Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
tigerek73

Tylko kiedy. Na FT nic się nie układało na moje QQ wszyscy pas do mojego BB. A później bezkarcie i było tylko allin i pas pozostałych żadnej akcji. Przegrałem QJ vs 66 przy TP a on set. Ale tu kasa była do wzięcia , no ale nic wszystko przede mną panowie. Do Cash wrócę ale możliwe że od 1/2 lub 2/4 już nie chcę mi się bawić w micro. W te 3 miechy wygarnąłem tyle co w tamtym roku. :D

Dobranoc jutro do pracy.

Aha Trzcinek nie wiem czy zauważyłeś ale jedno rozdanie byliśmy razem na stoliku, miałem 5k a ty 54 k później fajnie wszystko sie potoczyło. :truestory:

PokerStars Turniej nr 881751366, No Limit Hold'em
Wpisowe: $4.00/$1.00/$0.40 USD
4624 graczy
Łączna pula nagród: $23120.00 USD
Turniej rozpoczął się o 23/03/2014 17:45:00 CET [23/03/2014 12:45:00 ET]

Drogi/Droga tigerek73,

Ukończyłeś turniej na 8. miejscu. Nagroda w wysokości 231,20 USD została przelana na Twoje konto prawdziwych pieniędzy.

Za udział w tym turnieju otrzymujesz 413,55 punktów Tabeli Liderów Turniejowych. Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej Tabeli Liderów Turniejowych (TLB), odwiedź stronę http://www.pokerstars.pl/poker/tournaments/leader-board/

Otrzymałeś też 2,00 USD w ramach Knockout Bounties. Zostałeś nagrodzony za wyeliminowanie następujących graczy: KarenCH, redskin134

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

To ja dołożę do tego forum swoje trzy grosze. Dzisiaj chcąc założyć kolejny wątek w dziale oceny rąk dostałem takim tekstem między oczy ..

"Niestety twój limit rąk, które możesz postować na profesjonalnym forum oceny rozdań, został przekroczony. Prosimy spróbować ponownie w następnym miesiącu. Jeśli nie chcesz czekać, możesz: ... "

Ja mam pytanie. ... to jest żart ? Poprzestawiali daty na serwerze i włączył się tryb "prima aprilis" ?

Jeśli nie to straszna żenada.

Pozwolę sobie wrzucić tutaj handa .. z braku innego miejsca .. może się ktoś wypowie.

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is MP with J A
Hero raises, CO 3-bets, BTN folds, SB calls, BB folds, Hero calls

Flop: (10 SB) 5 Q 8 (3 players)
SB checks, Hero checks, CO bets, SB calls, Hero calls

Turn: (6.5 BB) 5 (3 players)
SB checks, Hero checks, CO bets, SB calls, Hero folds

Chodzi tutaj o flop .. Na CO siedzi koleś, który ma 3bet na tej pozycji po 7k hands na poziomie 10%.
Range : 77+,A9s+,KTs+,QTs+,ATo+,KQo
Cbet F/T : 96/78

Na BB mamy calling station z wtsd 36 w$sd 55 i cold callem na BB na poziomie 72%

Zastanawiam się nad zasadnością callowania tego typu spotów na flopie gdy range 3betora nas tak dominuje. (jak zwykle argumentacja lekko przekorna, ale chodzi o dyskusję)

Odpowiedz
Cytat
klz03

przecież tam masz 12:1 na flopie :) nad czym tu się zastanawiać ?

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

Wprowadzili zmiany teraz to są bardzo małe liczby odnośnie rozdań. Dokładnie nie pamiętam ale chyba srebro 5, złoto 20, platyna 50, diament chyba ile się chce. Dodatkowo jak masz pytanie i prosisz o jeszcze raz ocenę to też zjada limit. Więc najlepiej zadać jak najwięcej pytań lub poprosić junge o nie przybijanie od razu że ocenione. Zresztą podobno rozwianie wszystkich wątpliwości = oceniona ręka więc tylko takie prawo zostało po stronie użytkowników.

Acha zmiana dotyczy wszytskich for Poker strategi nie ważne jaki język. Limit jest globalny.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Czyli trzeba wrócić do merytoryki na fixcafe, beze mnie będzie łatwiej. :D

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Napisane przez klz03
przecież tam masz 12:1 na flopie :) nad czym tu się zastanawiać ?

