Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.4 K Wyświetlenia
hairysnake

Wariancja tak mnie tyra we wszystkie odmiany (holdem, omaha, study) że już nie wiem za co się brać :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Słuchaj mnie wariancja też tyrała przez przeszło 100k rąk jednak jak się później okazało to miałem leak tutaj i tam .. i jeszcze tu .. i w tym miejscu i w tamtym i właśnie z tego powodu przeciekało mi więcej pieniędzy niż chciałem. Dopiero jak zacząłem się mocniej interesować swoją grą (poza standardowym ABC, które wystarczało aby być wygrywającym do pewnego poziomu) to się sytuacja trochę odwraca. Myślę, że wariancja wariancją, ale mindset to podstawa podstaw o którą musisz zadbać, zwłaszcza w okresie downswingu.

Nawet stwierdziłem że póki co - nie ruszam reszty odmian, tylko Fix dopóki się ta rzeźnia nie skończy

Ja osobiście stwierdziłem, że należy się skupić na jednej odmianie, ale porządnie i bez owijania w bawełnę. Sam bawiłem się w SnG, Omahę, ale wróciłem po dobrym roku do fix'a i w sumie się cieszę .. bo on sprawia mi najwięcej radości.

Jak normalnie w miarę stabilny wykres UP miałem cały czas to ostatnio albo lecę w dół we wszystko albo co najwyżej na zero wychodzę i wtedy jestem zadowolony :facepalm:

Nie będę ci pokazywał swojego wykresu .. ale powiem tak .. miałem okres gdzie po 100k rąk byłem break even. Tutaj jedno magiczne słowo się narzuca mindset. Nie możesz uzależniać swojego humoru od wyniku sesji.

Dziś na przykład. 1511 rąk, -2.16BB/100. Wszystko z Full Ringa.

Pikuś :)

Jeżeli chodzi o staty to ciężko się wypowiadać jeżeli chodzi o full ring komuś kto gra short handed. Poza tym trzeba pamiętać, że wszystkie statystyki zależą też od tego z jakimi graczami gramy. Jak na SH to jak dla mnie W$SD trochę za niskie, 3bet za niski i AF odrobinę za wysokie.
Co do późnych pozycji to Rantrave ma rację. Są dobre filmiki
The logic knot Boomera, gdzie koleś rozkminia jakie powinny być standardowe zakresy otwarcia z BB i SB.
Jeżeli chcesz się pobawić mocniej grą na późnych pozycjach to zwei is the loniest number.

Co do mindsetu to bibilia, czyli The Poker Mindset obowiązkowo. Ja się dziwię, że tak późno się za nią wziąłem.

Jak będziesz potrzebował pomocy to odezwij się na priv .. tyle co mogę to pomogę.

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez ultrac
Hej fixiarze,

gdybyście byli tak mili - zerknijcie proszę na te statystyki z gry, czy gdzieś są jakieś mega leaki na ogólnym statystycznym poziomie.

Wariancja tak mnie tyra we wszystkie odmiany (holdem, omaha, study) że już nie wiem za co się brać :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nawet stwierdziłem że póki co - nie ruszam reszty odmian, tylko Fix dopóki się ta rzeźnia nie skończy. Niby FLHE FR jest najmniej swingowy. Achaaaa... jasne :D [z tego wynika że do końca listopada będzie u mnie na blogu FLHE rządził, jakby ktoś się pytał :pokerface: ]

Jak normalnie w miarę stabilny wykres UP miałem cały czas to ostatnio albo lecę w dół we wszystko albo co najwyżej na zero wychodzę i wtedy jestem zadowolony :facepalm:

A tu statystyki gry która do takich wyników doprowadziła:

Trochę "General":
VPIP 16
PFR 9
W$WSF 34.5
W$SD 48.5
AF 3.3
Afq 54.5
3bet 7
Att To St 35
Fold BB to St 43
Fold SB to St 83

A tu pozycjonalnie:

(ten gap na UTG pomiędzy VPIP/PFR to na stoliku jednym czy dwóch pasywnych gdzie kilka osób (4-5 z reguły) overlimpowało po pierwszym limpie, a nie było wiele agresji preflop. Miałem pockety niskie. )

Parę rąk wrzucę do forum oceny rozdań, ale zastanawiam się czy tutaj już widać jakieś leaki. Mała próbka, ale może gdzieś jest tutaj jakaś anomalia wielka której nie widzę? Gdzieś zbyt tight, zbyt loose, zbyt aggro, zbyt passive?

Na SB i BB oczywiście że powinienem być w plecy więc nie martwi mnie czerwień, ale czy aż takie bycie na minusie na SB i BB jest OK? Czy jest prawidłowe, tylko to że na pozostałych pozycjach nie jestem na plus jest problemem?

