Przejdź do forum
Brian Tracy - tajem...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Brian Tracy - tajemnice sukcesu

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
707 Wyświetlenia
BadBoy1989

Siema,

Zainspirował mnie do tego tematu audio book autorstwa Briana Traciego, Ogólnie sam audiobook, ebook czy książka jest genialna, polecam oczywiście każdemu, jednak skupie isę na jednej rzeczy czyli stawianie sobie celów pokerowych. Brian w swoim audiobooku przytoczył następujące badania:
Zapytano studentów Harwardu czy mają jasne i klarowne zapisane cele, czy mają cele ale niezapisane, lub czy w ogóle nie mają żadnych celów.

Wyniki rozkładaly się następująco 3% a, 13% b, 84% c. Po 20 latach okazało się, że grupa a posiada 10 razy więcej gotówki od gruby b i c razem wziętej. Więc zmotywowany ta książką proponuje by kazdy bez czytania dalej wypisał 20 sposobów jak można polepszyć swjoą grę w pokera i zbliżyć się do osiągnięcia celu np. nl100. Fjanie by było żeby przed stworzeniem swoich sposobów nie czytac sposobów innych użytkowników, bo wtedy zabije to kreatywność. No i taki mini regulamin, że sobie pozwole dodać. Każdy kto chcę wziąć udział w tym że tka powiem treningu, zabawie whatever musi samemu znaleźć 20 sposobów by osiągnąć swój cel.

Jeszcze do tego fajnie jakby Lechrumski odpowiedział czy dobrze ja osobiście zrozumiałem co autor miał na myśli, bo twórczość Briana jest dość trudna, aczkolwiek przyswajalna ; ).

POPRAWA GRY W POKERA:
1. granie codziennie 2 tyś rozdań do końca wakacji (05.10.2011r.)
2. Oglądanie 1 filmu z path to high stackes z cardrunners
3. wrzucenie 5 rozdań dziennie do oceny
4. zrozumienie oceny i zadanie pytania w razie wątpliwości bez uprzedzeń do trenerów, nie wrzucać rozdań tylko po to by potwierdzić swjoą rację.
5. poprawienie swojego własnego samopoczucia poprzez sport czyli np. a62, sto pompek.
6. ograniczenie mało relaksucjących rozrywek czyli np. granie w league of legends.
7. ograniczyc przeglądanie for dyskusyjnych, kwejków i innych, czyli szanowanie swojego czasu.
8. zorganizowanie sobie diety bez smieciowych potraw typu fast foody czy coca-cola - poprawa samopoczucia.
9. przestać myślec o krótkotrwałych wynikach finansowych a przyłożyć się do solidnej, nieemocjonalnej gry.
10. podczas sesji wyłączam wszelkie rozpraszacze czyli gadu-gadu, przeglądarki internetowe
11. przestać zastanawiać się czy poker będzie opłacalny za 2 lata tylko dawac z siebie wszystko przy stole.
12. Oglądanie filmów i czytanie książek, artykułów motywujących, pokazujący jak dobrze się rozwijac umysłowo i w dążeniu do sukcesu.
13. wyeliminowanie złego samopoczucia po przegranej sesji.
14. Nauka analizy samodzielnie, swoja analize zapisac na papierze po czym wrzucic do oceny rozdan i porownac. Zapis na kartce jest obowiązkowy by potem nie stwierdzić " no w sumie to myślałem podobnie"
15. Ocena 5 rozdań dziennie innych użytkowników i porównanie z oceną trenera
16. Postawić na krótsze, ale min. 30 minutowe sesje z krótszym lub dłuzszym odpoczynkiem - w zależności od samopoczucia.
17. Zebranie kilku złotych zasad i przeglądanie ich codziennie np. big hand big pot, small hand small pot.
18. motywowanie się przeglądaniem najlepszych blogów pokerowych.
19. Próba zdobycia informacji od lepszych graczy, jak oni doszli do sukcesu itd.
20. Wizualizacja tego jak będizemy się czuć gdy osiągniemy cel.

Fajnie by było gdyby naprawdę wygrywający gracze na wyższych stawkach równiez dali swoje cele i sposoby ich realizacji, pewnie będzie się bardzo dużo można z tego nauczyć.

8 odpowiedzi

Skąd mogę wsiąść tą książkę ? Chętnie bym przeczytał a jeszcze lepiej audio book :D

PS: Możesz edytować i dać w spoilerze.

BadBoy1989 Autor wątku
BadBoy1989

Zaakceptuj friend invite, bo ps tępi piractwo ; dddd.

YasQ

Napisane przez blelol
Skąd mogę wsiąść tą książkę ? Chętnie bym przeczytał a jeszcze lepiej audio book :D

PS: Możesz edytować i dać w spoilerze.

