Przejdź do forum
coolery vs fishe

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] coolery vs fishe

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
479 Wyświetlenia
Demiurg12

czesc

wiem lechu ze nieodpisalem ci jeszcze na temat mojej niecierpliwosci, ale jeszcze nie rozkminilem skad ona sie bierze , to jest zlozony temat na temat poszczegania pieniadza celow itp ,

natomiast dzis mam problem poniewaz , nauczylem sie oswajac bad beaty , juz nie rusza mnie np kiedy to mam KK na T33 i wystakuje AT a spadnie na ostatniej A i juz , w takich sytaciach jestem w 100% pewny ze dobrze zagralem i nic innego mnie nie interesuje , ( tiltuje mnie tylko kiedy taka sytacja zdaza sie 4x pod rzad :D ale to zadko kto wytrzyma )

natomiast nie daje sobie rady kiedy to wyplacam sie fishom bo moje mocne/bardzo mocne uklady , zostaja zlamane przez ich jeszcze lepsze , problem pojawia sie tutaj bo tak naprawde nigdy do konca nie mozna byc pewnym czy podczas wchodzenia all in jest sie z przodu czy z tylu , mozna tylko szacowac swoje szanse , i tak tiltuje mnie kiedy to trafiam 2 pary na flopie 978 MAM 98 przeciwnik fish mi gra jakis check/rasie i musze sie stakowac a on pokazuje mi 65, albo trafiam Over Pare na boardze 246 na boardzie , i tez tutaj jest jakas grubsza akcja , wiem ze fish na takim boardzie moze szeroko sie stakowac , ale akurat na mnie zawsze ma jakies 62 czy 53

i jezeli takie rzeczy dzieja sie w sesji , to jestem zly i ztlitowany , ale jezeli do tego doda sie jeszcze ze ja wogole takich ukladow nie trafiam w odwrotna strone , to znaczy , moje sety , strity 2 pary , wogole nie zostaja splacone i fishe zrzucja sie na zwykyl cbet albo cos w tym stylu , to ja goraczki dostaje

to wszystko poteguje fakt , ze chce jak najszybciej wybic sie z micro , i mam np zly tydzien nic nie moge wygrac , bo dostaje caly czas takie akcje i ciezko mi to zniesc;/

edit:
sytacje przed chwili :

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 Pot-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP1$14.87:///////;MP2$25.00:///////;MP3$10.00:///////;CO (Hero)$25.00:///////;BU$27.04:///////;SB$20.22:///////;BB$38.86:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:d, J:h.
3 folds, Hero raises to $0.85, BU folds, SB calls $0.75, BB folds.

Flop: ($1.95) J:c, A:d, Q:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($1.95) 4:s (2 players)
SB checks, Hero bets $0.94, SB raises to $1.88, Hero calls $0.94.

River: ($5.71) J:d (2 players)
SB bets $1.75, Hero raises to $5.50, SB calls $3.75.

Final Pot: $16.71.

Results follow:

SB shows a full-house, fours full of jacks(4:c 4:d).
Hero shows three of a kind, jacks(K:d J:h).

SB wins with a full-house, fours full of jacks(4:c 4:d).

2:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 Pot-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$25.90:///////;MP3$18.33:///////;CO$30.64:///////;BU$26.14:///////;SB$42.50:///////;BB$20.04:///////;MP1$19.47:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:s, K:s.
MP1 folds, Hero raises to $0.85, MP3 calls $0.85, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($2.05) Q:c, A:d, 2:h (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

Turn: ($2.05) 2:c (2 players)
Hero bets $1.50, MP3 calls $1.50.

River: ($5.05) A:h (2 players)
Hero bets $3.50, MP3 calls $3.50.

Final Pot: $12.05.
Results follow:

Hero shows a full-house, aces full of twos(A:s K:s).
MP3 shows a full-house, aces full of queens(A:c Q:d).

