Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytanie o Axs.

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
846 Wyświetlenia

Cześć,
Niewiem czy był podobny temat, ale zastanawiam sie jak rozgrywacie Axs.
Z wczesnych pozycji limpuje, natomiast z CU,BU i SB podbijam gdy nie było podbicia. Również w multi pocie gram je c/c pf.
Czy jest to błąd , jeśli tak to jak duży.
Z góry dzieki za jakies opinie i rady.

8 odpowiedzi
thefoe

wszystko zalezy od fazy gry, ile masz bb, ilu jest graczy. Ja na pierwszych dwoch levelach limpuje AQs i AJs ponizej zrzucam. Na 3 lvl juz jade tylko za AK reszte zrzucam, chyba ze mam pozycje to jeszcze to przemysle. Jak blundy zdrozeja to juz nie ma co patrzec na to czy karta jest suited, nie ma to zadnego znaczenia na preflopie bo juz nic nie limpujemy.
Dodatkowo, granie pod flusha jest trudne na sng. Na niskich limitach jeszcze sie da, ale wyzej 2 karty suited na flopie to pewny intant allin od kogos kto jest do przodu. A wtedy call z FD jest bledem. Ja jesli trafiam >TPTK a widze 2 karty suited to od razu daje allin, no chyby ze mam tylko jednego przeciwnika i trzymam choc jedna karte do potencjakllnego flusjha przeciwnika. I o dziwo 90% ludzi z FD calluje...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niewiem czy nie pomyliłem działu, ale chodziło mi o SH CG :D

phonik

thefoe napisał
Na niskich limitach jeszcze sie da, ale wyzej 2 karty suited na flopie to pewny intant allin od kogos kto jest do przodu. A wtedy call z FD jest bledem. Ja jesli trafiam >TPTK a widze 2 karty suited to od razu daje allin, no chyby ze mam tylko jednego przeciwnika i trzymam choc jedna karte do potencjakllnego flusjha przeciwnika. I o dziwo 90% ludzi z FD calluje...

Dajesz all-in w FL powiadasz? :)

pozdr

majstereo

grasz fullringi czy SH FL ?
co to jest CG ? :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

FL SH , a CG = cash game, bo tam kolega chyba cos o sng pisał :D

Ja staram się grać Axs tak samo jak inne ręce startowe (żeby nie ułatwiać przeciwnikom odczytania mojego zakresu)

First in tylko raise !!! taki sam jak zawsze
przy jednym limperze w zależności od jego statystyk rasie lub call
przy 2 i więcej limperach call

Na flopie przy 1 przeciwniku obowiązkowy CBet zawsze!
Przy 2 i więcej zależy od flopa ale o ile nie trafiłem FD raczej daję check.

thefoe

phonik napisał

thefoe napisał
Na niskich limitach jeszcze sie da, ale wyzej 2 karty suited na flopie to pewny intant allin od kogos kto jest do przodu. A wtedy call z FD jest bledem. Ja jesli trafiam >TPTK a widze 2 karty suited to od razu daje allin, no chyby ze mam tylko jednego przeciwnika i trzymam choc jedna karte do potencjakllnego flusjha przeciwnika. I o dziwo 90% ludzi z FD calluje...

Dajesz all-in w FL powiadasz? :)

pozdr

ouh dzisas ;) pomylilem dzialy - myslalem ze jestem na sng...

Pazurrr

1 limper - a2s+ - RAISE!
2 limperów - A6s+ - RAISE
3+ limperów - A2-A9 call, AT+ Raise

(wg approx chart)