Mysle, ze na tym forum jest tez masa ludzi, ktore graly pol zycia w wc3. Czemu jest SC a nie ma tak kultowej gry jak wc3?:D
w3 umarlo juz wieki temu.
blizzardowi nie udali się nigdy tak zbalansowac gry jak w przypadku sc1.
ud zawsze po dupie dostawal 1/1.
no dobra ale naaprawde nie liczni umieli cos z tym zrobić do czasu aż destro dostalo downgrade i gdzies 70% ud prosow ucieklo z gry.
kolejna sprawa blizard nie umial sobie poradzić z hackami różnego rodzaju, jak grales to napewno wiesz o czym pisze
nawet 4k.grubby gra w sc2 i jest tam kozackim protosem.
ale sentyment zostali <3 W3
Nom blizzard strasznie zj^bal balans tej gry. Moze 4 rasy sa nie do zbalansowania bo jest za duzo matchupow
Gra tez byla zbyt wolna jak na moj gust. Na poczatku sc2 mi sie nie podobal, bo t1/t1,5 (mmm) mi zabijaly swinie ktore sie robily 60 sec i kosztuja wiecej gazu i mineralow niz jest w vespanie i krysztalkach [troche przesadzam : P ) ale to lepsze niz dh z orbem ktory zabija 15 gargow i traci polowe hp albo bm walacy kryty po 250 dmg zabijajacy co chce i uciekajacy na ww.
Poker zreszta tez nie jest zbalansowany
moze troche z innej beczki, ale np w LoLu jest prawie 100 postaci i wg mnie gra jest swietnie zbalansowana... wiec 4 rasy chyba tez byly do ogarniecia
a zeby tylko nie offtopowac to ja troche gralem w tft, doszedlem gdzies tak do 26lvl'u ale jak na moje avg apm 70 to calkiem spoko
@Ent na poziomie polskiej sceny balans byl spoko. Unbalance'u mozna bylo doswiadczyc dopiero na poziomie prosow. To, ze w co drugiej grze elf narzekal na UD albo UD na orca to juz wina skilla, a nie niezbalansowanych mu. Wc3 umarl bo blizzard go zabil, obiecywal i obiecywal patcha, ktory zrewolucjonizuje gre, czekalismy bardzo dlugo i dostalismy... zmiane pancerza towerow humana;> Blizzard wolal inwestowac w SC2 i WOWa, z ktorych mial ogromne profity.
Anyway WC3>sc>sc2
Napisane przez MistyK
Anyway WC3>sc>sc2
+1
Herosi, itemy.. to byl klimat ktorego w sc nie uswiadczylem
zreszta grubby w wywiadzie tez o tym wspominal, ze teskni za w3
Hej,
niedlugo wychodzi Guild Wars 2 -> orientuje sie ktos czy warto w to grac?
wydaje sie ok, PVP na tym samym poziomie i gear wszyscy wiec nie trzeba byc no lifem zeby powalczyc na arenie
Przecież ud cisnął każdego elfa jak szmacianą lalkę... Panowie... Jak się expa nie zrobiło szybciutko i sprawnie i go nie utrzymało to już można było od razu wychodzić. Co do dh z orbem, zanim miałeś t3 to już dawno nie było czym grać...
Ale chyba nic nie wku*wiało tak jak T&T huma
Levele 3-1-1 i jazda
Tak czy siak jak sobie przypomnę te czasy, gdy się obserwowało wcg... Ahhh...
Panowie panowie panowie!
Jak można mówić o braku balansu ?:D To zwykły brak skilla :nh
Grywałem każdą rasą ( av. APM ~250 ) , spędziłem tam mase czasu i wiem co mówię
Udem udało mi się pojechać któregoś prosa z nVm bodajże ,którego replay'e sam oglądałem
fakt w3 miał klimat , aczkolwiek tak jak ktoś już powiedział scena w3 dobiegła końca
spędziłem tam mase czasu i wiem co mówię
rn?
W ogole ktos moze partyjke w wc3 jutro/pojutrze? Specjalnie bym zainstalowal, a nie gralem ze 2 lata
W3 to moja młodość.... ale w końcu trzeba dorosnąć, teraz jest poker :fuckyeah troche SC2 i areny w WoW... i diablo2 było... w sumie to jestem dzieckiem Blizzarda ♠_biggrin: