Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Akademia FTP

55 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
10.2 K Wyświetlenia
dagascos

Witaj.
Ja robię te zadania już ponad miesiąc, więc postaram się nieco tobie doradzić.

Wszystko zależy od twojej strategii itp.. Jeśli będziesz twardo trzymał się swojej gry, niektórych zadań dosyć ciężko będzie ci zrealizować.
Jednak jeśli grasz cashe ze swojej strony mogę polecić.

Gra o microstawki.
Podstawy stawiania zakładów.
Znaczenie pozycji.
Wskazówki w grze przez Internet.
Zakłady value bet - dosyć proste.
Gra przed flopem również dość proste, chyba tylko z raz je wykonałem, ale wezmę się za nie wkrótce.
5 częstych leaków w Hold'emie bardzo proste.
Ocenianie przeciwników nie jest aż tak trudne, a daje 500pkt.

Jeśli grasz czasami Sit & Go bądź MTT to realizuj
Opanowanie gry "on the bubble"
Sit & Go krok po kroku
Wybór Gry
Gra ze średnią liczbą żetonów

Co do zadań, które łatwo wykonać w części to są to
6 Tips for Serious Beginners - ja nie wykonam zadania fixed-limit Omaha Hi-Lo bo po prostu w nią nie gram.
Również Zarządzanie budżetem jest proste bez ostatniego zadania.

Oczywiście te zadania po 30 i 50pkt są bardzo proste.

Nie wiem czy czegoś przypadkiem nie pominąłem, ale to chyba z grubsza tyle.

Jak masz jakieś pytania to pisz.
Ja ugrałem już w tej akademii prawie 12k, więc naprawdę da się. Wybieraj sobie zadanie, a jak nie możesz go dłuższy czas dokończyć to weź sobie kolejne, a tamto dokończyć innym razem. Zadania możesz w każdej chwili wymieniać nie kończąc ich, a później możesz do nich powrócić.
Jeśli wiesz, że wykonałeś jakieś zadanie możesz brać kolejne nie czekając aż zaktualizuje się wykonanie tego zadania. Czasami trwa to nawet godzinę, a zdarza się że i dłużej więc nie ma na co czekać tylko brać następne.
To chyba tylko z mojej stony. Powodzenia w wykonywaniu zadań ;).

Niestety gram SH, a duzo zadan dla cash jest dla stolow full ring. Zrobilem 10x Holdem Leaks Phila Gordona, powoli chce zbierać na bonus 100$ za 20 000, ale widze, ze granie samego SH jest niewykonalne jezeli sie chce az tyle zdobyc.

Dzieki za rady, aktualnie robie 'Online Tells', ktore jest bardzo latwe do zrealizowania bez zmieniania stylu gry.

zawsze jak chcesz wziasc avatar za 1mln pkt to mozeszs wymienic punkty akademi na FTP i wsumie moze uzbierasz kiedys ;P

dagascos

Witam
Wykonywał ktoś może zadanie Bankroll Management, bo albo tu czegoś nie rozumiem, albo już nie wiem.
Chodzi mi dokładniej o podpunkt z pomnożeniem swoich pieniędzy o 25%.
Nie jestem Fergusonem więc nie przychodzi mi to tak łatwo, szczególnie mając już jakiś bankroll, a z tego co rozumiem te zadanie musi być cały czas aktywne żeby je wykonywać i daje tylko 200pkt. Coś tu jest dla mnie mało logiczne. No może jak ktoś ma kilkadziesiąt dolarów bankrolla to i to zadanie nie jest zbyt skomplikowane, jednak i tak zajmuje dużo czasu, a daje strasznie mało punktów, nie rozumiem tu czegoś _rolleyes: .
A nie wie ktoś może czy da się jakoś zakończyć zadanie, aby nie wykonywać któregoś podpunktu z wyzwania tylko zacząć je od nowa.
Ja kombinowałem i nic nie wymyśliłem.
A jak tam wam idzie wykonywanie wyzwań.
pzdr

dagascos

Aktualizują się wam dobrze punkty akademii, bo u mnie już z 2-3 dni w ogóle się nie aktualizują. Napisałem dziś do supportu akademii, jednak jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.
pzdr

Mam pewnien problem z Akademią....
Wykonałem kolejne zadanie i nie mogę teraz go ani powtówrzyć, ani zamienić na inne... Po zakończeniu zawsze wyskakiwało okienko dialogowe, a teraz zonk. W każdym razie wykonane zadanie wisi mi już od prawie tygodnia, a żadne moje dotychczasowe próby uaktywnienia innego zadania nie powiodły się. Może mieliście podobny problem i znaleźliście rozwiązanie???

