Sorry panowie. Ogólnie nie daję się ponieść emocjom, ale to co pisze Dakon to sorry jakaś żenada. Gdzie ty do k... nędzy masz tą zmieniającą się grę ??? 2,5 msc gram na 0.5/1 i kręcę mało bo mało, ale 1.7 BB/100. Nie jestem chudy więc zrozum. Wk... mnie jak ktoś sobie tłumaczy słabe rezultaty poprzez to, że soft jest "ridżet", albo, że dobrzy gracze schodzą niżej (mogą schodzić bo dokonali dużej wypłaty, mają słaby okres jeżeli chodzi o wariancję, itd, itp, ale jest też prawdopodobne, że nie są tacy dobrzy). Jak jeszcze ktoś mi powie, że as... coś tam grający na 0.5 to dobrzy przeciwnik to przyleję w goły tyłek. Ogarnijcie się w końcu i zacznijcie pracować nad grą i akceptować wariancję, albo po prostu nie grajcie. Wypowiadać ma się prawo każdy .. zgadzam się ... dlatego ja z tego prawa dzisiaj rezygnuję. Na fix-cafe róbta se co chceta, bo ja już tego czytać dłużej nie mogę.
Czy ja cos napisalem ze soft jest rigged ?
wrzuc wykres po 200K handow. Z tego co widze grasz 2-3 stoly to max wiec troche to zajmie.
W tamtym roku tez miale 4 miesiace upa tam po 2BB/100......:f_zZz:
Jedyne co napisalem to to ze od tego roku praktycznie nie ma fishow a z rana to juz wogole.
jak mi wyjasnisz ze goscie dobrze grajacy (wedlug mnie jh44) schodza 10 krotnosc stawek zeby rypac co sie da?
Aha i jeszcze ostatnie dla mnie nie licza sie BB puki nie bije stawek tylko $/h mozesz miec 1.7 ja moge miec 0.5 ale i tak wiecej na tym wychodze to tylko przyklad
Ja też coś dorzucę do ridżet soft. Z nim jest tak że nikt tego nie chcę żeby to była prawda, bo to rozwaliło by ten sport jak doping np.biegach narciarskich.
Tylko że to czy to prawda czy nie , to jak z Wiarą w Boga, nigdy się nie dowiemy, a nawet jak się dowiemy to nikomu już tego nie powiemy ( jeśli chodzi o Boga ).
Niedawno ktoś napisał o gównoregach, i tacy jesteśmy większość z Nas na micro. Gramy od 1BB do 5BB/100 i jak dla mnie ( moje prywatne osobiste zdanie taka teoria ) to w sofcie nastąpiła zmiana np. -1BB/100 i u niektórych ( większość z Nas ) z pogorszeniem gry,wariacją + zejściem graczy z w/w powodów , mamy wyniki jakie mamy.
Co nie zmienia faktu że nie można grać na plus bo jak skill jest na 5BB i wariacja zabierze 2BB i 1BB soft to i tak najlepsi gracze będą do przodu.
Jedynie co mnie trochę irytuje to fakt nie przyjmowania do wiadomości że może to być prawda o kręceniu softu , powtarza nikt tego nie wie. I jeszcze raz powtórzę to jak z Wiarą w Boga , jak ktoś wierzy gorąco i namiętnie to nawet jak umrze i niczego nie zobaczy to nie uwierzy że go nie ma.
Dlatego jak nikt nie widzi wspólnych cech 80% graczy teraz ma problemy , schodzi niżej , jednocześnie w tym samym czasie to się go do niczego nie przekona . Tylko jak to wytłumaczyć inaczej niż ridżet???
Ja sam nie wiem czy to prawda czy nie , tak samo jak z moją wiarą w Boga , ja nie wierzę , ale to nie znaczy że on nie istnieje. ( chciałbym żeby istniał )
Powod naglego spadku liczby kompletnych fishow ( a przez to obnizki winratu dla regow) jest dosc prosty. Nazywa sie Pokerstars7, w zakladce quick seat nie ma nawet fixa do wyboru. We wczesniejszych wersjach fix limit byl domyslna odmiana pokera.
