Przejdź do forum
Black Member Card

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Black Member Card

35 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,115 Wyświetlenia

No, to możemy zacząć sobie wyliczać co i jak :)

Mamy 5 rodzajów bonusu póki co:

:spade: $2,000 za 480,000 FTP
:spade: $500 za 125,000 FTP
:spade: $250 za 65,000 FTP
:spade: $100 za 28,500 FTP
:spade: $50 za 15,000 FTP

Teraz nasuwają się pytania z mojej strony:

- jak te bonusy mają się do RB ? podejrzewam, że pewnie RB jest ucinany (ale i tak wychodzi ~45-50%)
- wiadomo, że mamy 2x FTP teraz niezależnie od pory dnia. Czy w przypadku trafienia na happy hours nasz przelicznik FTP będzie 4x ?

Jeśli ktoś mądry policzy RB przy najwyższym bonusie $2k to byłoby miło ;)

pozdrawiam

34 odpowiedzi
SnikerS89

Przy happy hours będzie x3, pisało gdzieś na stronie FTP o tym.

TheNaturat

Ponad 5$/1k FTP - nice! :D

cena punkcikow na czarnym rynku podskoczy :)

yac
Trener
yac

wartość bonusu należy pomnożyć 0.76 i wtedy wyjdzie nam razem z odciętym RB ile tak naprawdę z tego mamy

Najlepsze jest to, że teraz FTP points lecą 2x szybciej i te bonus tak na chłopski rozum są 2x tańsze biorąc pod uwagę to, jak szybko dotychczas zarabialiśmy punkty :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale rozkminkę złapałem - bonus kosztuje 480k - za to mamy $2k

załóżmy 8 takich bonusów daje nam $16k - a za 4kk FTP mamy już harleya, którego cena przekracza $16k :P więc bonusów nie opłaca się brać i musimy zbierać i pchać harleye :D

ablazer

Dwa bilety turniejowe po 22$ mamy za 10600, więc bonus kasowy trochę słaby, bo na super turbo nawet na 0 ROI jest dobre.

Zastanawiałem się skąd oni wezmą kasę na tą całą Black Card i już wiem!!!

Wraz z wprowadzeniem tej promocji podnieśli progi w wyzwaniu Ironmana:
Tam gdzie wcześniej można było się zakwalifikować za 100ftp teraz jest 125ftp, a gdzie było 200ftp teraz jest 250ftp. W naturalny sposób zmniejszy to ilość osób kwalifikujących się do korzyści wynikających z ironmana.

Jak więc widać trzeba było obciąć jednym by dać innym. Skorzystają na tej całej promocji gracze lepsi, a stracą słabsi. :f_biggrin:

TheNaturat

Tak na szybko - przy przeliczniku x2 480k pkt to jest 24k$ MGR, tego z powrotem otrzymujemy 2k bonusu, plus (24K-2k)*0,27 rakebacku, co daje łącznie 7,94k zwrotu, czyli 33% RB, plus bonusy z IronMana, HappyHours etc. - grając odpowiednio długo z IronManem do ok. 40% moim zdaniem spokojnie można dojechać

Bestyjka

Więcej FTP! Nikt nie straci chyba jednak. Dodałem nowy temat. Zwiększa się ilość FTP za dolara. :) Po prostu teraz więcej słabiaków zacznie reguralniej grać (wyrabiając bronze Iron Man). Stąd więcej kasy

jak chce sie komus czytac to tu jest watek z 2+2:
http://forumserver.twoplustwo.com/28/internet-poker/ftp-black-card-thread-883862/index80.html

z wszystkimi mozliwymi wyliczeniami, pytaniami i odpowiedziami (niestety tak jak u nas 3/4 to spam :D)

Panowie nie ma z czego się cieszyć. Jednocześnie z tą zmianą FTP odeszło od dealt method odnośnie rake i przeszło na weighed conributed:
link

FTPDoug na 2+2 zamieścił to w comiesięcznych answers nie chce mi się szukać sorki.

