Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.4 K Wyświetlenia
chudyand1

Napisane przez klz03
Co sądzicie o nowych filmach? Oglądał ktoś stąd? :> Zapodajcie feedback jakiś :) śmiało śmiało :D

Szczerze :) ?

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez tigerek73
Tylko jak to zrobić ? ?(

Chodzi Ci o to Live Tracking? HUD-options->Site options i tam masz live tracking: Pokerstars i Pot odds as % i Pot odds raked. I wtedy tam gdzie masz zwycięzce ostatniej ręki i settings powinno się wyświetlać pot odds.
Ale jak pisałem, nie używam tego bo w ogóle nie używam HM2 tylko wiem mniej więcej co w nim jest.

Odpowiedz
Cytat
szpaq2

@ klz03
Pierwszy film podobał się.
Druga zawartość jeszcze raz przetrawić muszę.
-Technicznie pomimo mniejszej ilości stołów zrobiona trochę na odwal. Wyskakujące okienka, przeglądarka.
- Coś pasowało by zrobić z tymi statystykami. Można by wkleić pod filmikiem lub zrobił kilku sekundowa prezentacje co masz w Hudzie. Chodzi mi o to że w każdej produkcji recytujesz co oznacza jaka liczba.
- We wstępie też można wrzucić prezentacje limitów. Bo też w sumie to samo mówisz, jak ktoś śledzi twoje filmiki.
- No i czasami mam wrażenie że robisz koment na zupełnym spontanie. Znaczy grasz , pamiętasz co było było w sesji i nagrywasz. Chodzi mi że czuć było na początku 2 filmiku że "improwizujesz" co masz powiedzieć. Bez planu jakiegoś że teraz było to rozdanie a teraz będzie to. Tylko łał to jest to rozdanie pamiętam było ciekawe.

Oczywiście to są tak naprawdę 2 planowe problemy. Liczy się wiedza a ja nie mam powodów by ją źle oceniać.
pzdro

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

To i ja dorzucę swoje 3 grosze na temat filmów. Po pierwsze to świetnie, że powstają bo obok treningów mcmoe to już chyba jedyne pozostałości w szkoleniu z fixa na polskim PS. Co do uwag szpaka to pewnie są trafne, ale osobiście nie przeszkadza mi ani to, że czasem jakieś okienko wyskoczy, ani spontaniczne komentarze do poszczególnych akcji. Można by to pewnie bardziej uporządkować, ale pod względem merytorycznym byłyby to pewnie te same produkcje tylko w ładniejszym opakowaniu.

Odnosząc się jeszcze do tego co pisali chudy i tigerek na temat filmiku ze statystyk, również chętnie obejrzałbym coś takiego. Najlepiej gdyby miało to formę zebrania kilku(nastu) rąk w replayerze gdzie odchodziłeś od standardowych zagrań z powodu niestandardowych statystyk przeciwnika i zagrałeś jakiś check behind flop ip z inicjatywą albo c/r river for bluff itp. Tyle ode mnie. Powodzenia/Pozdrowienia.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Kolarz faktycznie byłoby o niebo lepiej gdybyś choć spróbował przygotowywać się do tych produkcji.Tym bardziej że , przynajmniej w mojej opinii masz najlepsze flow ze wszystkich polskich producentów. No ewran też dobrze leciał, ale najwidoczniej koniec dr House spowodował trwały foch-uraz. Uniknąłbyś zgrzytów typu "gram tu fold, bo gram" i późniejsze zamoty, co rzutuje na jakość produkcji. Zdarzają ci się przez to przeoczenia/niedopatrzenia -niepotrzebne skreślić. Serio uważam, że twoje produkcje mogłyby być pod tym względem naprawdę bardzo dobre bo dobrze się słucha. Jeżeli chodzi o merytoryczną stronę tych video, to mi zawsze jest głupio oceniać grę kogoś kto do basenu skacze z wierzy 10 metrowej aurebach gdzie jak sam próbuje od 2 lat na bombę do miejskiej fontanny ale jak mam być szczery to twoje produkcje właściwie wyłączam najpóźniej po 60 % czasu ich trwania. Nie dla tego, że uważam je za złe jednak z jednego treningu Byrona jestem w stanie wynieś więcej niż z twoich 4 serii. Nie uważam,abyś nie miał umiejętności nagrać coś fajnego, kreatywnego czytaj to jak chcesz. Zdaje sobie sprawę, że pewnie z góry ustalony jest format tych produkcji, ale ile można cały czas ABC wałkować. Tak naprawdę nawet nie trzeba byłoby tego nagrywać, tylko chociażby podczas samej gry wspomnieć tutaj zagrałbym fancy ch/r ale tego nie zrobię bo stawki bo ABC, bo drożeje mleko i chleb w sklepie jednak to definitywnie jest opcją wtedy wyciągnie z tego nagrania prócz osób, którzy zaczynają dopiero grę coś ktoś jeszcze innyco wie już że Asy się podbija preflop, . Naprawdę, irytuje mnie to,że muszę przyklejony do głośnika taśmą izolacyjną słuchać cornoholio, którego akcent najzwyklej w świecie mnie wkurza gdzie w na PS polskim i wierze w to mogłyby powstawać dobre produkcje i z zamkniętym jednym okiem wygodnie rozłożony na koju z kanapkami z wielką chęcią słuchałbym rodaka. Dobra cornholia też bym słuchał ale wiadomo o co chodzic. Ej przez tą taśmę, mam zakola a młody jestem.

