Przejdź do forum
Bilety do gier pien...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bilety do gier pieniężnych

65 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
9,254 Wyświetlenia
Head Admin
spinek
PokerStrategist

W dzisiejszym updacie pojawiła się możliwość wykupywania biletów do stolików ringowych (coś jak tokeny do turniejów). Po pobieżnym przejrzeniu ceny są trochę gorsze niż bonusy pieniężne z Black Card, ale wydaje się to dobrą alternatywą dla tych co nie mają Black Card a potrzebują trochę gotówki.
Tak tylko pobieżnie spojrzałem.
Pewnie wkrótce pojawią się konkretne wyliczena czy i na ile jest to opłacalne.
Też się temu pewnie przyjrzę bo wydaje się ciekawe dla grających cashówki.

64 odpowiedzi

super,wlasnie na cos takiego caly czas czekalem.tylko szkoda ze trzeba je uwolnic w ciagu 7 dni

casalinga87
Oldschool Grinder

Mogę prosić o jakiś link ?(

wujekryba
Oldschool Grinder

też będę wdzięczny jak ktoś to bliżej wyjaśni. Bo narazie nie rozumiem. Kupuje ticket i działa to na zasadzie bonusu?

spinek Autor wątku
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Jeszcze nie do końca rozumiem jak to ma działać. Ja chyba wstrzymam się parę dni aż to inni przetestują i ocenią.
Generalnie jest to taki jakby nodeposit bonus za punkty FTP. Za punkty FTP wykupujesz określoną kwotę za którą możesz wkupować się do stolików. Po ugraniu określonej liczby punktów FTP ta kwota zostaje uwolniona do głównego konta. Dobre dla tych co nie mają bankrolla za to mają dużo punktów FTP. Oczywiście jeśli coś grając tymi pieniędzmi wygrasz to jest twoje.

Nie mogę podać dokładnego linku bo zawiera słowo ticket i pokerstrategy zamienia całość. Więcej informacji na stronie http://www.fulltiltpoker.com w zakładce Prawdziwe Pieniądze->Bilety

casalinga87
Oldschool Grinder

Dzięki spinek. Wygląda to ciekawie, ale trzeba dobrze policzyć opłacalność :D No i nie ma informacji, jak to wpływa na rakeback.

spinek Autor wątku
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Podejrzewam, że normalnie daje po rakebacku jak każde zakupy w sklepie. Normalne bonusy opłacają się bardziej, ale żeby je uwolnić trzeba najpierw mieć pieniądze. Te bilety dobre są dla graczy mikro, którzy nigdy nie dorobią się blackcard.
Bo do tej pory jak ktoś grał tylko cashe i nie grał turniejów i grał za mało, żeby mieć BC to nie miał co robić z punktami FTP poza kupowaniem obrandowanych przedmiotów typu koszulki, karty itp.

@mirko1231
Nie trzeba ich uwolnić w ciągu 7 dni. Należy grać co najmniej co 7 dni, żeby taki bilet zachował ważność. Inaczej mówiąc: jak nie użyjesz w ciągu 7 dni takiego biletu ani razu to przepada, ale jeżeli go użyjesz to przedłużasz jego ważność o kolejne 7 dni. Taka zachęta, żeby ich używać.

MonsterFil
Oldschool Grinder

Ktoś może technicznie opisać jak to działa?

casalinga87
Oldschool Grinder

Wszystko jest opisane na stronie FTP, tak jak napisał spinek. Nikt tego jeszcze nie próbował.

http://tnij.org/k9cl

Napisane przez spinek
Podejrzewam, że normalnie daje po rakebacku jak każde zakupy w sklepie. Normalne bonusy opłacają się bardziej, ale żeby je uwolnić trzeba najpierw mieć pieniądze. Te bilety dobre są dla graczy mikro, którzy nigdy nie dorobią się blackcard.
Bo do tej pory jak ktoś grał tylko cashe i nie grał turniejów i grał za mało, żeby mieć BC to nie miał co robić z punktami FTP poza kupowaniem obrandowanych przedmiotów typu koszulki, karty itp.

@mirko1231
Nie trzeba ich uwolnić w ciągu 7 dni. Należy grać co najmniej co 7 dni, żeby taki bilet zachował ważność. Inaczej mówiąc: jak nie użyjesz w ciągu 7 dni takiego biletu ani razu to przepada, ale jeżeli go użyjesz to przedłużasz jego ważność o kolejne 7 dni. Taka zachęta, żeby ich używać.[/

Data upływu terminu ważności: Traci ważność, jeśli nie zostanie wykorzystany przez 7 dni;troche to niejasne .

Na przykład bilet do gier stołowych za $100 ma początkowo aktualną wartość $100. Opłacasz wpisowe do gry stołowej za $25, które pomnażasz do $50. Po odejściu od stołu Twój bilet będzie wart $125 (niewykorzystane $75 plus $50, z którymi wstałeś od stołu). Aktualna wartość biletu wyniesie teraz $125.

czyli bedzie mozna jeden bilet podzielic na kilka stolow?

spinek Autor wątku
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez mirko1231
Data upływu terminu ważności: Traci ważność, jeśli nie zostanie wykorzystany przez 7 dni;troche to niejasne.

Średnio przetłumaczone na polski. Z angielskiej wersji jaśniej wynika, że chodzi o to, że bilet traci ważność gdy jest nieużyty przez kolejno następujące po sobie 7 dni.

czyli bedzie mozna jeden bilet podzielic na kilka stolow?

Wydaje mi się, że nie, ale nie jestem pewien. Za to nie ma obowiązku wkupienia się za całość biletu, można wykorzystać jego część i stosować jakiś BRM w ramach jednego biletu.

Obawiam się, że jeden bilet to jeden buy-in do jednego stołu. Kuerna drogie to to trochę. Mogliby coś dla sng wymyślić.

Tak na szybko policzyłem i wyszło mi
ticket $10 = $3,15/1kftp
ticket $25 = $3,18/1kftp
ticket $50 = $3,25/1kftp
ticket $100 = $3,33/1kftp
ticket $200 = $3,57/1kftp

plus trzeba to uwolnić (dla $10 = 250ftp).

dla porównania ticket sng $26 = $4,48/1kftp (no ale trza to umieć grać :f_rolleyes: )
a np. bonus BC $100 = $3,51/1kftp (no ale trzeba mieć BC :f_frown: )

pawel9
Oldschool Grinder

ale to pomotane niech ktoś napisze czy tj. lepsze od grania pod rakeback

MonsterFil
Oldschool Grinder

Mam 58.130 ftp points i teraz pytanie czy lepiej kupić 18 po 10 $ co daje 180 $ czy lepiej 1 za 200 $.
Jedyne co nie wiem to czy mając bilet za 200 $ mogę za niego otworzyć np. 20 stołów po 10 $ czy muszę wejść na stoły z buyinem 200 $?

Coś mi podpowiada że najszybciej zamienię na gotówkę tickety 10 $.

Jakieś opinie, rady? z góry dzięki za pomoc.

spinek Autor wątku
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Ja bym radził się wstrzymać jeszcze parę dni z zakupem. Z tego co czytałem na innym anglojęzycznym forum to te bilety spowodowały masę pytań i nie wiadomo czy wkrótce nie dojdzie do jakiś zmian z nimi związanych. Z każdym dniem będziemy też wiedzieli coraz więcej jak to wygląda w praktyce.

Z tego co wiem, nie możesz użyć biletu do wkupienia się do wielu stolików (jeden bilet - jeden stolik), ale nie ma konieczności wkupowania się za całość. Spokojnie możesz biletem 200$ wejść na stolik wkupując się np. za 10$.
Zależy jak szybko zależy Ci na dostępie do gotówki. Bo tych biletów można po prostu użyć jako rozszerzenie bankrolla. Możesz kupić sobie ten bilet za 200$ i po prostu używać go na jednym ze stolików jak normalnie grasz (kiedyś uzbierasz odpowiednią ilość punktów i go uwolnisz).
Wielu ludzi właśnie narzeka na to, że nie można się wkupować do wielu stolików bo to bardzo utrudnia odpowiedni BRM.

Nomedes
PokerStrategist

imo poczekajcie az wyjdzie faq do tego bo to co na stronie napisali, nawet po ang, niewiele wyjasnia

pisza ze grajac np z ticketem za 100 siadasz do stolika za 25 i wstajesz z 50 to ticet value jest 125 ale dalej pisza ze ticket nie moze przekroczyc max ticket value (ktore dla ticketa 100 jest najprawdopodobniej rowne 100).

czyli masz ticket max value 100 siadles do stolika z 25 wstales z 50 to powinien wynosic 125 ale redukuje sie do max czyli do 100 - czyli jakbym gral normalna kasa i siadl z 25 na stoli i wstal z 50 to mialbym 50 a tu mi skasuja wszystko co powyzej ugralem tego maxa - czyli lepiej za duzo nie wygrywac bo ta kasa i tak ci przepadnie :facepalm:

pisza tez ze ticket ma treshold value po nizej ktorego jak spadnie i wstajesz od stolu to od razu ci uwalniaja jego wartosc w real money - tylko nigdzie nie jest podane te treshold value dla zadnego ticketa. :rage:

no i pisza tez ze zeby uwolnic real money z takiego ticketa musisz ugrac ilosc pkt odpowiednia jego value czyli de facto im wyzsze value ticketa zrobisz tym wiecej pkt musisz natrzaskac

no i z ta data wygasniecia to imo jest stala a nie ze musisz przynajmniej raz na tydzien pograc zeby sie nie ztracil - tak jak normalne bonusy

narazie to jest fucked up niezle - niech wyjasnia ocb a my spokojnie czekajmy :f_cool:

johnybravo80
Oldschool Grinder

Napisane przez Nomedes

pisza ze grajac np z ticketem za 100 siadasz do stolika za 25 i wstajesz z 50 to ticet value jest 125 ale dalej pisza ze ticket nie moze przekroczyc max ticket value (ktore dla ticketa 100 jest najprawdopodobniej rowne 100).

czyli masz ticket max value 100 siadles do stolika z 25 wstales z 50 to powinien wynosic 125 ale redukuje sie do max czyli do 100 - czyli jakbym gral normalna kasa i siadl z 25 na stoli i wstal z 50 to mialbym 50 a tu mi skasuja wszystko co powyzej ugralem tego maxa - czyli lepiej za duzo nie wygrywac bo ta kasa i tak ci przepadnie :facepalm:

Nie tracisz, tylko te 25$ zostanie przelanie na twoje konto (realna kasa a nie bilet).

arthmax
Oldschool Grinder

Napisane przez Nomedes

pisza tez ze ticket ma treshold value po nizej ktorego jak spadnie i wstajesz od stolu to od razu ci uwalniaja jego wartosc w real money - tylko nigdzie nie jest podane te treshold value dla zadnego ticketa. :rage:

dla 10$ treshold value jest 0,5$, dla innych pewnie analogicznie
jak juz wykupisz sobie jakiegoś ticketa to wchodzisz w cashier-view tickets-z prawej strony ticketa klikasz znaczek <i> jak info ;)

MonsterFil
Oldschool Grinder

:f_cool:

w sklepie w zakładce properties jest opisane wszystko