Jeżeli ktoś chce wejść z kapitałem na Hu na złoty strzał to co? Przecież może. Za gamblerkę i głupotę FTP nie banuje kont.
FTP nie podlega polskiemu prawu, a więc gówno możemy i tyle. Takie dywagacje nie mają sensu, nic z tym sie nie da zrobic. Na dobrą sprawę mogliby kasować konta wg ich widzimisie a i tak gówno byście zdziałali. Więc play and pray
Stary grales sitki za 3$ i nagle zagrales HU przypadkowo ze znajomym, ktory wlasnie dostal kapital startowy i niedlugo potem wyplacasz calego roll'a. Wybacz ale wnioski nasuwaja sie same. Zreszta FTP juz napisalo co to bylo.
Uśmiałem sie po pachy czytając kilka z odpowiedzi. Jeżeli niektórzy tu obecni stawiają pokerroom na równi z demokratycznym państwem które ma prawo karać grzywnami, a chip dumping na równi z przestępstwem to radze wyjść z domu rozejrzeć się dookoła uderzyć łbem w murek dla poprawy ułożenia klepek i samemu wysnuć wnioski.
Najpierw znaczenie słowa depozyt - osoba A daje pieniądze osobie B w depozyt, te pieniądze są dalej własnością osoby A. Jeżeli mam w depozycie 1000$ i oskarżają mnie o to że dopuściłem się oszustwa (rozumianego wedle interpretacji FTP) na 50$ i z uwagi na to zabierają mi moje pieniądze to to jest kradzież! Czysto teoretycznie mógłbym mieć i 100k i dopuścić się CD na kilka dolców i też byłby git majonez jakby ukradli mi za to całe pieniądze. I to bez wyjaśnienia, możliwości obrony.
Kolejna sprawa, te blokady i konfiskaty są ustalone z rozmysłem na wykonanie przy wypłacie z uwagi na to co napisałem już wcześniej, taki gracz może jeszcze wpłacać, nabijać ruch albo nie daj boże coś od kogoś wygrać a poker room chętnie na tym położy łapki przy próbie wypłaty.
Tak się składa że studiowałem informatykę i powiem wam, że takie obliczenia jak analizy pokerowe w czasie rzeczywistym to wasze pralki i lodówki mogą wykonać. A kiedy rozgrywek jest kilka tysięcy na sekundę jak w FTP to owszem potrzeba juz pewnej mocy obliczeniowej ale w dalszym ciągu relatywnie niewielkiej. Stacja robocza która by to uciągnęła zapewne zmieściła by się wam w pokoju. A już na pewno nie ulega wątpliwości że takie analizy bezproblemowo mogły by być wykonywane przy wpłacie a nie wypłacie. Tak więc pisząc coś o "zaawansowanych analizach" które nie mogą być często wykonywane i dlatego dokonuje się ich tylko przy wypłacie piszecie BZDURY!
danielddzws to Ty stawiasz pokeroom z demokratycznym państwem.
Dla każdego mieszkańca Polski pokerroom to jak mafia (w końcu czarny rynek) nikt tutaj sprawiedliwości dochodzić nie będzie wiec dajcie sobie spokój. Dopóki poker on-line nie będzie zalegalizowany w Polsce stanowisko pokerroomu w jakiejkolwiek sprawie jest święte koniec kropka
EOT
Dobra, wszyscy tu wiedzą, że user niema siły by się przeciwstawić takiemu kolosowi, a już zwłaszcza w naszych realiach. Chodzi o to żeby nie wmawiać sobie, że to pada deszcz kiedy ktoś nam w twarz pluje.
This is an automated message sent from Full Tilt Poker.
Your Player ID: ******
Date and Time: 2011-02-13 17:32:25
Transfer Number: ******
Payment Method: Moneybookers
Amount: $171.48 (USD)
Status: APPROVED
Your withdrawal has been approved.
I tyle w temacie 24h i wypłata bezproblemowa mimo, że kilka minut przed wypłatą bolorion przesłał mi na FTP 155$.
Prawda jest taka, że jak ktoś nie oszukuje to nie ma się czym przejmować.
