Napisane przez tigerek73
ile płacisz?
Za baze danych nic.
Mam tam stronkę firmową trochę ponad 100zł rocznie wychodzi.
Napisane przez tigerek73
ile płacisz?
Za baze danych nic.
Mam tam stronkę firmową trochę ponad 100zł rocznie wychodzi.
Ciężkie chwile dla fixa. Trzeba się głęboko zastanowić nad swoją przyszłością. Daje sobie jeszcze jakiś czas.
To jest obłęd jak przejść obojętnie ten sam gość.
Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $0.25(BB) Poker Stars
SB ($22.65)
Hero ($12.60)
UTG ($8.90)
UTG+1 ($19)
CO ($3.90)
BTN ($3.70)
Dealt to Hero K♥ Q♥
fold, UTG+1 raises to $0.50, CO raises to $0.75, BTN calls $0.75, fold, Hero raises to $1, UTG+1 calls $0.50, CO calls $0.25, BTN calls $0.25
FLOP ($4.10) Q♣ 9♦ 3♣
Hero bets $0.25, UTG+1 raises to $0.50, CO folds, BTN folds, Hero calls $0.25
TURN ($5.10) Q♣ 9♦ 3♣ 8♠
Hero checks, UTG+1 bets $0.50, Hero raises to $1, UTG+1 raises to $1.50, Hero calls $0.50
RIVER ($8.10) Q♣ 9♦ 3♣ 8♠ 3♠
Hero bets $0.50, UTG+1 raises to $1, Hero calls $0.50
Hero shows K♥ Q♥
(Pre 65%, Flop 81.6%, Turn 88.6%)
UTG+1 shows 5♥ 3♥
(Pre 35%, Flop 18.4%, Turn 11.4%)
UTG+1 wins $9.70
Chciałbym zobaczyć Session review, tak do 3/6 limitu z masakrycznej sesji. I omówienie jak sobie z tym radzić , jak to wpływa na grę. Choć wiem , że nie powinno.
Wyszedłem z -50BB na 1BB+. Zwrotem było jak jednocześnie wj... na 3 stołach przez river, zagotowałem się strasznie, żeby żona nie spała obok, mogłoby to się skończyć strasznie. Potem piękne 5 minut , karty nie sprzyjały przeciwnikom i odrobione.
5260h +5.20BB=2,60$
To już sukces przestałem spadać. Hmm muszę się zastanowić na blogiem. Tylko jak nazwać przeciwieństwo Superbloga.
Kojarzycie ze Starsów kolesia Smit007?
Generalnie ogarnia i na ptr bardzo ładnie wygląda, ale jak widzę, z czym OR albo 3betuje w podbicie w 2 coldcalle to mi się słabo robi
Ale jaja, w dzisiejszej ewangelii doszukałem się namowy do grania w pokera:
Przypowieść o talentach1
Podobnie też [jest] jak z pewnym człowiekiem, który mając się udać w podróż, przywołał swoje sługi i przekazał im swój majątek. Jednemu dał pięć talentów, drugiemu dwa, trzeciemu jeden, każdemu według jego zdolności, i odjechał. Zaraz ten, który otrzymał pięć talentów, poszedł, puścił je w obrót i zyskał drugie pięć. Tak samo i ten, który dwa otrzymał; on również zyskał drugie dwa. Ten zaś, który otrzymał jeden, poszedł i rozkopawszy ziemię, ukrył pieniądze swego pana. Po dłuższym czasie powrócił pan owych sług i zaczął rozliczać się z nimi. Wówczas przyszedł ten, który otrzymał pięć talentów. Przyniósł drugie pięć i rzekł: "Panie, przekazałeś mi pięć talentów, oto drugie pięć talentów zyskałem". Rzekł mu pan: "Dobrze, sługo dobry i wierny! Byłeś wierny w rzeczach niewielu, nad wieloma cię postawię: wejdź do radości twego pana!" Przyszedł również i ten, który otrzymał dwa talenty, mówiąc: "Panie, przekazałeś mi dwa talenty, oto drugie dwa talenty zyskałem". Rzekł mu pan: "Dobrze, sługo dobry i wierny! Byłeś wierny w rzeczach niewielu, nad wieloma cię postawię: wejdź do radości twego pana!" Przyszedł i ten, który otrzymał jeden talent, i rzekł: "Panie, wiedziałem, żeś jest człowiek twardy: chcesz żąć tam, gdzie nie posiałeś, i zbierać tam, gdzieś nie rozsypał. Bojąc się więc, poszedłem i ukryłem twój talent w ziemi. Oto masz swoją własność!" Odrzekł mu pan jego: "Sługo zły i gnuśny! Wiedziałeś, że chcę żąć tam, gdzie nie posiałem, i zbierać tam, gdziem nie rozsypał. Powinieneś więc był oddać moje pieniądze bankierom, a ja po powrocie byłbym z zyskiem odebrał swoją własność. Dlatego odbierzcie mu ten talent, a dajcie temu, który ma dziesięć talentów. Każdemu bowiem, kto ma, będzie dodane, tak że nadmiar mieć będzie. Temu zaś, kto nie ma, zabiorą nawet to, co ma. A sługę nieużytecznego wyrzućcie na zewnątrz - w ciemności! Tam będzie płacz i zgrzytanie zębów".
fuck. sory jak kogoś urażę, ale kościół robi ludziom z mózgu sieczkę.
nie mam nic do religii....
Agreed. Nie chciałem tu żadnej dyskusji o religii rozpocząć, ale tak mi to akurat z pokerem skojarzyło
Napisane przez klz03
kościół jak kościół... każda religia to zaprzeczanie rozsądkowi i otym trzeba pamiętać.
Żeby poprawić nastrój w cafe napiszę że dzisiaj jest małe przełamanko +126BB w 1800h.
Napisane przez klz03
czy kościół - nie będę wnikał. Ale na pewno ludzie pod przykrywką religii. Sama religia i jej założenia nie są złe, ale przekaz specyficzna interpretacja pewnych ludzi.
Mówię to jako ateista i osoba którą w kościele można zobaczyć jako osobę zwiedzającą lub na uroczystościach tych miłych i smutnych dotyczących bliskich.
Spoko, też jestem ateistą i w ogóle się tego nie wstydzę. Stawiam wszystkie pieniądze, że razem wiemy więcej o religiach świata niż niejeden fanatyk, spędzający w kościele każdą wolną chwilę. No offenc. Wiele religii jest spoko i przekazują bardzo fajne wartości, których praktykowanie przynosi same korzyści. Ja wierze w moc ludzkiego umysłu;)
Napisane przez klz03
Spoko, też jestem ateistą i w ogóle się tego nie wstydzę. Stawiam wszystkie pieniądze, że razem wiemy więcej o religiach świata niż niejeden fanatyk, spędzający w kościele każdą wolną chwilę. No offenc. Wiele religii jest spoko i przekazują bardzo fajne wartości, których praktykowanie przynosi same korzyści. Ja wierze w moc ludzkiego umysłu;)
to jak powstał świat