.
Panowie ale prosta sprawa z tym WTS. Jeżeli Balin1 pisze to z perspektywy Taga to ma absolutnie rację. Dla ludzi grających luźniej wiadomo, że ten WTS będzie odpowiednio wyższy, nawet sporo wyższy w porównaniu do gry tight.
Napisane przez chudyand1
Panowie ale prosta sprawa z tym WTS. Jeżeli Balin1 pisze to z perspektywy Taga to ma absolutnie rację. Dla ludzi grających luźniej wiadomo, że ten WTS będzie odpowiednio wyższy, nawet sporo wyższy w porównaniu do gry tight.
Jezeli gramy luzniej to wts powinien byc nizszy.
Napisane przez hans101
Napisane przez chudyand1
Panowie ale prosta sprawa z tym WTS. Jeżeli Balin1 pisze to z perspektywy Taga to ma absolutnie rację. Dla ludzi grających luźniej wiadomo, że ten WTS będzie odpowiednio wyższy, nawet sporo wyższy w porównaniu do gry tight.Jezeli gramy luzniej to wts powinien byc nizszy.
To zależy jak luźno, bo jak bardzo luźno to tez bardzo luźno Cię 3betują
Dla mnie logika podpowiada, że jak na PF gram 20/15 powinienem mieć wyższy WTSD niż 30/25, ponieważ moja karta ma większą wartość co powoduje że częściej ide do SD. Gracz 30/25 ma dużo więcej konektorów i suited co powoduje że częściej zrzuca na flopie. Chyba że ma UPA.
Napisane przez hans101
Napisane przez chudyand1
Panowie ale prosta sprawa z tym WTS. Jeżeli Balin1 pisze to z perspektywy Taga to ma absolutnie rację. Dla ludzi grających luźniej wiadomo, że ten WTS będzie odpowiednio wyższy, nawet sporo wyższy w porównaniu do gry tight.Jezeli gramy luzniej to wts powinien byc nizszy.
Przy luźnej grze na WTS najbardziej wpływa typ przeciwnika z którym gramy loose/tight, pasive/agro, sd bound/or not:
- agresja (im więcej semiblefuję, lub blefuje zwłaszcza na river to tym luźniej będę callowany)
-cienkie vbety - im więcej robię cienkich vbetów (zbalansowanych z blefami) tym częściej przeciwnik będzie mnie sprawdzał, jeśli ktoś prawie zawsze gra 3barele OOP z silnymi A-high to bardzo ciężko zrzucić bottom pair na dużej części boardów
-nasze "parcie na showdown" - Jak cząsto i jak dobrze robimy calldowny vs agroo/overagro lub bluff happy przeciwników
-jak gramy vs loose range/ na co pozwala nam przeciwnik. jeśli gram vs Weak loose pasive( loose preflop, ale tight postflop) to często możemy go bardzo profitowo/skutecznie blefować co ograniczy nasz WTS, jeśli jest to bardzo agro/bluff happy to mamy go cienko vbetować i szukać spotów na profitowe calldowny, oraz indukować blefy i tutaj nasze WTS może również explodować.
Spoiler
Mój WTS to 42 grajac od 32/24 do 40/30
Cześć
Słuchajcie - zaszczepiłem się turkami. Czy ktoś z Was również czasem je gra, albo może jest tym zainteresowany? Pytam, bo zamierzam założyć specjalny wątek.
SNG fl, to żyła złota - wchodzę, zabieram kasę i wychodzę. Poziom z reguły, jak na playmoney. Problem - z reguły są o bardzo niskie stawki, więc ciężko przekroczyć stawkę 20$/h.
Z turkami trochę gorzej - popełniam jakieś błędy w bubblu - z reguły kończę na miejscach tuż poza kasą, chociaż wchodzę w tą fazę z reguły na bardzo wysokich pozycjach.
Jest jeden maluteńki art. dot MTT w fixa, jednak to nie wystarczy, by odnosić w turkach sukcesy. Mam już kilka spostrzeżeń i chętnie się wymienię doświadczeniami.
Pzdr.
