No właśnie trzeba sobie odpuścić granko o wielką kasę, ja sobie teraz pykam na 0,25/0,5 i będę ja chudy sobie zarabiał , ja ok. 1000zł. i to mi pasi. JAk sobie wygram więcej to też oki. Poker chyba szybciej się rozwija niż ja, także dlatego chyba tak mam. Praca, rodzina i znajomi już nie pozwalają na pełne zaangażowanie w poksa. Ja se odpuściłem troszkę i efekty są , bez spinania niszczymy limicik.
Tak wyszedłem, jakaś masakra jak idzie, choć wczoraj wieczorna sesyjka -70BB troszkę pogorszyła wynik, ale jest spoko, ten limit to zabawa. Bez ogródek powiem miażdżę fiszaków i reguów większość, gram bez kompleksów.
Turki to relaks w czasie filmu lub kawki z żoną i pogadanką , czysta zabawa, może coś wpadnie.
Dlaczego wygrałem z AA i prawie All-inem bo (zostawiłem go z 0,30$ )
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is BB with J
K![]()
UTG calls, 3 folds, SB completes, Hero checks
Flop: (3 SB) 8
J
J
(3 players)
SB checks, Hero bets, UTG raises, SB folds, Hero calls
Turn: (3.5 BB) 5
(2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero calls
River: (5.5 BB) J
(2 players)
Hero checks, UTG bets, Hero raises, UTG 3-bets, Hero caps, UTG calls
Results: 13.5 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 8
J
J
5
J
UTG mucked A
A
and lost (-6.5 BB net)
Hero showed J
K
and won 13.2 BB (6.7 BB net)
Cogitus musisz częściej tu zaglądać , ja to z premedytacją zagrałem żeby nie doprowadzić go do all-ina , bo oni bardzo często wygrywają.
Jakbym zagrał agresywniej dostałby A.
Turki to jednak masakra.
Poker Stars, $2 Buy-in (100/200 blinds, 25 ante) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players
SB: 3,910 (19.6 bb)
BB: 9,210 (46.1 bb)
UTG+1: 3,192 (16 bb)
UTG+2: 2,970 (14.9 bb)
MP1: 4,935 (24.7 bb)
MP2: 2,385 (11.9 bb)
MP3: 5,565 (27.8 bb)
Hero (CO): 1,938 (9.7 bb)
BTN: 1,565 (7.8 bb)
Preflop: Hero is CO with 8
K![]()
5 folds, Hero raises to 1,913 and is all-in, 2 folds, BB calls 1,713
Flop: (4,151) 5
2
7
(2 players, 1 is all-in)
Turn: (4,151) 4
(2 players, 1 is all-in)
River: (4,151) Q
(2 players, 1 is all-in)
Results: 4,151 pot
Final Board: 5
2
7
4
Q
BB showed 7
6
and won 4,151 (2,213 net)
Hero showed 8
K
and lost (-1,938 net)
Preflop: Hero is CO with Q♥, 8♥
MP3 folds, Hero raises, BU 3-bets, SB caps, BB folds, Hero calls, BU calls.
Flop: (13,00 SB) 7♠, 6♥, 4♥ (3 players)
SB bets, Hero calls, BU raises, SB 3-bets, Hero calls, BU calls.
Turn: (11,00 BB) 7♦ (3 players)
SB bets, Hero calls, BU calls.
River: (14,00 BB) 7♥ (3 players)
SB bets, Hero folds, BU calls.
Final Pot: 16,00 BB
Results follow (highlight to see):
BU shows (Ac Qc)
SB shows ful, siódemki na walety (Js Jc)
SB wins with ful, siódemki na walety (Js Jc)
Opłacało się dobierać w ch...
