Siema,
Zainspirował mnie do tego tematu audio book autorstwa Briana Traciego, Ogólnie sam audiobook, ebook czy książka jest genialna, polecam oczywiście każdemu, jednak skupie isę na jednej rzeczy czyli stawianie sobie celów pokerowych. Brian w swoim audiobooku przytoczył następujące badania:
Zapytano studentów Harwardu czy mają jasne i klarowne zapisane cele, czy mają cele ale niezapisane, lub czy w ogóle nie mają żadnych celów.
Wyniki rozkładaly się następująco 3% a, 13% b, 84% c. Po 20 latach okazało się, że grupa a posiada 10 razy więcej gotówki od gruby b i c razem wziętej. Więc zmotywowany ta książką proponuje by kazdy bez czytania dalej wypisał 20 sposobów jak można polepszyć swjoą grę w pokera i zbliżyć się do osiągnięcia celu np. nl100. Fjanie by było żeby przed stworzeniem swoich sposobów nie czytac sposobów innych użytkowników, bo wtedy zabije to kreatywność. No i taki mini regulamin, że sobie pozwole dodać. Każdy kto chcę wziąć udział w tym że tka powiem treningu, zabawie whatever musi samemu znaleźć 20 sposobów by osiągnąć swój cel.
Jeszcze do tego fajnie jakby Lechrumski odpowiedział czy dobrze ja osobiście zrozumiałem co autor miał na myśli, bo twórczość Briana jest dość trudna, aczkolwiek przyswajalna ; ).
POPRAWA GRY W POKERA:
1. granie codziennie 2 tyś rozdań do końca wakacji (05.10.2011r.)
2. Oglądanie 1 filmu z path to high stackes z cardrunners
3. wrzucenie 5 rozdań dziennie do oceny
4. zrozumienie oceny i zadanie pytania w razie wątpliwości bez uprzedzeń do trenerów, nie wrzucać rozdań tylko po to by potwierdzić swjoą rację.
5. poprawienie swojego własnego samopoczucia poprzez sport czyli np. a62, sto pompek.
6. ograniczenie mało relaksucjących rozrywek czyli np. granie w league of legends.
7. ograniczyc przeglądanie for dyskusyjnych, kwejków i innych, czyli szanowanie swojego czasu.
8. zorganizowanie sobie diety bez smieciowych potraw typu fast foody czy coca-cola - poprawa samopoczucia.
9. przestać myślec o krótkotrwałych wynikach finansowych a przyłożyć się do solidnej, nieemocjonalnej gry.
10. podczas sesji wyłączam wszelkie rozpraszacze czyli gadu-gadu, przeglądarki internetowe
11. przestać zastanawiać się czy poker będzie opłacalny za 2 lata tylko dawac z siebie wszystko przy stole.
12. Oglądanie filmów i czytanie książek, artykułów motywujących, pokazujący jak dobrze się rozwijac umysłowo i w dążeniu do sukcesu.
13. wyeliminowanie złego samopoczucia po przegranej sesji.
14. Nauka analizy samodzielnie, swoja analize zapisac na papierze po czym wrzucic do oceny rozdan i porownac. Zapis na kartce jest obowiązkowy by potem nie stwierdzić " no w sumie to myślałem podobnie"
15. Ocena 5 rozdań dziennie innych użytkowników i porównanie z oceną trenera
16. Postawić na krótsze, ale min. 30 minutowe sesje z krótszym lub dłuzszym odpoczynkiem - w zależności od samopoczucia.
17. Zebranie kilku złotych zasad i przeglądanie ich codziennie np. big hand big pot, small hand small pot.
18. motywowanie się przeglądaniem najlepszych blogów pokerowych.
19. Próba zdobycia informacji od lepszych graczy, jak oni doszli do sukcesu itd.
20. Wizualizacja tego jak będizemy się czuć gdy osiągniemy cel.
Fajnie by było gdyby naprawdę wygrywający gracze na wyższych stawkach równiez dali swoje cele i sposoby ich realizacji, pewnie będzie się bardzo dużo można z tego nauczyć.