Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.3 K Wyświetlenia
chudyand1

Napisane przez brommy

Po pierwsze Chudy to co Ty pieprzysz, że nie masz za co :)

This !

http://www.freakingnews.com/Jesica-Alba-Smiley-Pictures-38943.asp

Ten uśmiech wart jest każdej sumy.

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez chudyand1

Napisane przez brommy

Po pierwsze Chudy to co Ty pieprzysz, że nie masz za co :)

This !

http://www.freakingnews.com/Jesica-Alba-Smiley-Pictures-38943.asp

Ten uśmiech wart jest każdej sumy.

co nie zmienia faktu, że nawet nie próbowałeś się sprawdzić wyżej =)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

No i jakie to ma znaczenie ? Bo dla mnie znikome. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez chudyand1
No i jakie to ma znaczenie ? Bo dla mnie znikome. Pozdrawiam

nieważne :)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Odpowiedz
Cytat
eSGe

Napisane przez kainel

Napisane przez eSGe
a jakie stawki?

w zasadzie dowolne, ale najchętniej coś z przedziału .25/.5 do 1/2.

To polecam

Cornholio

opabumbi

Słyszałem też dobre opinie o Boomer2k10 ale nie oglądałem bo nie mogłem ścierpieć akcentu i monotonnego stylu komentowania :rolleyes:

No i kilka wskazówek co do nauki z filmików,

1) filmiki z częścią teoretyczną ( lub omawianie strategicznych zagran w trakcie gry ala cornholio) mają imo największą wartość merytoryczną i najbardziej rozwijają w przweciwienstwie do suchego omawiania gry live

2) nie warto oglądać filmików z wyższych stawek, np grając 0.5/1$ nie ma sensu oglądać filmików z 3/6+. Stosowanie zagran z 3/6+ na 0.5/1 lub 1/2 może być EV-, ( różnica raku, przecenianie skilla przeciwników, gra overagro na graczy fishy, zbyt luźnie calldowny na weak tight/nitów itd)

3) max jeden filmik na 3 dni. Dużo osób popełnia błąd typu o Climbing Stakes zajebista seria wczoraj ją odkryłem i oglądnąłem już wszystkie filmiki :D
Tu nie chodzi o to aby oglądnąć fajny filmik tylko z niego wynieść jak najwięcej, a najwięcej się wynosi jak oglądnie się filmik np
Climbing the stakes - Part 1
Zagranie kilku sesji wyszukanie spotów gdzie użyteczne są koncepcje zawarte w wideo, przećwiczenie ich, analiza kilku rąk z gry gdzie nowe koncepcje zostały użyte, jeszcze raz oglądnięcie tego wideo, utrwalenie materiału i dopiero na następny dzien kolejna dawka wiedzy.
Podsumowując ten punkt nie liczy się ile filmów oglądniesz tylko ile z nich wyniesiesz i ile zaadaptujesz do gry.

Jeśli ktoś chce szybo dostać się na 2/4$ to zaryzykuję stwierdzenie że jeśli:
a opanuje w teorii i praktyce arty do złota
b oglądnie ze zrozumieniem ( wg punktu 3 ) Climbing Stakes i Betting the low stakes
c będzie analizował codziennie min 5 rąk w dziale ocen
d 0.5h dziennie nad analizą swojej gry ( przeglądanie sesji w replayerze przez filtry, praca z equilabem)

to w przeciągu dwóch miesięcy/60-100k rozdan będzie wygrywał na 2/4$

Pozdrawiam

Spoiler

PS jak wyłączyć skrót w windows 7 alt+n który zamiast wpisywania ni otwiera mi notatnik?

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Nie no boomer ma zdecydowanie najlepszy akcent z tej trójki, którą podałeś. Po tamtych od razu słychać, że to Niemcy ;). No, ale to oczywiście kwestia gustu.

Odpowiedz
Cytat
brommy

Czemu z rana jak się pojawię na stolikach to one się sypią..... =(

Odpowiedz
Cytat
ajej87

To co Starsy dzisiaj odpieprzają to przechodzi ludzkie pojęcie.

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez ajej87
To co Starsy dzisiaj odpieprzają to przechodzi ludzkie pojęcie.

dzień jak co dzień =)

1x 1$/2$
0x 2$/4$
2x 3$/6$

Patologia

Odpowiedz
Cytat
kainel

Napisane przez eSGe
Jeśli ktoś chce szybo dostać się na 2/4$ to zaryzykuję stwierdzenie że jeśli:
a opanuje w teorii i praktyce arty do złota
b oglądnie ze zrozumieniem ( wg punktu 3 ) Climbing Stakes i Betting the low stakes
c będzie analizował codziennie min 5 rąk w dziale ocen
d 0.5h dziennie nad analizą swojej gry ( przeglądanie sesji w replayerze przez filtry, praca z equilabem)
to w przeciągu dwóch miesięcy/60-100k rozdan będzie wygrywał na 2/4$

za naukę najciężej się zabrać ;) ale kiedyś trzeba. wish me luck.

dzięki za filmiki :)

Odpowiedz
Cytat
grabarz666

2) nie warto oglądać filmików z wyższych stawek, np grając 0.5/1$ nie ma sensu oglądać filmików z 3/6+. Stosowanie zagran z 3/6+ na 0.5/1 lub 1/2 może być EV-, ( różnica raku, przecenianie skilla przeciwników, gra overagro na graczy fishy, zbyt luźnie calldowny na weak tight/nitów itd)

A wg mnie jest dokladnie odwrotnie. Z tych filmow uczysz sie procesu myslowego, ktory mozesz zastosowac na wszystkich stawkach (założenia co do zakresów, gry przeciwników, dostosowanie się do rake'u - to wszystko jest, tylko trzeba myśleć w czasie gry, a nie kopiować grę trenera). No i przede wszystkim trzeba sprawdzać kim jest trener, bo mnóstwo jest filmow graczy slabych/przecietnych/nie wartych nasladowania (sporo na pokerstrategy niestety). Gracz z 1/2 ktory robi filmiki to zwykle gracz ktory jest za slaby zeby grac wyzej (czyli naprawde slaby i popelniajacy ogromne bledy), ale wystarczajaco dobry zeby wygrywac (niekoniecznie duzo) na 1/2. Naprawde sadzisz ze warto się od niego uczyc? Bo wg mnie to tylko przedluza wspinanie sie po limitach i uczy zlych przyzwyczajen. Oczywiscie bez przesady w druga strone, mozna sie wstrzymac z ogladaniem kobeyarda grajacego HU na 200/400

Odpowiedz
Cytat
kainel

wiadomo, z każdego filmiku da się czegoś nauczyć. niemniej, oglądając filmy z 5/T grając .25/.5 to imo strata czasu, lepiej uczyć się rzeczy przydatnych na limitach na których się aktualnie gra. po co mi uczyć się teraz, np, jak grać z uber regami z 5/T i wyżej, skoro na moim limicie jest masa fiszy i weak regów? takie przykłady można mnożyć, a rzeczy przydatnych na wyższych limitach można się nauczyć w swoim czasie.

Gracz z 1/2 ktory robi filmiki to zwykle gracz ktory jest za slaby zeby grac wyzej (czyli naprawde slaby i popelniajacy ogromne bledy), ale wystarczajaco dobry zeby wygrywac (niekoniecznie duzo) na 1/2. Naprawde sadzisz ze warto się od niego uczyc?

warto, ale pod warunkiem że gra się jakieś .1/.2 albo .25/.5 :P no, może ewentualnie .5/1 jeszcze. jeśli ktoś gra te 1/2 i wygrywa, nawet mało, posiada 'jakąś' wiedzę, którą może przekazać grającym niżej.

chodzi też o to, jakim kto jest nauczycielem. przykład: spytałem się o filmy (których do tej pory nienawidziłem), dostałem odpowiedź i... cornholio. chyba 1 film na ps który obejrzałem bez nagłej chęci wyłączenia go. żadnego eeee, yyyy co 2 sekundy, żadnego gadania 3 razy to samo itp. wiem, wybredny jestem, ale nie lubię amatorszczyzny i partactwa ;F

Odpowiedz
Cytat
eSGe

Może źle się wyraziłem. Imo dynamika np na 1/2$, 2/4$ znacznie się różni od tej na 5/T $. Oczywiście zgodzę się że filmiki z wyższych stawek mogą być kopalnią wiedzy, natomiast chodziło mi o to że dużo ludzi grających 0.5/1 , 1/2 może mieć braki w teorii i oglądając filmy z np 5/10 zacznie adaptować do swojej gry luźne, agresywne zagrania nie rozumiejąc w pełni podstaw teoretycznych i założen jakie są potrzebne aby dane zagranie było EV+. Zacznie je błędnie stosować, w ślepo/ na wyczucie naśladując trenera nie patrząc na stolik, przeciwników, image, przeceniać przeciwników, i de fakto missplayować ręce. Imo Najpierw trzeba opanować podstawowe koncepty a potem iść w bardziej zaawansowane.

przykładem może być fakt że na 0.5/1 ktoś robi calldowny z K/Q high
ale nie umie zrobić teable selection i siedzi na 6 stolikach gdzie ma 4 TAGów na prawo i dwóch dobrych Lagów na lewo narzekając że no money in poker;)

imo więcej zyska ucząć sie dobrego teable i seat selection

Co do opinii o trenerach to się zgodzę, jest różnie....
Dlatego poleciłem opabumbiego winning player na 10/20 i bodajże wyżej, oraz cornholio który też grywał do 15/30 i uważam ich filmiki za ogromną kopalnie wiedzy dla graczy którzy chcą szybko przejść przez low stakesy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
musashi87

wracajac do filmów:
jeśli chodzi o mikro SH "Micro Surgery" - Boomer2k10 rządzi potem jak masz zamiar wyżej po limitach sie wspinać to beating the low stakes by Cornholio ;-)

Odpowiedz
Cytat
Balin1

Napisane przez eSGe
Może źle się wyraziłem. Imo dynamika np na 1/2$, 2/4$ znacznie się różni od tej na 5/T $. Oczywiście zgodzę się że filmiki z wyższych stawek mogą być kopalnią wiedzy, natomiast chodziło mi o to że dużo ludzi grających 0.5/1 , 1/2 może mieć braki w teorii i oglądając filmy z np 5/10 zacznie adaptować do swojej gry luźne, agresywne zagrania nie rozumiejąc w pełni podstaw teoretycznych i założen jakie są potrzebne aby dane zagranie było EV+. Zacznie je błędnie stosować, w ślepo/ na wyczucie naśladując trenera nie patrząc na stolik, przeciwników, image, przeceniać przeciwników, i de fakto missplayować ręce. Imo Najpierw trzeba opanować podstawowe koncepty a potem iść w bardziej zaawansowane.

+100 Sam miałem sporo czasu temu ten problem, że próbowałem levelować (fish)tagów przez co sam siebie levelowałem. Gracz który dopiero atakuje limit nie powinien oglądać filmów z x limitów wyżej bo nie wyjdzie mu to na dobre

Napisane przez eSGe
przykładem może być fakt że na 0.5/1 ktoś robi calldowny z K/Q high
ale nie umie zrobić teable selection i siedzi na 6 stolikach gdzie ma 4 TAGów na prawo i dwóch dobrych Lagów na lewo narzekając że no money in poker

-1, jeśli idzie o 0,5/1 to mam pewne doświadczenie i naprawdę, tam nie ma dobrych regów, a agresywny lag po lewej to marzenie, grają tak głupiego i przewidywalnego pokera że bywają bardziej dochodowi niż fish.

Odpowiedz
Cytat
Danny177

Napisane przez grabarz666

Z tych filmow uczysz sie procesu myslowego, ktory mozesz zastosowac na wszystkich stawkach (założenia co do zakresów, gry przeciwników, dostosowanie się do rake'u - to wszystko jest, tylko trzeba myśleć w czasie gry, a nie kopiować grę trenera).

this

Ogladanie filmu nawet z 100/200 grajac 0.5/1 nie jest dla nikogo zle jesli ten ktos zdaje sobie sprawe co jest abc a co jest levelingiem i balancingiem. To ze ktos zobaczyl jak kobeyard gra c/r bluff na river przy 4tej karcie do koloru to nie znaczy ze ma bezmyslnie kopiowac takie zagrania, zeby grac "jak kobeyard". Jesli ktos nie mysli to nei bedzie wygrywac w pokera nawet jak obejrzy 100 filmow i nauczy sie ich na pamiec. Za to ludzie ktorzy potrafia wyciagac i filtrowac z filmikow to co wazne, beda w stanie sie nauczyc wiele z produkcji z limitow nawet kilka razy wyzszych, moc dzieki temu poprawic swoje leaki, a czasem wprowadzic oryginalne zagrania nie stosowane i nie znane przez regow ze stawek na ktorych sie gra, co moze zawsze poprawic winrate o jakis ulamek BB/100.

Odpowiedz
Cytat
musashi87

juz mnie okradłna ponad 30$ ile może taki maniak trafiać fuuu mam z nim ponad sto rozdań a ten winrate 17BB/100 :rage: :rage: :rage:

i klawiatura rozjebana

PokerStars - $0.25/$0.50 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (MP): $19.70
CO: $10.00
BTN: $3.15
SB: $10.65
BB: $12.90
UTG: $5.70

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 7♥ 7♣

UTG calls $0.25, Hero raises to $0.50, fold, BTN calls $0.50, SB calls $0.40, fold, UTG raises to $0.75, Hero calls $0.25, BTN calls $0.25, SB calls $0.25

Flop: ($3.25, 4 players) 7♠ A♥ Q♣
SB checks, UTG bets $0.25, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.50, fold, UTG raises to $0.75, Hero calls $0.25, BTN calls $0.25

Turn: ($5.50, 3 players) 5♦
UTG bets $0.50, Hero raises to $1.00, BTN calls $1.00, UTG raises to $1.50, Hero raises to $2.00, BTN calls $0.65 and is all-in, UTG calls $0.50

River: ($11.15, 3 players) 4♠
UTG bets $0.50, Hero raises to $1.00, UTG raises to $1.50, Hero raises to $2.00, UTG calls $0.50

Hero shows 7♥ 7♣ (Three of a Kind, Sevens) (Pre 46%, Flop 90%, Turn 83%)
UTG shows 6♣ 8♦ (Straight, Eight High) (Pre 23%, Flop 5%, Turn 17%)
BTN mucks A♣ 4♣ (Two Pair, Aces and Fours) (Pre 31%, Flop 5%, Turn 0%)
UTG wins $14.75

:rage: :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
musashi87

w tym momencie ma już ~50BB/100 ffff riverstars

Odpowiedz
Cytat
musashi87

-90BB na jednym stoliku w niecałę 150h - dziekuje dobranoc

Odpowiedz
Cytat