Pozwolę se powiedzieć coś innego , fiszy jest masa , na 0,5/1 fakt jest ich więcej, ale na centach dopiera grałem dwa dni i na razie widzę samych regów , starych wyjadaczy micro, zielonych ludzików prawie nie ma. Cha nawet powiem więcej miałem na zielono 3 graczy którzy przeszli na czerwień ( NIT ) i żółty ( LAG ) . Bo statów nie mam bo mam ostatni rok, a kolorki zostają . Hmm.
Napisane przez Dakon20
Tigerek jak tam na centach ? pochwal sie jak idzie
Nie ma na razie co mówić bo 1kk hands. ogólnie lekki szok, bo same regi. Starałem się robić selekcje, ale w godzinach jakich gram teraz to nie da rady , same regi.
Burak , oszołom LAG lelala na 5/10. Toż to szok. Teraz wiem że trzeba być trochę wariatem , żeby grać tak wysoko.
Napisane przez InvertedRow
Powod naglego spadku liczby kompletnych fishow ( a przez to obnizki winratu dla regow) jest dosc prosty. Nazywa sie Pokerstars7, w zakladce quick seat nie ma nawet fixa do wyboru. We wczesniejszych wersjach fix limit byl domyslna odmiana pokera.
+1
P*7 to już ostatni gwóźdź do trumny fixa
Napisane przez ambitny
ale żeby tak w 3 miesiące się skończył FIX?
Dla kogo się skończył dla tego się skończył
Bleh Open raise i 3bet preflop zmasterowany. Nic lepszego na dzień dzisiejszy nie wymyślę. Co ciekawe byłem zmuszony wyrzucić z 3bet rangu na SB 2-3 combo rąk, które mają spokojnie equity na 3bet vs BU, ale wyszło mi, że przegram z nimi średnio dwa razy mniej aniżeli bym je bronił. Z UTG do tej pory wszystko co otwieram = profit łącznie z A7o, JTo, T8s, 65s , K8s etc QTo be o dziwo przy niezłej próbce
Napisane przez chudyand1
Napisane przez ambitny
ale żeby tak w 3 miesiące się skończył FIX?Dla kogo się skończył dla tego się skończył
![]()
Bleh Open raise i 3bet preflop zmasterowany. Nic lepszego na dzień dzisiejszy nie wymyślę. Co ciekawe byłem zmuszony wyrzucić z 3bet rangu na SB 2-3 combo rąk, które mają spokojnie equity na 3bet vs BU, ale wyszło mi, że przegram z nimi średnio dwa razy mniej aniżeli bym je bronił. Z UTG do tej pory wszystko co otwieram = profit łącznie z A7o, JTo, T8s, 65s , K8s etc QTo be o dziwo przy niezłej próbce
Czekamy na wyniki ;p
Napisane przez InvertedRow
Odp. od supportu na pytanie, dlaczego nie ma fixa w quick seat:
"I understand that this is a feature you really miss. I can also confirm that is has been reported, and hopefully you will see it
in the client soon. "
Niech ktoś jeszcza napisze do pomocy technicznej o to samo, może to coś zwiększy szanse. Dzięki wielkie.
Cze jesteęęęę brozem
Baza ogarnięta. Dopięty OR, 3bet, iso i complete na SB oraz obrona blindów. Największe problemy na preflopie sprawia mi granie J9o z SB i BU
Może coś pogram dzisiaj/jutro, chociaż nawet się za bardzo nie chce a przerwy był ponad miesiąc.
No tak. Nadszedł pierwszy marca czyli mój coroczny pierwszy dzień wiosennego grindu, a tu taki chuj. Dzie som stoły?! W dodatku do każdego kolejki po kilka osób. Dać se spokój czy próbować? Jak widzę lobby to mi się odechciewa.
Dobra jest jednak mały problem. Istnieje możliwość by w PT3 wyfiltrować BB versus UTG,HJ etc ? Wie ktoś ?
Napisane przez psychoreaper
Dać se spokój czy próbować? Jak widzę lobby to mi się odechciewa.![]()
Na 0.02/0.04 jest dość lightowo. 0.05.0.10 już zaregowane
Takie czasy jak chce się grać trzeba ścierać się z reg-fiszami
stoliki trzeba otwierać, a nie się zapisywać do kolejki vs 2TAG 2 30/10, nit i fisz