Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.4 K Wyświetlenia
hairysnake

Napisane przez tigerek73
Chudy, tym razem nie piszę o sobie i o swoim pechu. Tak mnie po prostu naszło , że życiem kieruje czasem ślepy los i nie wszystko możesz wziąć w swoje ręce. Nie na wszystko masz wpływ, oczywiście na to co nie masz wpływu nie powinieneś reagować tylko przyjąć i koniec.

Ogólnie to bierze się to stąd , że najpierw miałem nieprzyjemność poznać problemy chorych na serce potem kręgosłup i choroby z tym związane,a teraz rak. Zaczynam patrzeć i cieszyć się bardziej z tego co mam , a nie bujać w obłokach i marzyć o gruszkach na wierzbie. Każdego dnia nie wiadomo co nas spotka, nawet nie wiem czy jutro coś tu napiszę , bo może mnie nie być.

Przestałem narzekać w pokera , bo mam to czego chcę , a chcę mało. Jak w życiu, dom , samochód , kochaną rodzinę i wakacje co roku . Najważniejsze zdrowie, ten kto zdrowy nie docenia jego braku.

Naprawdę przeszedłem niezłą metamorfozę jeśli chodzi o pokera, wkurwiam się ale to już nie to co kiedyś. Przyjmuję na klatę pecha czy jak kto tam zwał, wariację itp. Gram bo lubię i tyle.

Tygrys ... po pierwsze walisz tekstami jak z tanich piosenek .. i myślę, że każdy wie, że trzeba się cieszyć życiem, bla bla bla .. problem w tym, że bardzo dużo ludzi po prostu nie potrafi. Są tak pozamykani w swoich wyborach, i mają tyle silnych przekonań, że nawet nie dopuszczają do siebie innych możliwości. Do tego dochodzi wygoda, chęć utrzymania obecnego status quo itd itp. Inni lubią się bez przerwy użalać nad tym jak to życie dało m w młodości w kość i to tak bardz wpłynęło na nich, że są teraz tu gdzie są. Tylko, że oni wszyscy nie dostrzegają jednej rzeczy .. to co się będzie działo za 10 min zależy tylko od nich.

Uświadomię Ci coś .. na świecie choruje bardzo dużo ludzi, głoduje, zabijają się .. wystarczy pooglądać telewizję (zdecydowanie odradzam). Pytanie jaki to ma wpływ na Twoje życie ? Chcesz im pomagać ? .. jak nie .. to takie za przeproszeniem pieprzenie jak to wszędzie jest źle. Oczywiście, że złe rzeczy spotykają ludzi problem w tym jak sobie z tym radzą. Jedni zaczną biedować jak to ich los jest zły, opieka zdrowotna do dupy .. inni wezmą się za siebie i zrobią wszystko żeby wyzdrowieć. Nie mamy wpływu na to czy pier.. .nas jutro cegła, albo czy nie dostaniemy nożem od gościa, który ma psychozę .. ale do k. nędzy po co się martwić czymś na co nie mamy wpływu.

Kompletnie się z Tobą nie zgadzam, że takich dobrych ludzi dotykają nieszczęścia, a tych złych to nie .. kurcze skąd ty masz te statystyki. Myślę, że średnia się zgadza i żadna z grup nie jest tutaj faworyzowana.

Więc Tygrys przestań tutaj prezentować postawę zblazowanej osoby bez chęci ruszenia 4 liter i nie zarażaj innych bo może są tutaj przyśli pro fix'a, którym jak pomieszasz w głowie pseudo psychologią (jakbym sam tego nie robił :)) to sobie dadzą spokój i zdecydują grindować 0.05/0.1 do końca życia. Tobie wystarcza bo zamknąłeś się w pewnym "komfortowym kąciku". Nie zastanawiałeś się, że niektórzy robią to dla innych też celów niż kasa ? Może oni chcą poczuć dreszczyk rywalizacji, grać z dobrymi graczami i z nimi wygrywać ... poczuć, że pokonali kolejne poziomy ciężką orką.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Napisane przez chudyand1
@UP High five.

