Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Agresywny lag-tag. Analizowaliśmy to i no nie widzę, gdzie tu lepszym pomysłem jest wsadzenie beta. 3x checkback optymalne.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Agresywny lag-tag to dla mnie takie samo info jak UNK, bo nie wiem czy mądrze dozuje agresję, a jak gram z UNK już napisałem. Ciekawi mnie natomiast w jakim celu to rozdanie wisi ?

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Hehe, chciałem po prostu o tym rozdaniu z kimś porozmawiać i wygodniej było mi skorzystać z konwertera forum :D

Odpowiedz
Cytat
pzareba

witam, czy przy okazji ktoś mi może powiedzieć jak wkleic tutaj wykres z hma???

Odpowiedz
Cytat
pzareba

??????

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Pazurrr co robisz jak ci LAG wsadzi beta na flopie, a co jak zagra c Flop bet Turn ?

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Napisane przez pzareba
witam, czy przy okazji ktoś mi może powiedzieć jak wkleic tutaj wykres z hma???

Nie wiem dokładnie. Mam PT3. Ja zawsze zapisuję wykres na dysku, a potem wklejam przez imageshare.com. W HM pewnie jest podobnie.

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Na samym wykresie masz w lewym dolnym rogu trójkąk (obok napisu options). W otwartym okienku masz "Save". Zapisuje wykres jako png.

Później musisz skorzystać z jakiejś strony, która daje darmowy hosting obrazków. i na koniec wrzucasz link i masz ..

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Loose agresive na moich limitach są bardziej agresywne ;) ... no i lubię Rosjan za ich konsekwencję ...

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is MP with Q K
Hero raises, CO folds, BTN 3-bets, 2 folds, Hero calls

Flop: (7.5 SB) 3 4 J (2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero calls

Turn: (4.8 BB) 2 (2 players)

River: (6.8 BB) 7 (2 players)

Results: 8.8 BB pot (0.4 BB rake)
Final Board: 3 4 J 2 7
Hero showed Q K and won 8.4 BB (4.4 BB net)
BTN showed K 9 and lost (-4 BB net)

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Widzicie inny sposób na zagranie tej ręki. Gościu loose agresive, który od dłuższego czasu na tym limicie gra mi 3bet spazy z any two jak jest z pozycją dlatego nie traktowałem jego CAP na preflopie poważnie. Jeżeli chodzi o flop/turn i river to chciałem indukować blefy od gorszych rąk. Zastanawiam się czy z agresywnym graczem nie ma możliwości wyindukowania akcji jakąś dziwną linią.

Poker Stars, $1/$2 Limit Hold'em Cash, 3 Players

Preflop: Hero is SB with 9 A
BTN raises, Hero 3-bets, BB folds, BTN caps, Hero calls

Flop: (9 SB) 6 A 3 (2 players)

Turn: (5.5 BB) K (2 players)

River: (7.5 BB) 4 (2 players)
Hero checks, BTN checks

Results: 7.5 BB pot (0.2 BB rake)
Final Board: 6 A 3 K 4
BTN mucked 5 4 and lost (-3.5 BB net)
Hero showed 9 A and won 7.3 BB (3.8 BB net)

Odpowiedz
Cytat
pzareba

/
no nie wiem czy taka nizsza, poki co zabiera mi więcej niż oddaje a ie sadze abym gral dobrze dla 50$ a zle na -100$

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez pzareba
/
no nie wiem czy taka nizsza, poki co zabiera mi więcej niż oddaje a ie sadze abym gral dobrze dla 50$ a zle na -100$

Na jakich stawkach grasz i jaki masz nick ?

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Taka prośba z mojej strony .. przestańmy płakać nad rozlanym mlekiem tylko bierzmy się do roboty. Poniżej masz swing na 1/2. Podejrzewam, że klz, czy pazurrr może Ci wstawić jeszcze ładniejszy ... i co to zmienia w moim i twoim życiu .. kompletnie nic. Prawda jest taka ... brać się do roboty, a nie użalać nad sobą.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $46.21
Hero (SB): $20.0000000
BB: $13.40
UTG: $8.92
CO: $25.10

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has J♥ J♦

fold, fold, fold, Hero raises to $1.00, BB calls $0.50

Flop: ($2.00, 2 players) 6♠ A♦ T♦
Hero bets $0.50, BB calls $0.50

Turn: ($3.00, 2 players) J♠
Hero bets $1.00, BB calls $1.00

River: ($5.00, 2 players) A♠
Hero bets $1.00, BB calls $1.00

Hero shows J♥ J♦ (Full House, Jacks full of Aces) (Pre 85%, Flop 94%, Turn 100%)
BB mucks 4♠ 7♦ (One Pair, Aces) (Pre 15%, Flop 6%, Turn 0%)
Hero wins $6.68

:ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Chudy ... TO NIEMOŻLIWE ... tacy gracze nie istnieją. Ja czytałem gdzieś ... w Królewna Rybka i 7 agro doknków ... czy Dziewczynka z kartami .. że są .. ale nie wierzę. Spreparowałeś .... normalnie podkoloryzowałeś rzeczywistość ;). Ale prawda taka, że on tutaj wygrywa z 5x, 4x i 3x więc calldown obowiązkowy.

Odpowiedz
Cytat
pzareba

Napisane przez Dakon20

Napisane przez pzareba
/

A jaka to róznica ???? gram gdzie gram a nick jakiś tam mam

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez hairysnake
Pazurrr co robisz jak ci LAG wsadzi beta na flopie, a co jak zagra c Flop bet Turn ?