To prawda .. pytanie jak bardzo musielibyśmy zawęzić jego range, aby nasz call nie był opłacalny ?
Jeszcze turn ... fold, czy nadal dobieramy za 1:8.5

Przyjmując taki range AJs+, AQ+, JJ+ i trochę uproszczeń (np, że BB trzyma trash i zrzuci na turn) otrzymujemy coś takiego

AJs - 3 uklady (7.1% zakresu przeciwnika)
-----------------
split - też nie zawsze

AA, AQs, AQo - 18 ukladow (42,9% zakresu przeciwnika)
----------------
doberamy do 2 waletów na turn i river = 3/42 * 2/42 = 0,34% szans

AKs, AKo, JJ, KK - 21 ukladow (50% zakresu przeciwnika)
----------------
dobieramy do 3 outs

Z takim zakresem przeciwnika call na flopie nie jest opłacalny.
0.071 * 6SB (połowa puli) + 0.429 * (- 1SB) + 0.5 * (0.071 * 12SB + 0.919 * -1SB) = -0,405SB

Pod warunkiem, że wszystko dobrze policzyłem i bierzemy pod uwagę tylko sytuację na turn. Pytanie czy zawsze call możemy sobie "wytłumaczyć" pot oddsami, bo w sytuacjach gdy gramy z przeciwnikami, którzy maksymalnie dominują nasz range wysokie pot odds nic nie dają.
Oczywiście kompletnie mogę nie mieć racji i mam nadzieję, ,że ktoś mi to wytknie :)

Odpowiedz
Cytat
klz03

na flopie to call zawsze, masz przecież te dwa backdoory, outy na waleta i asa. Nawet jak masz fisha z 3bet na poziomie kilku procent, to nie oznacza to wcale, że to będzie robił z topowymi rękami, może tak zagrać z czymkolwiek, bo to fish. Nie ma się co sugerować tak statystykami i robić takich super matematycznych wyliczeń, bo się tylko będziesz gubił w tym wszystkim. Ciśniesz call bo masz outy i SD value i tyle. Na turnie raczej też call bo bijesz jeszcze gorsze asy - A9 i AT, split z AJ, outy masz na splita vs AK.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

w/hairysnake

Na flopie nie możesz tego wyrzucić, natomiast jeżeli chodzi o turn to odpal progsa i zobacz jak wygląda twój range na turnie po tym jak grasz call flop. Grając poprawnie należałoby wyrzucić jakieś 10 % zakresu. Po prostu musisz sprawdzić jak AJ tam wygląda jeżeli chodzi o twój cały zakres. Jeżeli by przyjąć dla uproszczenia, że na turnie lądujesz tylko z mh i AJ to wówczas to AJ może być kandydatem do tego aby grać fold, chociaż czasami można zrobić wyjątek i grać fold ze słabym mh a sprawdzać AJ, które ma na przykład gutshota -kwestia preferencji i guess. Można pokusić się o call ale wówczas UI będziesz musiał overfoldować river (wyrzucać więcej niż wskazują na to oddsy ) Imo readless fold turn nie jest taki zły bo ogólnie to masz guessing game nie masz p/o możesz być zdominowany i nie wiadomo co z twoim SD value To założenie przy tym jak przyjmujesz tight range myślę jest ok. Można założyć również, że koleś jest zdolny 3betować nie tylko górną cześć zakresu i grać luźny call tak jak Piotrek bo pewnie to AJ będzie wyglądać trochę lepiej . Tyle mogę pomóc bo nie wiem jak wygląda twój range od preflopa przez flop a nie ruszam nic co związanego z pokerem do poniedziałku więc progsa sam nie odpalę co by spekulować odnośnie zakresu :coolface:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jak spadł T to już czułem co spadnie. Nic nie ginie w naturze , jak idzie w MTT to dramat w SNG. Dwa tygodnie BE. Także nie myślcie że jest różowo, taki wpierdziel dostaje momentami że mała bania. Jest tylko jedna różnica total wyjebka. Można wtedy góry przenosić. Od mindsetu powinno się zaczynać trening, reszta drugi plan. Szkoda że 5 lat potrzebowałem żeby dojść do pewnych wniosków. :why:

Poker Stars, $1.36 Buy-in (200/400 blinds) Limit Hold'em Tournament, 5 Players

Preflop: Hero is MP with T Q
Hero raises, CO folds, BTN 3-bets, 2 folds, Hero calls

Flop: (7.5 SB) T 9 4 (2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero raises and is all-in, BTN calls

Turn: (5.3 BB) 3 (2 players, 1 is all-in)
River: (5.3 BB) 6 (2 players, 1 is all-in)

Results: 5.3 BB pot
Final Board: T 9 4 3 6
BTN showed 7 5 and won 5.3 BB (3 BB net)
Hero showed T Q and lost (-2.3 BB net)

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

To jeszcze jedno rozdanie vs specFlop.

Open MP : 22%
Donk na turn : 6%
Call cbet OOP : 46%
Z notek mam, że jego range DONK Turn jest silnie spolaryzowany pomiędzy madehands, a blefbety z totalnym trash na scarry cards.

