Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FL na ipoker

27 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,665 Wyświetlenia
phonik

Temat bumerang, czyli gra na ipoker. Kiedys meczylem tam sss, bezskutecznie, potem przesiadlem sie na FL i do pewnego czasu bylo niezle. Schody sie zaczely po zmianie limitu.
Moje boje na 0.25/0.50sh wygladaly tak:

Intensywnie pracowalem nad gra, analizowalem sesje z kalkulatorem w jednej rece i equilatorem w drugiej, wklejalem rozdania, uczestniczylem w treningach, wyciagalem wnioski.
Ogolnie wszystko by poprawic winrate. I czulem ze moja gra jest coraz lepsza, ale poza tym to wszystko nie przynosilo zadnych efektow.
Jak widac na wykresie ostatnie 2k rozdan to czarna rozpacz.
Policzylem ze gra w tej sieci kosztuje 4.2BB/100, jesli komus uda sie utrzymac taki winrate to ostatecznie wyjdzie na zero.
Mamy tu takich graczy? :)

Chcialem sie dowiedziec czy moje statystyki powaznie odstaja od statystyk winning players?
I jeszcze mam pytanie odnosnie gry na poszczegolnych pozycjach.
W grze poza blindami ugralem +893BB, w grze na BB -919BB, a w grze na SB -336BB, czy te rozbieznosci mieszcza sie w normie, czy mam jakies powazne dziury w obronie blindow?

pozdr

26 odpowiedzi
Lukasus

Masz pewnie downswing co się zdarza każdemu, nie ważne jak dużo pracuje nad grą. Po drugie gra na ipoker w FL jest raczej dla hardokorów. Rake jak sam napisałeś jest kosmiczny, stolików mało, regularsów w porównaniu do fishy całkiem dużo. Wniosek prosty - zmień platformę skoro tutaj Ci nie idzie.

mcmoe

Napisane przez phonik
Mamy tu takich graczy? :)

tak.
rozegralem jakies 50k rozdan na tym limice przy stolikach 6max i mam stabilny winrate w okolicach netto 3,5-4BB/100.

statsy mam niestety tylko z ostatnich 12k rozdan.

(filtrowane na gry 4-, 5- i 6-handed)

damianpat

myślę, że to dyskusyjna kwestia, ze tego co wiem Pazurr tam gra i radzi sobie nieźle ;)

pozdrawiam

sopel1

łsdny vpip mcmoe, bardzo ładny:D

phonik Autor wątku
phonik

mcmoe, grasz ewidentnie stylem LAGzord, ktorego jestem niegodzien _biggrin:
Widze ze Tobie rake wyszedl malutki, o 2BB mniejszy niz moj, to jest pierwsza rzecz, ktora mnie zaciekawila. Podobnie czytalem w blogu CoreySteela na anglojezycznym forum, on na tych stawkach placil 3.4BB/100 jakos w maju tego roku chyba.
Doszedlem wiec do wniosku, ze albo:
- overplayuje niektore uklady;
- za czesto doplacam do ukladow, ktore sa z tylu;

Majster skierowal mnie na bardziej konkretny trop - gram z agresywnymi przeciwnikami, ktorzy niejednokrotnie graja mi value line'y - wiec place duzy rake.
Tak wiec, pierwsza rzecz to table selection i seat selection. Ten pierwszy robie od zawsze, ale na ipoker nawet jak uda sie znalezc fiszowy stol, to gra na nim i tak jest agresywna (czyli np. 40-50vpip z pfr 10-25, ustrzelenie takiego z pfr ponizej 10 graniczy z cudem). Ale moze w tym sek, moze inni gracze z tej sieci podziela sie swoimi spostrzezeniami odnosnie doboru stolow.

damianpat, chodzilo mi o szarakow takich jak ja, wiadomo ze mcmoe czy Pazurrr to UberPokerPlayers i do piet im skillem nie dorastam, trudno zebym osiagal podobne wyniki _wink:

Inna sprawa to gra na blindach, jak wygladaja Wasze wyniki w tej kwestii?
Ja tak jak podalem, co wygram "w polu" trace na BB, "minus" jeszcze to co przegrywam na SB.

Lukasus, dzieki za slowa otuchy ale nie mozna sie wiecznie wykrecac downswingiem, choc rzeczywiscie pierwsze 10k nie wyglada jeszcze tak tragicznie (w porownaniu do tego co sie dzieje na finiszu...)