Z wyjątkiem kolesi grających ostro LAG wszsycy tracą, ta Black Card może sprawić że co najwyżej wyjdziemy na zero.
Plus taki że rakeback nits muszą spieprzać z FTP

traca tylko nit rejkbek prosi

reszta zyskuje bo sie z nimi rejkiem ni musi dzielic

ablazer

Napisane przez franeczek
Z wyjątkiem kolesi grających ostro LAG wszsycy tracą, ta Black Card może sprawić że co najwyżej wyjdziemy na zero.
Plus taki że rakeback nits muszą spieprzać z FTP

Taaa, zarabia paru gości grających lag, a wszyscy przegrywają. Zauważ, że na zmianie oni nie zarabiają nic. Tak jak napisał Cichodajka, tracą prosi którzy mieli po 100% rb i grali 12-16 stołów na rushu żeby być jak najbliżej zera. To jets po prostu konsekwencja rusha. Tyle w temacie.

Napisane przez ablazer
Taaa, zarabia paru gości grających lag, a wszyscy przegrywają. Zauważ, że na zmianie oni nie zarabiają nic. Tak jak napisał Cichodajka, tracą prosi którzy mieli po 100% rb i grali 12-16 stołów na rushu żeby być jak najbliżej zera. To jets po prostu konsekwencja rusha. Tyle w temacie.

To co tu piszesz to po prostu nieprawda. Najwięcej zarabia FTP bo najwięcej puli dochodzących do showdown'u i najbardziej loose grają Fishe,które nie mają żadnego rakebacku. Większość z nas gra tight i jakbyś sprawdził różnicę to wychodzi o 20/30% generowanego rake'u mniej (mówię tu o nl25sh) na nl10sh różnica jest jeszcze większa mam coś 20/17 na sh, o tyle też będzie mniejszy rakeback. Black card co najwyżej pokryje te straty.
Sprawdź ile ugrywasz rake'u (np. poprzez strategy point) i porównaj z nowym systemem, który od dzisiaj obowiązuje.
System jest zły dla każdego kto gra tight, bo dealt method promowała również po części nas (bardziej nitów) względem lag i fishy.

Napisane przez franeczek

Napisane przez ablazer

To co tu piszesz to po prostu nieprawda. Najwięcej zarabia FTP bo najwięcej puli dochodzących do showdown'u i najbardziej loose grają Fishe,które nie mają żadnego rakebacku. Większość z nas gra tight i jakbyś sprawdził różnicę to wychodzi o 20/30% generowanego rake'u mniej (mówię tu o nl25sh) na nl10sh różnica jest jeszcze większa mam coś 20/17 na sh, o tyle też będzie mniejszy rakeback. Black card co najwyżej pokryje te straty.
Sprawdź ile ugrywasz rake'u (np. poprzez strategy point) i porównaj z nowym systemem, który od dzisiaj obowiązuje.
System jest zły dla każdego kto gra tight, bo dealt method promowała również po części nas (bardziej nitów) względem lag i fishy.

system jest lepszy i nie ma co debatowac
w koncu znikna rejkbek prosi z 7/6 na stolach fr

system dealt ma juz chyba tylko p* i ciekawe kiedy to sie zmieni

a co do graczy bez rejkbeku to

This only directly affects players with rakeback, but as of tomorrow

im zostaje po staremu , a zyskuja dziekie wiekszej ilosc punktow za 1$ usd rejku , wiec nie wiem jak ty wysedukowales te swoje obliczenia ze wszyscy traca tylko ftp zyskuje

Nie chce mi się to samemu tłumaczyć więc po angielsku będzie:
FT Previously: Everything was split evenly, RB nits got the same amount/hand as LAGs and fish, not a perfect system because nits get a higher effective %

*Contributed RB (like other sites, not how FT is now doing it): I win 100 pots and pay $200 in rake directly from those pots, I would get 27% x $200 in RB. Seems fair as everyone gets 27% of the rake they actually pay (effective RB).

*FTs new weighted contribution method: Lets look at a hypothetical 1,000 pot sample. Say there is $2,000 raked. Say all pots are 4 handed, 1 Lag, 1 Tag, 1 nit and 1 loose passive fish.
The fish won 230 pots and paid $460 in rake.
The LAG won 320 pots and paid $640 in rake.
The Tag won 280 pots and paid $560 in rake.
The Nit won 170 pots and paid $340 in rake

Also assume of all the money to enter a pot 36% was from the fish,28% from the LAG, and 21% from the TAG and 15% from the Nit.

