Wariancja tak mnie tyra we wszystkie odmiany (holdem, omaha, study) że już nie wiem za co się brać
Słuchaj mnie wariancja też tyrała przez przeszło 100k rąk jednak jak się później okazało to miałem leak tutaj i tam .. i jeszcze tu .. i w tym miejscu i w tamtym i właśnie z tego powodu przeciekało mi więcej pieniędzy niż chciałem. Dopiero jak zacząłem się mocniej interesować swoją grą (poza standardowym ABC, które wystarczało aby być wygrywającym do pewnego poziomu) to się sytuacja trochę odwraca. Myślę, że wariancja wariancją, ale mindset to podstawa podstaw o którą musisz zadbać, zwłaszcza w okresie downswingu.
Nawet stwierdziłem że póki co - nie ruszam reszty odmian, tylko Fix dopóki się ta rzeźnia nie skończy
Ja osobiście stwierdziłem, że należy się skupić na jednej odmianie, ale porządnie i bez owijania w bawełnę. Sam bawiłem się w SnG, Omahę, ale wróciłem po dobrym roku do fix'a i w sumie się cieszę .. bo on sprawia mi najwięcej radości.
Jak normalnie w miarę stabilny wykres UP miałem cały czas to ostatnio albo lecę w dół we wszystko albo co najwyżej na zero wychodzę i wtedy jestem zadowolony
Nie będę ci pokazywał swojego wykresu .. ale powiem tak .. miałem okres gdzie po 100k rąk byłem break even. Tutaj jedno magiczne słowo się narzuca mindset. Nie możesz uzależniać swojego humoru od wyniku sesji.
Dziś na przykład. 1511 rąk, -2.16BB/100. Wszystko z Full Ringa.
Pikuś
Jeżeli chodzi o staty to ciężko się wypowiadać jeżeli chodzi o full ring komuś kto gra short handed. Poza tym trzeba pamiętać, że wszystkie statystyki zależą też od tego z jakimi graczami gramy. Jak na SH to jak dla mnie W$SD trochę za niskie, 3bet za niski i AF odrobinę za wysokie.
Co do późnych pozycji to Rantrave ma rację. Są dobre filmiki
The logic knot Boomera, gdzie koleś rozkminia jakie powinny być standardowe zakresy otwarcia z BB i SB.
Jeżeli chcesz się pobawić mocniej grą na późnych pozycjach to zwei is the loniest number.
Co do mindsetu to bibilia, czyli The Poker Mindset obowiązkowo. Ja się dziwię, że tak późno się za nią wziąłem.
Jak będziesz potrzebował pomocy to odezwij się na priv .. tyle co mogę to pomogę.