czesc
wiem lechu ze nieodpisalem ci jeszcze na temat mojej niecierpliwosci, ale jeszcze nie rozkminilem skad ona sie bierze , to jest zlozony temat na temat poszczegania pieniadza celow itp ,
natomiast dzis mam problem poniewaz , nauczylem sie oswajac bad beaty , juz nie rusza mnie np kiedy to mam KK na T33 i wystakuje AT a spadnie na ostatniej A i juz , w takich sytaciach jestem w 100% pewny ze dobrze zagralem i nic innego mnie nie interesuje , ( tiltuje mnie tylko kiedy taka sytacja zdaza sie 4x pod rzad
ale to zadko kto wytrzyma )
natomiast nie daje sobie rady kiedy to wyplacam sie fishom bo moje mocne/bardzo mocne uklady , zostaja zlamane przez ich jeszcze lepsze , problem pojawia sie tutaj bo tak naprawde nigdy do konca nie mozna byc pewnym czy podczas wchodzenia all in jest sie z przodu czy z tylu , mozna tylko szacowac swoje szanse , i tak tiltuje mnie kiedy to trafiam 2 pary na flopie 978 MAM 98 przeciwnik fish mi gra jakis check/rasie i musze sie stakowac a on pokazuje mi 65, albo trafiam Over Pare na boardze 246 na boardzie , i tez tutaj jest jakas grubsza akcja , wiem ze fish na takim boardzie moze szeroko sie stakowac , ale akurat na mnie zawsze ma jakies 62 czy 53
i jezeli takie rzeczy dzieja sie w sesji , to jestem zly i ztlitowany , ale jezeli do tego doda sie jeszcze ze ja wogole takich ukladow nie trafiam w odwrotna strone , to znaczy , moje sety , strity 2 pary , wogole nie zostaja splacone i fishe zrzucja sie na zwykyl cbet albo cos w tym stylu , to ja goraczki dostaje
to wszystko poteguje fakt , ze chce jak najszybciej wybic sie z micro , i mam np zly tydzien nic nie moge wygrac , bo dostaje caly czas takie akcje i ciezko mi to zniesc;/
edit:
sytacje przed chwili :
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.1/$0.25 Pot-Limit Hold'em (7 handed)
Known players:
[tg]MP1$14.87:///////;MP2$25.00:///////;MP3$10.00:///////;CO (Hero)$25.00:///////;BU$27.04:///////;SB$20.22:///////;BB$38.86:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with K:d, J:h.
3 folds, Hero raises to $0.85, BU folds, SB calls $0.75, BB folds.
Flop: ($1.95) J:c, A:d, Q:s (2 players)
SB checks, Hero checks.
Turn: ($1.95) 4:s (2 players)
SB checks, Hero bets $0.94, SB raises to $1.88, Hero calls $0.94.
River: ($5.71) J:d (2 players)
SB bets $1.75, Hero raises to $5.50, SB calls $3.75.
Final Pot: $16.71.
Results follow:
SB shows a full-house, fours full of jacks(4:c 4:d).
Hero shows three of a kind, jacks(K:d J:h).
SB wins with a full-house, fours full of jacks(4:c 4:d).
2:
Spoiler
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.1/$0.25 Pot-Limit Hold'em (7 handed)
Known players:
[tg]MP2 (Hero)$25.90:///////;MP3$18.33:///////;CO$30.64:///////;BU$26.14:///////;SB$42.50:///////;BB$20.04:///////;MP1$19.47:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP2 with A:s, K:s.
MP1 folds, Hero raises to $0.85, MP3 calls $0.85, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.
Flop: ($2.05) Q:c, A:d, 2:h (2 players)
Hero checks, MP3 checks.
Turn: ($2.05) 2:c (2 players)
Hero bets $1.50, MP3 calls $1.50.
River: ($5.05) A:h (2 players)
Hero bets $3.50, MP3 calls $3.50.
Final Pot: $12.05.
Results follow:
Hero shows a full-house, aces full of twos(A:s K:s).
MP3 shows a full-house, aces full of queens(A:c Q:d).
MP3 wins with a full-house, aces full of queens(A:c Q:d).
w tych rozdaniach moglem przegrac duzo wiecej , ale tak jak mowilem przeciwnici to kompeltni idioci -.- , i tiltuje mnie ten fakt ze fish zajebiscie trafia nie wiem seta , 88 na JJ8 ja mam AJ stakuje sie i typ mi pokazuje 88 to mnie szlak trafia , ze OK typ trafi tez monstery ale akurat zawsze wtedy ja tez mam zajebiscie na zasieg tego fisha -.-