Chyba jednak te wizyty częściej , bo gdzieś czytalem, że masz problemy z grami mikro fixed. Spamuj rozdania , gram długo w guziki, co prawda nisko, ale coś tam wiem to pomogę. Powodzenia

Dzięki za chęci :fdrink
Ale ja mam bardziej problemy w życiu poza pokerowym, które to skutecznie utrudniają mi solidne wzięcie się za naukę i grind.
Fixed po prostu lubię i przysiadł bym przy nim bardziej ale musiałem zająć się NL bo wyrabiałem bonus na PKR. A tam co prawda stoliki fixed są, ale graczy przy nich zero.
Teraz przymierzam się do bonusa na UNIBET. A tam stolików fixed nie ma nawet w oprogramowaniu.
Czasem też jak nie mam kawy a chcę sobie podnieść ciśnienie to siadam do PLO :facepalm:

Pozdrawiam :milord:

P.S. Hairy może Ty mi zdradzisz kto z forum ma na Starsach na fixed sh 0,25/0,50 wałesę w avatarze? Nick chyba "cmykambitny" czy coś.
Mam wrażenie że gdzieś czytałem jego posty ale nie mogę sobie przypomnieć o kogo to chodzi :D

Odpowiedz
Cytat
venatici

ambitny :sdrink

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Wielkie dzięki venatici :fdrink :fdrink :fdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez hairysnake

Napisane przez tigerek73
Chudy, tym razem nie piszę o sobie i o swoim pechu. Tak mnie po prostu naszło , że życiem kieruje czasem ślepy los i nie wszystko możesz wziąć w swoje ręce. Nie na wszystko masz wpływ, oczywiście na to co nie masz wpływu nie powinieneś reagować tylko przyjąć i koniec.

Ogólnie to bierze się to stąd , że najpierw miałem nieprzyjemność poznać problemy chorych na serce potem kręgosłup i choroby z tym związane,a teraz rak. Zaczynam patrzeć i cieszyć się bardziej z tego co mam , a nie bujać w obłokach i marzyć o gruszkach na wierzbie. Każdego dnia nie wiadomo co nas spotka, nawet nie wiem czy jutro coś tu napiszę , bo może mnie nie być.

Przestałem narzekać w pokera , bo mam to czego chcę , a chcę mało. Jak w życiu, dom , samochód , kochaną rodzinę i wakacje co roku . Najważniejsze zdrowie, ten kto zdrowy nie docenia jego braku.

Naprawdę przeszedłem niezłą metamorfozę jeśli chodzi o pokera, wkurwiam się ale to już nie to co kiedyś. Przyjmuję na klatę pecha czy jak kto tam zwał, wariację itp. Gram bo lubię i tyle.

Tygrys ... po pierwsze walisz tekstami jak z tanich piosenek .. i myślę, że każdy wie, że trzeba się cieszyć życiem, bla bla bla .. problem w tym, że bardzo dużo ludzi po prostu nie potrafi. Są tak pozamykani w swoich wyborach, i mają tyle silnych przekonań, że nawet nie dopuszczają do siebie innych możliwości. Do tego dochodzi wygoda, chęć utrzymania obecnego status quo itd itp. Inni lubią się bez przerwy użalać nad tym jak to życie dało m w młodości w kość i to tak bardz wpłynęło na nich, że są teraz tu gdzie są. Tylko, że oni wszyscy nie dostrzegają jednej rzeczy .. to co się będzie działo za 10 min zależy tylko od nich.

Uświadomię Ci coś .. na świecie choruje bardzo dużo ludzi, głoduje, zabijają się .. wystarczy pooglądać telewizję (zdecydowanie odradzam). Pytanie jaki to ma wpływ na Twoje życie ? Chcesz im pomagać ? .. jak nie .. to takie za przeproszeniem pieprzenie jak to wszędzie jest źle. Oczywiście, że złe rzeczy spotykają ludzi problem w tym jak sobie z tym radzą. Jedni zaczną biedować jak to ich los jest zły, opieka zdrowotna do dupy .. inni wezmą się za siebie i zrobią wszystko żeby wyzdrowieć. Nie mamy wpływu na to czy pier.. .nas jutro cegła, albo czy nie dostaniemy nożem od gościa, który ma psychozę .. ale do k. nędzy po co się martwić czymś na co nie mamy wpływu.
Kompletnie się z Tobą nie zgadzam, że takich dobrych ludzi dotykają nieszczęścia, a tych złych to nie .. kurcze skąd ty masz te statystyki. Myślę, że średnia się zgadza i żadna z grup nie jest tutaj faworyzowana.

