie, że któreś ziółko nie działało. Pozytywów sporo. Ziół się nie przedawkuje (ew. efekty uboczne). Co jakiś czas trzeba robić przerwy np. od żeńszenia (po 1.5-2 miesiacach), bo organizm się do niego przyzwyczaja.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

ciekawy temat
z uwagi na (afaik) brak dlugoterminowych badan odnosnie negatywnych skutkow przyjmowania piracetamu
jest troche lipa

ale slyszalem wiele bardzo pozytywnych opinii od reprezentantow zawodow intelektualnie wymagajacych (prawnicy, matematycy)

Odpowiedz
Cytat
AriannaPL
Oldschool Grinder

Nie stosuje nikt czystej guarany , czy raczej się nie łapie do tematu.
Łyżka stołowa zjedzona przed sesja i człowiek jest pobudzony przez kilka godz .
Można zrobić jakigos sheaka z tym albo do jogurtu wrzucić , jednak najwyższa wydajnosc jest gdy zjemy bez dodatków przebijąc wodą . Ja odczuwam działanie po 30-60 min , i ten stan zazwyczaj trwa 3-5 h.

Odpowiedz
Cytat

Arianna długo juz się raczysz ta guarana i skąd takowa bierzesz:p?

Odpowiedz
Cytat
witrenko
PokerStrategist

Brałem guaranę w różnych postaciach jak trenowałem pływanie. W dawce powyżej zalecanej faktycznie czuć lekkie pobudzenie ale w tym temacie chodzi chyba bardziej o zwiększenie koncentracji i poprawę efektywności pracy w dłuższym okresie czasu. Ja po przekraczaniu dawki zalecanej guarany (bo tylko po takiej czułem faktyczny efekt) miałem skutki uboczne w postaci kołatania serca, drżenia rąk i ogólnego rozdrażnienia. Jak zażywałem w sesji to miałem syndrom długiego snu?? - po 2-3 intensywnych dniach padałem jak mucha i spałem z 14h.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Piracetam wydaje się bardzo ciekawy. Faktycznie nigdzie nie znalazłem, aby ktoś skarżył się na skutki uboczne, a pochwał wiele. Z tego, co czytam to działania lżejsze od wszystkich "speedo podobnych" produktów. Nie tyle daje kopa i pozwala nie spać przez x czasu, co sprawia, że jaśniej myślimy i dłużej dajemy radę wytrzymać na pełnym skupieniu; mózg się wolniej przemęcza.

O guaranie i kofeinie nie ma co pisać. Każdy wie jak działa kawa, pobudza i usuwa zmęczenie, ale organizm przyzwyczaja się dość szybko i efekty stają się... marne.

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Wczoraj kupiłem Memotropil (piracetam) 1200mg, 60 tabletek za 29 zł. Lek na receptę. Same superlatywy też o nim słyszałem, jedzą to dzieci jak i osoby w podeszłym wieku. Także stosowania dzień pierwszy :P

Ritalin ponoć mocno uzależnia, w najbliższym czasie nie zamierzam tego testować.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Strasznie tani. Dałbyś namiary gdzie dostałeś? Wysłałem zapro.

W necie niby łatwo dostać wszystko, ale cholera wie czy etopiryny nie sprzedają lub czy w ogóle paczka przyjdzie. Mało kto wysyła za pobraniem, bo niby oni też się boją, że ktoś nie odbierze paczki...

W piątek zamówiłem Ritalin (dokładniej Concerte, różni się tym, że jest specjalnych tabletkach, które uwalniają substancje stopniowo przez 12h). Połowa płatna z góry...... Chociaż tyle. Ciekawe czy cokolwiek dostane.

Odpowiedz
Cytat
picpwnz
PokerStrategist

ev wysłałem zapro, mam pytanie

Odpowiedz
Cytat
kolbex
Oldschool Grinder

Napisane przez kazah00

Z naturalnych polecam adaptogeny.
Tylko trzeba je stosować cyklicznie, tzn. co jakiś czas zmieniać jeden adaptogen na drugi, bo orgranizm się przyzwyczaja.

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Żrę ten piracetam od 5 dni po ok 4-5 tabsów dziennie i powiem szczerzę, że nie widzę żadnych efektów :D
Ale ponoć to działa longrunowo, zobaczymy czy za jakiś czas dyńka zacznie mi lepiej trybić, ale szczerze w to wątpię :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

aghiri

Temat na forum Hyperreal. "Ciężka psychicznie praca po 12h dziennie. Co brać?"

Zajrzyj do powyższego tematu. Może kwestia za małych dawek lub niewystarczającej ilości glukozy?

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Napisane przez evLeisure
aghiri

Temat na forum Hyperreal. "Ciężka psychicznie praca po 12h dziennie. Co brać?"

Zajrzyj do powyższego tematu. Może kwestia za małych dawek lub niewystarczającej ilości glukozy?

Jak Ci dojdzie dasz tutaj info czy nie fake i ew link ?

Odpowiedz
Cytat