Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] any2 w hu

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
588 Wyświetlenia
ziewx

Hej, problem jaki u siebie znalazłem jest nastepujący:
W stt sng (6-9os), gdy widze szalejącego nabudowanego fisha po przejsciu do HU nie gram nashem tylko wale any2 bez względu na stack.
Gram tak ponieważ wcześniejsze akcje, w trakcie których limpmaster został nabudowany via runner runner etc. robia mi w głowie przeświadczenie 'to jego turniej i tak mu da, wiec szkoda czasu, lepiej odpalić następny'.

Akceptuje ryzyko, nie zwalam winy na soft, nie wkurzam sie na 27<kq, gram swoje jak apoel z wisłą ;-), ale nabudowany fishak w finale zamiast mnie cieszyć, że go ogram niszczy mi ROI.
Jak to wyleczyć?

4 odpowiedzi
herekPL

Nie graj atc to roi skoczy

Lookbehind

Nabudowany fishak Ci niszczy roi? czy twoje atc play? poczytaj o grze w hu, pograj superturbo hu na mikro stawkach i jak będziesz czuł, że ich crushujesz, nie masz problemów z suckoutami wróć do macierzystych gierek.

Jak narazie to grając atc nieodpowiedniej sytuacji pokazujesz, że spieszno Ci do porażki. Ciężko mi zliczyć mecze, w których przeciwnicy notorycznie drawowali nawet oop do 1-4 outów i ciągle je łapali- tak od czasu do czasu będzie taki urok odrobiny szczęścia w tej grze,pozostaje modlitwa byle wziął rematch.

lechrumski

robia mi w głowie przeświadczenie 'to jego turniej i tak mu da, wiec szkoda czasu, lepiej odpalić następny'.

Czy to przekonanie jest oaprte na faktach? Czy kiedykolwiek wygrales turniej w takiej sytuacji?

Czy to przekonanie pomaga Ci osiagac Twoje cele?

Czy to przekonanie pomaga Ci czuc sie lepiej?

Jesli nie odpowiedziales tak, to wowczas nie jest to przekonanie zdroworozsadkowe i proponuje Ci je zmienic na inne. To przekonanie jest mechanizmem obronnym. To mechanizm ktory ma chronic Twoje ego przed porazka z fishem.

Czuje sie lepszy od fisha => fish farci => przegrywam HU => czuje bol. Wobec tego tworze sobie przekonanie ze szkoda czasu an turniej bo i tak przegram i wrzucam AI => dzieki temu nie przezyje rozczarowania => nie poczuje bolu => chronie swoje ego.

Zmien przekonanie i zdaj sobie sprawe ze to nie Ty a Twoje ego stworzylo ten problem.

pozdr

ziewx Autor wątku
ziewx

Ok, dzieki.