Mam pytanie
czy należy grać cap dla Flush Drawa na flopie przeciwko jednemu przeciwnikowi czy jest to błąd ??
jeżeli na bordzie leży król i mamy reada na przeciwniku że tego króla trzyma.
Mam pytanie
czy należy grać cap dla Flush Drawa na flopie przeciwko jednemu przeciwnikowi czy jest to błąd ??
jeżeli na bordzie leży król i mamy reada na przeciwniku że tego króla trzyma.
przy jakiej akcji ?
jezeli z fd grasz c/r na flopie dostajesz 3-bet + twoj przeciwnik jest niedonkingmachine to mozna sie pokusic tutaj o cap for free card.
jezeli grasz przeciwko myslacemu przeciwnikowi to jest palenie pieniedzy, zagrasz cap na flopie ( absolutnie bez fold equity ) + dostaniesz donka na turnie = palisz pieniądze w czystej postaci.
HU to gra oparta na dynamice gry miedzy przeciwnikami wiec nie odpowiem ci jednoznacznie, ze to blad albo nie.
tzn. sytuacja była trochę inna
a właściwie to w inna stronę
tj. to ja miałem top pai top Kicker bodajże AK
a koleś z flush drawem pchał się do cap i zastanawia mnie czy takie zagranie jest EV + czy -
bo jak się draw uzupełnił to potem już do SD calldown
wiec zastanawia mnie czy taki cap ma sens
nie mozna tego jednoznacznie powiedziec.
sam sobie musisz odpowiedziec na to pytanie, przeciez jak grasz hu to zakresy oscyluja kolo 90%. daj sobie fdraw, wstaw sobie do equilatora zakres z ktorym gralbys b-3b i przy odpowiednich kartach na turnie i riverze odlicz sobie ta czesc zakresu, ktora moglbys spasowac przy takie akcji/tych kartach + posluz sie artykulem na temat semibluffu i mniej wiecej sobie policzysz czy zagranie bylo +EV.
Napisane przez majstereo
przy jakiej akcji ?
jezeli z fd grasz c/r na flopie dostajesz 3-bet + twoj przeciwnik jest niedonkingmachine to mozna sie pokusic tutaj o cap for free card.
jezeli grasz przeciwko myslacemu przeciwnikowi to jest palenie pieniedzy, zagrasz cap na flopie ( absolutnie bez fold equity ) + dostaniesz donka na turnie = palisz pieniądze w czystej postaci.
Majster - albo ja tu czegoś nie rozumiem, albo Ci się pozycje "poknociły"
Pzdr