M4cko

W moim odczuciu najlepiej wymieniać ptk akademii na siano. Można na FTPp ale teraz zobaczyłem, że w podstawowym sklepie FTP są same ciuchy etc. nie można wymieniać punktów na $. Więc dla kogoś kto buduje bankroll najlepszym wyjściem wydaje się zamieniać na kase. Może ktoś wytłumaczyć na czym polegają tokeny, oraz czy można je jakoś wymienić na kase etc? Z góry dziękuję

Powi

Napisane przez M4cko
Może ktoś wytłumaczyć na czym polegają tokeny, oraz czy można je jakoś wymienić na kase etc? Z góry dziękuję

Token czyli wejściówka do turnieju, taki bilecik, nie musisz nic placic buy-in-u turniejowego.
Nie można ich wymienić na kasę.

tomex111 Autor wątku
tomex111

też wam tak długo rozliczają te wyzwania?

polecam dla tych co graja sng i mtt gra ze średnią liczbą żetonów

łatwe, a za 500 punktów mógłbym zrobic je 2/3 razy dziennie skoro można 10 razy jedno wyzwanie, tyle, że rozliczają mi godzinami

5000 punktów by się przydało

misiowilk

Gra ktoś NL 6max i może polecić zadania, które można wykonywać przy tej formie gry ?

tomex111 Autor wątku
tomex111

zrobiłem to gra ze średnią liczbą żetonów 10 razy i 5000 punktów wpadło

troche mi to zajęło czasu jakby normlanie rozliczali te zadania w 2/3 dni bym to zrobił no , ale dodatkowe punkty są

może macie cos na oku dla kogoś kto gra turnieje i sng na więcej osób, bo przejarzałem te zadania i dalej nic ciekawego dla siebie nie widze.....?

kasperek17

grał ktoś we freerollu za rozwiązanie zadań sit-n-learn?? ile trzeba mieć pkt aby tam grać i czy trzeba rozwiązać wszystkie zadania??

proste pytanie, czy SUPER TURBO SNG liczą się do tych wyzwań z tej wlasnie dziedziny, SNG ?

:D :D :D :D :D :D

naprawdę zastanawiałem się, albo ja jestem głupi, albo po polsku nie rozumiem :f_biggrin:

treść challange w aftp

eng:

"Win a pot with a continuation bet on the flop with no pair in an 8- or 9-handed NLHE cash game, after open-raising from late position (button or cutoff) pre-flop."

pl:

"Wygraj pulę bez zakładu kontynuacyjnego na flopie i bez pary w grze pieniężnej NLHE dla 8 lub 9 uczestników, po otwarciu puli z podbiciem na późnej pozycji (pozycja rozdającego lub ostatnia pozycja) przed flopem."

więc co? nie stawiać cbet flop? :D no jak "nie", jak "tak"? :D

polskie tłumaczenia górą :f_thumbsup: albo google translator

lol, obstawiam ze mieli jakiegoś bota dla którego WITH == WITHOUT ;p

brommy

wyzwania mozna robic 10 razy ogolnie czy 10 razy w jakims okresie czasu?

kasperek17

podobno 10 razy w ogóle chociaż nie wiem gdzie to sprawdzić.

trzeba się dziadów zapytać
kolejny wpis z akademi - proszę o tłumaczenie z polskiego na polski

"Win a pot pre-flop by re-raising without a pocket pair or an ace in your hand."

" Wygraj pulę przed flopem poprzez przebijanie, gdy nie masz pary kart ukrytych lub asa w swoich kartach. " ja pierdocze :D

marcinshark

wygrywasz poprzez przebicie przeciwnika na flopie gdy masz
np. mocnego drawa lub osed
przeciwnik musi podbić , a Ty musisz go przebić i on spasować

kongobongo

ciekawa ta akademia, dobrze wiedziec, a oprócz punktów dostaje sie jakkis certyfikat ukonczenia, zebym mogl w CV wpisac?