.
Napisane przez elvismichal
Napisane przez psychoreaper
wchodz. jeszcze zdazysz popatrzec?? No podzielcie się info.
zamiast treningu fixingu był trening śpiewania. była extra
Napisane przez dooger84
Napisane przez elvismichal
Napisane przez psychoreaper
wchodz. jeszcze zdazysz popatrzec?? No podzielcie się info.
zamiast treningu fixingu był trening śpiewania. była extra
![]()
that was EPIC
szczególnie jak fizz śpierwała(eng community super moderator)
Z przyjemnością informujemy, iż znalazłeś się wśród pierwszych 25 użytkowników, którzy zdobyli to osiągnięcie i w nagrodę otrzymasz 100 $ na swoje konto programu TAF.
:fuckyeah
I am master of SiedeKick ~14k handów i 2 nagrody za royale i jedna za quady

:challenge
PokerStars Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Preflop: Hero is SB with K
, K
UTG raises, 1 fold, MP1 calls, 1 fold, MP3 3-bets, CO calls, 1 fold, Hero caps, 1 fold, UTG calls, MP1 calls, MP3 calls, CO calls
Flop: (21 SB) 10
, K
, 2
(5 players)
Hero bets, UTG raises, 1 fold, MP3 calls, CO calls, Hero 3-bets, UTG caps, MP3 calls, CO calls, Hero calls
Turn: (18.5 BB) 3
(4 players)
Hero bets, UTG calls, MP3 raises, 1 fold, Hero 3-bets, UTG calls, MP3 caps, Hero calls, UTG calls
River: (30.5 BB) 8
(3 players)
Hero bets, UTG raises, MP3 calls, Hero 3-bets, UTG calls, MP3 calls
Total pot: $1.55 (38.75 BB) | Rake: $0.04
utg miał QQ, a mp3 A4o.
bk
Jeśli dodamy moje błędy + kurewsko zły okres wynik jest jaki jest. to tylko 350h - 70BB.
Nie ma gracza który nie popełnia błędów , nie sądzę że moja gra jest gorsza niż rok temu, a jednak wynik teraz do dupy. Fatalnie wygląda gra gdy oczyma szukasz na boardzie kart które umożliwią Ci przegranie swojego w miarę mocnego układu. Nie ma treningu, ani lekarstwa na to co teraz mam. Nadzieja dalej jest we mnie.
Z innej beczki, wystarczy popatrzeć jak niektórzy gracze mają jakieś tam szczęście do royali karet.
No to się pożaliłem i już mi lepiej
Fisz roveng
Spoiler
Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Preflop: Hero is BB with 7
7![]()
UTG raises, MP folds, CO calls, BTN folds, SB calls, Hero 3-bets, UTG calls, CO calls, SB calls
Flop: (12 SB) 7
2
T
(4 players)
SB checks, Hero bets, UTG calls, CO calls, SB folds
Turn: (7.5 BB) 9
(3 players)
Hero bets, UTG calls, CO raises, Hero 3-bets, UTG folds, CO caps, Hero calls
River: (16.5 BB) 6
(2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls
Results: 18.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 7
2
T
9
6
CO showed 8
J
and won 18 BB (11 BB net)
Hero mucked 7
7
and lost (-7 BB net)
trener Pazurrr, tu podbicie bez sensu chyba, co nie zmienia faktu tendencji.
Spoiler
Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players
Preflop: Hero is SB with A
Q![]()
MP folds, CO raises, BTN folds, Hero 3-bets, BB calls, CO calls
Flop: (9 SB) 4
9
T
(3 players)
Hero bets, BB calls, CO raises, Hero calls, BB calls
Turn: (7.5 BB) 6
(3 players)
Hero checks, BB checks, CO checks
River: (7.5 BB) Q
(3 players)
Hero checks, BB checks, CO bets, Hero raises, BB folds, CO 3-bets, Hero calls
Results: 13.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 4
9
T
6
Q
CO showed J
K
and won 13 BB (7.5 BB net)
Hero mucked A
Q
and lost (-5.5 BB net)
BB mucked and lost (-2.5 BB net)
Nawet ta strona przeciwko mnie, wkleJki z HM2 i za dużo obrazków co chwila a chciałem wkleić 10 riverków w czasie tej sesji. Już drugi raz mi się nie chcę tego robić .
WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. AHA I BRAKU NIESPRZYJAJĄCYCH RIVERÓW. :fdrink
60H - 45BB.
Przerwa. To rozdanie zakończyło sesyjkę.
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is CO with Q
T![]()
MP folds, Hero raises, 2 folds, BB calls
Flop: (4.5 SB) 5
5
5
(2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls
Turn: (3.3 BB) Q
(2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls
River: (5.3 BB) Q
(2 players)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls
Results: 13.3 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 5
5
5
Q
Q
Hero mucked Q
T
and lost (-6.5 BB net)
BB showed 8
5
and won 12.8 BB (6.3 BB net)
500BB zjazd , masakra , K... jaki jestem zły.
Takie było pierwsze.
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Preflop: Hero is SB with J
K![]()
MP calls, 2 folds, Hero raises, BB calls, MP calls
Flop: (6 SB) A
J
8
(3 players)
Hero bets, BB calls, MP folds
Turn: (4 BB) K
(2 players)
Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls
River: (12 BB) 6
(2 players)
Hero checks, BB bets, Hero calls
Results: 14 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: A
J
8
K
6
Hero mucked J
K
and lost (-6.5 BB net)
BB showed T
Q
and won 13.5 BB (7 BB net)
Ale mnie jeden pajac stiltował, aż zagrałem mu c/r/cap f bet/fold turn blef:D Chyba z 10 razy mnie 3betował i kurna za każdym razem boardy na którym nic nie mogłem zrobić.
Większość oddał później ale i tak żeby mnie tak stiltować
fish jeden!
Miałem zamiar tu już nie zaglądać ,ale jestem chory i już muszę. Żona jak jej opowiadam o tym co się dzieje na stołach to i tak nie rozumie o czym mówię. Tylko dlatego że muszę rozegrać jeszcze 2500FPP i zgarnę 350$ to bym nie grał.
Napisane przez tigerek73
Miałem zamiar tu już nie zaglądać ,ale jestem chory i już muszę. Żona jak jej opowiadam o tym co się dzieje na stołach to i tak nie rozumie o czym mówię. Tylko dlatego że muszę rozegrać jeszcze 2500FPP i zgarnę 350$ to bym nie grał.
dobra powiem wprost, to co piszesz jest smutne i przykre, potwierdza wizerunek fixowców jako narzekających ludzi
jeśli Ci źle idzie, to przestań grać, może to nie dla Ciebie, albo zrób przerwę
tkwisz w złych schematach myślowych i musisz zacząć pracować zarówno nad mindsetem jak i grą
w pokerze nie ma żadnej filozofii, ale nie wszyscy mają mindsetowe predyspozycje, podobnie jak w każdej innej dziedzinie życia
Napisane przez tigerek73
Jeśli dodamy moje błędy + kurewsko zły okres wynik jest jaki jest. to tylko 350h - 70BB.
Nie ma gracza który nie popełnia błędów , nie sądzę że moja gra jest gorsza niż rok temu, a jednak wynik teraz do dupy. Fatalnie wygląda gra gdy oczyma szukasz na boardzie kart które umożliwią Ci przegranie swojego w miarę mocnego układu. Nie ma treningu, ani lekarstwa na to co teraz mam. Nadzieja dalej jest we mnie.Z innej beczki, wystarczy popatrzeć jak niektórzy gracze mają jakieś tam szczęście do royali karet.
