Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
hairysnake

Napisane przez tigerek73
Nie ma co się dziwić Hairy , Chudy po długiej przerwie miał czas na przemyślenia i po prostu poszerzył troszkę zakres 3beta, a że zawsze był luckybox to co to za różnica co i z czym gra. :D

Poszerzyć ? on tam ma tak szeroko jak w d... u prostytutki ;) Jak dla mnie spoko nie mój cyrk nie moje małpy :)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez trzcinek
Biorac pod uwage ze te dwa allki sa od shortow to wiem ze wiekszy stack na sb bedzie ich light izolowal, wiec JJ jest dla mnie callem bo nawet jak nacinam sie u shorta to gram o pule 20BB+ z SB.

Normalnie jakbym był już w kasie to spoko, shortów bym sprawdził bez problemu , ale gość z większym stackiem grał tight, jego3bet raczej do tej pory był tylko z mocnym układem , nawet znając jego karty i wiedząc że gra tak Z AQ i AK sprawdziłbyś będąc zaraz przed kasą , 2-3 rozdania od kasy. Tu jest właśnie moje pytanie w tej dokłądnie chwili, bo w każdej innej sprawdziłbym vs 1 przeciwnik z większym stackiem.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez hairysnake

Napisane przez tigerek73
Nie ma co się dziwić Hairy , Chudy po długiej przerwie miał czas na przemyślenia i po prostu poszerzył troszkę zakres 3beta, a że zawsze był luckybox to co to za różnica co i z czym gra. :D

Poszerzyć ? on tam ma tak szeroko jak w d... u prostytutki ;) Jak dla mnie spoko nie mój cyrk nie moje małpy :)

A ja myślę że Chudy to oszust i on widzi karty przeciwników, bo czasami jego zagrania są kosmiczne. :thinking:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zaczynamy sezon speedway . :happy: _thumbsup:

Będzie więcej pretekstu do odpoczynku czynnego. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Cześć Tigerek. Dzisiaj w 100 rozdań trafiłem trzy pokery:

Spoiler

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $15.75
BTN: $12.06
SB: $9.01
Hero (BB): $10.00
UTG: $12.38
MP: $2.16

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has T♠ 9♠

UTG calls $0.25, MP raises to $0.50, fold, fold, fold, Hero calls $0.25, UTG calls $0.25

Flop: ($1.60, 3 players) 2♦ J♠ 6♦
Hero checks, UTG bets $0.25, MP calls $0.25, Hero calls $0.25

Turn: ($2.35, 3 players) Q♠
Hero checks, UTG bets $0.50, fold, Hero calls $0.50

River: ($3.35, 2 players) 8♠
Hero bets $0.50, UTG raises to $1.00, Hero raises to $1.50, fold

Hero wins $5.19

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players

UTG: $8.55
MP: $8.69
CO: $8.64
BTN: $11.97
SB: $10.50
Hero (BB): $10.00

Pre Flop: ($0.35) Hero has 8♣ 8♦

UTG calls $0.25, fold, fold, BTN raises to $0.50, fold, Hero raises to $0.75, UTG calls $0.50, BTN calls $0.25

Flop: ($2.35, 3 players) 7♦ 6♦ 4♦
Hero bets $0.25, UTG calls $0.25, fold

Turn: ($2.85, 2 players) 7♣
Hero bets $0.50, UTG calls $0.50

River: ($3.85, 2 players) 5♦
Hero bets $0.50, UTG raises to $1.00, Hero raises to $1.50, UTG calls $0.50

Hero shows 8♣ 8♦ (Straight Flush, Eight High) (Pre 70%, Flop 62%, Turn 77%)
UTG mucks A♦ 2♠ (Flush, Ace High) (Pre 30%, Flop 38%, Turn 23%)
Hero wins $6.69

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 5 players

SB: $5.13
Hero (BB): $10.64
UTG: $11.82
CO: $21.50
BTN: $19.97

Pre Flop: ($0.35) Hero has 3♠ 4♠

fold, CO raises to $0.50, fold, SB calls $0.40, Hero calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) 2♠ J♥ 5♠
SB checks, Hero bets $0.25, CO calls $0.25, fold

Turn: ($2.00, 2 players) A♠
Hero bets $0.50, CO raises to $1.00, Hero raises to $1.50, CO calls $0.50

River: ($5.00, 2 players) K♣
Hero bets $0.50, CO raises to $1.00, Hero raises to $1.50, CO calls $0.50

Hero shows 3♠ 4♠ (Straight Flush, Five High) (Pre 50%, Flop 42%, Turn 100%)
CO mucks 2♣ 2♦ (Three of a Kind, Twos) (Pre 50%, Flop 58%, Turn 0%)
Hero wins $7.84

