Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
16 K Posty
232 Użytkownicy
52 Reakcje
686.5 K Wyświetlenia
Rantrave

Albo do uczyć się Fixa i mieć lepszy edge i zwiększyć swoje hourly, albo jakąś bardziej egzotyczną odmianę jak Omaha/NL/Razz

Odpowiedz
Cytat
jaworlegia

Napisane przez Pazurrr
Cześć

Słuchajcie - zaszczepiłem się turkami. Czy ktoś z Was również czasem je gra, albo może jest tym zainteresowany? Pytam, bo zamierzam założyć specjalny wątek.
SNG fl, to żyła złota - wchodzę, zabieram kasę i wychodzę. Poziom z reguły, jak na playmoney. Problem - z reguły są o bardzo niskie stawki, więc ciężko przekroczyć stawkę 20$/h.
Z turkami trochę gorzej - popełniam jakieś błędy w bubblu - z reguły kończę na miejscach tuż poza kasą, chociaż wchodzę w tą fazę z reguły na bardzo wysokich pozycjach.
Jest jeden maluteńki art. dot MTT w fixa, jednak to nie wystarczy, by odnosić w turkach sukcesy. Mam już kilka spostrzeżeń i chętnie się wymienię doświadczeniami.

Pzdr.

Przez jakis czas gralem turki MTT na FTP za 2-5$ i moge powiedziec ze szlo mi super, jednak to za male stawki sa i jednak bardziej finansowo oplacalo mi sie wlaczyc stolik 1/2 zamiast turka. A nastepnych turniejow za 20$ balem sie grac, bo tam juz kasa wieksza. Niestety na FTP miedzy 5$ a 20$ nic nie ma, a i z tymi stawkami bieda jest. A co do tematu na temat MTT to byl taki tylko praktycznie nikt sie tam nie udzielal.

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Napisane przez Rantrave

Napisane przez Pazurrr
Cześć

Słuchajcie - zaszczepiłem się turkami. Czy ktoś z Was również czasem je gra, albo może jest tym zainteresowany? Pytam, bo zamierzam założyć specjalny wątek.
SNG fl, to żyła złota - wchodzę, zabieram kasę i wychodzę. Poziom z reguły, jak na playmoney. Problem - z reguły są o bardzo niskie stawki, więc ciężko przekroczyć stawkę 20$/h.
Z turkami trochę gorzej - popełniam jakieś błędy w bubblu - z reguły kończę na miejscach tuż poza kasą, chociaż wchodzę w tą fazę z reguły na bardzo wysokich pozycjach.
Jest jeden maluteńki art. dot MTT w fixa, jednak to nie wystarczy, by odnosić w turkach sukcesy. Mam już kilka spostrzeżeń i chętnie się wymienię doświadczeniami.

Pzdr.

Bez sensu. Poświęcisz czas na coś co da Tobie nie wielki zysk, a słaba struktura jest po prostu słaba. Lepiej przejść na NL SnG/MTT, na mikro jest też poziom prawie jak z playmoney a można wyciągnąć większe 20$/h imo
:rage: :rage:

No, nie wiem, czy bez sensu. Taki np. SCOOPs, to turki z pulą 75k, 150k, na starsach jest codziennie wiele turków z gwarantowanymi pulami 500$, 1k, a w praktyce pula jest znacznie wyższa.
Ja jednak uważam, że granie w turkach przynosi jeszcze inne korzyści, ale proponuję przenieść dyskusję do oddzielnego wątka, by chyba będzie ciekawie.