Napisane przez elvismichal
Nie piszę o 0.5/1 tylko o niższych jak .1/.2 i 0.25/.5, gdzie grają ludzie, którzy o pokerze nie mają kompletnie pojęcia, albo dopiero zaczynają się go uczyć. Widzę jak tragicznie grają, jak ogromnie odstają i leją mnie jak Tigerka. Nie wierzę, że moje ABC jest niewystarczające na te limity, jestem po prostu w trakcie wielkiego downswingu, nie pracuję nad grą, bo już dawno zrezygnowałem z gry bardziej poważnej. Swoją drogą jak włączam sobie forum oceny rozdań to 90% moich analiz, które przeprowadzam w głowie, ale ich nie opisuję pokrywa się właśnie z Twoimi. Nie wiem czy potrzebnie czy nie i w ogóle dlaczego, ale po zrobieniu SN straciłem jakąkolwiek motywację do gry w pokera. Może to była chłodna kalkulacja: jestem w stanie w pokera zarobić od 3k do 5k zł miesięcznie, przyłożę się to tyle samo będę zarabiał w pracy, z tą taką różnicą, że wszystko liczy się do emerytury i mam spokojniejszą głowę, bo zarobek jet pewny. A jeśli coś mi się uda dorobić w pokera to super, bo to teraz tylko rozrywka, czy hobby, jak sporo innych, które mam i którym się poświęcam bardziej. Ty zdecydowałeś się zostać poker PRO i chwała Ci za to, za odwagę przede wszystkim, bo widać, że robisz postępy, ale też chyba nie zauważasz jednej rzeczy, a mianowicie, że cała reszta też robi postępy i może to powoduje, że jednak nie jesteś w stanie przeskoczyć limitu 3/6. W każdym razie powodzenia życzę i jak najszybszego wejścia na HS, bo kibicuję Ci z kilku powodów, przede wszystkim dlatego, że masz tak ogromne zacięcie w dążeniu do celu jak ja ;).
Kiedyś przeskoczę, kwestia czasu;) Dzięki za miłe słowa.
Jak się traktuje pokera tak jak ty czy tigerek to zupełnie inna sprawa. Inny punkt widzenia i tacy goście jak ja, trzcinek, danny czy ktokolwiek kto gra profesjonalnie, imo nie powinien oceniać takiego podejścia jako coś złego/śmiesznego etc.
Pozdrawiam serdecznie!
Spotkałem dzisiaj na stoliku Walderama1980 , chciałem zagadnąć , lecz cisza z drugiej strony. Co on robi w SH? Grał mna początku bardzo pasywnie 70h , później się troszkę rozruszał.
Co powiecie na temat tego rozdania. Spytałem się go czy ma K , nie odpowiedział, a to że wiem że kłamczuchem nie jest
to wiedziałem że nie ma.
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Preflop: Hero is CO with A
T![]()
MP folds, Hero raises, BTN calls, SB folds, BB 3-bets, Hero calls, BTN calls
Flop: (9.4 SB) 3
2
T
(3 players)
BB bets, Hero raises, BTN calls, BB calls
Turn: (7.7 BB) K
(3 players)
BB checks, Hero bets, BTN folds, BB raises, Hero calls
River: (11.7 BB) 9
(2 players)
BB bets, Hero calls
Results: 13.7 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: 3
2
T
K
9
Hero showed A
T
and won 13.4 BB (7.9 BB net)
BB showed J
A
and lost (-5.5 BB net)
CZy river powinienem podbijać. Nie debile.
Poker Stars, $0.25/$0.50 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Preflop: Hero is SB with Q
Q![]()
MP folds, CO raises, BTN 3-bets, Hero caps, BB folds, CO calls, BTN calls
Flop: (13 SB) Q
T
7
(3 players)
Hero bets, CO raises, BTN calls, Hero 3-bets, CO caps, BTN calls, Hero calls
Turn: (12.5 BB) 5
(3 players)
Hero bets, CO raises, BTN calls, Hero 3-bets, CO caps, BTN calls, Hero calls
River: (24.5 BB) A
(3 players)
Hero bets, CO calls, BTN raises, Hero calls, CO calls
Results: 30.5 BB pot (0.3 BB rake)
Final Board: Q
T
7
5
A
BTN showed A
T
and lost (-10 BB net)
Hero showed Q
Q
and won 30.2 BB (20.2 BB net)
CO mucked T
T
and lost (-10 BB net)
Do mnie też nie ma co pisać. Dostałem chyba dożywotnio bana na czat. W najlepszym wypadku będzie działał za 3 miechy. Tak więc nawet przywitać się nie mogę
Napisane przez tigerek73
Spotkałem dzisiaj na stoliku Walderama1980 , chciałem zagadnąć , lecz cisza z drugiej strony. Co on robi w SH? Grał mna początku bardzo pasywnie 70h , później się troszkę rozruszał.Co powiecie na temat tego rozdania. Spytałem się go czy ma K , nie odpowiedział, a to że wiem że kłamczuchem nie jest
to wiedziałem że nie ma.
