Przejdź do forum
Polish Poker Champi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Polish Poker Championship

1,153 Posty
250 Użytkownicy
0 Reakcje
124 K Wyświetlenia

z KQ ja bym dal fold. :) on sie podwaja i ma tyle co Ty. A pewnym miejsca nie mozesz byc nigdy;) tego sie juz nauczylem. z jakas pocket para w miare wysoka bym sie zastanawial nad callem.

MiroKey
PokerStrategist

Tak jak w przypadku Kielc mogłem się wstrzymać z QQ na sprawdzenie AI chipeadera o tyle w sytuacji z wczoraj już nie mogłem pozwolić. ~6 BB to za mało na czekanie na lepszą rękę od AK :facepalm: Jest jeszcze kilka satelitek i trza będzie walczyć.... Pozdro.

hans101
Elite Grinder

Pewnie ten temat byl poruszany ale jest az 40 stron zeby przegladac...
W lobby ftp sa inne daty niz na stronie. Tzn dzien 1A jest 18 listopad ale zapisy sa normalnie na 20 ?

vikarsky
Oldschool Grinder

Napisane przez hans101
Pewnie ten temat byl poruszany ale jest az 40 stron zeby przegladac...
W lobby ftp sa inne daty niz na stronie. Tzn dzien 1A jest 18 listopad ale zapisy sa normalnie na 20 ?

tak
zapisy są do 18ego i z taką datą jest wpisany tur w lobby

Turnieje odbędą się 20ego (o 13:00 i 19:00)

Nadal chyba nie ma żadnego info o miejscu.

GreaverPL
Oldschool Grinder

Hej. Czy ktoś wie może kiedy zaczynają się bezpośrednie satelitki online do finału za 5$? Na stronie jest że od listopada, ale od którego? Sprawdzałem kilka dni temu i nie było jeszcze. Pzdr

nie pomylilo Ci sie z everestem?
Bedzie chyba jedna satelitka i to nie za 5$ tylko za 69 o ile dobrze pamietam...

sojowyjarz
PokerStrategist

Mają byc też za 5$.

Niemniej jednak, zeby wygrac wejsciowke do turnieju za 300$ grajac w satelicie za 5... To moze nie byc takie latwe.

Prosta matematyka na 60 osób przypada 1 bilet więc nie jest tak tragicznie ;)
A turniej finałowy ma jakiś limit graczy ?

GreaverPL
Oldschool Grinder

"Satelity do Polskich Mistrzostw Pokerowych

Satelity, które przyznają miejsca na Finał Online, są organizowane od listopada 2010 roku za jedyne $5 + $0,50. Jeśli wygrasz swoje miejsce w Finale Online poprzez satelitę do Polskich Mistrzostw, zostaniesz automatycznie zarejestrowany do turnieju Finał Online."

No właśnie, ale pytanie kiedy bo już połowa listopada jest...

traktorek
PokerStrategist

nie gralem we wczesniejszych turniejach, ale jesli na tych turkach live poziom jest taki sam jak we freerololowych kwalifikacjach to chyba mija się z celem organizowanie takich serii... a na pewno nazywanie ich mistrzostwami

Rinnok
Elite Grinder

Jesli wygralem ticket do Wrocka to w zakladace live events jest rejestracja na Nov 18, nie chce nic namieszac ale czy to tam sie trzeba rejestrowac? Bo turniej powinien byc w sobote..tak w ogole to bedzie jeden turniej dwudniowy??

ok widze wyzej ze juz ktos pisal ze 20, ale pytanie czemu dwa dni, to sa dwa turnieje czy jeden ? Mozna brac udzial w dwoch? Czyli wygrac 2 razy ticket??

Romanov89
PokerStrategist

mam podobne pytanie jak kolega wyżej :)

Panowie, a zajrzeliście na stronę softu dotyczącą tych eventów?
Jest tam wyraźnie napisane, że turniej we Wrocławiu odbywa się w dniach 20-21 listopada.
20 listopada będą grały dwie tury graczy o 13 i 19. czyli 1A i 1B
21 listopada wszyscy którzy przetrwają 1A i 1B zagrają już wspólnie.
Jest 200 miejsc. Co jak co, ale łatwiej jest to zorganizować, w przedstawiony powyżej sposób.

