Przejdź do forum
Fold KK preflop Rus...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Fold KK preflop Rush

19 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,540 Wyświetlenia
panpankracy

Mam pytanko. Czy na 4bet się skladacie z KK czy jednak sie stackujecie? Czy uzalezniacie to jakos od limitu na ktorym gracie?

Przed chwila mialem sytuacje, ze typ openraisuje z UTG. Jestem UTG+1 i go 3betuje. Nastepnie koles z middle position robi PSB czyli defacto 4bet. W puli jest juz prawie 50 bb. Ja zaangazowalem 15 bb. Czy jest sens sie stackowac na 120-130 bb eff?

Ja wybralem fold, bo z doswiadczenia widze, ze jesli jakis bigstack chce sie stackowac na rushu to ma w 95% AA.

18 odpowiedzi
infeziom

Nie gram rusha, ale powiem ci co ja mysle o takich akcjach jak twoja. Podczas gry w turnieju popelnia sie wiele bledow w drodze do final table, a raczej dycyzje nie do konca podjete poprawnie. Fold KK przy takim rozwoju sytuacji, bedzie jednym z wielu nie do konca poprawnych zagrań ale wiesz, ze po drodze juz wykonales wiele bledow w rozgrywaniu rąk.

panpankracy Autor wątku
panpankracy

nie do konca rozumiem o co ci chodzi ziom. to nie byl zaden turniej tylko zwykla keszowka rush'owa. a tam gra jest megatight. pierwszy raz w zyciu zrzucilem krole preflop i wydaje mi sie, ze to dobra decyzja byla, bo serio w rushu poza blind war/half stack nie widzialem zeby ktos sie stackowal z czyms gorszym niz AA.

Nie do końca rozumiem ostatni post :f_ugly:
Według mnie można pasować króle PF o ile wiesz że nikt nie będzie w stanie tego exploitować i będziesz wystarczająco pewny że jesteś behind.

panpankracy Autor wątku
panpankracy

Wiadomo, ze na normalnym stole na unka KK raczej nie zrzuce. Ale na rushu za ponad 100bb to poza wymienionymi przeze mnie sytuacjami nie widzialem, zeby ktos stackowal sie z czyms gorszym niz AA. Oczywiscie, zdarza sie okazjonalnie zobaczyc JJ, QQ czy KK, AK ale to jednak rzadkosc.

Jakbym ja wiedzial ze przeciwnik gra 3bet/fold z QQ/AK/KK i shipuje tylko AA to bym gral 4bet bluff ze 100% raise range, no, moze nie zawsze 100%, ale napewno kazde Ax.

Tak na logike, chociaz nie gram nl ;d

panpankracy Autor wątku
panpankracy

no doubt, ale na rushu nie widzialem jeszcze zeby ktos 4bet bluffowal na micro.

wydaje mi sie, ze ludzie tego nie robia, bo zamiast pakowac sie w watpliwy spot, folduja swoje rece i graja nastepna. am i wrong?

Napisane przez Danny917
Jakbym ja wiedzial ze przeciwnik gra 3bet/fold z QQ/AK/KK i shipuje tylko AA to bym gral 4bet bluff ze 100% raise range, no, moze nie zawsze 100%, ale napewno kazde Ax.

Tak na logike, chociaz nie gram nl ;d

++ skoro wg ciebie stackują się tylko z AA powinieneś często 4bet bluffy robić

Kubap007

Gram rush za 2 i 3 $. W fazie rebuy zawsze się tutaj stackuje. Później też KK, też nie zawsze jest gorsze, często tutaj widziałem gorsze ręce od AA.

magda25uk

Tez zadko spotykam sie z gorszym niz AA (oczywiscie wykluczajac halfow, dla ktorych nie jest problemem wrzucenie stacka z 99 czy AJ). Ja zaleznie od statow i stackow albo folduje albo flat calluje, bo na dobra sprawe nasz push na 4bet zadko zostanie sprawdzony przez cos gorszego.
A strata 15bb nie jest az tak duza by angazowac reszte stacka, zwlaszcza na deepie, w ewidentnie ev- spoty.
Dodam, ze gram nl25FR

A co do turkow rusha to nigdy tam nawet QQ nie zrzucam, bo to co sie tam na mikro wyprawia to jakas parodia jest :D

panpankracy Autor wątku
panpankracy

dobrze magda mowisz.

ps. widzialem cie przy stoliku :)

musiales widziec zeby ktos stackowal sie z czyms gorszym niz AA, wkoncu jak stackuje sie dwoch typow to raczej obydwaj nie maja tej samej reki : D

MrBaikal

panpankracy <- czyli jedyną ręką z którą się stakujesz pf to A/A? jak dla mnie to większość graczy powinna Cie wyfisiować wystarczy trochę statystyk by zauważyć, że do 4b masz 90% fold... a może Ty masz na przeciwnika jakieś statystyki?, notki

"nie widzialem zeby ktos sie stackowal z czyms gorszym niz AA." :facepalm: - wklejaj AI z 90% rąk ^^ jak tylko A/A sprawdza / płaci

panpankracy Autor wątku
panpankracy

Nie wiem, moze mam skromne doswiadczenie z rushem, ale za 100bb to stackoff preflop dostaniesz tylko od AA i raz na ruski rok od KK.

ablazer

Limity, to chyba główna kwestia i pozycje, oczywiście też staty jak coś wiemy.

Pamiętam, że na NL25rush stackowanie się na unka z KK prawie na pewno było EV-. Na NL50 to już dyskusyjne. Od NL100 luźno. Oczywiście piszę o jakiś względnie normalnych pozycjach (Przeciwnik nie jest na utg).

Pozycje. Wiadomo, że w blindwar nawet sekundy o tym nie myślę, nie pamiętam teraz szczegółowo NL25, ale tam chyba stackoff też jest easy opłacalny. Bu vs co, późne mp wydaję mi się standardem na NL50 (Tak jak pisałem na pewno mam trochę zwichrowany obraz przez te stawki) więc nie jestem tego pewny.

Staty to wiadomo.

panpankracy Autor wątku
panpankracy

no wlasnie ablazer. dzieki za feedback. a na nl10?

kacper3k

Ja się stackuję w 99% przypadków. Może parę razy zrzuciłem ale to naprawdę wiedziałem kogo mam po drugiej stronie. (SH NL50/NL100).

ablazer

Napisane przez panpankracy

Jak grałem NL10 to rusha jeszcze nie było, więc niestety nie powiem. Ile imo zgodnie z tendencją jeszcze ciaśniej i pewnie warto pogadać z kimś innym kto gra NL10, popatrzeć w bazy bo tam może nawet co vs mp stackoff być zły.

Aaa ofkors ja piszę tu o FR, SH to będzie całkiem inna bajka ;)

Napisane przez panpankracy

na nl10 rush to deep vs deep nigdy Ci nie stackne KK pf

a w pozostalych przypadkach wszystko zalezy od warunkow