MP3 wins with a full-house, aces full of queens(A:c Q:d).

w tych rozdaniach moglem przegrac duzo wiecej , ale tak jak mowilem przeciwnici to kompeltni idioci -.- , i tiltuje mnie ten fakt ze fish zajebiscie trafia nie wiem seta , 88 na JJ8 ja mam AJ stakuje sie i typ mi pokazuje 88 to mnie szlak trafia , ze OK typ trafi tez monstery ale akurat zawsze wtedy ja tez mam zajebiscie na zasieg tego fisha -.-

7 odpowiedzi

To samo u mnie i póki co nie znalazłem dobrego rozwiązania :(

Dołączam się. Bardzo podobny problem. Strasznie denerwujące i wyprowadzające z równowagi! Czy ma to jakiś związek z wariancją? Czy my jesteśmy jacyś inni czy co?

variat

natomiast dzis mam problem poniewaz , nauczylem sie oswajac bad beaty , juz nie rusza mnie np kiedy to mam KK na T33 i wystakuje AT a spadnie na ostatniej A i juz , w takich sytaciach jestem w 100% pewny ze dobrze zagralem i nic innego mnie nie interesuje , ( tiltuje mnie tylko kiedy taka sytacja zdaza sie 4x pod rzad ale to zadko kto wytrzyma )

Widzisz, juz sam w tej wypowiedzi okreslasz granice, do ktorej akceptujesz. Sam od siebie w tym momencie oczekujesz, ze jesli to sie zdarzy n-ty raz, to przestaniesz akceptowac. Gwarantuje Ci, ze jesli bedziesz tego oczekiwal od siebie, to tak wlasnie bedzie. Pytanie, czy chcesz tego i czy przyblizy Cie to do Twoich celow?

Mowienie, ze to rzadko kto wytrzyma, jest usprawiedliwieniem i wymowka dla Twojego ego. Chcesz odrzucic czesc Demiurga, ktora wie, ze bezwzgledu na ilosc badbeatow tiltowanie jest slaboscia, bo ona rani Twoje ego. Wlasnie dlatego karmisz je tekstami w stylu: 'eee, nikt by nie dal rady' , 'ja mam po prostu pecha'. Korzystac z faktow, statystyka podpowiada nam, ze pewnie 9x% ludzi nie osiaga tego, co by chcieli osiagnac. Czy nadal uwazasz, ze warto patrzec na ludzi? 'Sam od siebie wymagaj najwiecej' - bardzo fajne slowa:)

natomiast nie daje sobie rady kiedy to wyplacam sie fishom bo moje mocne/bardzo mocne uklady , zostaja zlamane przez ich jeszcze lepsze , problem pojawia sie tutaj bo tak naprawde nigdy do konca nie mozna byc pewnym czy podczas wchodzenia all in jest sie z przodu czy z tylu , mozna tylko szacowac swoje szanse , i tak tiltuje mnie kiedy to trafiam 2 pary na flopie 978 MAM 98 przeciwnik fish mi gra jakis check/rasie i musze sie stakowac a on pokazuje mi 65, albo trafiam Over Pare na boardze 246 na boardzie , i tez tutaj jest jakas grubsza akcja , wiem ze fish na takim boardzie moze szeroko sie stakowac , ale akurat na mnie zawsze ma jakies 62 czy 53

Pewnie grales sesje przed chwila, co? Twoje opisy sa bardzo nacechowane emocjami. Sytuacje, o ktorych piszesz naprawde nie sa wyjatkowe.

Dlaczego boli Cie, gdy fisz wygrywa rozdanie? Poszukaj u siebie przekonan:

- 'nie powinienem przegrywac z fiszami'
- 'fisze nie powinny wygrywac' (wbrew pozorom pierwsze i drugie przekonanie sa inne)
- fisze powinny miec tyle samo szczescia co ja (a tu przekonania bazowe to 'poker powinien byc sprawiedliwy)
- ....

Mowisz, ze masz problem, bo nie wiesz do konca czy jestes z przodu przed wejsciem AI. To, jakie karty pokaze przeciwnik nigdy nie bedzie zalezalo od Ciebie - Ty mozesz go tylko probowac stawiac na konkretny zakres. Czyli Twoim problemem jest to, ze nie mozesz kontrolowac rzeczywistosci. Pytanie tylko czy mozesz ja kontrolowac? Rozgranizaj rzeczy, na ktore masz wplyw i na ktore nie masz wplywu.

