Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Happy hour

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
869 Wyświetlenia
mouse91

wczoraj założyłem konto na ftp. Z tego co wiem happy houer to czas w którym podwójnie nalicza się punkty ftp, ale co możemy z nimi zrobić przeciez wydając punkty pomniejsza się nam rakeback. Więc dla tych którzy pobierają rakeback happy hour jest bezużyteczne?

10 odpowiedzi
Główny administrator
spinek

Nie. Nawet jak masz rakeback opłaca się grać w czasie Happy Hours i można wydawać punkty.
Wytłumaczę na przykładzie. Za FTP points możesz kupić sobie np. bilet do Daily Dolar wart 1$ za 225 punktów. Ile odejmą Ci od rake'u?
Liczymy: 225 x 0,005$ = 1,125$

Ponieważ rakeback wynosi 27% to w najbliższym tygodniu będzie on mniejszy poprzez zakup biletu do Daily Dolar o 0,27 x 1,125$ = 0,30$.

Podsumowując: możesz sobie zagrać w turnieju o wpisowym 1$ za 0,30$.

Kiedyś robiłem jakieś wyliczenie jak wychodzi np. kupno monitora w sklepie FTP. Czy się opłaca itd. Tutaj jest ten post.

Nie ma w zasadzie nic złego w kupowaniu za punkty FTP. Oczywiście traci się trochę na rakebacku, ale wartość kupowanych rzeczy jest większa niż ta strata.

Wiadomo, że najoptymalniej wyjdzie gdy nazbierasz punktów, a później zrobisz zakupy i Twoja noga już więcej na FTP nie postanie. Wtedy nie odliczą Ci od rakebacku bo nie będzie z czego.

mouse91 Autor wątku
mouse91

thx spinek

spinek możesz dać bezpośredniego linka?
nie moge tam wejść (pisze mi że nie mam statusu)

mouse91 Autor wątku
mouse91

no niestety odnośnik do postu który podałeś nie wchodzi.

Zadam jeszcze jedno pytanie dotyczące rusha. Grając na 4 stołach nl10 mam problem z HMem. Generalnie staty się wyświetlają ale na jednym stole są dopasowane poprawnie do gracza na innym już nie. Gdy obracam huda w lewo albo w prawo żeby staty były pod odbrym graczem przez chwilę jest ok a potem znowu się coś pieprzy. HM ogarnia w ogóle rusha?

Witam,

co do HM'a to nie jest to odpowiedni dział na to pytanie więc odsyłam tutaj -> https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=110 , poza tym jest tam mnóstwo wątków o HM + rush poker

co do happy hour i innych promocji to one zawsze bardziej się opłacają niż sam rakeback :) nigdy nie ma sytuacji że na wzięciu bonusu więcej stracisz niż byś dostał za sam rakeback , takto nikt by się tym nie interesował :D

Pozdrawiam

mouse91 Autor wątku
mouse91

mam jeszcze jedno pytania odnośnie ftp więc nie będę zakładał nowego topicu. Obecnie wyrabiam bonus od pierwszej wpłaty 600$ narazie wyrobiłem 42$, czy oprócz tego dostanę jeszcze jakiś rakeback w piątek?

salyk

Napisane przez mouse91
mam jeszcze jedno pytania odnośnie ftp więc nie będę zakładał nowego topicu. Obecnie wyrabiam bonus od pierwszej wpłaty 600$ narazie wyrobiłem 42$, czy oprócz tego dostanę jeszcze jakiś rakeback w piątek?

Z całą pewnością, aczkolwiek wysoki on nie będzie..
Poczekaj do piątku i przekonaj się sam :f_thumbsup:

Główny administrator
spinek

Napisane przez erykzholdy
spinek możesz dać bezpośredniego linka?
nie moge tam wejść (pisze mi że nie mam statusu)

Nie wiem dlaczego.
To jest w tym wątku mniej więcej w środku strony. Nie wiem jak dać link do pojedynczego postu skoro tamten nie działał

Edit: Bezpośredni link do postu: link

tooshee
Główny administrator
spinek

Napisane przez tooshee
spinek, ikonka obok daty postu linkuje do postu

Dzięki wielkie. No właśnie szukałem, jeździłem myszką wszędzie, żeby mi się gdzieś link pokazał, ale nie mogłem znaleźć, a wiedziałem, ze na 100% musi się dać zalinkować do pojedynczego postu.