Więc Tygrys przestań tutaj prezentować postawę zblazowanej osoby bez chęci ruszenia 4 liter i nie zarażaj innych bo może są tutaj przyśli pro fix'a, którym jak pomieszasz w głowie pseudo psychologią (jakbym sam tego nie robił :)) to sobie dadzą spokój i zdecydują grindować 0.05/0.1 do końca życia. Tobie wystarcza bo zamknąłeś się w pewnym "komfortowym kąciku". Nie zastanawiałeś się, że niektórzy robią to dla innych też celów niż kasa ? Może oni chcą poczuć dreszczyk rywalizacji, grać z dobrymi graczami i z nimi wygrywać ... poczuć, że pokonali kolejne poziomy ciężką orką.

Powiedz to tym którzy w młodości albo w dzieciństwie zachorowali , albo lepiej, urodzili się chorzy. Mają wybór , tylko że jaki. Nie taki jak ty, nie będę tu przytaczał konkretnych przypadków.

Ja nie muszę oglądać telewizji, ja to mam na co dzień mam córkę niepełnosprawną . I przez te kilkanaście lat naoglądałem się na żywo w szpitalach w Polsce, patrzyłem na ból rodziców odchodzących dzieci , na kalectwo i bezradność i niemoc bliskich. Nie pamiętam żebym pisał że złych ludzi nie spotyka zło, ale akurat ich mam w dupie , bo se może zasłużyli. Żal mi szczególnie dzieci .

Nie jestem zblazowany , tylko czasami nachodzi mnie taki smutek . Życie to nie bajka , to je kurwa co cały czas się pierdoli. Lubię dreszczyk emocji dlatego też gram. Cieszę się każdym dniem i jestem mega optymistą. Zawsze wierzę że będzie lepiej.

Powtarzam pokerem się teraz bawię i jest bosko. Nawet nie próbujcie ze mną grać, bo będzie wpierdol. :fuckyeah Czuję taką moc że szok, a jak nie idzie to i tak wiem że będzie szło . _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Platynka. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tygrys wyrazy współczucia tylko, że one gówno zmienią i wcale nie są Ci potrzebne. Na historie życiowe nie będę się z Tobą licytował bo takie rzeczy to ja omawiam tylko u psychologa. Forum pokerowego nie traktuje jako psychoanalizy ... a płakać nad swoim życiem nie mam zamiaru. Innymi słowy ubiłeś temat.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dzięki. Współczucie jest oznaką zrozumienia. Nie miałem zamiaru licytacji też. Z problemami se radzę od lat sam , także dam radę. Ja naprawdę jestem szczęśliwy, dzień kiedy zrozumiałem że córka wyrwała się ze szponów śmierci odmienił mnie . Na pewno nie jestem taki jak za młodu, szalony , dusza towarzystwa , człowiek impreza. Każdego z Nas coś dotyka , a każdy taki dotyk nas zmienia. Powiem Ci że czasami łatwiej się otworzyć na forum, bo tak naprawdę jesteśmy bezimienni. Ja z tym problemu nie mam , zresztą większość zauważyła, że nie wstydzę się swoich słabości. Więcej tu powiem niż wśród znajomych o moich jakiś tam rozterkach. ;)

Idzie wiosna także na pewno będzie więcej radości w naszych sercach. :P

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ciekawe od jakiego wpisowego nie ma takich wariatów. Wkupił się , usiadł i rozegrał pierwsze rozdanie. :facepalm:

Poker Stars, $5 Buy-in (100/200 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP2: 9,944 (49.7 bb)
MP3: 3,000 (15 bb)
CO: 3,000 (15 bb)
BTN: 5,045 (25.2 bb)
Hero (SB): 2,870 (14.4 bb)
BB: 5,774 (28.9 bb)
UTG+1: 2,700 (13.5 bb)
UTG+2: 14,122 (70.6 bb)
MP1: 4,569 (22.8 bb)

Preflop: Hero is SB with A K
5 folds, CO raises to 3,000 and is all-in, BTN folds, Hero calls 2,770 and is all-in, BB folds

Flop: (5,940) T 9 Q (2 players, 2 are all-in)
Turn: (5,940) Q (2 players, 2 are all-in)
River: (5,940) 2 (2 players, 2 are all-in)