MTT FL

Odpowiedz
Cytat
psychoreaper

Do trzech razy sztuka. Tym razem 0.5/1 przywitał mnie sympatycznie +75BB po 1k handów. :f_pleased:

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Wracając do sng - wkrótce coś napiszę nt. takiego, że każdy, kto myśli poważnie o swoim fixie będzie maszerował grzecznie do gierek sng, bez szemrania :D
Te gierki mają jedną, olbrzymią zaletę, którą żaden fixowiec wzgardzić nie może - zwłaszcza, jeśli gra jeszcze na niskich limitach

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Pazurrr zaczynam się zastanawiać czy to nie jakiś wkręt :D

PS: Byqu i klz03 ładnie popłyneli w ocenach :D _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez johnybravo80

Na 100% wkręt. Pazurrr mówi, że nam napisze wkrótce coś, że zaczniemy grać sng FL, nawet wiem co - "Prima Aprilis". ;)

Odpowiedz
Cytat
jaworlegia

Napisane przez zinedine91

Napisane przez johnybravo80

Na 100% wkręt. Pazurrr mówi, że nam napisze wkrótce coś, że zaczniemy grać sng FL, nawet wiem co - "Prima Aprilis". ;)

a juz myslalem ze zlapalem kompana ktoremu tez sie turnieje FL podobaja :(.

no nic odpalilem 2 turnieje sng za 5$ i MTT za 3$

Odpowiedz
Cytat
Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

:D :D :D

No ok, wiem jaki dziś dzień, ale to nie wkręt. Śledźcie moje wpisy w wątku dot. turniejów.

Odpowiedz
Cytat

I komu tu wierzyć teraz :D

Odpowiedz
Cytat
Rantrave

No, nie wiem, czy bez sensu. Taki np. SCOOPs, to turki z pulą 75k, 150k, na starsach jest codziennie wiele turków z gwarantowanymi pulami 500$, 1k, a w praktyce pula jest znacznie wyższa.

Zajebiście, czyli low prize pool z fieldem mega mega dużym.
:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
ajej87

+110BB :f_thumbsup: Może wreszcie przyjdzie upswing =)

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Pytanie do Asów z forum ;) Słuchajcie jeżeli wrzucę rozdanie i po ocenie będą miał jakieś pytanie albo nie do końca będę się czuł przekonany/ lub czegoś nie będę rozumiał nie będzie problemu z tym aby kliknąć "oceń jeszcze raz" ? Nie wiem na jakiej zasadzie przebiega ta procedura oceniania ale pewnie to tylko zaznaczenie jakieś opcji. Pisze bo nieraz pytając o coś już po ocenie judge po prostu tego nie zauważy (i pisze sam do siebie ;)), a przy moim "wrednym" kliknięciu oceń jeszcze raz nie będzie z tym problemu. Pytam trochę głupio bo niby czemu miałby z tym być problem, jednak nie chcę wyjść na durnia który kilka razy odznacza komuś ocenione rozdanie. Wow no to wyszedł post jak bym go pisał z "przedszkola", ale wole uniknąć ewentualnych nieporozumień.

Ps. Oczywiście post pisany w formie pytania retorycznego, i tak pewnie wszyscy oceniający tutaj zaglądają.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

chudy nawet sami oceniający piszą, że jak masz dodatkowe pytania, żeby użyć opcji ponowna ocena, bo moga inaczej nie odpowiedzieć, bo nie zwrócą uwagi na pytanie. Klikaj ile się da _evil:

Odpowiedz
Cytat
BroiSatse

To co się dzisija dzieje to jest jakaś masakra. Panuje zasada - kto więcej podbija ten wygrywa. CAP z 72 - flop 772, CAP z T9 - TTA i moje ulubione CAP 45o = flop A23 (ja oczywiście z AA). Toż to żal dupe ściska.
Poza tym nie wiem czy ktoś zagląda do rusha, ale dziś 80% jest capowanych w mutiway'je. Z jednej strony fajnie, ale dobrze by było, żeby kretyni ze swoich 6 outów nie trafiali średnio po 2.