Do turnieju zaś - jeśli udało się zając miejsce w satelitce premiowane awansem - tak jak przy poprzednich razach należy się zarejestrować przez soft FTP, do 20.25 dnia 18 listopada. Jest tam zapewne informacja że rejestracja w tym turnieju to potwierdzenie tego że będzie się na evencie live we Wrocławiu.

vikarsky
Oldschool Grinder

Mistrzostwa Woj. Dolnośląskiego
Dzień 1a - start godz.13.00
Dzień 1b - start godz.19.00
Wyspa Słodowa 10, Hotel Tumski - sala konferencyjna

Super miejscówka ;)

Rinnok
Elite Grinder

ale nie napisales czy mozna brac udzial w obu turach 1 dnia ;p ?

...a moze ktos sie orientuje jak to jest, ze jak mam bilet do B i zaczynam o 19 i jezeli zdazy sie tak ze dogram do drugiego dnia tj.niedzieli to jak jest np. z noclegiem moze powinienem sobie pokoj zarezerwowac, czy organizator turnieju sie tym zajmuje ?
Moze ktos wie ?

Rinnok
Elite Grinder

dobre pytanie turniej jest w hotelu wiec mozna by od razu tam nocowac ;>
ale zapisac sie moglem na dowolna godzine, chyba? Ja zapisalem sie na 13 ale i tak chcialbym zostac dwa dni do konca turnieju nawet jak odpadne ^^
PS. Jakim stackiem zaczynamy gre w turnieju i co ile blindy?

runfish
Poker Player

A ja jestem ciekawy, po co niektórzy (tak na oko 1/6) z tych, którzy zajęli miejsca 1-18 i wygrali wejściówkę do Wrocławia, nadal grają w tych freerollach kwalifikacyjnych. Czy więcej żetonów będzie na start, jak ktoś będzie miał 2 bilety? Bo jeśli nie to powinna być blokada jakaś czy coś, bo inni też może chcą się dostać i nie wiem po co blokować im miejsce??
Nie mówiąc o tym, że niektórzy chyba grają na kilku kontach na raz, bo nie wierzę, żeby 3 różne osoby nadały sobie przez przypadek nicki np. WszystkoNaZeroQ, WszystkoNaZeroV, WszystkoNaZeroX i jeszcze dodatkowo postanowiły wystąpić w tym samym turnieju!!!

Napisane przez runfish
A ja jestem ciekawy, po co niektórzy (tak na oko 1/6) z tych, którzy zajęli miejsca 1-18 i wygrali wejściówkę do Wrocławia, nadal grają w tych freerollach kwalifikacyjnych. Czy więcej żetonów będzie na start, jak ktoś będzie miał 2 bilety? Bo jeśli nie to powinna być blokada jakaś czy coś, bo inni też może chcą się dostać i nie wiem po co blokować im miejsce??
Nie mówiąc o tym, że niektórzy chyba grają na kilku kontach na raz, bo nie wierzę, żeby 3 różne osoby nadały sobie przez przypadek nicki np. WszystkoNaZeroQ, WszystkoNaZeroV, WszystkoNaZeroX i jeszcze dodatkowo postanowiły wystąpić w tym samym turnieju!!!

Jest to "normalna" chamska i debilna praktyka, która ni prowadzi do niczego, bo nawet jak ktoś wygra, to i tak nic to nie daje, można zarejestrować się tylko raz przecież.
Druga sprawa, to nie wiem czy nie jest tak że system automatycznie rozpoznaje tych którzy już mają ticket, i wtedy przesuwa się miejsca premiowane występem o jedno w dół. Ale to musiałby potwierdzić ktoś, kto odpadł na ticketowym bubblu i to w sytuacji że ticket wygrał ktoś kto już taki posiada.
Co do grania na kilku kontach, to praktyka jest prosta, trzeba to zgłaszać. I w ten sposób eliminować takich cwaniaków.
Na marginesie, może być też tak że ludzie którzy grają kompletnie nie mają pojęcia co i jak, można się przekonać czytając to forum o tym evencie.
Pamiętam jak gość z Katowic, grał satelitę do Lublina, i mocno się zdziwił, jak dowiedział się że na turniej live trzeba do Lublina przyjechać. Mnóstwo takich "miszczów" można na tych satelitach spotkać.
Dodaj do tego gości którzy grają wygrywają a później nie przyjeżdżają, bo daleko... :facepalm:

Co do noclegu, organizator zapewnia turniej, i tyle. Całą resztę musicie kombinować sami.
Fajne miejsce wybrali dwa kroki od Rynku i dookoła piękna architektura :) Wprawdzie koniec listopada to marny czas na zwiedzanie, ale serdecznie polecam.

KudlatyPL
PokerStrategist

a ktos wie jak sie mozna przerejstrowaz z grupy do grupy?