Przejdź do forum
Cel a jego motywacj...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cel a jego motywacja

1 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
340 Wyświetlenia

Na początku chciałbym się przywitać bo pomimo, że na PS jestem zarejestrowany już od dawien dawna to teraz dopiero piszę swojego pierwszego posta. Tak więc witam wszystkich =)

Mam taki problem, jakiś czas temu postawiłem sobie pewien cel (nie związany z pokerem), który powiedziałbym miał dla mnie ważność około 7/10 (w sensie 10 jako bardzo istotne), natomiast dzisiaj w trakcie pracy nad mindsetem uświadomiłem sobie że motywacją stojącą za tym celem była patologiczna potrzeba kontroli, co praktycznie zburzyło cały mój obraz siebie. Nigdy bym siebie nie posądzał o jakąkolwiek potrzebę kontroli czegokolwiek, aż do dzisiaj... Póki co jeszcze nie dotarłem do "dlaczego" stojącego za tym, że muszę wszystko mieć pod kontrolą ale mam nadzieję że nie zabraknie mi motywacji do wyciągania brudów ze swojej psychiki i relatywnie szybko się dowiem.

W każdym bądź razie po uświadomieniu sobie tego priorytet celu spadł do około 3/10, czy to znaczy że za tym celem kryją się jeszcze jakieś inne motywacje, których na chwile obecną nie jestem jeszcze świadomy? Czy po jakimś czasie ten cel zostanie zapomniany? Czy tylko wyparty do podświadomości i kiedyś znowu zaatakuje niczym Szczęki V :P

Wybaczcie że piszę w taki niesprecyzowany sposób ale jeśli nie jest to bardzo istotne dla sprawy to szczegóły chciałbym zachować dla siebie.

Korzystając z okazji chciałbym też podziękować Leszkowi za ogrom wiedzy który przekazał w swoich treningach i całemu PS zresztą też ;)

Odpowiedz
Cytat