With FTs new RB calc each would get:
Fish: 36% * 27% * $2,000= $194.4 in RB
LAG: 28% * 27% * $2,000 = $151.2 in RB
TAG: 21% * 27% * $2,000 = $113.4 in BR
Nit: 15% * 27% * $2,000= $81 in RB

*Using those assumptions (obv not perfect, but reasonable off the top of my head) the fish now gets 42.3% effective RB while the Lag stays about the same as currently, and the Tag and Nit lose v. currently. I assume almost all loose passive fish do not have RB, nor an affiliate b/c they went straight to FT, thus FT is the big winner here.

Tak to mniej więcej wygląda, jeśli chodzi o rake i rakeback, no ale ja już tu nie będę sie dalej wypowiadać. Cieszę się że wam się tak podoba system w którym dostajecie mniej kasy :f_thumbsup:

Napisane przez franeczek
Nie chce mi się to samemu tłumaczyć więc po angielsku będzie:
FT Previously: Everything was split evenly, RB nits got the same amount/hand as LAGs and fish, not a perfect system because nits get a higher effective %

*Contributed RB (like other sites, not how FT is now doing it): I win 100 pots and pay $200 in rake directly from those pots, I would get 27% x $200 in RB. Seems fair as everyone gets 27% of the rake they actually pay (effective RB).

*FTs new weighted contribution method: Lets look at a hypothetical 1,000 pot sample. Say there is $2,000 raked. Say all pots are 4 handed, 1 Lag, 1 Tag, 1 nit and 1 loose passive fish.
The fish won 230 pots and paid $460 in rake.
The LAG won 320 pots and paid $640 in rake.
The Tag won 280 pots and paid $560 in rake.
The Nit won 170 pots and paid $340 in rake

Also assume of all the money to enter a pot 36% was from the fish,28% from the LAG, and 21% from the TAG and 15% from the Nit.

With FTs new RB calc each would get:
Fish: 36% * 27% * $2,000= $194.4 in RB
LAG: 28% * 27% * $2,000 = $151.2 in RB
TAG: 21% * 27% * $2,000 = $113.4 in BR
Nit: 15% * 27% * $2,000= $81 in RB

*Using those assumptions (obv not perfect, but reasonable off the top of my head) the fish now gets 42.3% effective RB while the Lag stays about the same as currently, and the Tag and Nit lose v. currently. I assume almost all loose passive fish do not have RB, nor an affiliate b/c they went straight to FT, thus FT is the big winner here.

Tak to mniej więcej wygląda, jeśli chodzi o rake i rakeback, no ale ja już tu nie będę sie dalej wypowiadać. Cieszę się że wam się tak podoba system w którym dostajecie mniej kasy :f_thumbsup:

koles sobie przyjal swoje zalozenia , cos tam poobliczal i na tyle .

to ze jestes nitem , malo grasz i tylko pod rejkbek to trudni , musisz zmienic styl . mi na raszu to odpowiada bo punkty leca jakies 2 razy szybciej niz wczesniej. w koncu nie dziele sie z nitami .

ablazer

Brakuje Ci jeszcze założenia, że jest:

1000 nitów
600 Tagów
250 Lagów
100 Fishy

Znaczy fishy jest oczywiście więcej, ale że tak powiem dość dynamicznie się zmieniają :]

Nie dziele się z największą dawką graczy. Nie ma co to się spierać. Każdy pogram sam i po miesiącu powie czy zarobił czy stracił :)

kfas

Napisane przez sickpastor
Ale rozkminkę złapałem - bonus kosztuje 480k - za to mamy $2k

załóżmy 8 takich bonusów daje nam $16k - a za 4kk FTP mamy już harleya, którego cena przekracza $16k :P więc bonusów nie opłaca się brać i musimy zbierać i pchać harleye :D

Na pewno sie to oplaci, czy moze jakies oplaty przy sprowadzaniu go jednak popsuja ten plan? ;)