Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gdzie grać w fixa?

27 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
3,938 Wyświetlenia
galer

Hej.

Jako, że całkiem nieźle mi ostatnio idzie w fixa, a nie podoba mi się system nagradzania P* (ten brak rb...), to chciałem zgrać przejście na wyższy limit ze zmianą pokerrooma.
Niestety jak zacząłem wieczorową porą porównywać gry starsowe z innymi to szybko zmieniłem zdanie...
Nawet nie chodzi o liczbe stołów, ale o ich "jakość". Na limicie 0.5/1 sh średnia oglądalność i pula na starsach to jakieś 45% 6,5-7$ a choćby już na FTP 30% 5-5,5$ _confused:, że o innych roomach nie wspomne (everest, titan).
Niby jest ten rake back, ale jeśli kasa nie będzie przychodzić z samej gry, to żadne bonusy nie pomogą..

I tu mam pytanie do Was. Gdzie polecacie zagrać jeśli chodzi o limity niskie (dla mnie 0.5/1$).
Czy ktoś zna jakieś fajne oferty roomów (rb)?
Chciałbymspróbować pograć gdzie indziej, ale pewnie skończy się na tym, że będę dalej oddawać kupe kasy P* _smile:

26 odpowiedzi
klz03

FTP! Masz tam całą masę stolików na 0,5/1 z bardzo dobrymi statystykami. Ten limit jest mega mega fishowaty! Do tego masz 27% cotygodniowego rb wiec jest fajniusio:D No i niezly bonus od depozytu. IMO FTP ROX!

tigerek73

Ja mam za sobą roczne doświadczenie najpierw z Bossmedii , a później z iPoker .Grałem 0,5/1 Sh. Mie wiem czy wina była po mojej stronie ale gra nawet z RB 50% przynosiła zysk zaledwie 1BB. Ze względu na RB na tych sieciach gra bardzo dużo regularsów gorszych czy lepszych i gra z nimi nie należy do najłatwiejszych. Od miesiąca wróciłem do P* tydzień na 0,5/1 a teraz gram 1/2. Bardzo radosny poker na tym poziomie jak na razie wydaje mi się łatwiejszy od 0,5/1 takich osłów nie widziałem jeszcze nigdzie i jest ich masa . Stoliki wybieram po wielkości puli i w mniejszym stopniu po VPiP. Jestem w tej chwili do przodu na poziomie 10bb-5BB. Takiego wyniku jeszcze nie miałem. Może to upswing ale nie wydaje mi się. Prawda wydaje mi się taka jeśli nie dajesz rady na P* to nie ma co iść gdzie indziej chyba że na FTP bo tam jest w miarę podobnie lecz tam grałem 0,25/0,5.

klz03

Na FTP w czasie dnia jest troszkę gorzej na 1/2, ale na 0,5/1 w zasadzie przez całą dobę są super gierki.

galer Autor wątku
galer

FTP zostaje właściwie jedyna alternatywą.
Martwi mnie tylko, że nie widzę tam żadnego bonusu od wpłaty (nie mam na myśli first depo). :(
Na starsach mogę wypłacić co mam i wpłacić większą ilość, bo do tego dostane jeszcze bonus 50% od wpłaty.

jak to nie ma rakeback na Pstars??? uzbieraj 100K vpp to zobaczysz

galer Autor wątku
galer

Dobrze...już zaczynam zbierać na 0.25/0.5.
Odezwe się za jakiś rok :f_thumbsup:

Lukasus

Napisane przez galer
Dobrze...już zaczynam zbierać na 0.25/0.5.
Odezwe się za jakiś rok :f_thumbsup:

na 0.5/1 można na luzie zrobić supernovę w 3-4 miesiące, no ale trzeba grać z 6 stolików po kilka godzin dziennie

galer Autor wątku
galer

Napisane przez tonka78
uzbieraj 100K vpp to zobaczysz

Grozisz mi???!!!

:f_wink:

Lukasus może i się da. Ja nie mówie, że nie, ale po pierwsze: gram na razie max 3 stoliki i po drugie normalnie pracuje póki co więc nie mam aż tyle czasu na gre.

forrestmj79

To graj na party, poziom trochę wyższy niz P*, lae masz bonus first dep 500$, co miesiąc dorzucają jakis bonus,( co najmniej 100 lub 200$ ) i jako rb możesz wykupic bonus ze sklepu lub odebrac kasę, nawet widze że łatwiej tutaj grać SH niż FR.

hermenegilda

Tzw.Bbardzo dobre"statystyki stołów mają swoje zady i walety,czyli plusy dodatnie lub ujemne.Wszystko zależy od twego stylu gry i psychiki.Jeżeli nie grasz wystarczająco mocno "tight" raczej zapomnij o takich stołach,pewna droga do bankructwa.Wydaje się,że miedzy skrajnościami Poker Stars i Ipoker,Full Tilt jest chyba złotym środkiem.

klz03

Mega durne pytanie zadam...co daje super nova na P* ?

Imo chodzi im ok 1.5k bonus i 4k bonus do wyrobienia.

szybciej fpp lecą np

tomboysil

Moim zdaniem wszystko zalezy od godziny w ktorej grasz, a nie od platformy.
Gralem na kazdej z wyzej wymienionych platform fixa do 1/2 i zdecydowanie godzina byla dla mnie wyznacznikiem winrate.

a na ongame da się grać w FL?

mirtul

Tak przy okazji - jak wyglada FL na Everescie?

visca

jakiś inny room oprócz FTP godny uwagi jeśli chodzi o fixa?

1MrPiter

Ja już grałem na Titanie, Mansionie, Poker Stars, Party Poker, RedKing Poker i w kóńcu od maja 2009 na FTP, więc mam niezłe porównanie i stwierdzam bezapelacyjnie, że FTP bije całą reszte razem wziętą. Rewelacyjny soft (można sobie z netu fajne layouty powgrywać), znakomity program lojalnościowy, stały rakeback i sporo rybek z USA. Szczerze polecam :f_thumbsup:

Pazurrr

Jak wygląda program lojalnościowy na FTP? Mógłbyś porównać z Titanem?