Napisane przez k4milo
Mialem juz spokojna sytuacje z rollem, gralem sitki 3$ 90osob turbo, wiec bylo jakies zabezpieczenie.
/THREAD
Tak wygląda typowy chip dumping. Gracz gra sobie NL2 albo jakieś SNG a nagle siada do stolika na NL50 HU żeby wygrać vs typ który dostał "darmowy" kapitał. Jeżeli byłbyś regularsem na NL50 HU to jestem przekonany że nie byłoby problemu.
Jeszcze kwestia jak wyglądały handy czy było to bet/bet/bet z setem vs dwie pary, czy rywal sprawdził open AI na river trzymając 9-high... Pokaż HH z tamtego meczu.
no wlasnie probuje sie doprosic supportu, ale chyba cos im nie na reke to. Czekam na odp
Napisane przez musashi87
This is an automated message sent from Full Tilt Poker.Your Player ID: ******
Amount: $171.48 (USD)Status: APPROVED
I tyle w temacie 24h i wypłata bezproblemowa mimo, że kilka minut przed wypłatą bolorion przesłał mi na FTP 155$.
Co udowodniłeś tym postem? Że wypłata jest możliwa? Jak to się ma do tego, że gość większość tych pieniędzy wygrał uczciwie, a zablokowano mu całość? Czy uważasz, że FTP postąpiło uczciwie pozwalając mu grać do momentu wypłaty?
Napisane przez rimfiztrik
Napisane przez musashi87
This is an automated message sent from Full Tilt Poker.Your Player ID: ******
Amount: $171.48 (USD)Status: APPROVED
Co udowodniłeś tym postem? Że wypłata jest możliwa? Jak to się ma do tego, że gość większość tych pieniędzy wygrał uczciwie, a zablokowano mu całość? Czy uważasz, że FTP postąpiło uczciwie pozwalając mu grać do momentu wypłaty?
uważam, że nie ma co się przejmować problemami oszustów a póki co wszystko wskazuje na to że z takim mamy do czynienia.
Gra w nielegalną grę online do tego oszukuje i narzeka że i jego oszukano
IMO std.
Napisane przez k4milo
no wlasnie probuje sie doprosic supportu, ale chyba cos im nie na reke to. Czekam na odp
Grales jakies nl25-50 HU "jednorazowo" albo jakiegos sitka hu za 10-50$ tez jednorazowo albo np 2 razy z tym samym przeciwnikiem ?
Jezeli nie jestes winny to masz przeciez to HH na dysku a nie potrafisz/nie chcesz go znalesc.
Witam
Każdy z nas podpisuje regulamin rejestrując się na poker roomie, który mówi wyraźnie, że w razie podejrzenia o jakiekolwiek oszustwo nasze konto może być zablokowane na zawsze.
Jest to sposób ich zabezpieczenia przed oszustami i nie da się go obejść.
Musimy liczyć się też z tym, że czasami firma popełnia błąd i blokuje konto uczciwemu graczowi (kierując się podejrzeniem).
Takie sytuacje są naprawdę sporadyczne i jeśli akurat trafiło na autora tematu, to bardzo mi przykro.
Dla mnie jednak sprawa jest prosta - umowa podpisana, wyjścia nie ma, trzeba się podporządkować.
Pozdrawiam
@Jakub czy nie uważasz, że takie praktyki dają argumenty zwolennikom delegalizacji pokera online? Nie możemy "chronić" naszych obywateli (kontrolować room)- nie możemy pozwolić żeby grali?
Napisane przez rimfiztrik
@Jakub czy nie uważasz, że takie praktyki dają argumenty zwolennikom delegalizacji pokera online? Nie możemy "chronić" naszych obywateli (kontrolować room)- nie możemy pozwolić żeby grali?
a co to zmienia? przecież poker online jest nielegalny więc żadna delegalizacja nam nie grozi ♠_biggrin:
Heh ciekawe czy jakbys mial z 50k to tez by ci zajebali za te 50$?? Ja dostalem te od ps 50$ i dalem sobie bratu pograc zeby sie pouczyl... mial zagrac hu z moja laska dla jaj ktora ma chyba z 8k i dobrze ze nie zagrali bo jeszcze by wygrala i by jej te 8 zajebali...