Przejdź do forum
FTP wariancja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FTP wariancja

44 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
4,716 Wyświetlenia
Toluvel

Heja

Czy to tylko ja czy na FTP jak masz złą sesję to takie cuda się dzieją, że aż nie wiadomo czy się śmiać czy płakać? Gram sobie SnG w secie i po kolei spadają mi turki: AA na 55, AK na AQ, AQ na 73o, KQ na K3o - to tylko przykład z dzisiaj. Zauważam, że tak mam zawsze - albo sesja idzie albo nie, rzadko jest jakiś balans..

Może Starsy lepsze?

43 odpowiedzi
Sterwor

Tak na ftp jest najwiecej kurkow od podkrecania bad beatow zeby gracze generowali wiekszy rake i wiecej pieniedzy wplacali na poker roomy.

Tak tylko na FTP :facepalm:

Toluvel Autor wątku
Toluvel

v. funny :f_thumbsup:

hm no ja nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych że dany room jest rigged ale szczerze powiedziawszy na innych roomach (i wcześniej jak grałem na FTP tylko że cash games) tak bardzo nie odczułem takich skoków..

Taki okres po prostu? Some consolation would be nice, może ktoś się podzieli doświadczeniem .. :f_ugly:

Tak, taki okres. Taki jest poker i wystepuje w nim wariancja. Musisz sie z tym pogodzić i zaakceptować warunki jeśli chcesz wygrywać. I nie ma rigged softow.

Spoko, spoko nie tylko Ty tak masz. Ja już osiwiałem przez niekończcace się bad beaty. Pociesz się tym, że przez 2 miesiace gry miałem tylko jedna, góra dwie sesje w której wygrałbym przynajmniej 50% flipów i ani jednej sesji w której nie dostałbym przynajmniej 3 mega bad beatów. No ale za to jaki teraz jestem mocny psychicznie:D:D:D Myślę, że jakby ktoś miał wyznaczyć szczyt pecha to trafiłby do mnie:D

sahalidis

Też niedawno poruszałem podobny temat. To się po prostu zdarza i trzeba grać swoje. Wynika to z masy fishów na FTP, większej agresji i chęci gamblingu - ostatnio przegrałem z mają overparą z gościem, który sprawdził podbicie bez pozycji z 62o, sprawdził wysoki bet na flopie i na turn trafił gutshota. Natomiast po takim zagraniu wiesz, z kim masz do czynienia i czekasz sobie kilka rączek na niego, aż sam się powiesi i Ci wszystko odda. Nie można tylko bić się na siłę o każdy pot i pałać chęcią rewanżu, bo to grozi kolejnymi błędami, ew. bad beatami --> tilt. Polecam również analizę własnych rozdań, zaniechanie stackowania się z TPTK czy overparą nie biorąc pod uwagę boardu i zachowania przeciwnika - czasem można odpuścić i poczekać na lepszy spot, a także wyciąganie value z lepszych rąk, gdy przeciwnik okazuje słabość.

Btw. ja już połowę swinga odrobiłem, choć łatwo nie jest. Wierzę, że Ci się również uda.

Toluvel Autor wątku
Toluvel

Generalnie robię sobie przerwę od pkr, ze względu na inne obowiązki..

Ciekawą rzecz napisałeś, żeby nie stackować się bezwzględnie z TPTK lub overparą.. No oczywiście to ma sens tylko granica jest dość płynna - kiedy się stackować kiedy nie. Bo fisz z 73o i trafionymi 2 parami zagra często tak samo jak ten który ma A7o na flopie 237 a my trzymamy QQ.. Muszę przyznać, że skłoniłeś mnie do myślenia (sic!) a to zawsze dobre ;) Bo zawsze na PS, w filmikach, artach itd, i w sumie wszędzie, jest promowane takie granie właśnie z fiszami - TPTK/overpara = nuts i często się nawet nie zastanawiam gdy np. mając KK na flope Q57 dostaję reraise od fisza tylko wstawiam stacka, żeby zobaczyć 55 albo wręcz Q5 u przeciwnika.

Dzięki wszystkim za sensowne posty, powodzenia na stolikach, wytrwałości w walce ze swingami i miłego zarabiania!

Pozdro

WielkiSzu

IMO przyczyna może leżeć w luźniejszej grze zawodników.

Dla porównania w chwili obecnej obserwuję 6max nl200 na trzech paltformach:
FullTillt players/flop 21-50% avg pot 10-41$
Pokerstars players/flop 4-50% avg pot 4-85$
Ipoker players/flop 7-32% avg pot 19-84E

Z doświadczenia wiem że plrs/flop na FTP nie spada poniżej 20%, na pokerstars z kolei 2/3 stolików ma plrs/flop poniżej 20%, na ipoker też masa murków _mad:

Na FTP gracze mają wiec szerszy zakres kart skutkiem czego częściej walczą o pulę z marginalnymi kartami.
Odbija się to automatycznie na wariancji _evil:

lekarz20

Napisane przez Sterwor
Tak na ftp jest najwiecej kurkow od podkrecania bad beatow zeby gracze generowali wiekszy rake i wiecej pieniedzy wplacali na poker roomy.

nie ma co sie smiac ja miałem w jednej sesji co prawda długiej i na 9 stołach swing(-9, +9) 18 BI co mi sie wczesniej nie zdazyło na innych sieciach, ogolnie FTP fajne, bo sie wypłacają i gra jest agresywna co mi sie podoba a co wiąze się z wiekszymi swingami.

MistyK

Wlasnie skusilem sie na rushpoekr i jestem 30 dolarow plecy oO . Ja tam mam albo mega pecha albo to jest norma.. Przegrywalem wszystkie pockety lacznie z AA ;D zalosne..

Do kolegi wyzej...