:facepalm:
Znalezienie tego to jest 1sek roboty, a umieszczenie linka lamalo by regulamin PS :D

variat

Panowie, cena to grosze, szanujcie prace tego czlowieka :)

BadBoy1989 Autor wątku
BadBoy1989

Ja obiecuje, że jak będę miał jak zapłacić bez straty zbyt dużej dla mojeg rolla to zakupie na pewno jakieś jego ksiązki i tak kuipe niedługo jedną książke papierową, bo nie mogę znaleźć ebooka.

napisałem ci wiadomość odpisz jak możesz :]

lechrumski

Hehe lepiej pozno niz wcale :P W sumie to juz od grudnia zeszlego roku walkujemy na forum Tracego. Tutaj znajdziesz bardzo dobry temat o planowaniu i wyznaczaniu celow cele w pokerze - zerknij sobie na niego - na pewno czesc watpliwosci od razu rozwiazesz.

Brian Tracy - tajemnice sukcesu

Tytul rewelacja:) Dla mnie najwieksza tajemnica sukcesu jest to ze nie ma zadnych tajemnic - odpowiednie podejscie, determinacja, plan i konsekwencja i mozesz osiagnac to co chcesz jesli oczywiscie jestes gotow zaplacic za to okreslona cene.

Wyniki rozkładaly się następująco 3% a, 13% b, 84% c. Po 20 latach okazało się, że grupa a posiada 10 razy więcej gotówki od gruby b i c razem wziętej. Więc zmotywowany ta książką proponuje by kazdy bez czytania dalej wypisał 20 sposobów jak można polepszyć swjoą grę w pokera i zbliżyć się do osiągnięcia celu np. nl100. Fjanie by było żeby przed stworzeniem swoich sposobów nie czytac sposobów innych użytkowników, bo wtedy zabije to kreatywność. No i taki mini regulamin, że sobie pozwole dodać. Każdy kto chcę wziąć udział w tym że tka powiem treningu, zabawie whatever musi samemu znaleźć 20 sposobów by osiągnąć swój cel.

Zgadza sie osiagniesz to co chesz, tylko pmietaj ze cel jest jednoczesnie i zasobem i ograniczeniem. Pisalem juz o tym kiedys na forum. W kazdym razie w maju zaplanowalem ze za 5 lat bede wygrywal na PLO1k. Cel z pozoru fajny ale stanowiacy jednoczesnie ogromne ograniczenie bo zalozylem sobie awansowanie ze stawkami w tempie pol roku jeden limit. I to bylo wielkie ograniczenie, ktore jak zdjalem to przeskoczylem w miesiac dwa limity i powoluje szykuje sie kolejny. Tak wiec planuj z rozwaga i ambitnie:)

Jeszcze do tego fajnie jakby Lechrumski odpowiedział czy dobrze ja osobiście zrozumiałem co autor miał na myśli, bo twórczość Briana jest dość trudna, aczkolwiek przyswajalna ; ).

Hehe zebym to ja wiedzial co autor mial na mysli. Od tego byly nasze polonistki ktore zawsze wiedzialy co autor wiersza mial na mysli, ja moge Ci tylko napisac co o tym mysle.

Twoj plan jest bardzo spoko. Jedyne co to zastanowilbym sie czy chcesz w tylu miejscach pisac ze chcesz cos przestac badz wyeliminowac. Myslisz bardzo mocno w kategoriach czego nie chcesz. Ja nie chcialbym byc szambonurkiem, ale to nie oznacza kim chce byc. Tak wiec mozesz rozwazyc dodanie celow sformulowanych w pozytywny sposob.

Fajnie by było gdyby naprawdę wygrywający gracze na wyższych stawkach równiez dali swoje cele i sposoby ich realizacji, pewnie będzie się bardzo dużo można z tego nauczyć.

Przejrzyj temat ktory Ci podeslalem - zerknij tez na blogi. Wiekszosc graczy na okreslonym poziomie wstawia na blogach swoje plany i cele ale nie wiem czy kazdy z nich przeczyta ten temat

pozdr

bastian081

Imo z radą zapisywania swoich celów można się spotkać w wielu innych książkach motywacyjnych. To chyba też jest powód dlaczego osoby które piszą blogi pokerowe lepiej sobie radzą niż osoby bez blogów tzn. z blogów które czytałem nie przypominam sobie raczej takiego w którym autor by zbankrutował lub były to sporadyczne przypadki. Ja słyszałem, że zapisane cele lub wygłoszone publicznie są łatwiejsze do zrealizowania między innymi dlatego że po prostu człowiek nie chce złamać postanowienia danego sobie i innym tzn. nie chce przed innymi wyjść na kogoś nie dotrzymującego danego słowa lub na osobę ze słomianym zapałem a jeśli sobie coś postanawiamy w myślach to łatwo z tego zrezygnować bo przecież nikt poza nami o tym nie wie i nikt nas z tego nie będzie rozliczał. Wtedy łatwo znaleźć sobie wymówkę typu: zrobię to jutro, następnym razem itp. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale chyba coś w tym jest.