Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] H.o.r.s.e.

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
726 Wyświetlenia
AceBestini
PokerStrategist

Nie grałem w HORSE wcześniej, bo nie miałem gdzie (PP przede wszystkim + ze znajomymi Razz, Soko i Badugi) i z kim (z owymi znajomymi na "spróbunek" dwie gierki). Ale niedawno pojawiłem się na P* i spróbowałem tego mixa na wirtualne pieniądze. I... wygrałem dwa turki z rzędu. :f_pleased: Niewiele w życiu wygrałem turniejów, nawet tych na vm, a tu 376 i 580 zawodników, więc oczywiście zainteresowałem się tą odmianą.

Może gra na wirtualne pieniądze nie jest dobrym odzwierciedleniem czegokolwiek, ale zauważyłem, że wielu graczy ostrzyło zęby na Hold'em + ew. Omaha, a Study i Razz grało megafiszowato, co pozwalało zarobić na tych etapach i rozważnie, bez ciśnienia kontrolować Texas i Omahę. Generalnie jeden na trzech graczy nie wnikał właściwie w możliwości Low. Z pewnością na WSOP HORSE takich "tuzów" by nie było, niemniej jednak, póki co jestem HORSE oczarowany. Wszechstronnością przede wszystkim. Nie wiem jaki duży wpływ ma na to ten mój "sukces" :f_biggrin:, ale jestem bardzo zainteresowanym "konikiem".

A Wy, towarzysze? Próbowaliście, graliście? Jak wrażenia?

4 odpowiedzi
AceBestini Autor wątku
AceBestini
PokerStrategist

w sobotę namówię kumpli na T.H.O.R.S.E.H.A. - dochodzi 2-7 Triple Draw, Hold'em No Limit i Omaha Pot Limit, chociaż czuję, że mniej mi się spodoba, bo No Limit może decydować, a nie przepadam za grą bez limitu. No i w 2-7 czuję sie kiepsko.

napalm77
PokerStrategist

polecam też spróbować no limit 2-7 single draw (kansas city lowball) , fajna wstawka o tej odmianie w ostatnim card playerze artykuł o Billy Baxter

AceBestini Autor wątku
AceBestini
PokerStrategist

mnogość odmian pokera to fantastyczna sprawa, cenię sobie wszechstronność i zawodników ogarniających więcej niż Hold'em na wysokim poziomie, jednak gra live jest dla mnie o tyle trudna, że mieszając odmiany trzeba się koncentrować także na tym, by się nikomu nie zaczęło "mieszać" właśnie: w THORSEHA np. trzeba będzie zmniejszać blindy na dwa ostatnie elementy układanki, no i będę musiał uważać na 2-7 Triple i mylenie z rankingiem innych lowaballi, itp.
Ale doświadczenia nabiera się poprzez doświadczanie, prawda?

napalm77
PokerStrategist

2-7 no limit lowball polecam ci w ramach rewanżu za soko