Nie sądzę, że on tu zagra donka. To myślący lag-tag wywodzący się z solidnej szkoły pokera, heh, rodak z naszej społeczności ;)
Dlatego jego donk, to widziałbym tu raczej jako misclick i jest spokojnie equity, by zagrać call na flopie.
Podejrzewam, ze mój przeciwnik obserwował moje linie, gdyż niejako znamy się nawzajem, więc raczej zarejestrował moje checkbehind z pozycją. Co ważne, ten cback mam dobrze zbalansowany. Tzn, mam tu na myśli linie - wszystkie opcje po moim cback grają, tzn na turn może to być zarówno cdown, delay raise na river, raise na turn lib po prostu fold. Karta na turn jest paskudna - blankami byłyby broadwaya, każda 5 do 9 niszczy nasze equity. I urokiem cback na flopie jest to, że utrzymujemy małą pulę, dzięki czemu nawet jeśli (rzadko) ten fold będzie błędem, to w małej puli fold jest małym błędem.
Z drugiej strony tym cbackiem prowokuje się błędy przeciwnika. Np mój przeciwnik miał 75% equity, o czym oczywiście nie wiedział. Przy takim equity nie ściągnięcie value było wielkim błędem. Z drugiej strony, jeśli mam tu np monstera, to próba blefu/semiblefu na turn jest cholernie droga. Tak działa kontrola puli.
W tym konkretnym przypadku na donk na turn jest prosty fold.

Napisane przez hairysnake
Widzicie inny sposób na zagranie tej ręki. Gościu loose agresive, który od dłuższego czasu na tym limicie gra mi 3bet spazy z any two jak jest z pozycją dlatego nie traktowałem jego CAP na preflopie poważnie. Jeżeli chodzi o flop/turn i river to chciałem indukować blefy od gorszych rąk. Zastanawiam się czy z agresywnym graczem nie ma możliwości wyindukowania akcji jakąś dziwną linią.

Poker Stars, $1/$2 Limit Hold'em Cash, 3 Players

Preflop: Hero is SB with 9 A
BTN raises, Hero 3-bets, BB folds, BTN caps, Hero calls

Flop: (9 SB) 6 A 3 (2 players)

Turn: (5.5 BB) K (2 players)

River: (7.5 BB) 4 (2 players)
Hero checks, BTN checks

Results: 7.5 BB pot (0.2 BB rake)
Final Board: 6 A 3 K 4
BTN mucked 5 4 and lost (-3.5 BB net)
Hero showed 9 A and won 7.3 BB (3.8 BB net)

Tu trochę warto zastanowić się nad filozofią gry. Trochę za długo, by pisać, ale dam namiary, a szczegóły sobie znajdziesz. Generalnie, istnieje sztuczny podział na grę pokera - gto i gra eksploatacyjna. Idealna eksploatacja jest czasem zwana "nemesis", i ja też będę ju tak nazywać. I tak - gracz gto, to gracz defensywny, który nigdy nie przegrywa, przeciw innemu graczowi gto jest be, przeciw każdemu, który odchodzi od gto zawsze będzie profitować. Czyli jakakolwiek próba eksploatacji przeciw gto będzie się odbijać jak g...o od ściany. Wadą gto jest to, że nie maksymalizuje ev, jeśli przeciwnik popełnia błędy. Wygrywa, ale mniej, niż osoba grająca "nemesis". Więc najbardziej skuteczna gra jest wtedy, gdy potrafi się przełączać tryby swojej gry z gto na nemesis i na odwrót, oraz wiedzieć, kiedy to robić.
W tym konkretnym przypadku wa/wb jest gto. Nemesis możesz próbować, jeśli masz pewność, że da to korzyść. Jeśli przeciwnik gra random - to na nemesis nie masz szans. gto to jedyna obrona. Wadą nemesis jest to, że musisz wiedzieć, w którym kierunku odejść, by wygenerować większy profit. Jeśli zrobisz to w złym kierunku, to wtedy analogicznie przegrywasz więcej, aniżeli grając gto.
Ja wychodzę z założenia, że jak przeciwnik wariuje i miota się, to gto jest najlepszą opcją.
I ostatnia kwestia, co do swingów. Jest to trochę uproszczone, ale zróbcie tak - pierwiastek ilości rozdań pomnóżcie przez +/-2.5. Otrzymana kwota, to wynik, jaki najprawdopodobniej uzyska gracz be. Każdy możliwy wykres w tym przedziale jest absolutnie standardowy. I tak np po 10k rozdań be może być na plus 250, albo na minus. Np może taki gracz być po 4k rozdań 55BB na plus i następnie zjechać do -250BB w następne 6k rozdań. Przy milionie rozdań wynik gracza be będzie w przedziale +/-2500BB i jest możliwy swing na plus bądź minus rzędu niemal 5000BB! :D

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

pzareba - Twój wykres wygląda jak wykres osoby, która wchodzi na wyższe stawki, by się odegrać, Jeśli tak robisz, to wiedz, że to pokerowe samobójstwo.

Odpowiedz
Cytat
Dakon20

Napisane przez pzareba

Napisane przez Dakon20

Napisane przez pzareba
/

Pytalem z czystej ciekawosci bo widzialem ostatnio pare razy jakiegos polaka ktory strasznie tiltowal, ale jak nie chcesz udzielic takiej informacji to tematu nie bylo

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez pzareba

Napisane przez Dakon20

Napisane przez pzareba
/

Mało to uprzejme. Z takim tonem wypowiedzi możesz mieć problem znaleźć tu chętną do pomocy przyjacielską dłoń. To samo można było przekazać pisząc np. "wybacz, szanowny Kolego, ale tych informacji z pewnych względów wolałbym nie ujawniać. Pzdr" Ta sama treść, ale brzmi bardziej z klasą, czyż nie?

Odpowiedz
Cytat