P-O-M-Ó-Ż-C-I-E !

:sdrink

grasz bardzo pasywnie na preflopie, overaggro na postflopie, jednak zdecydownie za mało chodzisz do wyłożenia, nawet przy takim tight vpip. na niskich stawkach na FR można grać naprawdę dużo luźniej, bo przeciwnicy ogarniają tylko zasady gry. Np. open rais z wczesnych pozycji z JTs to nie jest przesada, a w tabelkach tego nie ma. Na BU wcale nie musisz grać więcej niż 55%, możesz śmiało grać nawet i 45. Chodzi o stopniowe poszerzanie zakresu, ale mądrze, czyli musisz patrzeć przeciwko komu grasz. Zjazdy po 200-300 BB to standardowe swingi w fixie.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Nie wiem, jak te staty oscylują na FR. Nie pamiętam już tej gry.

Na szybkiego looknąłem i z racji, że grałem dużo MTT/SnG to przyszło mi do głowy tylko jedno szczuro-nit. Ani obrażające ani pozytywne, ale bardzo klarowne i szybkie.

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez ultrac
Hej fixiarze,

gdybyście byli tak mili - zerknijcie proszę na te statystyki z gry, czy gdzieś są jakieś mega leaki na ogólnym statystycznym poziomie.

Nawet stwierdziłem że póki co - nie ruszam reszty odmian, tylko Fix dopóki się ta rzeźnia nie skończy. Niby FLHE FR jest najmniej swingowy. Achaaaa... jasne :D [z tego wynika że do końca listopada będzie u mnie na blogu FLHE rządził, jakby ktoś się pytał :pokerface: ]

A tu statystyki gry która do takich wyników doprowadziła:

Trochę "General":
VPIP 16
PFR 9
W$WSF 34.5
W$SD 48.5
AF 3.3
Afq 54.5
3bet 7
Att To St 35
Fold BB to St 43
Fold SB to St 83

A tu pozycjonalnie:

(ten gap na UTG pomiędzy VPIP/PFR to na stoliku jednym czy dwóch pasywnych gdzie kilka osób (4-5 z reguły) overlimpowało po pierwszym limpie, a nie było wiele agresji preflop. Miałem pockety niskie. )

Parę rąk wrzucę do forum oceny rozdań, ale zastanawiam się czy tutaj już widać jakieś leaki. Mała próbka, ale może gdzieś jest tutaj jakaś anomalia wielka której nie widzę? Gdzieś zbyt tight, zbyt loose, zbyt aggro, zbyt passive?

Na SB i BB oczywiście że powinienem być w plecy więc nie martwi mnie czerwień, ale czy aż takie bycie na minusie na SB i BB jest OK? Czy jest prawidłowe, tylko to że na pozostałych pozycjach nie jestem na plus jest problemem?

P-O-M-Ó-Ż-C-I-E !

VPIP zwiększ do okolicy 17-18, PFR 13-14, a do SD dochodz w 40%, 48% to zdecydowanie za duzo. AF trochę za wysoki, 3bet za niski. Próbka mała.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Dzięki za wszystkie uwagi :sdrink

@krysiapoker:
Próbka mała - wiem, bo generalnie jak patrzyłem na dni kiedy grałem "moją A game" miałem bardzo podobne żeby nie rzecz identyczne statystyki. Nie chciałem zaburzać wyników dając statystyki (np. 20K) z dni kiedy któregoś dnia mogłem coś tiltować, mogłem grać np 9 stolików, mogłem grać na niepełnym skupieniu itd.

A do oceny tych ogólnych statystyk (po 150 rąk na każdej pozycji( uznałem że wystarczy. No i jak widać wystarczyła :)

@venatici

próbka - patrz wyżej _wink:

starting hands - tak zrobię z tymi rękoma prowadzącymi do ciężkich spotów. Np z UTG i UTG+1 na razie nie będę poluźniał. Dzięki!

