C/c w tamtym spocie nie ma sensu... co gorszego zabetuje? Przecież jak to reg, to on wie, że nie ma fold equity na nic, poza 79o....
Napisane przez klz03
C/c w tamtym spocie nie ma sensu... co gorszego zabetuje? Przecież jak to reg, to on wie, że nie ma fold equity na nic, poza 79o....
i wie również że nie ma SD value ze wszystkimi busted draws z którymi może blefować
Napisane przez elvismichal
FKN siet wypłaciłem 10k$ a teraz tak $$$ drożeje :/.
ja wczoraj zrobiłem wypłatę po 3,02
A teraz już 3,1 - ale myślę, że długo na takim poziomie sie nie utrzyma
Masakra, nie dość, że słabe karty dziś, to jeszcze ja gram jak ostatni ......
Jeszcze nie ma południa, a już muszę 40 BB odrabiać.....
Napisane przez chudyand1
Napisane przez klz03
C/c w tamtym spocie nie ma sensu... co gorszego zabetuje? Przecież jak to reg, to on wie, że nie ma fold equity na nic, poza 79o....i wie również że nie ma SD value ze wszystkimi busted draws z którymi może blefować
... i dlatego się podda:)
Napisane przez damianpat
BIGGEST POt EVER
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:$1/$2 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Preflop: Hero is CO with 7:h, 8:h.
MP2 folds, MP3 calls, Hero raises, BU folds, SB 3-Bets, BB calls, MP3 caps, Hero calls, SB calls, BB calls.Flop: (16 SB) 9:h, 8:s, 3:c (4 players)
SB checks, BB checks, MP3 bets, Hero calls, SB raises, BB folds, MP3 3-Bets, Hero calls, SB caps, MP3 calls, Hero calls.Turn: (14 BB) 5:h (3 players)
SB bets, MP3 raises, Hero calls, SB 3-Bets, MP3 caps, Hero calls, SB calls.River: (26 BB) 6:c (3 players)
SB bets, MP3 raises, Hero 3-Bets, SB caps, MP3 calls, Hero calls(All-In).Final Pot: 37.5 BB.
Results follow:Hero shows a straight, nine high(7:h 8:h).
MP3 shows a pair of kings(K:h K:s).
SB shows three of a kind, eights(8:c 8:d).Hero wins with a straight, nine high(7:h 8:h).
ciekawy spot
tutaj dla mnie w większości takich spotów fold na preflopie
uważam, że raise preflop na tym poziomie w większości przypadków będzie to błąd i nie podoba mi się to zagranie...
wiem, że kusi izolowanie lecz nie uważam to za dobrą idee
sam kiedyś też często raisowałem takie spoty ale nie wydaje mi się to w większości takich sytuacji za dobre rozwiązanie
oczywiście zależy tutaj sporo od graczy (od tego który limpuje) i jacy są za Tobą, zakładając, że nie mamy kompletnie żadnego reada i są to randomy to dla mnie jest to fold
co do flopa to chyba najciekawsza sprawa w tym rozdaniu
moim zdaniem żeby zagrać w tym spocie raise na flopie potrzeba redów na graczy przede wszystkim na tego gościa co zagrał limp/raise jak i na SB (MP3 jak on się zachowuje na postflopie po limp/raise na preflopie i jakie ręce tak rozgrywa często można zobaczyć AA czy KK - tu w większości przypadków można barrdzo łatwo wychwycić easy tendencje takich graczy).
Wydaje mi się, że stosunkowo rzadko będzie raise dobrym zagraniem nie mając readów na graczy. Ponieważ SB nie zrzuci lepszych rąk a MP 3 ma często lepszą rękę, więc co zostaje raise for free card ?
eeee.....
poza tym zbyt często widzę ponownie donkującego limpera na turnie . Pamiętajmy jeszcze oczywiście o BB, który od czasu do czasu może trzymać tutaj JT czy coś w tym stylu, albo 98 to byłaby katastrofa;).
Osobiście uważam, żeby zagrać na tym flopie raise trzeba konkretnych powodów, których dla mnie nie ma w tej sytuacji i tutaj jestem za zagraniem call/call na flopie lub call/fold - wydaje mi się, że tutaj obie opcje mają podobną wartość oczekiwaną chociaż chyba bardziej podoba mi się call/call. choć tutaj 2 pary nie gwarantują nam sukcesu, duży koszt jest, żeby to sprawdzić no ale mimo wszystko nawet do capa na flopie mamy 3sb do sprawdzenia a w puli 28 sb potrzebujemy ~10-11% equity do turna i jest to na granicy bo oczywiście często powinniśmy spasować na turn jeśli nasz układ się nie polepszy wobec dużej agresji oponentów(bo jeśli liczmy do rivera to mamy easy call, no ale nie możemy tak liczyć)
i dlatego też tutaj podoba mi się teza Balina do zagrania call/fold bo jednak sporo będzie nas kosztować dobieranie
Będę się czepiał tutaj redów bo w przyszłości to bardzo ułatwia rozgrywanie ręki. Jeden z moich leaków jest taki, że często nie zachowuje należytej koncentracji podczas sesji i nie wyłpauje readów, a to tak naprawdę jest zbieranie info można by rzec "zbieranie kasy" bo póżniej te inforamcje wykorzystujemy i zarabiamy na tym w tym przypadku to jest w cholere istotne
dzięki, to był strasznie fishowski stół, co widać po ich grze, miałem chyba 4 fishaków w tym fishaki za mną, podbicie jest złe, bo nie mam przewagi equity, a fishaki i tak wejdą do gry, ich rajcują duże pule
myślę, że najlepszy będzie overcall na preflopie, a reszta wydaję mi się dobrze rozegrana, fold na flopie uważam za weak, mam jeszcze za mało informacji i często mam tutaj nie licząc backdoorów czyste outy na 2 pary
Napisane przez damianpat
dzięki, to był strasznie fishowski stół, co widać po ich grze, miałem chyba 4 fishaków w tym fishaki za mną, podbicie jest złe, bo nie mam przewagi equity, a fishaki i tak wejdą do gry, ich rajcują duże pule
dlatego jestem za podbijaniem tight w takich pulach lub ewentualnym limpowaniem na ip w tym przypadku na BU inaczej fold
podbicie jest - EV jeśli nie masz wystarczającego fold equity a tutaj nie masz
oni często pewnie limpują jakies Khigh a high
Napisane przez damianpat
myślę, że najlepszy będzie overcall na preflopie, a reszta wydaję mi się dobrze rozegrana, fold na flopie uważam za weak, mam jeszcze za mało informacji i często mam tutaj nie licząc backdoorów czyste outy na 2 pary
napisałem, że fold nie jest weak
hehe
zarówno call jak i fold mają podobną wartość
wynika to z matematyki
call jest trudniejszym zagraniem w tym spocie bo na turnie w zależności od karty mogą pojawić się trudne decyzje
Elvis ciułałeś te 10koła czy shipnąłeś coś dużego? Spora flota...dająca dobry bankrolla do grania nawet na 10/20. Myślałeś o inwestycjach? Może warto szarpnąć się na 10h u Panadola czy mcmoe..?
Napisane przez musashi87
FKN siet wypłaciłem 10k$ a teraz tak $$$ drożeje :/.ja wczoraj zrobiłem wypłatę po 3,02
A teraz już 3,1 - ale myślę, że długo na takim poziomie sie nie utrzymaPrzez MB wypłacasz? Bo kurde ja od miesiąca biegam prawie codzinnie po bankomatach
:D.
przez MB i NT zależy jak duże kwoty mam
Z tym że w MB mam konto w zł wiec przewalutowanie od razu a NT mam w $ wiec przewalutowanie przy wypłacie.
Napisane przez chudyand1
Hej gdzie mogę sprawdzić po jakim kursie MB liczy danego dnia $ ?
https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html
Napisane przez brommy
Napisane przez chudyand1
Hej gdzie mogę sprawdzić po jakim kursie MB liczy danego dnia $ ?https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html
not
tabele kursów znajdziesz na stronie MB w zakłądce "fees" na samym dole "CURRENCY CONVERSION FEES" są one aktualizowane co 15 minut i mniej więcej zgadzają się z aktualnym kursem danej waluty
EDIT: chodzi oczywiście o przewalutowanie w ramach MB jeśli np masz kartę MB w $ i obciążana jest daną transakcją w zł wtedy powinieneś brać pod uwagę kursy podane przez chudego
czy jest taka statystystyka która podawałaby średnią liczbę stołów?
ciekawi mnie to, bo ostatnio gram od 1 do 12 i w sumie wydaję mi się, że zmniejszyłem ich liczbę