Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.5 K Wyświetlenia
tigerek73

Cieszę się że Cię rozbawiłem. :D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_confused:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_love:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_ugly:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

_p:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

26k hands 0,48BB/100 :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
ultrac

Hej fixiarze,

gdybyście byli tak mili - zerknijcie proszę na te statystyki z gry, czy gdzieś są jakieś mega leaki na ogólnym statystycznym poziomie.

Wariancja tak mnie tyra we wszystkie odmiany (holdem, omaha, study) że już nie wiem za co się brać :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nawet stwierdziłem że póki co - nie ruszam reszty odmian, tylko Fix dopóki się ta rzeźnia nie skończy. Niby FLHE FR jest najmniej swingowy. Achaaaa... jasne :D [z tego wynika że do końca listopada będzie u mnie na blogu FLHE rządził, jakby ktoś się pytał :pokerface: ]

Jak normalnie w miarę stabilny wykres UP miałem cały czas to ostatnio albo lecę w dół we wszystko albo co najwyżej na zero wychodzę i wtedy jestem zadowolony :facepalm:

Dziś na przykład. 1511 rąk, -2.16BB/100. Wszystko z Full Ringa.

A tu statystyki gry która do takich wyników doprowadziła:

Trochę "General":
VPIP 16
PFR 9
W$WSF 34.5
W$SD 48.5
AF 3.3
Afq 54.5
3bet 7
Att To St 35
Fold BB to St 43
Fold SB to St 83

A tu pozycjonalnie:

(ten gap na UTG pomiędzy VPIP/PFR to na stoliku jednym czy dwóch pasywnych gdzie kilka osób (4-5 z reguły) overlimpowało po pierwszym limpie, a nie było wiele agresji preflop. Miałem pockety niskie. )

Parę rąk wrzucę do forum oceny rozdań, ale zastanawiam się czy tutaj już widać jakieś leaki. Mała próbka, ale może gdzieś jest tutaj jakaś anomalia wielka której nie widzę? Gdzieś zbyt tight, zbyt loose, zbyt aggro, zbyt passive?

Na SB i BB oczywiście że powinienem być w plecy więc nie martwi mnie czerwień, ale czy aż takie bycie na minusie na SB i BB jest OK? Czy jest prawidłowe, tylko to że na pozostałych pozycjach nie jestem na plus jest problemem?

P-O-M-Ó-Ż-C-I-E !

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Trochę "General":
VPIP 16 za nisko
PFR 9 za nisko
W$WSF 34.5
W$SD 48.5
AF 3.3 za nisko
Afq 54.5
3bet 7 za nisko
Att To St 35 za nisko
Fold BB to St 43 za wysoko
Fold SB to St 83 za wysoko

Grasz jak szczuro-nit, czyli źle.

https://polska.pokerstrategy.com/video/14390/

Logic Knot dla początkującego będzie dobrym startem Boomera

Odpowiedz
Cytat
ultrac

VPIP/PFR/3bet na Full Ring za niskie? ?(
Podkreślę że to z full ringa staty a niez 6max ;)

Jakie sugerujesz? Bo myślę że gdzieś w tych okolicach oscyluję w longtermie. Plus minus dwa procent.

I na jakich pozycjach poluźnić? Domyślam się że na późnych :D Ale ile na CO i BTN byś sugerował 30-35?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Tak.

Btn 55% open+
CO 35% open ~
HJ MP3 ~20-25%

i to nie ma znaczenia czy FR/SH.

Grasz za tight na poznych pozycjach.

Przejrzyj te 13-15 filmow z logic knot, to bedziesz mial ogolne podstawy ogarniete.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

18/12 to takie minimum, AF 3,3 to się dziwię że za niskie ja uważam że ok 2,5 jest optymalnie.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez tigerek73
18/12 to takie minimum, AF 3,3 to się dziwię że za niskie ja uważam że ok 2,5 jest optymalnie.

Im nizsze staty tym AF skacze wyzej,

Im wyzsze staty normalne af jest nizsze.

Jak sie jak szczur to cholera wie ile to jest 3,5.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Tak jak mówisz. Z BTN też chyba przesada nie ma co szaleć, ok. 40 wystarzy chyba że masz zajebisty postflop, lub poszerzasz pod przeciwników.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Napisane przez tigerek73
Tak jak mówisz. Z BTN też chyba przesada nie ma co szaleć, ok. 40 wystarzy chyba że masz zajebisty postflop, lub poszerzasz pod przeciwników.

50% to takie minimum

Odpowiedz
Cytat
ultrac

@Rantrave:
Krytykę przyjmuję, inaczej bym nie wrzucał statystyk z prośbą o ocenę.
Za link dzięki! Nie miałem jeszcze okazji i czasu obejrzeć wszystkich filmów z Fixa na PokerStrategy.Com. Więc dobra rada, dzięki której od razu znajduje się to co potrzebne - zawsze w cenie :sdrink

Ale ten szczuro-nit to mi się nie podoba _mad: Rozumiem co oznacza, co miałeś na myśli i się nie obrażam, tym bardziej że ewidentnie mam leaki w grze i o tym wiem.

Ale gdyby jakiś totalny świeżak usłyszał coś takiego na temat swojej gry że gra "szczurowato i po prostu źle" mogłoby go to mega zniechęcić do zadania kolejnego pytania.

To takie luźne przemyślenie. Za rady naprawdę dzięki! (ale nie za formę _tongue: - gdybym przeczytał że gram nitowato - bez tego "grania jak szczur", też bym to zrozumiał - naprawdę :D )
Dzięki tej radzie przefiltrowałem statystyki pod kątem kiedy miałem "opportunity to open".

Wygląda to trochę inaczej niż sam VPIP z tabelki, ale jest tutaj ewidentnie LEAK.

BTN: 40% (czyli nie aż tak "szczurowato" :pokerface: )
CO: 31% (czyli też nie tak źle)
HJ: 11%
KJ: 11%
i co ciekawe na tych dwóch pozycjach właśnie przy tej statystyce mam... czerwono! Minimalne straty, właściwie break even, ale jednak czerwono.

Także coś już widać do poprawy - open range na semi-późnych pozycjach.

Jak ktoś jeszcze coś ciekawego w tych statystykach dojrzy do poprawy, to piszcie.

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Rantrave ma już taki styl. Taki figo-fago. :D

Odpowiedz
Cytat

1500 rąk analiza statystyk, niezłe jaja:D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ja też, ja też jestem szczuro -nitem. To co spotykamy się i robimy jedno piwo na czterech, czy to będzie już zbyt losse ?

Odpowiedz
Cytat
venatici

ultrac,

weź wrzuć jakąś sensowna próbkę :facepalm:

po drugie to usiądź sobie na spokojnie i zastanów się nad swoimi rekami startowymi, jak Ci się z każdą z nich gra postflop, czy masz plan jak będziesz grał na różnych graczy, jak w MW itp. Bo jeżeli poluźnisz zakres bo ktoś Ci napisał, że grasz jak szczuro-nit, ale nie będziesz wiedział co z tym zrobić postflop to będziesz tylko nie potrzebnie się pchał w trudne spoty.

chudy,

jak dla mnie to już zbyt aggro...

Odpowiedz
Cytat