W skrócie dla kogoś komu nie chce się czytać - a właściwie dla Piotrka filmy są ok ale bardzo rzadko można znaleźć coś dla ludzi , którzy coś już pograli. Ogólnie to mam wrażeni od dłuższego czasu, że zamieniłeś SD value w blef na river tylko podczas restartu serwerów i ci to HM klepnął na video.

Dobra bo jakaś uwertura do Normy z tego wyszła czy ja nie powinienem pisać w piątek wieczór coś w stylu cz sup ?

Pozdrawiam

A odnośnie braku rzetelności pierwszy przykład z brzegu, ostanie video J5 na BB vs typ na BU (icecold bodajże) call flop imo jest najgorszą opcją i standardowo gra się fold, jednak ch/r jest tam opcją bo z tego co pamiętam masz 3 nie 2 bdoor i fe na lepsze ręce J7-JT Q2+ skro koleś otwiera szeroko plus jego WTS po 400 H to ile ? 36 miał ? Na pewno coś tam lepszego wyrzuca.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Chudy, nagrałeś wczorajszy trening Byrona? Dzisiaj sobie myslę obejrze trening Byrona, patrze a tutaj piatek :rage: :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Na Ps nie można nagrywać treningów :facepalm: Ale wszystko pamiętam, na jutro może być w notatniku bo dzisiaj nie dam rady spisać 1.5h gadania w języku w którym rozumiem tylko Mcdonald, ford i internet. Jak coś to priv yo

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Przyjmij zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
ajej87

A Byron coś graczy czy jest tylko teoretykiem jak Cornhlio?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Byron jest zajebisty. W tym miesiacu przerobilem blufs&semiblufs i jestem milo zaskoczony. Byron gra do 15/30 30/60 bodajze + swietne filmy teoretyczne i live nagrywa. Dobra tez jest produkcja Byron meets Kobeyard

Ogolnie gra niestandardowo, omawia takie sytuacje, nie tam zwykle ABC.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ta tylko, że ta ze względu na Kobyyarda Byron po niej brał u niego treningi :pokerface: cornholio ma z byronem 1 trening w miesiącu gdzie grywa też i czasami się ciekawie uzupełniają więc on imo dla gracza mikro takiego jak ja też ogrania temat samej gierki nie tylko teoria

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Nie rozumiem, troche nieskladnie to napisales, nie zrozumialem Twojej wypowiedzi chudy, meh

Odpowiedz
Cytat

Kolaz, skąd wziąłeś to "po lewo"? Regionalizm jakiś? Trochę uszy bolą. Jeśli chodzi o zawarośc merytoryczną miałem wrażenie, że mało akcji było w drugim filmiku.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Oj dajcie już spokój kolarzowi jutro się obudzi i będzie miał feedback na 40 stron :ayfkm: Żeby nie było że tylko troling

a i jeszce jedno zamykam ten wątek.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Zamykać to ty możesz, ale nie mój wątek. :D

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

Przeczytałem Bryana Traycego, poprawiłem mindset, przestałem grać głupawo mocno, tylko trochę durnych value-błędów robię :)

i od razu po 12k handach b/e slightly minus, zacząłem grać do góry

fuck yeah

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Leaków to my mamy, sztuką jest je znaleźć. 2-3BB to jest u mnie za mały ekran na 8-9 stołów. Jak to wyeliminuje to mam stałe 4-6BB / 100. :D

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ja dzisiaj bez pokera, najpierw imieniny , a później 18-tka. Nawet jutro będzie ciężko pograć. :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

I weź takich ludzi postaw na jakiś zakres:

PokerStars - $0.10/$0.20 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $5.74
MP: $3.08
Hero (CO): $2.40
BTN: $4.14
SB: $5.11
BB: $3.20

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♠ A♣

UTG calls $0.10, MP calls $0.10, Hero raises to $0.20, BTN calls $0.20, fold, fold, UTG calls $0.10, MP calls $0.10

Flop: ($0.95, 4 players) 6♥ 7♠ 3♥
UTG bets $0.10, MP calls $0.10, Hero raises to $0.20, BTN raises to $0.30, UTG calls $0.20, MP raises to $0.40, Hero calls $0.20, BTN calls $0.10, UTG calls $0.10

Turn: ($2.55, 4 players) 7♦
UTG bets $0.20, MP calls $0.20, Hero calls $0.20, BTN raises to $0.40, UTG calls $0.20, MP calls $0.20, Hero calls $0.20

River: ($4.15, 4 players) 2♠
UTG checks, MP checks, Hero checks, BTN checks

UTG shows K♦ 4♠ :facepalm: (One Pair, Sevens) (Pre 11%, Flop 12%, Turn 7%)
Hero shows A♠ A♣ (Two Pair, Aces and Sevens) (Pre 62%, Flop 55%, Turn 75%)
MP mucks 5♣ 9♣ :facepalm: (One Pair, Sevens) (Pre 12%, Flop 13%, Turn 7%)
BTN mucks T♠ 9♦ :ayfkm: (One Pair, Sevens) (Pre 15%, Flop 20%, Turn 10%)
Hero wins $4.05

Odpowiedz
Cytat