Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.5 K Wyświetlenia
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez elvismichal

Napisane przez psychoreaper
wchodz. jeszcze zdazysz popatrzec

?? No podzielcie się info.

zamiast treningu fixingu był trening śpiewania. była extra :D

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez dooger84

Napisane przez elvismichal

Napisane przez psychoreaper
wchodz. jeszcze zdazysz popatrzec

?? No podzielcie się info.

zamiast treningu fixingu był trening śpiewania. była extra :D

that was EPIC
szczególnie jak fizz śpierwała(eng community super moderator)

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Z przyjemnością informujemy, iż znalazłeś się wśród pierwszych 25 użytkowników, którzy zdobyli to osiągnięcie i w nagrodę otrzymasz 100 $ na swoje konto programu TAF.

:fuckyeah

I am master of SiedeKick ~14k handów i 2 nagrody za royale i jedna za quady

:challenge

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

29836 h 29/45. teraz już wiem kto zabiera całe szczęście dla graczy z Polski. ;)

Odpowiedz
Cytat
smack91

PokerStars Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Preflop: Hero is SB with K, K
UTG raises, 1 fold, MP1 calls, 1 fold, MP3 3-bets, CO calls, 1 fold, Hero caps, 1 fold, UTG calls, MP1 calls, MP3 calls, CO calls

Flop: (21 SB) 10, K, 2 (5 players)
Hero bets, UTG raises, 1 fold, MP3 calls, CO calls, Hero 3-bets, UTG caps, MP3 calls, CO calls, Hero calls

Turn: (18.5 BB) 3 (4 players)
Hero bets, UTG calls, MP3 raises, 1 fold, Hero 3-bets, UTG calls, MP3 caps, Hero calls, UTG calls

River: (30.5 BB) 8 (3 players)
Hero bets, UTG raises, MP3 calls, Hero 3-bets, UTG calls, MP3 calls

Total pot: $1.55 (38.75 BB) | Rake: $0.04

utg miał QQ, a mp3 A4o.

bk

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Jeśli dodamy moje błędy + kurewsko zły okres wynik jest jaki jest. to tylko 350h - 70BB.
Nie ma gracza który nie popełnia błędów , nie sądzę że moja gra jest gorsza niż rok temu, a jednak wynik teraz do dupy. Fatalnie wygląda gra gdy oczyma szukasz na boardzie kart które umożliwią Ci przegranie swojego w miarę mocnego układu. Nie ma treningu, ani lekarstwa na to co teraz mam. Nadzieja dalej jest we mnie.

Z innej beczki, wystarczy popatrzeć jak niektórzy gracze mają jakieś tam szczęście do royali karet.

No to się pożaliłem i już mi lepiej :D

Fisz roveng

Spoiler

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is BB with 7 7
UTG raises, MP folds, CO calls, BTN folds, SB calls, Hero 3-bets, UTG calls, CO calls, SB calls

Flop: (12 SB) 7 2 T (4 players)
SB checks, Hero bets, UTG calls, CO calls, SB folds

Turn: (7.5 BB) 9 (3 players)
Hero bets, UTG calls, CO raises, Hero 3-bets, UTG folds, CO caps, Hero calls

River: (16.5 BB) 6 (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls

Results: 18.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 7 2 T 9 6
CO showed 8 J and won 18 BB (11 BB net)
Hero mucked 7 7 and lost (-7 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

trener Pazurrr, tu podbicie bez sensu chyba, co nie zmienia faktu tendencji.

Spoiler

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 5 Players

Preflop: Hero is SB with A Q
MP folds, CO raises, BTN folds, Hero 3-bets, BB calls, CO calls

Flop: (9 SB) 4 9 T (3 players)
Hero bets, BB calls, CO raises, Hero calls, BB calls

Turn: (7.5 BB) 6 (3 players)
Hero checks, BB checks, CO checks

River: (7.5 BB) Q (3 players)
Hero checks, BB checks, CO bets, Hero raises, BB folds, CO 3-bets, Hero calls

Results: 13.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 4 9 T 6 Q
CO showed J K and won 13 BB (7.5 BB net)
Hero mucked A Q and lost (-5.5 BB net)
BB mucked and lost (-2.5 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Nawet ta strona przeciwko mnie, wkleJki z HM2 i za dużo obrazków co chwila a chciałem wkleić 10 riverków w czasie tej sesji. Już drugi raz mi się nie chcę tego robić .

WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU. AHA I BRAKU NIESPRZYJAJĄCYCH RIVERÓW. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

60H - 45BB.

Przerwa. To rozdanie zakończyło sesyjkę.

Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is CO with Q T
MP folds, Hero raises, 2 folds, BB calls

Flop: (4.5 SB) 5 5 5 (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls

Turn: (3.3 BB) Q (2 players)
BB checks, Hero bets, BB calls

River: (5.3 BB) Q (2 players)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls

Results: 13.3 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 5 5 5 Q Q
Hero mucked Q T and lost (-6.5 BB net)
BB showed 8 5 and won 12.8 BB (6.3 BB net)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

500BB zjazd , masakra , K... jaki jestem zły.

Takie było pierwsze.

Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Preflop: Hero is SB with J K
MP calls, 2 folds, Hero raises, BB calls, MP calls

Flop: (6 SB) A J 8 (3 players)
Hero bets, BB calls, MP folds

Turn: (4 BB) K (2 players)
Hero bets, BB raises, Hero 3-bets, BB caps, Hero calls

River: (12 BB) 6 (2 players)
Hero checks, BB bets, Hero calls

Results: 14 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: A J 8 K 6
Hero mucked J K and lost (-6.5 BB net)
BB showed T Q and won 13.5 BB (7 BB net)

Odpowiedz
Cytat
Balin1

Ale mnie jeden pajac stiltował, aż zagrałem mu c/r/cap f bet/fold turn blef:D Chyba z 10 razy mnie 3betował i kurna za każdym razem boardy na którym nic nie mogłem zrobić.
Większość oddał później ale i tak żeby mnie tak stiltować :ayfkm: fish jeden!

Odpowiedz
Cytat
klz03

tigerek już życzysz wesołych świąt?:D

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Miałem zamiar tu już nie zaglądać ,ale jestem chory i już muszę. Żona jak jej opowiadam o tym co się dzieje na stołach to i tak nie rozumie o czym mówię. Tylko dlatego że muszę rozegrać jeszcze 2500FPP i zgarnę 350$ to bym nie grał.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Pierwsze 100h -40BB rewelka.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Spoko 800h i już 13BB+. :]

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez tigerek73
Miałem zamiar tu już nie zaglądać ,ale jestem chory i już muszę. Żona jak jej opowiadam o tym co się dzieje na stołach to i tak nie rozumie o czym mówię. Tylko dlatego że muszę rozegrać jeszcze 2500FPP i zgarnę 350$ to bym nie grał.

dobra powiem wprost, to co piszesz jest smutne i przykre, potwierdza wizerunek fixowców jako narzekających ludzi

jeśli Ci źle idzie, to przestań grać, może to nie dla Ciebie, albo zrób przerwę

tkwisz w złych schematach myślowych i musisz zacząć pracować zarówno nad mindsetem jak i grą

w pokerze nie ma żadnej filozofii, ale nie wszyscy mają mindsetowe predyspozycje, podobnie jak w każdej innej dziedzinie życia

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez tigerek73
Jeśli dodamy moje błędy + kurewsko zły okres wynik jest jaki jest. to tylko 350h - 70BB.
Nie ma gracza który nie popełnia błędów , nie sądzę że moja gra jest gorsza niż rok temu, a jednak wynik teraz do dupy. Fatalnie wygląda gra gdy oczyma szukasz na boardzie kart które umożliwią Ci przegranie swojego w miarę mocnego układu. Nie ma treningu, ani lekarstwa na to co teraz mam. Nadzieja dalej jest we mnie.

Z innej beczki, wystarczy popatrzeć jak niektórzy gracze mają jakieś tam szczęście do royali karet.

No to się pożaliłem i już mi lepiej :D

Fisz roveng

Spoiler

Poker Stars, $0.50/$1 Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is BB with 7 7
UTG raises, MP folds, CO calls, BTN folds, SB calls, Hero 3-bets, UTG calls, CO calls, SB calls

Flop: (12 SB) 7 2 T (4 players)
SB checks, Hero bets, UTG calls, CO calls, SB folds

Turn: (7.5 BB) 9 (3 players)
Hero bets, UTG calls, CO raises, Hero 3-bets, UTG folds, CO caps, Hero calls

River: (16.5 BB) 6 (2 players)
Hero checks, CO bets, Hero calls

Results: 18.5 BB pot (0.5 BB rake)
Final Board: 7 2 T 9 6
CO showed 8 J and won 18 BB (11 BB net)
Hero mucked 7 7 and lost (-7 BB net)

w tym tkwi sedno, poker idzie do przodu, zmieniają się tendencje, ludzie się rozwijają, grając tak jak rok temu, a nie lepiej, nie możesz oczekiwać cudów

limity stają się coraz mocniej zaregowane, na 1/2 widzę regów, którzy schodzą z dużo wyższych stawek i teraz doszliśmy do takiej granicy, 1/2 jest zaregowane graczami, którzy grają na tym limicie i z góry

a niżej jest masa ludzi, którzy wciąż wierzą, że zrobią karierę i grają prostolinijnego w miarę dobrego pokera

ja np nie mogę grać już niżej niż 1/2 bo gra jest dla mnie zbyt pasywna i nie odnajduje się, ale kiedy stwierdzę, że nie mogę kręcić profitu na 1/2 to po prostu skończę karierę

na razie dla mnie główne kwestie to time selection, table selection, sit selection i notatki na wszystkich regów

trrzeba dostrzeć tendencje, jaki rytm dobowy mają regularsi, jaki mają fishe, wpasować się w to i wykorzystać

trzeba szybko zamykać niedochodowe stoły

trzeba nie grać na stołach z jednym fishem, bo IMO nie są dochodowe, rake nas zje

usiądź sobie i zastanów się gdzie widzisz swoją przewagę nad przeciwnikami z limitu, gdzie jesteś lepszy

czy lepiej ściągasz value? czy lepiej chronisz ręce? czy zmuszasz ich do pasowania, czy nie dajesz się wyblefować?

jeśli zastanowisz się i stwierdzisz, że nie jesteś lepszy, to po prostu nie graj przeciwko nim i szukaj fishy

pamiętaj, że Twoja przewaga nad innymi graczami musi wynosić przynajmniej 3BB/100 żebyś był na gry z zero i profitował z rakebacku

wreszcie swingi

kogo obchodzi że wrzucasz że jesteś -40BB po iluś tam handach

przecież to jest normalny swing

grając perfekcyjnie możesz zlecieć o 200BB w ciągu godziny, trzeba akceptować, realia, ryzyko, etc bo to nie są już łatwe pieniądze

5 lat temu grając tak jak teraz byłbyś na szczycie, teraz jesteś tylko pretenderem

wiedza pokerowa jest ogólnie dostępna, grę na preflopie można uporządkować komuś w 5 minut dając mu tabelkę

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Dzięki damianpat, ładnie i sensownie napisane. Tak jak piszesz mój mindset do bani, a do tego gram czasami na siłę, zakładam sobie jakieś cele, za miast grać swoje. Bardzo dużo myślę na temat swojej gry. Podejrzewam, że główna przyczyna w tym że tutaj w pokerze jestem przeciętny, a w życiu nigdy taki nie byłem i nie jestem, co przez to powoduje u mnie frustrację z powodu braku sukcesów. Muszę po prostu zwolnić, chyba mam jeszcze czas, przynajmniej mam nadzieję. ;)

Odpowiedz
Cytat
damianpat

Napisane przez tigerek73
Dzięki damianpat, ładnie i sensownie napisane. Tak jak piszesz mój mindset do bani, a do tego gram czasami na siłę, zakładam sobie jakieś cele, za miast grać swoje. Bardzo dużo myślę na temat swojej gry. Podejrzewam, że główna przyczyna w tym że tutaj w pokerze jestem przeciętny, a w życiu nigdy taki nie byłem i nie jestem, co przez to powoduje u mnie frustrację z powodu braku sukcesów. Muszę po prostu zwolnić, chyba mam jeszcze czas, przynajmniej mam nadzieję. ;)

ja bym zaczął od przerwy, tak z tydzień 2 tygodnie
zobaczysz jak Twoje myślenie będzie się zmieniało

Odpowiedz
Cytat