Chętnie poczytam więcej o tym SNG. Jestem kompletnie zielony w tych kwestiach, ale skoro to takie opłacalne to czemu nie spróbować.
Napisane przez Pazurrr
CześćSłuchajcie - zaszczepiłem się turkami. Czy ktoś z Was również czasem je gra, albo może jest tym zainteresowany? Pytam, bo zamierzam założyć specjalny wątek.
SNG fl, to żyła złota - wchodzę, zabieram kasę i wychodzę. Poziom z reguły, jak na playmoney. Problem - z reguły są o bardzo niskie stawki, więc ciężko przekroczyć stawkę 20$/h.
Z turkami trochę gorzej - popełniam jakieś błędy w bubblu - z reguły kończę na miejscach tuż poza kasą, chociaż wchodzę w tą fazę z reguły na bardzo wysokich pozycjach.
Jest jeden maluteńki art. dot MTT w fixa, jednak to nie wystarczy, by odnosić w turkach sukcesy. Mam już kilka spostrzeżeń i chętnie się wymienię doświadczeniami.Pzdr.
Grałem może z 10 razy w SNG fl i chyba 8 w kasie 3-4 razy wygrałem, kasa jest tylko że trochę niskie stawki i trzeba by było grac dużo a za wiele stołów na raz nie pograsz. Ja np. w tym michu będę mniej walczył o Platinium także więcej czasu będę poświęcał może turkom. Ponadto wolę jednak odpoczynek od fixa i pograć tuki NL.
Napisane przez Pazurrr
CześćSłuchajcie - zaszczepiłem się turkami. Czy ktoś z Was również czasem je gra, albo może jest tym zainteresowany? Pytam, bo zamierzam założyć specjalny wątek.
Jest jeden maluteńki art. dot MTT w fixa, jednak to nie wystarczy, by odnosić w turkach sukcesy. Mam już kilka spostrzeżeń i chętnie się wymienię doświadczeniami.Pzdr.
Ja w swoim czasie grałem, te tutki to jakieś szaleństwo. w 9 osobowych wygrywałem kasę w 80%, w 50% byłem pierwszy. Generalnie fajna sprawa, ale wolę się zająć normalnymi MTT jeżeli już miałbym się czegoś nowego uczyć.
Napisane przez Pazurrr
ja dzisiaj planuje zagrać - zobaczymy co z tegą będzie.
Może jakieś rady
- po 19 sie zaczyna
Napisane przez Pazurrr
Zakładaj zakładaj wątek bo z chęcią poczytam co tam "mądre głowy" powypisują i może mi się uda coś wartościowego zamieścić
Ja kilkanaście razy zagrałem w turkach i nawet raz udało mi się zająć drugie miejsce a tak to w większości chwilę po bubblu odpadałem z głupoty.
Przestałem bo jakiś poryty stres mnie dopadał, a na final table to już w ogóle zawał
Napisane przez drZenon
Napisane przez Pazurrr
Zakładaj zakładaj wątek bo z chęcią poczytam co tam "mądre głowy" powypisują i może mi się uda coś wartościowego zamieścić
![]()
Ja kilkanaście razy zagrałem w turkach i nawet raz udało mi się zająć drugie miejsce a tak to w większości chwilę po bubblu odpadałem z głupoty.Przestałem bo jakiś poryty stres mnie dopadał, a na final table to już w ogóle zawał
![]()
Ok, mam pewien pomysł. Dajcie mi trochę czasu, by podziałać. Uderzę do Bossa...
Kurka na FTP SNG FL tak jakby nie istniało...żeby się stolik zapełnił to trzeba się naczekać, że ho ho a SH to już w ogóle.
Pazur dobry pomysł
a napisz jak możesz z czego korzystałeś ucząc się tych sng:) samopraktyka czy jakieś inne materiały? ;D
Napisane przez Pazurrr
Bez sensu. Poświęcisz czas na coś co da Tobie nie wielki zysk, a słaba struktura jest po prostu słaba. Lepiej przejść na NL SnG/MTT, na mikro jest też poziom prawie jak z playmoney a można wyciągnąć większe 20$/h imo