To tyle ile ty w całej karierze, nie ? trolololo

:coolface: :coolface: :coolface:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Chyba już 5 się uzbierało. ;)

W pokerze jak w życiu jedni z górki , jedni pod górkę. To co widzę i obserwuję coraz bardziej mnie przekonuje , że coś w tym jest. Nie wiem co , czy to jakaś siła , czy ślepy los który powoduje że ciągle robimy złe wybory, a może to mój matrix gdzie każdy coś ma zapisane.
Boleję nad tym że tyle zła , pecha trafia naprawdę fajnych ludzi. To tak po za pokerowo. ?(

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Być może czas zmienić nick na Prawo Murphy'ego :yaoming : . W większości przypadków ludzie sami sobie są winni. Pech to bzdura. Ciężki czas dotyka wszystkich, a ci co pierdolą, że maja ciągle pecha większego niż pozostali z reguły są ciućmokami w życiu :truestory:

Odpowiedz
Cytat
venatici

Napisane przez chudyand1
Być może czas zmienić nick na Prawo Murphy'ego :yaoming : . W większości przypadków ludzie sami sobie są winni. Pech to bzdura. Ciężki czas dotyka wszystkich, a ci co pierdolą, że maja ciągle pecha większego niż pozostali z reguły są ciućmokami w życiu :truestory:

Dobrze mówi!

Odpowiedz
Cytat

witam,
mam pytanie odnośnie średnich wartości statystyk FR dla graczy TAG. Chodzi mi głównie o VPIP / PFR / 3bet / fold to 3bet / 4bet / AF flop / AF turn / AF river / cbet flop. Trochę tego jest a byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez chudyand1

Nie zrozumiałeś mojej myśli, bo mało danych Ci dałem. Chodzi mi o sprawy po za pokerowe. Najbardziej o choroby dzieci, nieszczęśliwe wypadki, zbiegi okoliczności i pechowe decyzje.

Jeśli chodzi o pokera to też coś jest na rzeczy, jeden się pomyli, ale i tak wyjdzie na dobre, drugiemu zdarzy się to rzadziej.

Większości z Was nie znam w ogóle, ale odczucie jest takie, że nie doswiadczyli dużo zła. oczywiście bardzo dobrze ale często ci ludzie są oderwani od rzeczywistości.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Tygrys za delikatny jesteś dla hudego.
Miałem tu coś z komentować przed Tobą, ale stwierdziłem że szkoda mojego czasu i energii.
Za mało danych mu podałeś?
Chyba żartujesz. Ja od razu w lot chwyciłem o co Ci chodziło.
Ale wybacz. Jak ma Cię zrozumieć ktoś kto 3 betuje pre flop 38o i fuksem wygrywa, a potem się mądrzy że Ci co mają pecha są sami sobie winni :facepalm:

Szkoda czasu i energii na dyskusje. Ja mam czasem takie wrażenie że to forum coraz bardziej dziecinnieje, a co gorsza z tego co widzę udziela się też to nawet niektórym moderatorom :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Yep. Masz rację nie rozumiem ludzi, którzy użalają się i dąsają za niepowodzenia jakie ich spotykają. Sam mam problemy większe niż przeciętny użytkownik tego forum ale wiem kto za to jest odpowiedzialny i na pewno nie jest to pech jak to sobie tam tłumaczysz. Wygodny sposób sobie znaleźliście (w domyśle wy) na usprawiedliwiania czegoś co spierdoliliście w swoje życiowej tułaczce gdzieś po drodze. Na pewno mogłeś co zrobić lepiej, by lepiej ci się żyło. Brakło odwagi, wyszło lenistwo etc by coś zmienić więc został lament. . Rozumiem cię natomiast w żaden sposób nie obrażam bo nie znam, w przeciwieństwie do ciebie. Za własne niepowodzenia życiowe czy to w pracy czy w związku czy gdzieś indziej rozlicz najpierw siebie a nie randomowych ludzi w internecie. Chcesz zmienić swoje życie to to zrób a nie pierdol, że masz pecha. Oczywiście, że jest to bardzo trudne, ale z większości sytuacji można wyjść obronną ręką. Można również robić się na płaczka. Twoje życie twoje wybory.

38 jak każdy się domyślił to missclick preflop. Nie bardzo rozumiem o co pijesz ale ty chyba sam również tego nie wiesz.

Tigerka rozumiem bardzo dobrze bo i znam go "stąd" bardzo dobrze a i on sam wie, że nie staram się go obrażać w żaden sposób bo wie w jaki sposób piszę. On safandułą nie jest, jednak można się domyślać, że to co napisałem wcześniej zadziałało na ciebie na zasadzie "uderz w stół, a...." Z jednym się zgadzamy dyskusja w internecie nie ma sensu wiec kończmy.

