mam takie pytanie o co tam chodzi, bo widze, że jest tam sklepik
jak to zrobić , żeby tam też zdobywać punkty?
czy to są odzielne punkty bo nie mam zielonego pojęcia
mam takie pytanie o co tam chodzi, bo widze, że jest tam sklepik
jak to zrobić , żeby tam też zdobywać punkty?
czy to są odzielne punkty bo nie mam zielonego pojęcia
Wejść na stronę akademii przez Cashier --> My Promotions i tam wybrać sobie wyzwania które Ci pasują - zależy, co grasz.. Każde wyzwanie masz opisane - co robić i ile za to dostaniesz punktów. Powodzenia!
Witam
Chciałem się od was dowiedzieć, bo napewno wielu z was podjęło się tych wyzwań akademii
czy warto zaprzątać sobie tym głowę. Czytałem poprzednie tematy odnośnie akademii FTP i tylko na jednym przeczytałem interesujące informacje. Gram na niskich limitach NL, czasami SNG, więc FTPointów za dużo nie zbieram. Czy ciężko jest zdobywać punkty akademii?
Czy to na jakim stole siedzę i na jakich limitach gram ma znaczenie?
Czy mogę po prostu siedzieć na najniższych stawkach i też zdobywać maksymalną ilość punktów akademii?
Pomyślałem sobie, że może uzbierałbym np 5000 punkcików i zamienił na FTPoints lub coś w tym stylu, jeśli nie było by to aż takie trudne.
dzięki za odpowiedzi
pozdro
Zdobywanie punktów w Akademii odbywa się bez względu na to na jakich limitach grasz.
W skrócie: masz do wyboru szereg wyzwań (każde wyzwanie możesz wykonać 10 razy) za spełnienie których otrzymujesz punkty.
Zadania jakie masz do wykonania nie są trudne, są to zazwyczaj typowe zagrania, które i tak wykonujesz jeśli grasz poprawnie (w stylu pasowanie AT z UTG) , więc wykonujesz je w zasadzie przy okazji po prostu grając.
W danym momencie można wykonywać tylko jedno wyzwanie, więc od czasu do czasu trzeba sprawdzić czy już jest wykonane i dodać nowe (można dodać widget do lobby co ułatwia sprawdzanie czy zadanie jest już wykonane).
Można mieć więcej wyzwań i przełączać się między nimi. Gdy np. nie chcesz już grać przy stolikach cashowych, ale zagrałbyś jakiś SNG to możesz przełączyć się na jakieś wyzwanie dotyczące SNG, a potem przejść z powrotem na wyzwanie do gry stolikowej, które będzie kontynuowane.
Ogólnie, zdobywa się te punkty niejako przy okazji, więc nic nie szkodzi wybrać sobie jakiegoś wyzwania, skoro tak czy siak grasz. Jedyny problem to pamiętać o tym, aby czasem wchodzić na strony Akademii, żeby wybrać kolejne wyzwanie.
Ja w tydzien ugralem na karty i zakonczylem przygode z Akademia, robilem tylko wyzwania dotyczace SNG ♠_grin:
Dzięki za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanko. Czy są tu w ogóle pobierane jakies opłaty za udział w tych sesjach, wyzwaniach czy lekcjach? Czy wszystko jest po prostu darmowe i nie ma się czym przejmować, że podejmując te wyzwania pobiorą z mojego konta jakąś opłatę?
pozdrawiam
Robienie wyzwań jest darmowe, za to nie wiem co z wydawanie pkt. Było na ten temat wiele tematów na forum, ale nikt nie wie, czy zamówienie ze sklepiku wpływa na rakeback. (pytałem supportu, nie odpowiedzieli)
Ja za niedługo będę zamawiać czapeczkę, więc sprawdzę na własnej skórze jak to się ma do rakeback.
A za wykonywanie Sit&learn można dostać wstęp do specjalnego freerola dla s&l, niestety mi mail że się do niego zakwalifikowałem doszedł już po nim
pkt idą szybko, musisz tylko wyszukać odpowiednie zadanie (jak grasz sng najłatwiejsze jest Sit & Go By The Numbers, wchodzi samo(tzn przy normalnej grze), a pkt sporo)
Jednak jeszcze muszę o coś spytać. Domyślam się, że pewnie jestem ślepy i czegoś nie widzę, ale jak tak patrzę to widze tylko, bodaj 17 wyzwań licząc średnio każde wyzwanie po 500pkt, tak na oko, to nawet 5k punktów nie uzbieram.
Gdzie jest np to zadanie Sit & Go By The Numbers o którym wspomniał Hammer814?