Ogolnie wszystko, co tu opisales jest naprawde bardzo, ale to bardzo powszechnym zjawiskiem w tym dziale i na pewno znajdziesz parenascie tematow, ktore roznic sie beda od tej wypowiedz jedynie struktura boardu.

Sprobuj naprawde poszukac tego i samemu cos napisac/przenalizowac.

i jezeli takie rzeczy dzieja sie w sesji , to jestem zly i ztlitowany , ale jezeli do tego doda sie jeszcze ze ja wogole takich ukladow nie trafiam w odwrotna strone , to znaczy , moje sety , strity 2 pary , wogole nie zostaja splacone i fishe zrzucja sie na zwykyl cbet albo cos w tym stylu , to ja goraczki dostaje

Ok - opisales wszystko. Dla Ciebie ta sesja to byl istny armagedon, tylko, ze plomieni ognia dodales temu zdarzeniu swoimi emocjami. A teraz stan sobie jako obserwator, ktory po prostu widzi fakty.

to wszystko poteguje fakt , ze chce jak najszybciej wybic sie z micro , i mam np zly tydzien nic nie moge wygrac , bo dostaje caly czas takie akcje i ciezko mi to zniesc;/

Rzecz w tym, ze fakty nic nie poteguja. Fakty, to fakty. Potegujesz wszystko tylko Ty sam. Czyli chcesz sie wybic z micro. Co musisz zrobic, zeby zwiekszyc szanse na powodzenie? A wlasciwie co mozesz zrobic? Czy walka z softem, rzeczywisoscia i czyms co od Ciebie kompletnie nie zalezy wplywa jakkolwiek na powodzenie?

Btw. na koniec powtorze tylko, ze wklejanie rozdan daje jasno do zrozumienia, ze ten post pisaly emocje, a nie Ty. Osobiscie nawet nie zwrocilem uwagi, jaka reke miales. Zrozum, ze masz pracowac nad soba, a nie nad softem! Podsumowujac, zastanow sie tylko co mozesz zdzialac w takich kwestiach:

- fisz trafia karete
- AA przegrywa z 27o
- od 10k rak nie trafilem zadnego seta

Co mozesz zrobic zeby popracowac nad tymi sytuacjami, ktore jak to powiedziales, sa Twoim problemem. Pomysl nad tym chwile, a powinines dojsc do totalnego absurdu.

variat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12

dzieki wielkie , przeczytalem , narazie nie mam czasu na analize .... kobieta... zasiade w nocy i dpisze

co do sedna , tak pisalem post goraco po sesji jeszcze nabuzowany

sz3sz

pierwsza reka beznadziejnie rozegrana
podobnie jak druga

lechrumski

wiem lechu ze nieodpisalem ci jeszcze na temat mojej niecierpliwosci, ale jeszcze nie rozkminilem skad ona sie bierze , to jest zlozony temat na temat poszczegania pieniadza celow itp ,

Cierpliwość jest balansem pomiedzy pospiechem i prokrastynacja. Prokrastynacja to chorobliwe odkladanie rzeczy na pozniej najczesciej w obawie przed porazka badz popelnieniem bledu. Z kolei pospiech najczesciej wynika z udowadniania. Bazowym przekonaniem dla obu historii jest "nie jestem wystarczajaco dobry". kiedy nie ma pospiechu i nie ma odkladania to rodzi sie cierliwosc i akceptacja tego co jest.

Problemem nie jest to ze wyplacasz sie fishom. Gdyby to bylo problemem to juz bys sobie poradzil. Ciagle wracaja Ci podobne historie. Zrob sobie 2 kolumny:
-chce byc postrzegany jako:
-nie chce byc postrzegany jako:

i wypisz to co znajdziesz - tam beda bardzomciekawe wnioski.

Problemem jest tutaj bardziej brak pewnosci albo strach przed nieznanym.Kazda osobowosc zawsze dazy do bezpieczenstwa i stagnacji. Dlatego dzialanie w srodowisku ciaglej zmiennosci jest ogromnym wyzwaniem. Sprawdz po co Ci pewnosc? Jak Ty to interpretujesz - jak dla mnie to mechanizm kontroli albo poszukiwania wtornego zysku w postaci poczucia bezpieczenstwa.

Popracuj nad historia "nie jestem wystarczajaco dobry"

pozdro