Tymczasem wrocilem na 0.1/0.2, tam gdzie moje miejsce, razem z innymi fiszami :f_thumbsup: i ucze sie na nowo grac z nimi (juz sie odzwyczailem od cudow, ktore tam odchodza, ale co zrobic...).

pozdr

AvritJack

Witam,

mam pytanie odnośnie swingów. Gram z dwa, trzy razy dziennie sesje po ok. 2-3h od może 5 dni. Wszystko wygląda tak, że gdy mam up'a to do następnej sesji jest down i tak wkółko kilka razy dziennie nawet. :D Nie zapytam o downswingi tylko o upy... Są kilku dniowe upy? ;) dzięki

Pazurrr

No faktycznie, na 0.25/0.5 na titanie jeszcze w tym roku nie miałem sesji na "-".
Moja recepta:
- zmniejsz ilość stolików, za to uważnie obserwuj przeciwników
- na tym limicie na Titanie jest około10 - 15 regsów. To, że są regsami nie znaczy jeszcze, że są świetnymi graczami. Może 4, 5 z nich prezentuje w miarę solidny poziom, reszta z nich ma porządne leaki, które, jak odkryjesz, będą dla Ciebie dochodowe. Jak odkryjesz te słabości, wykorzystuj je. Jeśli nie będziesz wiedzieć jak, napisz na forum rozdań i się dowiesz :) Rozpoznaj, którzy gracze są tymi regsami i poznaj ich styl. Szybko się nauczysz, których z nich warto mieć po lewej, a których po prawej, ewentualnie daleko od siebie. Ci agresywni z nich, dopóki będziesz dla nich "świerzakiem" będą na początku grać z Tobą w "partyzanta", ale zapewniam Cię, że jeśli zastosujesz moje wcześniejsze rady i kilka razy się z Tobą natną, zobaczą, że mają do czynienia z solidnym pokerzystą, po jakimś czasie będą rzadziej próbować z Tobą sztuczek i gra stanie się dla Ciebie łatwiejsza
- stosuj bardzo aktywny table selection. Akurat oglądalność flopa nie jest tu miarodajna. Ważna jest konstelacja graczy przy stoliku. Dopóki nie poznasz bywalców tego limitu stosuj zasadę, że stolik, na którym przegrasz 20BB, albo widzisz, że masz po lewej agresora, bądź gracza tricky - OPUSZCZASZ!. Nie siedź przy takim stole! Dobrym pomysłem jest, by nie rozpoczynać gry przy stole zaraz, jak na niego wejdziesz, tylko chwilę sobie pooglądać w jaki sposób graja przynajmniej Twoi najbliżsi sąsiedzi. Np. wejść na stolik, zająć się czymś innym, a potem sobie pooglądać historię, co Twqoi sąsiedzi w tym czasie grali.
- z tego, co Ciebie poznałem na forum rozdań, Twoje umiejętności i wiedza pokerowa są wystarczające by roznosić nie tylko 0.25/0.5, ale nawet 0,5/1. Bardzo możliwe, że problem tkwi nie w Twoich umiejętnościach, ale w Twojej głowie, w Twojej psychice. Może tego nie zauważasz, ale może nieświadomie odchodzisz od dobrej gry, np grasz pasywniej, nie blefujesz (bądź na odwrót)?

Mam nadzieję, że moje rady Ci coś pomogą.
Powodzenia :)

P.S. Gdy będziesz wklejać rozdania, to podawaj nicki tych "regsów". Mam ich dobrze "rozpracowanych" więc będę mógł Ci dawać lepsze rady.

Peruupoker

cala to wasza taktyke o kant tylka mozna rozbic glupie gadanie i jakis downsingach :) wszyscy jesteście manipulowani i tylko kase zarabiaja na was a nie wy na nich

bMh
bMh

powiedz to tym ktorzy regularnie wyplacaja sobie kase ;p

Peruupoker

pokaz mi ich

bMh
bMh

chociazby pazur albo mcmoe :)

Napisane przez Peruupoker
wszyscy jesteście manipulowani i tylko kase zarabiaja na was a nie wy na nich

Zbuntujmy się razem przeciwko maszynom i matriksowi

Peruupoker

Możliwe ze to oni po części przyczyniają się do nauczania błędnych taktyk, aby móc zarabiać na naiwnych i nieświadomych marzycielach, którzy myślą ze kiedyś będą zarabiać pieniądze na pokerze , lecz to ze ich wymieniłeś nie oznacza ze uwierzyłem ze jest tak naprawdę , nie podałeś mi żadnych dowodów .
Bonus 50 dolarów które i tak i tak z czasem oddamy jest na zachętę , następnie wpłacimy własne ciężko zarobione pieniądze, aby później przetracić je myśląc ze dana taktyka jest dobra a przegrane tłumacząc downsingiem. A jak wiadomo poker i ogólnie hazard jest uzależniający, wiec takie wpłacanie pieniędzy nie skończy się i będzie powtarzało wielokrotnie, nawet gdy zbudujemy BR dość spory w dłuższym okresie czasu wszystko zwrócimy danej platformie , jak to niektórzy na tym forum piszą ze w dłuższym okresie dane zagranie będzie opłacalne, tak w dłuższym okresie przegramy wszystko a nawet więcej niż wszystko.

bMh
bMh

Poker to zloooooooooooooooooooo

Peruupoker

W dłuższym okresie czasu wszystkie nasze pieniądze przejmie platforma na której gramy.
Zakładając ze na platformie gra 10 tys graczy i dodając ich pieniądze otrzymamy np 50 tys dolarów , teraz z każdego rozdania jest pobierana prowizja . To tak jak bym te 50 tys przerzucał z ręki do reki a za każdym przerzuceniem zabierano mi jakiś procent tych pieniędzy aż w końcu nie będę miał nic , no chyba ze znów wpłacę by oddać im te pieniądze.