Results: 5,940 pot
Final Board: T 9 Q Q 2
CO showed T 7 and won 5,940 (3,070 net)
Hero showed A K and lost (-2,870 net)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Zagraliśmy dzisiaj z ekipą z sąsiedztwa parę meczów 5 vs 5 . Wybrałem sobie do krycia największego motherfuckera (biednemu zawsze wiatr w oczy). Co mnie typ przegonił przez te trzy godziny gry to koniec, jebany Jordan . Nie wiedziałem do dziś, że nogi mogę tak bolec jak by mnie uchlała mrówka 24-godzinna. Wszystko wygrane więc chooj ze zaraz mnie Erka powiezie z z chaty na SOR Dosłownie buty mi się skończyły przez to mam tyle odcisków co gwiazd w Hollywood Walk of Fame. Warto było ? Pewnie, "przecież życie to nie jebajka" Nie ? Dobra kładę się do trumny zregenerować na jakieś 100 lat :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Od zajączka wpadło 110$ za 2 miejsce :ayfkm: w BoP. Rzutem na taśmę wziął mnie o 5 pkt.

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dzisiaj Best Day w SNG .5 wygranych. :fuckyeah

Znowu w BoP mam zapewniony bonus bo wyniczek ponad 500. :happy:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

:why:

Poker Stars, $2 Buy-in (2,500/5,000 blinds, 625 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players

BTN: 72,059 (14.4 bb)
SB: 58,520 (11.7 bb)
BB: 127,206 (25.4 bb)
UTG+1: 52,673 (10.5 bb)
Hero (UTG+2): 55,052 (11 bb)
MP1: 103,650 (20.7 bb)
MP2: 56,478 (11.3 bb)
MP3: 9,924 (2 bb)
CO: 85,652 (17.1 bb)

Preflop: Hero is UTG+2 with A K
UTG+1 folds, Hero raises to 54,427 and is all-in, 4 folds, BTN raises to 71,434 and is all-in, 2 folds

Flop: (121,979) T Q 8 (2 players, 2 are all-in)
Turn: (121,979) 9 (2 players, 2 are all-in)
River: (121,979) 3 (2 players, 2 are all-in)

Results: 121,979 pot
Final Board: T Q 8 9 3
BTN showed J A and won 121,979 (66,927 net)
Hero showed A K and lost (-55,052 net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nie ma co się cieszyć panowie , dzisiaj sofcik pokazał pazurki. :rage

:spit:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is SB with 8 A
2 folds, BTN raises, Hero 3-bets, BB calls, BTN calls

Flop: (9 SB) 6 7 Q (3 players)
Hero bets, BB calls, BTN raises, Hero ??

Przeciwnicy :
BB : 54/4/0/1,1
Fold to cbet Flop : 25%

BU : 44/23/3,4/1,1 (VPIP/PRF/3B/AF)
Steal from BU : 60%
Raise Cbet IP : 20%

Cbet or not cbet ? Po jego raise na flopie na jaki range możemy go tam obstawiać oraz czy z naszą ręką mamy tam call. Teoretycznie jest tam 13:1 jednak nie mamy czystych outs na A. Poza tym dużo więcej outów mają tam przciwnicy niż my.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dla mnie easy call, tutaj nawet na 8 masz outy + BDSD. Tutaj bardziej potrzebna jest odpowiedź czy on podbija gotowe ręce czy ma jednak w swoim pakiecie Drawy. Tak czy siak luzik sprawdzenie na F.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Poker Stars $10/$20 Limit Hold'em - 6 players - View hand 2480378
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is MP with 6 :diamond: A :diamond:
1 fold, Hero raises, 3 folds, TPirahna calls

Flop: (4.5 SB) 5 :spade: 5 :heart: 2 :spade: (2 players)
TPirahna checks, Hero bets, TPirahna calls

Turn: (3.25 BB) 3 :diamond: (2 players)
TPirahna checks, Hero checks

River: (3.25 BB) 9 :diamond: (2 players)
TPirahna bets, Hero calls

Final Pot: 5.25 BB
TPirahna shows 8 :heart: 4 :heart: (a pair of Fives)
Hero shows 6 :diamond: A :diamond: (a pair of Fives - Ace kicker)
Hero wins 5.119 BB
(Rake: $2.62)

Odpowiedz
Cytat
bek0n

info dla fixiarzy: za godzine na FTP startuje miniftops 22$ z 10k gtd fl

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Mam zamiar zagrać, tylko nie wiem ile czasu transfer idzie z P*. :thinking:

Dzięki za info bekon _thumbsup:

Odpowiedz