Full Tilt - $0.25/$0.50 RUSH (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $26.85
BTN: $3.45
SB: $35.95
Hero (BB): $13.25
UTG: $22.35
MP: $1.00

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 9♥ Q♣

fold, fold, fold, BTN raises to $0.50, SB calls $0.40, Hero calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) T♥ K♣ J♥
SB checks, Hero bets $0.25, BTN calls $0.25, SB calls $0.25

Turn: ($2.25, 3 players) 6♥
SB checks, Hero bets $0.50, BTN calls $0.50, SB calls $0.50

River: ($3.75, 3 players) 5♥
SB bets $0.50, Hero calls $0.50, fold

SB shows 8♦ A♥ (Flush, Ace High) (PreFlop 59%, Flop 15%, Turn 23%)
Hero mucks 9♥ Q♣ (Flush, Jack High) (PreFlop 41%, Flop 85%, Turn 77%)
SB wins $4.55

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Napisane przez BroiSatse
To co się dzisija dzieje to jest jakaś masakra. Panuje zasada - kto więcej podbija ten wygrywa. CAP z 72 - flop 772, CAP z T9 - TTA i moje ulubione CAP 45o = flop A23 (ja oczywiście z AA). Toż to żal dupe ściska.

No to juz znasz najlepszą strategie - podbijać ile wlezie _evil:

Odpowiedz
Cytat
brommy

Napisane przez BroiSatse
Poza tym nie wiem czy ktoś zagląda do rusha, ale dziś 80% jest capowanych w mutiway'je. Z jednej strony fajnie, ale dobrze by było, żeby kretyni ze swoich 6 outów nie trafiali średnio po 2.

Full Tilt - $0.25/$0.50 RUSH (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $26.85
BTN: $3.45
SB: $35.95
Hero (BB): $13.25
UTG: $22.35
MP: $1.00

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has 9♥ Q♣

fold, fold, fold, BTN raises to $0.50, SB calls $0.40, Hero calls $0.25

Flop: ($1.50, 3 players) T♥ K♣ J♥
SB checks, Hero bets $0.25, BTN calls $0.25, SB calls $0.25

Turn: ($2.25, 3 players) 6♥
SB checks, Hero bets $0.50, BTN calls $0.50, SB calls $0.50

River: ($3.75, 3 players) 5♥
SB bets $0.50, Hero calls $0.50, fold

SB shows 8♦ A♥ (Flush, Ace High) (PreFlop 59%, Flop 15%, Turn 23%)
Hero mucks 9♥ Q♣ (Flush, Jack High) (PreFlop 41%, Flop 85%, Turn 77%)
SB wins $4.55

Nie wiem czy na PF jest 3bet w SH, ale ja czasem go gram z ta ręką, ale mniejsza. Na flopie grasz c/r a nie db....
Po pierwsze więcej value, bo SB wciągasz, po drugie to co Ty chciałeś tym donkiem osiągnąć?

Odpowiedz
Cytat
BroiSatse

O dzięki za ocenę, też bym to wrzucił tam do oceny, ale wyczerpałem limit na dziś. :P Donk wynika ze zgubienia akcji (nie byłem pewien, kto podbijał, bo ktoś tu do mnie gadał non stop), a już lepiej donknoąc niż dać free card.

Napisane przez BroiSatse To co się dzisija dzieje to jest jakaś masakra. Panuje zasada - kto więcej podbija ten wygrywa. CAP z 72 - flop 772, CAP z T9 - TTA i moje ulubione CAP 45o = flop A23 (ja oczywiście z AA). Toż to żal dupe ściska.

No to juz znasz najlepszą strategie - podbijać ile wlezie _evil:

Sprawdziłem teorię i... działa... :D +11BB/100

Odpowiedz
Cytat
BroiSatse

<- HAAAAAAAAAA! Złote dziecko!

Odpowiedz
Cytat

Weekend... ! I pogoda w miarę OK..
Pora pobiegać.. wywalić z siebie całe napięcie po ygodniu..

W planach 26 km.

Odpowiedz
Cytat