Przejdź do forum
Czy powiadomić supp...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy powiadomić support?

19 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,021 Wyświetlenia
Sztres

Witam spotkałem się kilka razy z ludźmi, którzy pisali mi na chacie co spasowałem pre flop. Niestety nie udało Mi się zrobić screena, ale tym razem mam częściowy dowód ;)
Mianowicie po takiej akcji:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($17.17)
Hero ($11.05)
UTG ($7.64)
UTG+1 ($10.22)
CO ($4.74)
BTN ($8.08)

Dealt to Hero K♠ A♥

UTG raises to $0.20, UTG+1 calls $0.20, CO raises to $0.95, fold, fold, Hero raises to $2.50, UTG raises to $7.64 (AI), fold, fold, Hero calls $5.14

FLOP ($16.48) 2♣ 9♠ 6♠

TURN ($16.48) 2♣ 9♠ 6♠ 2♥

RIVER ($16.48) 2♣ 9♠ 6♠ 2♥ 5♣

UTG shows A♦ Q♥
(Pre 25%, Flop 12.6%, Turn 13.6%)

Hero shows K♠ A♥
(Pre 75%, Flop 87.4%, Turn 86.4%)

Hero wins $15.39

jeden z graczy napisał, że CO zrzucił JJ musial znać zmuckowane karty. Natomiast CO napisał później, że miał tam faktycznie JJ. Ja w replayerze żadnych waletów nie widziałem stąd bardzo mnie intryguje, jak on się dowiedział co miał CO :f_confused:

18 odpowiedzi
MistyK
shin0bi69

Strzelal ? :facepalm:

Natomiast CO napisał później, że miał tam faktycznie JJ

A gdyby napisał, że miał AA to znaczy, że faktycznie miał tam AA? :facepalm:

WaszkaG21

Cóż no, trafił gość poprostu.
AA i KK to CO pewnie by szipował z wami.
jako, że gość miał AQ to zostały już tylko 3 damy, tak więc JJ najbardziej prawdopodobne.
Chyba nie pomyślałeś sobie, że gość ma program który odsłania karty przeciwników :D

edit:
o nie, jednak tak sobie pomyślałeś :D

Sztres Autor wątku
Sztres

Dlatego właśnie nie wiem czy zawracać gitare i i robić problemy. Nie wiem nawet czy są takie programy i czy typ po prostu nie strzelał.

Na Twoim miejscu nie przejmowałbym się tym.
A jeżeli rzeczywiście ktoś używa takich programów, to wcześniej czy później zostanie to wykryte, a poszkodowane osoby otrzymają zwrot kasy. Podobnie jak było podczas akcji z botami.

nie ma takich programow,a nawet gdyby byly to nie gralby nl10 tylko nl100+.owszem bylo kilka afer z super kontami ale grali na krzakach byli to pracownicy lub mieli z nimi powiazania no i grali duzo wyzej.wpadali przez zachlannosc.

Bielanek

Szansa, że ktoś podglądał karty na NL10 na FTP jest zapewne mniejsza niż trafienie szóstki w totka. Najprawdopodobniej gościu na CO po prostu napisał, że miał te JJ dla odczepki. Jeżeli ktoś mi pisze na chacie, że "wiedział" jakie miałem karty to zawsze się z nim zgadzam :D. Piszę mu "nice read" etc.

Kristov1986

Takie programy bez wątpliwości istnieją. Smutne jest to, że właściciele softów doskonale o tym wiedzą, a w związku z tym że gracze używający tego typu oprogramowania zmieniają dynamikę gry na generującą więcej rake'u, pokerroomom nie warto z tym walczyć. Pokerowe softy hakerskie dzielą się na dwa typy. Jedne pozwalają na podglądanie rąk przeciwników, drugie pozwalają na podglądanie jakie karty wpadną na flopie, turnie i riverze. Na pewno zauważyłeś, że czasami ludzie callują Twoje AI preflop z kompletnym crapem jak J6o i zawsze trafiają do tego minimum dwie parki.
Najgorsze jest jeśli ktoś używa tzw. zestawu combo, czyli widzi nasze karty i karty, które wpadną na stół. Dzięki temu mogą oni grać przeciwko nam w zasadzie perfekcyjnie. Poniżej zamieszczam screen jak taki zestaw combo wygląda

Na szczęście tego typu oprogramowanie z uwagi na ilość kombinacji, którą musi przeliczyć wymaga ogromnych nakładów pamięci ram. Na średniej klasy komputerach często powoduje to przycięcia prowadzące do spasowania ręki w nieodpowiednim momencie, dlatego używanie ich na stolikach bez disconnect protection jest średnio opłacalne i praktykowane przez stosunkowo niewielką ilość graczy.

