No to są jakieś jaja. tydzień po premierze i serwery zajęte... płaci człowiek kupę kasy po to by mieć ikonkę na pulpicie ?
A zacząłem dziś grę mnichem bo mój DH chyba bardziej nadawał się do nagrody Darwina.
Gra ktoś monkiem ? Jak wrażenia ?
No to są jakieś jaja. tydzień po premierze i serwery zajęte... płaci człowiek kupę kasy po to by mieć ikonkę na pulpicie ?
A zacząłem dziś grę mnichem bo mój DH chyba bardziej nadawał się do nagrody Darwina.
Gra ktoś monkiem ? Jak wrażenia ?
Ja gram monkiem
Mega efektowna gra jest ale albo mam złego builda albo za slabe itemki bo na koszmarze dość często padam - fakt faktem, że laguje troche
Napisane przez keeraam
Ja gram monkiem
Mega efektowna gra jest ale albo mam złego builda albo za slabe itemki bo na koszmarze dość często padam - fakt faktem, że laguje troche
ja tez gram monkiem to jak wchodzilem na kosza to kupilem 2 mieczyki na AH to stworki padaly latwiej niz na normalu
AH jest OP
, tak samo na hellu świetnie sobie radze dzięki temu że kupuje zajebiste itemki ( wcale nie trzeba dużo płacić + sprzedaje to co znajduje też na AH)
Zeby jeszcze dali mozliwosc wystawiania wiecej niz 10 aukcji jednoczesnie. Tak maly limit aukcji jest czyms co mnie najbardziej denerwuje w tym AH. Kolejna rzecza ktora mnie denerwuje jest brak mozliwosci wyszukiwania itemow po nazwie i brak mozliwosci anulowania aukcji. Super sprawa, limit 10 aukcji i przez 2 dni nie mozna nic anulowac. Oprocz tego znalazlo by sie jeszcze pare rzeczy, ale nie bede tutaj zanudzal whinowaniem
Jestem w 3 akcie piekła z moim Wizardem na 58 levelu i po raz pierwszy zrobiło się mocno problematycznie. Mój build:
http://us.battle.net/d3/en/calculator/wizard#bcRSOX!YXf!bYbZYa
Zmieniam go zależnie od aktu/questu ale Force Armor, Magic Wepon i jakiś mechanizm ucieczki (Diamond Skin rzadziej Teleport) to stałe elementy. Hydrę zastępuje czasami Frost Nova albo Familiar, Arcane Orb - Disintegrate i signature spell to zwykle Shock Pulse (z runą Piercing Orb) albo Magic Missile (z runą Charged Blast) w boss fightach.
Moje staty to z tego co pamiętam:
Damage: 4.8k (~6.2k z Magic Wepon)
Armor: 1.3-1.4k (~3k z Force Armor)
HP: 23k
Podejrzewam, że to zdecydowanie za mało dmg i za dużo życia. Oczywiście survivability jest problemem bo jestem 2-3 shotowany przez champion/elite packs ale Wizard/DH to i tak powinny być typowe przykłady glass cannon. Muszę zwyczajnie wyfarmić lepszy gear ale chętnie przyjmę wszelkie ogarnięte porady.
Poza tym jak istotny jest magic find? Mam go mało i znalezienie ogarniętych itemów jest sporym problemem.
Napisane przez CptCarrot
luz, nie wnikam tylko:
leap=dash=odskok rouga=teleport i nie wiem czy wd cos ma.basic att, up basic att
short aoe jako drugi skill
stun=freez=blind itdbtw.
Co robisz w związku z włamem?
Wd może zmieniać się w ducha, który szybciej biega.
Akurat tak musiało być i narzekanie by większe było, jakby jedna postać miała jakiś odskok druga nie, jedna crowd control, druga nie, jedna aoe, druga nie. A mimo wszystko wydaje mi się, że skille się przyjemnie różnią. Barb ma stuny, monk knockback/fear, czarownik freeze, każda postać trzyma się kupy.
Co do włamu to napisałem do supporta (okazało się, że ktoś w listopadzie ustawił mi kontrolę rodzicielską O.o), zmieniłem hasło, przeskanowałem kompa. Więcej zrobić nie mogę. Smutne, że koleś który mnie obrabował cały czas się loguje do gry (ma 2 level, więc pewnie dalej rabuje ludzi ;P).
Ciężko strasznie barbem na inferno, akt1 już izi, jak farmie i robię runa na ~15 rare mobów, to nawet zdarza się nie ginąć ani razu. Ale akt2 jest dużo, dużo cięższy. Jestem przekonany, że z bossfightami bym dał radę, ale nie chce do nich dojść przebiegajac/przeskakująć całą mapę. I czuję, że trochę oszukuję. Solo bym nigdy tego nie przeszedł, robię postępy tylko dlatego, że kupuję sprzęt na aukcji, który pewnie nie wypada w a1.
Napisane przez Fafarafa
To jest właśnie dobre, ogranicza spekulantów i wszelkiego rodzaju farmerów.