Nie wiem o co jeszcze chodzi, ale czegoś muszę tu nie widzieć
pzdr
Dziękuje za odpowiedź. Już łapię o co biega. A jeszcze takie pytanko. Ile maksymalnie wyzwań na raz można wykonywać, bo przecież niektóre wyzwania moglibyśmy wykonać przypadkowo, po prostu grając, tak więc czy można zaakceptować od razu np wszystkie wyzwania i po prostu grać i wtedy część uda nam się ugrać. Czy mamy jakiś czas na ugranie tych wyzwań. Chodzi mi po prostu o to czy mogę zaakceptować od razu np wszystkie wyzwania czy choć kilka i po prostu sobie grać i dodatkowo grając niektóre będą się poniekąd same wykonywać.
pzdr
Tylko jedno wyzwanie jednocześnie. Natomiast czas nie jest limitowany, prawdopodobnie, dopóki FTP nie wpadnie na pomysł zamknięcia akademii
FTP planuje rozszerzyć ofertę chalange'y w Academi.
MOJE PYTANIE:
aktualnie mam Academy Credits: 7,998 i chciałbym w przyszłości ze
sklepu zakupić Custom Avatar za 1,000,000 credits. Chciałem się
dowiedzieć w jaki sposób mogę osiągnąć taka ilość credits? Przeglądając
wszystkie challang'e i zakładając ze ukończę je wszystkie po 10 razy
nigdy nie osiągnę takiej sumy.
ODP SUPPORTU:
Zdajemy sobie sprawę, iż na daną chwilę jest to zadanie niewykonalne, aby uzbierać taką ilość punktów, o której Pan mówi, jednakże co jakiś czas dodajemy do naszej Akademii Pokera nowe zadania i wyzwania, w związku z czym możliwości przybywa. Rozważamy również wprowadzenie innych opcji do naszej Akademii, za które również można by było kumulować punkty, jednakże Akademia dopiero się rozwija i w związku z tym bardzo prosimy uzbroić się w cierpliwość.
Życzymy Panu powodzenia na stołach. W razie jakichkolwiek dalszych pytań, prosimy o kontakt.
Mam pewien problem. Aktywowałem sobie zadanie
Przewodnik po grach pieniężnych bez limitu, które jak widać jest proste, jednak rozegrałem już conajmniej kilkadziesiąt rąk fixed limit i ciągle punkt
Gra profesjonalisty - Rozegraj co najmniej 20 rozdań w grze pieniężnej no limit z ograniczeniem wielkości puli jest niezaliczony i nie wiem ciągle czemu.
Ostatnia aktualizacja wyzwań niedawno została zaktualizowana.
Napisałem już do supportu jednak ciągle nie otrzymałem odpowiedzi. Miał ktoś z tym jakiś problem. Skoro każde wyzwanie można ugrać 10x to już dawno ugrywałbym któreś z kolei, jednak nie mogę, gdyż ciągle podpunkt z fixed limit jest "nie zdobyty". A może ja nie powinienem grać w Fixed Limit tylko coś innego
no limit i pot limit spokojnie zostały zaliczone po niedługim czasie jednak fixed nie, już nie wiem o co chodzi
pzdr
Z tego co się doczytałem w wyzwaniu tym nie chodzi jednak o Fixed Limit tylko Cap no Limit. Przyznam szczerze, że dopiero czytając teraz o tym dowiedziałem się o tym Cap no Limit. Mógłby mi ktoś objaśnić po krótce o co w nim chodzi i gdzie na FTP mogę znaleźć te Cap no limit bo nigdzie tego nie widzę?
pzdr
W tym zadaniu należy grać CAP NoLimit, a nie Fixed Limit, co z resztą jest wyraźnie zaznaczone.
Pytam bo latwiej bazowac na czyims doswiadczeniu niz samemu przegladac wszystkie zadania i je analizowac.
Ktore zadania wedlug was najlepiej robic? CHodzi o to zeby bylo szybko i dosc latwo. Jak na razie robie chyba po raz 6 '5 holdem leaks' od Gordona i daje rade czasami wykonac to dwa razy dziennie. Jest cos podobnego do szybkiego nabijania punktow?
Napisane przez Supernite
Pytam bo latwiej bazowac na czyims doswiadczeniu niz samemu przegladac wszystkie rozdania i je analizowac.Ktore zadania wedlug was najlepiej robic? CHodzi o to zeby bylo szybko i dosc latwo. Jak na razie robie chyba po raz 6 '5 holdem leaks' od Gordona i daje rade czasami wykonac to dwa razy dziennie. Jest cos podobnego do szybkiego nabijania punktow?
Ja Pre-flop Play Fergusona warte 400 pkt zrobilem chyba z 8 razy
wg mnie najszybciej się to robi.
A łatwo oczywisćie zrobić np. też taki Guide to No limit Hold'em, co prawda za 50 pkt, ale jak 10 razy się zrobi, to te 500 pkt jest
EDIT: jeszcze Power of position zrobiłem chyba kilka razy ;]