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Przepraszam Hudy. Ostatnio drażliwy jestem.
Cyba muszę rzadziej na forum zaglądać.
:fdrink

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

@UP High five.

Chyba jednak te wizyty częściej , bo gdzieś czytalem, że masz problemy z grami mikro fixed. Spamuj rozdania , gram długo w guziki, co prawda nisko, ale coś tam wiem to pomogę. Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Chudy, tym razem nie piszę o sobie i o swoim pechu. Tak mnie po prostu naszło , że życiem kieruje czasem ślepy los i nie wszystko możesz wziąć w swoje ręce. Nie na wszystko masz wpływ, oczywiście na to co nie masz wpływu nie powinieneś reagować tylko przyjąć i koniec.

Ogólnie to bierze się to stąd , że najpierw miałem nieprzyjemność poznać problemy chorych na serce potem kręgosłup i choroby z tym związane,a teraz rak. Zaczynam patrzeć i cieszyć się bardziej z tego co mam , a nie bujać w obłokach i marzyć o gruszkach na wierzbie. Każdego dnia nie wiadomo co nas spotka, nawet nie wiem czy jutro coś tu napiszę , bo może mnie nie być.

Przestałem narzekać w pokera , bo mam to czego chcę , a chcę mało. Jak w życiu, dom , samochód , kochaną rodzinę i wakacje co roku . Najważniejsze zdrowie, ten kto zdrowy nie docenia jego braku.

Naprawdę przeszedłem niezłą metamorfozę jeśli chodzi o pokera, wkurwiam się ale to już nie to co kiedyś. Przyjmuję na klatę pecha czy jak kto tam zwał, wariację itp. Gram bo lubię i tyle.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

:rage: i zostało ich dwóch. Ograły mnie fiszaczki.

Poker Stars, $1.36 Buy-in (500/1,000 blinds) Limit Hold'em Tournament, 3 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is SB with A 9
BTN raises, Hero 3-bets, BB calls, BTN caps, Hero calls, BB calls

Flop: (12 SB) Q A 9 (3 players)
Hero bets, BB calls, BTN calls

Turn: (7.5 BB) 7 (3 players)
Hero bets and is all-in, BB calls, BTN calls

River: (7.6 BB) 2 (3 players, 1 is all-in)
BB bets, BTN folds

Results: 7.6 BB pot
Final Board: Q A 9 7 2
Hero showed A 9 and lost (-2.5 BB net)
BB showed J 9 and won 7.6 BB (5.1 BB net)
BTN mucked and lost (-2.5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Walczą jak lwy.

Poker Stars, $1.36 Buy-in (10/20 blinds) Limit Hold'em Tournament, 6 Players

Preflop: Hero is MP with A 8
UTG calls, Hero raises, CO calls, BTN 3-bets, 2 folds, UTG calls, Hero calls, CO calls

Flop: (13.5 SB) A 4 6 (4 players)
UTG checks, Hero bets, CO calls, BTN folds, UTG calls

Turn: (8.3 BB) 7 (3 players)
UTG checks, Hero bets, CO calls, UTG calls

River: (11.3 BB) 3 (3 players)
UTG bets, Hero raises, CO calls, UTG 3-bets, Hero caps, CO folds, UTG calls

Results: 21.3 BB pot
Final Board: A 4 6 7 3
UTG showed 4 5 and won 21.3 BB (14.3 BB net)
Hero showed A 8 and lost (-7 BB net)
CO mucked and lost (-5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

:D

Poker Stars, $1.36 Buy-in (200/400 blinds) Limit Hold'em Tournament, 6 Players

Preflop: Hero is BB with T K
UTG folds, MP raises, CO calls, 2 folds, Hero calls

Flop: (6.5 SB) 3 8 9 (3 players)
Hero checks, MP bets, CO calls, Hero calls

Turn: (4.8 BB) 4 (3 players)
Hero checks, MP bets, CO calls, Hero calls

River: (7.8 BB) 5 (3 players)
Hero bets and is all-in, MP calls and is all-in, CO calls

Results: 10.7 BB pot
Final Board: 3 8 9 4 5
MP showed A 8 and lost (-3.4 BB net)
CO showed Q Q and lost (-3.5 BB net)
Hero showed T K and won 10.7 BB (7.2 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

20 SNG z ROI 317% :D :facepalm: :pokerface: :fuckyeah :happy:

Daje rekordowy mój wynik w BoP 570, co na razie daje 1 miejsce w rankingu.

Zostało mi 6 turków 3 pierwsze odpadłem , a trzy ostatnie wygrana . :nh

Nie wiem ile brać za treningi. :thinking:

:coolface: :coolface: :coolface: _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat