Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.5 K Wyświetlenia
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez chudyand1
(...)to w mojej opinii marnowanie potencjału tego drawa, który bardzo dobrze sobie poradzi w 4way.

?

Przemyśl to jeszcze raz :)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Pazurrr ale twoją intencją jest izolacja do Hu i granie tego 1v1 czy ch/r tego z nadzieją, ze ktoś sprawdzi te 2BB ?

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

I izolacja jest ok i potencjalne budowanie puli mulitway na flopie z silnym drawem w przypadku sprawdzenia przez innych 2SB. Także sytuacja win/win imo.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Nie twierdzę, ze izolacja jest zła tylko, że pozbawia nas możliwości grania o dużą pulę z tym drawem.

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Za to daje możliwość swobodniejszego rozgrywania dobrego madehandu :) Ochrona gotowej ręki z przewagą equity jest tu imo najważniejsza.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

A ja 3 dzień w dupe. 140BB . ;(

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez tigerek73
A ja 3 dzień w dupe. 140BB . ;(

a ja w tym miesiacu niecale 400VPP ugrałęm =P

Odpowiedz
Cytat
elvismichal

.

Odpowiedz
Cytat
musashi87

Napisane przez elvismichal
A ja straciłem jakąkolwiek mobilizację do gry w tym miesiącu :/. Jak siadałem to jakby z przymusu, to było zwykłe klikanie, a nie gra w pokera, co też dało odzwierciedlenie w wynikach. Ale dzisiaj zakupiłem nowy monitor i mam nadzieję, że po urlopie wrócę do gry z nowymi siłami i z większym komfortem pracy :P. A tymczasem WISŁA ruzlezzzz.

ja podobnie wakacjowałem sie przez 2 tygodnie prawie no i promocja P* gdzie platiniumStar zatrzymuje ugrywajac jedynie 750VPP w miesiacu pomogła.

Próbuje swych siłw SnG/MTT micro wiec VPP nie lecą prawie w ogole =P

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez psychoreaper
Za to daje możliwość swobodniejszego rozgrywania dobrego madehandu :) Ochrona gotowej ręki z przewagą equity jest tu imo najważniejsza.

To, to!

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Hej nie popadałbym zbytnio w euforię z tym "dobrym madehandem" bo jeżeli typ donkuje mh to w zdecydowanej większości przypadków lepszą od hero więc i tak będziesz musiał się ulepszyć przy takim scenariuszu. Ja tam gambluje taki draw dla mnie jest imo zbyt silny aby izolować się z nim i średnio zarabiać 1.5-2.5 BB. Rozumiem po co ten raise co nie zmienia faktu, że go nie gram.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Napisane przez chudyand1
Hej nie popadałbym zbytnio w euforię z tym "dobrym madehandem" bo jeżeli typ donkuje mh to w zdecydowanej większości przypadków lepszą od hero więc i tak będziesz musiał się ulepszyć przy takim scenariuszu. Ja tam gambluje taki draw dla mnie jest imo zbyt silny aby izolować się z nim i średnio zarabiać 1.5-2.5 BB. Rozumiem po co ten raise co nie zmienia faktu, że go nie gram.

No właśnie to rozdanie dobrze pokazuje dlaczego warto grać ten raise. Gdyby na River spadł blank Hero wygrywa. Myślisz, że w 4way też by z parą czwórek wygrał to rozdanie? Po drugie nawet jak się nie uda wyizolować to nic nie szkodzi. Myślisz, że jak się doczłapiesz do T lub R i uzupełni się Twój draw to ktoś się wtedy Ci jeszcze wypłaci? Wtedy już nikt Ci nie da żadnej akcji tylko wszyscy pokornie spasują. Jak ktoś zostanie to tylko lepszy flush i tyle.
Ciężko też się zgodzić, że tu gość donkuje lepszą MH. Jeżeli nie ma żadnych readów, że to jakiś ultra pasywny koleś co mniej niż seta nie betuje to spokojnie może grać tak byle Ahigh, oesd, flushdraw, overcards itp.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Hej po co ten post ? . Wydawało mi się, że napisałem, że rozumiem po co ten raise jednak ja z tym drawem gambluje. Nie bardzo rozumiem po co powtarzasz argumenty Pazurrra i reapera ? I to co mnie zawsze bawi. Piszesz, że ciężko jest przypuszczać, że typ donkuje tylko mh. Czy ja napisałem,że on donkuje tyko mh czy może napisałem w "scenariuszu w którym donkuje mh ". Serio trochę uwagi przy czytaniu u niektórych by się przydało zanim coś "skrytykują" Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

To się nazywa ego. Ty upierasz się, że masz rację zamiast sluchać grabarza ktory gra zdecydowanie wyżej i raczej wie co mowi, przez co pokazujesz slabość i prowokujesz niektórych do udowadniania Ci, że jednak sie mylisz. Tak to widze.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Dobra edytuje to. Dziękuje, że zwróciłeś mi na to uwagę, jak można było zauważyć we wcześniejszych postach, nie upieram się abym miał rację. Więc nie wiem skąd ten pomyśl. Tak czy inaczej pozdrawiam i skończymy niepotrzebne kłótnię. ELO

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez chudyand1
Dobra edytuje to. Dziękuje, że zwróciłeś mi na to uwagę, jak można było zauważyć we wcześniejszych postach, nie upieram się abym miał rację. Więc nie wiem skąd ten pomyśl. Tak czy inaczej pozdrawiam i skończymy niepotrzebne kłótnię. ELO

Masz rację Chudy od kłótni ja tu jestem :D

Odpowiedz
Cytat
klz03

Napisane przez chudyand1

lol :D ego na 100% :D

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Drogi Kolarzu nawet jeżeli miałoby tak być to moje ego przy twoim nawet nie stało ;)

Ps. Naprawdę polecam czytać ze zrozumieniem i nie tyko fragmenty wycięte z kontekstu które "my chcemy przeczytać"

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Czyżby wielu graczom nie szło , bo jakaś atmosfera napięta. Poker to gra z bardzo wieloma niewiadomymi i 100% pewności nigdy nikt nie będzie miał. _love:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Ale mnie leją 100h -40BB. River cuda 4 dzień wyprawia.

Odpowiedz
Cytat