Dodam też, że niskie limity są idealne do korzystania z tego typu rzeczy, ponieważ wbicie AI z J6o jest naturalne dla większości fishów i nie budzi żadnych podejrzeń. Natomiast takie zagrania na wyższych stawkach wyglądałyby co najmniej dziwnie.

imgoingtomirage

Witam.

Nie ma fizycznej możliwości aby w tak krótkim czasie ktoś był w stanie przechwycić szyfrowane na kilka sposobów informacje o wygenerowanej losowo ręce przesyłanej do danego użytkownika po rozdaniu kart.

Jest to całkowicie bezpieczne i nie istnieją i nigdy nie istniały programy które mogłyby przechwytywać i rozszyfrowywać takie informacje w czasie rzeczywistym.

Kristov1986, screen który wkleiłeś jest z Omahy po tym jak gracze byli już all-in.

Pozdrawiam.

IceWhoo

Jak masz wątpliwości to do supportu nie zaszkodzi napisać bo sam jestem tym zaciekawiony ale jeżeli gość miałby taki program to na pewno nie pisałby tego na chacie chyba, że czuje się tak bezkarnie.
PS Z tym screenem to chyba rzeczywiście fail ale ja bym się nie zdziwił jeżeli były by takie programy.

A ja bym się zdziwił.

Jakie niby on ma kombinacje analizować? Program by przyszłość miał przewidywać? ; ]

Qsypal

Napisane przez imgoingtomirage
Witam.

Nie ma fizycznej możliwości aby w tak krótkim czasie ktoś był w stanie przechwycić szyfrowane na kilka sposobów informacje o wygenerowanej losowo ręce przesyłanej do danego użytkownika po rozdaniu kart.

Jest to całkowicie bezpieczne i nie istnieją i nigdy nie istniały programy które mogłyby przechwytywać i rozszyfrowywać takie informacje w czasie rzeczywistym.

Kristov1986, screen który wkleiłeś jest z Omahy po tym jak gracze byli już all-in.

Pozdrawiam.

A akcja na Cake to niby co było? :facepalm:

Z tego co kojarzę to na cake można było odczytać jedynie karty przeciwnika gdy było się na linii user-pokerroom i podsłuchiwało się sygnał.

IceWhoo

Napisane przez CronTheFish
Z tego co kojarzę to na cake można było odczytać jedynie karty przeciwnika gdy było się na linii user-pokerroom i podsłuchiwało się sygnał.

No i jesteś w domu. Wystarczyło pomyśleć. Program wróżka nikomu nie potrzebna.
Można było odczytać karty przeciwnika więc pewnie i z kartami na boardzie nie byłoby problemu jeżeli wystarczająco szybko jakiś program rozkodowywał sygnał.
A modzi muszą tak pisać bo "oglądalność im spadnie".

Napisane przez IceWhoo

Napisane przez CronTheFish

No i jesteś w domu. Wystarczyło pomyśleć. Program wróżka nikomu nie potrzebna.
Można było odczytać karty przeciwnika więc pewnie i z kartami na boardzie nie byłoby problemu jeżeli wystarczająco szybko jakiś program rozkodowywał sygnał.
A modzi muszą tak pisać bo "oglądalność im spadnie".

A to board jest losowany jednocześnie z holecards? Mogę się mylić ale raczej nie

A nawet jeśli to ww sposób nie "liczył" żadnych kombinacji tylko deszyfrował.

imgoingtomirage

Mówimy tutaj o FTP, nie mam pojęcia jak to wygląda na Cake i jakie mają systemy szyfrowania danych.

Z tego co ja wiem, to każda karta na boardzie jest losowana oddzielnie i nie ma tak, że z góry jest całe rozdanie rozlosowane na samym początku.

Czytałem to chyba na P* w ich dziale o losowaniu kart, zakładam, że podobnie jest na FTP.

Algorytm losowania kart jest chyba taki sam na wszystkich pokerroomach. Co do tego czy karty są wylosowane wcześnie czy dopiero przed show to nie wiem, ale i tak komputer dostał by od serwera informacje jakie karty pokazać na boardzie dopiero po rundzie licytacji.

Odczytywanie kart przeciwnika też jest średnio możliwe. Przy prostym szyfrowaniu żaden domowy pecet nie dał by sobie rady z deszyfracja w czasie 15 sekund czy nawet 60s jeżeli wszyscy gracze by czekali w nieskończoność przy decysji bet/call/fold

Jedyna opcja to atak hackerski na serwer FTP i uzyskanie dostępu do danego rozdania. Przy liczbie rozdań na sekundę w FTP nie jest to też takie proste. Ogólnie możliwe jest to jak najbardziej ale nie przy pomocy programiku, który sobie ktoś z neta ściągnie a tylko przez wysokiej klasy hackera (który musiałby być tym w ogóle zainteresowany) albo przez pracowników pokerroomu.