Nie przejmuj sie dzis tez gralem rush poker i po szybkim swingu (+20$) zaliczylem spadek ogromny i skonczylem na -20$ :P

Wszystkie przegrane to bad beaty nie bylo rozdania, ktore bym przegral z mojej winy.
3 coin flipy z AA (vs KQ - dwie pary, 55 - set i ostatni to totalny sick A8 i running eights... spadly dwie osemki na flopie)

Kolejny czwarty stack to tez totalna paranoja, scallowalem przed flopem raise z para waletow na rece flop JT5 (kolorowe). I sytuacja wyglada tak... gosc stawia przebjam go i on all in oczywiscie wchodze w ciemno i na turnie i riverze spadaja dwa piki i gosc kompletuje kolor z AKs

Nastepny to QQ preflop i gosc, ktory przy suchym boardzie calluje do konca z niczym i dostaje gutshota do strita niskiego jakies 3-7 czy cos takiego)

No i ostatni... kuriozalny wrecz.
Mam KK preflop jakis typ scallowal i na flopie spada KQ4

Moj bet, call, turn 6
Moj bet, znow call i river 4 komlpetuje fulla.
Kolejny bet i nagle all in... call i gosc pokauje quada.

W ten sposob pozbylem sie dzisiaj 6pelnych stackow na rush poker ;/

Nie mowie ze jest rigged,ale to byl moj pierwszy dzien dzisiaj na rush poker na ftp i nigdzie na zadnej innej platformie nie notowalem takich bad beatow to jest wrecz nienormalne...

Pod koniec jak trafilem znow pocketa asow to sie balem normalnie na niego wchodzic tam sie asy w ogole nie bronia :PP

Nie możliwe, kolejne spore wariacje na ftp _o:

Nomedes

drogi forumowiczu!

nic dziwnego ze dziwi cie taki przebieg wydarzen, poprstu nie jestes jescze przyzwyczajony do gry pod backdoora ktora jest na porzadku dziennym na platformie FTP.

z czasem nauczysz sie rozpoznawac sprzyjajace odchylenia softu i zaczniesz to wykorzystywac tak jak ja mam w zwyczaju od jakiegos czasu, wtedy brama do stania sie wygrywajacym graczem otworzy przed toba swoje podwoje a droga na szczyt bedzie mniej wyboista...

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;UTG1$1,75:386/19/6/2,0/35/16/56/50;Hero$6,44:///////;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG2 with A♦, K♠
UTG1 raises to $0,17, Hero raises to $0,58, 7 folds, UTG1 raises to $1,75 (All-In), Hero calls $1,17.

Flop: ($3,57) 3♣, 9♠, T♥
Turn: ($3,57) K♣
River: ($3,57) K♦ (1 players)

Final Pot: $3,57

Results follow (highlight to see):
Hero shows trójka, króle (Ad Ks)
UTG1 shows dwie pary, asy i króle (As Ac)

Hero wins with trójka, króle (Ad Ks)

poczuj MOC i szukaj schematów a soft zawsze bedzie po twojej stronie!

Nomedes

WTF? zjadło mi posta! pokerstrategy jest rigged!! :f_eek:

Napisane przez Piotrolll
Nie możliwe, kolejne spore wariacje na ftp _o:

Gram tez na PS, Unibet i na PP ale na FTP ilosc bad beatow to jest mistrzostwo swiata (albo ja mam poprostu niefarta).
W kazdym badz razie zauwazylem pewna prawidlowosc... masz upswinga wygrywasz i nagle przychodzi ogromna fala bad beatow jeden za drugim... ja tam mam czesto poprostu bad beaty na ftp ida falami... mozecie wierzyc albo nie ale przychdozi moment i jest poprostu masakra jeden za drugim :P
I nagle karta odmienia sie i znow upy... a pozniej znow fala okrutnych bad beatow ;dd
Ten room jst naprawde specyficzny... nie mowie ze jest rigged ale na innych roomach nie doswiadczam takich ogromnych wahan

3 coin flipy z AA

Tam nawet się przegrywa coin flipy z AA :D _ugly:

kozak567

Napisane przez MistyK
Wlasnie skusilem sie na rushpoekr i jestem 30 dolarow plecy oO . Ja tam mam albo mega pecha albo to jest norma.. Przegrywalem wszystkie pockety lacznie z AA ;D zalosne..

?( ?( ?( :facepalm:

Wszystkie przegrane to bad beaty nie bylo rozdania, ktore bym przegral z mojej winy. 3 coin flipy z AA....

Tam nawet idzie przegrać coin flipa z AA :f_o: _o: _ugly:

Gram tez na PS, Unibet i na PP ale na FTP ilosc bad beatow to jest mistrzostwo swiata (albo ja mam poprostu niefarta). W kazdym badz razie zauwazylem pewna prawidlowosc... masz upswinga wygrywasz i nagle przychodzi ogromna fala bad beatow jeden za drugim... ja tam mam czesto poprostu bad beaty na ftp ida falami... mozecie wierzyc albo nie ale przychdozi moment i jest poprostu masakra jeden za drugim I nagle karta odmienia sie i znow upy... a pozniej znow fala okrutnych bad beatow ;dd Ten room jst naprawde specyficzny... nie mowie ze jest rigged ale na innych roomach nie doswiadczam takich ogromnych wahan

Bardzo dobrze Cię rozumiem. Dla mnie coin flip na ftp to 70% - 30%, a jak wygram normalnego coin flipa to się śmieje, że założyłem souck outa:D
Mam nadzieje, że to się wkrótce odmieni i ja przez 2 miesiące gry będę wygrywał chociaż z moimi lepszymi układami.
Pogram też jakiś czas na innym sofcie, żeby porównać i zweryfikować te anomalia.