![]()
No jak to co robiłem? Siedziałem sobie i grałem
Fakt, że dawniej unikałem SH, ale teraz (po bardzo długiej przerwie od regularnego grindu) wracam do gry, a przynajmniej mam plan, żeby wrócić, natomiast na razie tak sobie pykam na luzie. Siadam do stolików SH, bo na FR straszna murarka odchodzi i jakoś niewygodnie mi się teraz tam gra. Poza tym jakoś SH mi się zaczęło ostatnio podobać. Zobaczymy jak to będzie, na razie nie mam żadnych konkretnych planów jeśli chodzi o dalszą grę, może jutro też będę grał, a może już mi się znudzi
Tak naprawdę raczej gram bardzo luźno, tylko akurat przy tym stole miałem totalne bezkarcie przez większość czasu i nie było sensu się wygłupiać.
Co do rozdania - no cóż, gdybyś był taki pewny siebie, to byś nie myślał 30 sekund nad callem na riverze, tylko byś poszedł od strzała WA/WB
Pozdro
Nie wiem czy się cieszyć że będziesz grał, SH :D. Zaczynałem od twoich filmów , także mam nadzieję że wniesiesz coś znowu do fixa tym razem do SH.
Co do rozdania, to faktycznie się zastanawiałem , bo byłeś pasywny , a tu wystrzał co sugerowało tego K, lecz zwyciężył jak zwykle u mnie optymizm,, WTSD 47%. A jak bym ci zagrał rais river to można wywalić Kx. Jeśli river trafia we FD.
Napisane przez Walderam
Napisane przez tigerek73
Spotkałem dzisiaj na stoliku Walderama1980 , chciałem zagadnąć , lecz cisza z drugiej strony. Co on robi w SH? Grał mna początku bardzo pasywnie 70h , później się troszkę rozruszał.Co powiecie na temat tego rozdania. Spytałem się go czy ma K , nie odpowiedział, a to że wiem że kłamczuchem nie jest
to wiedziałem że nie ma.
![]()
No jak to co robiłem? Siedziałem sobie i grałem
![]()
Fakt, że dawniej unikałem SH, ale teraz (po bardzo długiej przerwie od regularnego grindu) wracam do gry, a przynajmniej mam plan, żeby wrócić, natomiast na razie tak sobie pykam na luzie. Siadam do stolików SH, bo na FR straszna murarka odchodzi i jakoś niewygodnie mi się teraz tam gra. Poza tym jakoś SH mi się zaczęło ostatnio podobać. Zobaczymy jak to będzie, na razie nie mam żadnych konkretnych planów jeśli chodzi o dalszą grę, może jutro też będę grał, a może już mi się znudzi
![]()
Tak naprawdę raczej gram bardzo luźno, tylko akurat przy tym stole miałem totalne bezkarcie przez większość czasu i nie było sensu się wygłupiać.
Co do rozdania - no cóż, gdybyś był taki pewny siebie, to byś nie myślał 30 sekund nad callem na riverze, tylko byś poszedł od strzała WA/WB
![]()
Pozdro
![]()
tigerek dlugo mysli, ale na riverze callnie any 3rd pair+ always!
co slychac u reprezentanta teamu omaha pokerstars pro? :fdrink
.
Tigerek to w ogóle specyficzny zawodnik. Jeden z niewielu regularnych graczy , który potrafi być w jednej sesji w miarę przyzwoitym regiem, Cs i braindead spazz typem. Styl gry zaprogramowany aby emulować każdy rodzaj przeciwnika co "15 minut" :D.