@hairysnake
Ano właśnie. Wariancja + Leaki. Gdybyśmy nie mieli Leaków to wszyscy byśmy miażdżyli najwyższe HS - unikając tylko gry ze sobą :D Jeden by siedział na FullTilt Poker, inny na Pokerstars (no akurat co najmniej jeden który tu odpisał siedzi, więc pora na resztę żeby dołączyła), kolejny na ipoker, ktoś live w kasynie w Macao, a jeszcze inny w Arii w Las Vegas _biggrin:

Wiem że mam Leaki i to nie sama wariancja.
A mindset. Oj tak, oj tak. Największy mój Leak _mad: I tak już wrzuciłem względnie na luz. :sdrink Poker Mindset czytałem. Przeczytam jeszcze raz.
PRV - na razie pomocy nie potrzebuję, ale odezwę się zawczasu czyli dziś :sdrink

@klz
Dzięki! Pokombinuję dziś (bardziej aggro preflop, trochę zmiejszenie agresji postflop, częstsze dochodzenie do SD) jak te rady przełożyć na konkretne rozdania _rolleyes:
Spróbuję jakoś sukcesywnie, nie wszystko na raz i "nie na siłę", chyba że będę widział jakiś dobry spot.
Tylko na razie z tego poluźnienia na UTG i UTG+1 zrezygnuję ;) Wierzę Ci (ciężko nie wierzyć klz :D ) że jest to leak - ale na razie nie chcę się ładować w hard spoty bez pozycji.
Tym bardziej że kilka bardziej kluczowych Leaków pora załatać.
Ale zapiszę sobie, że w dłuższej perspektywie mogę tu poszerzyć zakres :sdrink

@rantrave:
tak jak napisałem, no worries - wiem o co Ci chodziło :sdrink tylko zwróciłem uwagę że gdyby ktoś całkiem świeży coś takiego usłyszał - więcej by się już o nic nie spytał. Jak dla mnie EOT. Ważniejsze były rady niż forma. Dzięki. :sdrink

@ajej87:
Dzięki! Fajne cyferkowe podsumowanie tego wszystkiego co koledzy poniżej napisali! :sdrink

VPIP zwiększ do okolicy 17-18, PFR 13-14, a do SD dochodz w 40%, 48% to zdecydowanie za duzo. AF trochę za wysoki, 3bet za niski. Próbka mała.

---------

Podsumowując! Dzięki wszystkim! :sdrink :sdrink :sdrink
Dziś praca teoretyczna przede mną.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nie ma za co , nie dziękuj. ;)

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Moderator - musi dziekowac :P

Patrze na stoly po 5 miesiecznej przerwie i widze ich znacznie, znacznie mniej :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Napisane przez tigerek73
Nie ma za co , nie dziękuj. ;)

No patrzcie, zapomniałem o Tigerku, i mu teraz przykro

Spoiler

Nie pękaj ziom!

Spoiler

:D

Dzięki też. Spojrzałem po prostu na ostatnie kilka postów i wcześniejsze mi umknęły :sdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Luzik. ;)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_cool:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Żony nie ma i dzisiaj na obiad i kolację frytki. Brzuszek mnie boli. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nie wiem jak Wy, ale ja lubię podsmażyć makaron z jajkiem, a na koniec posypać serem. Chyba to se zrobię na obiadek.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hi5 Tiger! _thumbsup:

Dobry pomysł - jutro zapiekanę robię :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja to se lubię czasami na ostro przyprawić papryką.

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Głodny się robię :pokerface:
Jak tak dalej pójdzie to zaraz pójdę na stację benzynową albo do McDonaldsa 24h _grin:

No i podsumowanie dnia po zastosowaniu Waszych rad.

Jestem świadomy że mój blog to nie pudelek i nie każdy tam zagląda, więc
szybki skrót: 1219 rąk = 6,69BB/100!

Oczywiście oprócz lepszej gry, też w końcu pierwszy raz od dawna żarło sensownie, nie oszukujmy się :pokerface:
12 razy AA (ale za to KK = jeden raz), QQ-TT po pięć razy. Reszta bez odchyłów w żadną stronę.

Poluźniłem grę. Na buttonie miałem dziś open range 47%, a na semi późnych pozycjach OR już nie 11%, a 21%. Czyli już coś się dzieje.

Poza tym WTSD: z 34 podskoczyło do 40! No i zmniejszona agresja postflop + lekkie zmiany w ogólnym VPIP/PFR/3BET!

Wiadomo że shortterm, ale wiem w którą stronę iść :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez tigerek73
Nie wiem jak Wy, ale ja lubię podsmażyć makaron z jajkiem, a na koniec posypać serem. Chyba to se zrobię na obiadek.

Ja po prostu zawsze trzymam z 2 kg szpinaku w zamrażalniku i ser feta + jogurt naturalny + makaron, izi, dobre, zdrowe.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Ja trzymam żonę w kuchni. Izi, dobre, itd. ;)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja już myślałem że żona w piątek z córą wróci , a teraz się dowiaduje że w poniedziałek. :evil:

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Fuck! Jak się z robotą mało-wiele uwinąłem, to teraz jakieś choróbsko mnie wzięło. 15k zagrałem we wrześniu i stoję w miejscu od dwóch tygodni. :rage:

Odpowiedz
Cytat