Pazurrr

Napisane przez Peruupoker
Możliwe ze to oni po części przyczyniają się do nauczania błędnych taktyk, aby móc zarabiać na naiwnych i nieświadomych marzycielach, którzy myślą ze kiedyś będą zarabiać pieniądze na pokerze , lecz to ze ich wymieniłeś nie oznacza ze uwierzyłem ze jest tak naprawdę , nie podałeś mi żadnych dowodów .
Bonus 50 dolarów które i tak i tak z czasem oddamy jest na zachętę , następnie wpłacimy własne ciężko zarobione pieniądze, aby później przetracić je myśląc ze dana taktyka jest dobra a przegrane tłumacząc downsingiem. A jak wiadomo poker i ogólnie hazard jest uzależniający, wiec takie wpłacanie pieniędzy nie skończy się i będzie powtarzało wielokrotnie, nawet gdy zbudujemy BR dość spory w dłuższym okresie czasu wszystko zwrócimy danej platformie , jak to niektórzy na tym forum piszą ze w dłuższym okresie dane zagranie będzie opłacalne, tak w dłuższym okresie przegramy wszystko a nawet więcej niż wszystko.

Proszę o jeszcze...

rumbacz

Pazurrr, ale powiedz mi co bys zrobił, gdybyś na samym poczatku swojej kariery miał downswing i powiedzmy, po miesiący cięzkiej gry przegrał byś te 50$, nie załamł bys sie, dalej bys uwarzał iz jest to wszystko tak pieknie i ok,

Pazurrr

Wierz mi - na początku kariery, to nie downswing, a brak skilla. Karierę zaczyna się na limitach (pisze o fixie, jak jest w innych odmianach nie wiem), na którym sama selekcja kart startowych wystarcza, by być na +. Początkującym mówi się, że grają tag, w rzeczywistości dostają orc do gry rock. Jednak na tych startowych limitach to jest wystarczające - grać ręce, które się same wygrywają. I powoli szlifując skilla można dojść na fr nawet do 1/2. Tak na prawdę spory przeskok zaczyna się w momencie przejścia na sh.
Nie dam Ci żadnej cudownej recepty, prawda jest prozaiczna. Praca, praca i jeszcze raz praca. Jeśli grasz - to nie idziesz do przodu. Rozwijasz się, jeśli się uczysz. Tak mi się wydaje, że częstym błedem jest filozofia - czytam arty ->gram -> mam kasę. A to nie tak. Ostatnio na treningu ktoś stwierdził, że chce mu się do złotych artów, bo z brązu i srebra już wszystko przeczytał. Jeszcze raz powiem - to nie tak. Pierwsze miesiące, może rok, a może nawet dwa, (to zależy od predyspozycji) to powinna być tylko nauka! Gra? Owszem, ale podporządkowana nauce. Jako narzędzie do utrwalania nowej wiedzy, testowania jej w praktyce. Korygowanie błędów w swoim myśleniu poprzez wklejanie rozdań, treningi. Możesz coś przeczytać 10 razy, a i tak źle zrozumiesz.
Takie podejście moim zdaniem daje najlepsze rezultaty. Stopniowo siła Twojej gry rośnie, rośnie Twoja przewaga nad przeciwnikami. W pewnym momencie przewaga będzie tak duża, że zawsze z tymi przeciwnikami wygrasz.
Kierując się tym podejściem nie będziesz otwierać zbyt dużej ilości stołów, by być szybko "zarobionym", gdyż taka sesja jest wtedy stracona dla Twojego rozwoju.
Spójrz na blog Panadola. W czasach, gdy był niekwestionowaną gwiazdą naszego fixa i tak dziennie zaliczał 4 artykuły!!

Peruupoker

no to podaj mi Pazur jakieś wskazówki w jaki sposób mam zrozumieć pokera i pojąc czym jest skill w tej grze i jak wspinać się po limitach, jakie podjąć kroki by efektywnie rozwijać się i wykrywać własne błędy . Napiszesz czytać art. z działu strategia czytam stosuje się do tych tabelek , staram się zrozumieć outy i oddy . Z pokerem mam styczność od ponad polowy roku i jedyne co ugrałem to raz wygrałem Sng 180 za co dali mi 216 dolcow z pokerstars i bylem raz drugi za co dostałem 140 dolcow . Poza tym wpłacałem juz 4 razy po 50 dolcow by grac NL SSS i teraz od tygodnia z nową wplata 50 doclow walczę w FL.
Nie wiem moze to blokada psychiczna bo nawet z AA na reku czuje ze przegram i zdaza sie ze przegrywam najwiecej własnie z najlepszymi rękoma Aks AA KK