No to się pożaliłem i już mi lepiej
![]()
Fisz roveng
Spoiler
Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players
Preflop: Hero is BB with 7
7
UTG raises, MP folds, CO calls, BTN folds, SB calls, Hero 3-bets, UTG calls, CO calls, SB callsFlop: (12 SB) 7
2
T
(4 players)
SB checks, Hero bets, UTG calls, CO calls, SB foldsTurn: (7.5 BB) 9
(3 players)
Hero bets, UTG calls, CO raises, Hero 3-bets, UTG folds, CO caps, Hero callsRiver: (16.5 BB) 6
(2 players)
Hero checks, CO bets, Hero callsResults: 18.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 72
T
9
6
![]()
CO showed 8J
and won 18 BB (11 BB net)
Hero mucked 77
and lost (-7 BB net)
w tym tkwi sedno, poker idzie do przodu, zmieniają się tendencje, ludzie się rozwijają, grając tak jak rok temu, a nie lepiej, nie możesz oczekiwać cudów
limity stają się coraz mocniej zaregowane, na 1/2 widzę regów, którzy schodzą z dużo wyższych stawek i teraz doszliśmy do takiej granicy, 1/2 jest zaregowane graczami, którzy grają na tym limicie i z góry
a niżej jest masa ludzi, którzy wciąż wierzą, że zrobią karierę i grają prostolinijnego w miarę dobrego pokera
ja np nie mogę grać już niżej niż 1/2 bo gra jest dla mnie zbyt pasywna i nie odnajduje się, ale kiedy stwierdzę, że nie mogę kręcić profitu na 1/2 to po prostu skończę karierę
na razie dla mnie główne kwestie to time selection, table selection, sit selection i notatki na wszystkich regów
trrzeba dostrzeć tendencje, jaki rytm dobowy mają regularsi, jaki mają fishe, wpasować się w to i wykorzystać
trzeba szybko zamykać niedochodowe stoły
trzeba nie grać na stołach z jednym fishem, bo IMO nie są dochodowe, rake nas zje
usiądź sobie i zastanów się gdzie widzisz swoją przewagę nad przeciwnikami z limitu, gdzie jesteś lepszy
czy lepiej ściągasz value? czy lepiej chronisz ręce? czy zmuszasz ich do pasowania, czy nie dajesz się wyblefować?
jeśli zastanowisz się i stwierdzisz, że nie jesteś lepszy, to po prostu nie graj przeciwko nim i szukaj fishy
pamiętaj, że Twoja przewaga nad innymi graczami musi wynosić przynajmniej 3BB/100 żebyś był na gry z zero i profitował z rakebacku
wreszcie swingi
kogo obchodzi że wrzucasz że jesteś -40BB po iluś tam handach
przecież to jest normalny swing
grając perfekcyjnie możesz zlecieć o 200BB w ciągu godziny, trzeba akceptować, realia, ryzyko, etc bo to nie są już łatwe pieniądze
5 lat temu grając tak jak teraz byłbyś na szczycie, teraz jesteś tylko pretenderem
wiedza pokerowa jest ogólnie dostępna, grę na preflopie można uporządkować komuś w 5 minut dając mu tabelkę
Dzięki damianpat, ładnie i sensownie napisane. Tak jak piszesz mój mindset do bani, a do tego gram czasami na siłę, zakładam sobie jakieś cele, za miast grać swoje. Bardzo dużo myślę na temat swojej gry. Podejrzewam, że główna przyczyna w tym że tutaj w pokerze jestem przeciętny, a w życiu nigdy taki nie byłem i nie jestem, co przez to powoduje u mnie frustrację z powodu braku sukcesów. Muszę po prostu zwolnić, chyba mam jeszcze czas, przynajmniej mam nadzieję.
Napisane przez tigerek73
Dzięki damianpat, ładnie i sensownie napisane. Tak jak piszesz mój mindset do bani, a do tego gram czasami na siłę, zakładam sobie jakieś cele, za miast grać swoje. Bardzo dużo myślę na temat swojej gry. Podejrzewam, że główna przyczyna w tym że tutaj w pokerze jestem przeciętny, a w życiu nigdy taki nie byłem i nie jestem, co przez to powoduje u mnie frustrację z powodu braku sukcesów. Muszę po prostu zwolnić, chyba mam jeszcze czas, przynajmniej mam nadzieję.![]()
ja bym zaczął od przerwy, tak z tydzień 2 tygodnie
zobaczysz jak Twoje myślenie będzie się zmieniało