W związku z tym na poniższym boardzie nie widzę innej możliwości niż przejść na calldown. Pasywnie wyciągnę więcej od kiepskich rąk i stracę mniej w przypadku gdy jestem drawing dead. Zawsze też mam jakieś outs (trochę tego jest). Jest coś tutaj do dodania, ujęcia .. zagrania inaczej ?

Przyznam jednak szczerze, że ten donkbet trochę mnie wytrącił ze "standardowej" gry.

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is CO with Q A
UTG folds, MP raises, Hero 3-bets, 3 folds, MP calls

Flop: (7.5 SB) J 4 J (2 players)
MP checks, Hero bets, MP calls

Turn: (4.8 BB) T (2 players)
MP bets, Hero calls

River: (6.8 BB) J (2 players)
MP bets, Hero calls

Results: 8.8 BB pot (0.4 BB rake)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Mam te same z nim doznania. Ma zbalansowany donk i calldown jest najrozsądniejszy, nie ma co innego wymyślać , bo to się nie opłaca zwłaszcza z kartą która sdv.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Stare ale jare. Piosenka miesiąca. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Takie to codzienność panowie, codzienność w tych turkach. _thumbsup:

Poker Stars, $1.36 Buy-in (75/150 blinds) Limit Hold'em Tournament, 6 Players

Preflop: Hero is MP with 9 J
UTG folds, Hero raises, CO 3-bets, 3 folds, Hero calls

Flop: (7.5 SB) 9 J 2 (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero raises, CO 3-bets, Hero caps, CO calls

Turn: (7.8 BB) 7 (2 players)
Hero bets, CO raises, Hero 3-bets, CO caps, Hero calls

River: (15.8 BB) 4 (2 players)
Hero bets and is all-in, CO calls

Results: 16.2 BB pot
Final Board: 9 J 2 7 4
Hero showed 9 J and lost (-7.7 BB net)
CO showed 2 Q and won 16.2 BB (8.5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tygrys jak Ci idą te turki. Ile zagrałeś, jakie ROI, napisz coś więcej. Udało Ci się poprowadzić temat rozszerzenia tej odmiany z PS ?

Odpowiedz
Cytat

MTT-Cafe

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Napisane przez hairysnake
Tygrys jak Ci idą te turki. Ile zagrałeś, jakie ROI, napisz coś więcej. Udało Ci się poprowadzić temat rozszerzenia tej odmiany z PS ?

Teraz gram mniej SNG bo trochę się skupiłem MM i i zacząłem więcej grać MTT.
W SNG straszne baty, gram i nie wierzę że można mieć tyle peszka. ROI 44% , ale narzekać nie mogę bo i tak miech lepszy niż w ostatnim dzięki MTT.

Pisałem do PS ,ale jak zwykle ta sama odpowiedź, że przekazali do odpowiedniego działu. Nie mogę zrozumieć w czym mają problem żeby stworzyć Turbosy 3,5 $. Już nie wspomnę o MTT , jak można być tak głupim i w odmianie wolniejszej niż NL organizować turki we FL z 10/15 minutową strukturą, przecież fiszaki uwielbiają szybką grę i dynamikę. To co się dzieje w SNG to szok, tam są goście i jest ich mnóstwo , którzy trafiają chyba przez pomyłkę w FL i na każdym stricie 4betują z niczym. Czasami im wchodzi , nawet są na FT gracze 90/20 80/10 70/50 farcą , no ale cóż .

Każdy z graczy który ma pojęcie o grze , da se radę w tych turkach i w MTT. Muszę się tylko zmobilizować i pouczyć sie betsaizingów czy jak to się zwie. Może coś muszę potrenować , jakiś nowy program wspomagający. Nie wiem na razie gram na żywioł .Jak zacznę grać więcej 20$+ turki to zacznę coś się uczyć. Chyba że dalej będę miał zadawalające wyniki. Teraz satysfakcjonuje wynik500$+ , realizacja jest z nawiązką. :happy:

Jest progres finansowy , a to przyjemne. Choć muszę zoperować nogę teraz i trochę kasy pójdzie. 1000$ :why:.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Tak po krotce to ICM Trainer weź jako pierwszy, sporo jest dobrych filmow MTT (z tego co pamiętam jak to grałem).

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Ręka vs szutyi72
26/18/10,2/1,5 (VPIP/PRF/3B/AF)
Call Steal on BB: 54%
Raise CBet IP : 21%
Wtsd: 44 W$sd: 49

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is SB with 2 2
4 folds, Hero raises, BB calls

Flop: (4 SB) A 5 6 (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero calls

Turn: (4 BB) 5 (2 players)
Hero checks, BB checks

River: (4 BB) 4 (2 players)
Hero checks, BB checks

Results: 4 BB pot (0.2 BB rake)

Odpowiedz
Cytat
trzcinek