Przejdź do forum
Full Tilt Points / ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Full Tilt Points / jak najlepiej wykorzystać?

50 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
7,336 Wyświetlenia
maklakiewicz
Elite Grinder

Co robicie z punktami? Jak najlepiej je wykorzystać żeby zwiększyć trochę rakeback?

Rozumiem że muszę wybrać między:
- Ring Game Ticket (jakoś się nie przekonałem do tego rozwiązania)
- Cash Bonus (dla Diamondów, czyli na razie nie dla mnie)
- Tickety do turniejów (rzadko coś grywam)
- satki (pytanie czy są jakieś szybkie tak jak na P*?)

Odpowiedz
Cytat
49 odpowiedzi
sahalidis
Oldschool Grinder

Ja bralem ring tickety, bo w zasadzie mozesz je traktowac jak uzupelnienie rolla. Dodatkowo zalapalem sie na promo i zaplacilem taniej. Najlepsze sa najwyzsze. RT200usd to 4bi na nl50. Mniejsze tickety moga sie szybciej wyzerowac, a wiadomo jakie sa swingi.

Edit: mozliwe ze satki sa lepsze, jednak wg mnie dla cashowca ich rozgrywanie jest dosc trudne ze wzgledu na czas, ktory trzeba poswiecic na ich rozegranie. Ze wzgledu na wariancje trzeba wykrecic niezly volume.

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz Autor wątku
maklakiewicz
Elite Grinder

Przejrzałem lobby i satek tego typu jak na P*, czyli np. 6max HT nie ma. Jeżeli dobrze pamiętam to na FTP zawsze w turniejach z wpisowym za punkty wygrane są w punktach lub ticketach, czyli wtedy też odpada.
Wtedy zostają do wyboru RGT i CB. Musze policzyć ile to RB, ale chyba szału nie będzie.
Kiedyś lubiłem raz na jakiś czas zrobić sobie luz od ringów i zagrać sesję MTT, także może uzbiera się na tickety do Double Deuce.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

czyli co najlepiej grac satlity do mtt i je shipowac? Jako ze gram HUSNG to te ring tickety nie maja sensu dla mnie?

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz Autor wątku
maklakiewicz
Elite Grinder

Jak na szybko policzyłem:
- RGT ok 4% RB
- Cash Bonus ok 4% RB
- tickety do Double Deuce ok 5% RB
- szybkie satki - brak takich

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

sa satki turbo (w miare szybkie), ale zakladajac roi 0% bardziej sie oplaca tickety, na przyklad 9osobowa satka do brawla kosztuje 6,5k fpp i jest wejsciowka za 1st i 2k fpp za drugie (56,5k fpp na wejsciowke), a ticket do brawla kosztuje bodajze 55 albo 54k fpp.

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi ticketami do Ring Games.
Kupuje taki ticket i jest jakby T$ tylko w cash games? ale nie mogę tego wypłacić czy jak?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez insanepro
Ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi ticketami do Ring Games.
Kupuje taki ticket i jest jakby T$ tylko w cash games? ale nie mogę tego wypłacić czy jak?

Dokładnie, coś na zasadzie bonusu $50 od ps - wykupujesz np. $10 ticket i musisz ugrać 250FPP by go uwolnić.

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz Autor wątku
maklakiewicz
Elite Grinder

Napisane przez McBurak
sa satki turbo (w miare szybkie), ale zakladajac roi 0% bardziej sie oplaca tickety, na przyklad 9osobowa satka do brawla kosztuje 6,5k fpp i jest wejsciowka za 1st i 2k fpp za drugie (56,5k fpp na wejsciowke), a ticket do brawla kosztuje bodajze 55 albo 54k fpp.

Bardziej chodziło mi o satki jak na P* tzn. 6max Hyper Turbo i za 2 pierwsze masz Tournament Dollars, które łatwo zamienić na cash. Po za tym granie satek za 6,5k to trochę high variance i tylko po to żeby mieć więcej punktów?

Odpowiedz
Cytat
crazeworm
PokerStrategist

A jest możliwość zamiany ticketów turniejowych na turnament $? Czy jak wygram jakiś ticket to muszę już wziąć udział w tym turnieju?

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz Autor wątku
maklakiewicz
Elite Grinder

Jak grasz satki za punkty to masz ticket, a jak za cash to masz cash.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

a czy do sng a sie jakis ticket wykorzystac?

Odpowiedz
Cytat

ja mam edge diamopnd ale i tak wole brac tournament ticket 26$ i smigac na matrix lub jakis mttw poznych godzinach

Odpowiedz
Cytat
pixx123
PokerStrategist

Podpinam sie pod pytanie aenimka j.w :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz Autor wątku
maklakiewicz
Elite Grinder

Tak trudno wejść do sklepu i sprawdzić?
Z tego co widziałem to STT tylko Steps.

Odpowiedz
Cytat
szydlos
Poker Player

mam na FTP 162FTP points czy jest jakaś opcja aby zagrac za to satkki do jakis turków ,bo nie moge znalesc

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

sa satki juz od 25 ftp

Odpowiedz
Cytat

czy ktoś dostał zwrot punktów FTP za zakupione towary, które nigdy nie doszły, albo czy wie ktoś czy kiedykolwiek one wrócą? Wtopiłem tak ponad 200k punktów wiec trochę mnie to interesuje. Bo po takim czasie od restartu softu mam już przekonanie graniczące z pewnością, że mogę postawić krzyżyk na tych punktach ;(

Odpowiedz
Cytat

U mnie punkty byly tak jakbym nie zrobil zakupow, takze po reaktywacji mialem je cale dostepne. Trzymalem maila potwierdzajacego zakup, ale sie nie przydal, moze masz taki u siebie to wyslij im

Odpowiedz
Cytat

niestety nie mam już żadnego maila z potwierdzeniem zakupu. Tak więc mogę zapewne zapomnieć o tych punktach

Odpowiedz
Cytat