No wlasnie imho tak nie powinno byc. Dlaczego ktos kto lubi spekulacje i reselling (np. ja), ma miec praktycznie calkowicie zabrana mozliwosc robienia tego ? Dlaczego nie mogli zrobic takiego AH jak w WoW'ie i dodac jeszcze te wszystkie specyficzne filtry odnosnie itemow. Wtedy bylo by idealnie.
Napisane przez Lynx33
Moje staty to z tego co pamiętam:Damage: 4.8k (~6.2k z Magic Wepon)
HP: 23kPodejrzewam, że to zdecydowanie za mało dmg i za dużo życia. Oczywiście survivability jest problemem bo jestem 2-3 shotowany przez champion/elite packs ale Wizard/DH to i tak powinny być typowe przykłady glass cannon. Muszę zwyczajnie wyfarmić lepszy gear ale chętnie przyjmę wszelkie ogarnięte porady.
Poza tym jak istotny jest magic find? Mam go mało i znalezienie ogarniętych itemów jest sporym problemem.
Hp masz wedlug mnie ok, grajac solo powinno sie miec troche tego hp (ja tam wole byc 2 - 3 shotowany niz 1 shotowany, bo masz przynajmniej czas na jakas reakcje). Grajac w grupie mozna to hp ograniczyc na rzecz wiekszego dmgu. Chociaz gdybys troche ah poprzegladal, to powinienes znalezc jakies lepsze itemy ktore dadza Ci wiecej dmgu nie zabierajac przy tym hp. Ja mialelem na 58 lvl swoim dh mniej wiecej takie staty:
Damage: 7k (bez buffow)
Hp: 28K
W akcie 4tym zostalem pare razy pokonany 1 shotem (30 - 40k dmg~), nie od wszystkiego ofc, jednak zdarzalo sie.
Co do magic finda, olej te itemki do czasu, az nie bedziesz chodzic na typowe hell / inferno farm runy. A nawet wtedy warto swapowac magic find set tuz przed killem danego moba (na streamach tak robili i dzialalo). Nie ma sensu sobie nerfic statow na cala walke
Lynx kup sobie jakiś gear na AH , ja WD na 55 levelu mam 6.2K damage ( 10k z buffami) i 20k życia ( tak jak mówisz , glass cannon i przedkładam damage nad hp)
6-7k dmg? z tego co ja widziałem to typy na podobnych lvlach poubierani w random gear mieli na wizardzie/DH 15-27k dmg a na monku ~8k. Farmić golda i kupować porządne giwery biedacy
(i nie - nie kosztem hp)
Napisane przez Lynx33
Jestem w 3 akcie piekła z moim Wizardem na 58 levelu i po raz pierwszy zrobiło się mocno problematycznie. Mój build:http://us.battle.net/d3/en/calculator/wizard#bcRSOX!YXf!bYbZYa
Zmieniam go zależnie od aktu/questu ale Force Armor, Magic Wepon i jakiś mechanizm ucieczki (Diamond Skin rzadziej Teleport) to stałe elementy. Hydrę zastępuje czasami Frost Nova albo Familiar, Arcane Orb - Disintegrate i signature spell to zwykle Shock Pulse (z runą Piercing Orb) albo Magic Missile (z runą Charged Blast) w boss fightach.
Moje staty to z tego co pamiętam:
Damage: 4.8k (~6.2k z Magic Wepon)
HP: 23kPodejrzewam, że to zdecydowanie za mało dmg i za dużo życia. Oczywiście survivability jest problemem bo jestem 2-3 shotowany przez champion/elite packs ale Wizard/DH to i tak powinny być typowe przykłady glass cannon. Muszę zwyczajnie wyfarmić lepszy gear ale chętnie przyjmę wszelkie ogarnięte porady.
Z tego co rozmawiałem z kolegą który gra po 16h dziennie od premiery, to lepiej olać całkowicie HPsy i zbierać itemy z dexem dla dodge'a oraz life regen. Wtedy na 60 lvlu masz bodajże coś w stylu 5-6k HP, ale używasz tego skilla który ogranicza dmg przyjęty do max 35% hp + dodge + np 1000+ life regen per sec.
No wlasnie imho tak nie powinno byc. Dlaczego ktos kto lubi spekulacje i reselling (np. ja), ma miec praktycznie calkowicie zabrana mozliwosc robienia tego ? Dlaczego nie mogli zrobic takiego AH jak w WoW'ie i dodac jeszcze te wszystkie specyficzne filtry odnosnie itemow. Wtedy bylo by idealnie.
Tak jak w Wowie? Czyli itemy BoP i BoE, right?
Napisane przez MonaiPlox
6-7k dmg? z tego co ja widziałem to typy na podobnych lvlach poubierani w random gear mieli na wizardzie/DH 15-27k dmg a na monku ~8k. Farmić golda i kupować porządne giwery biedacy(i nie - nie kosztem hp)
Akurat bronie co 5 - 10 leveli zmienialem. A ten dmg co ty mowisz to jest z buffami.
Przykladowo na moim DH na dopiero co wbitym lvl 60 mialem 10,5k damage bez buffow, a z buffami 26,4k :>
@ Fafarafa
Co do tego AH w WoWie to chodzilo mi o ogolna przejrzystosc i funkcjonalnosc tamtejszego AH. W WoWie bedac obeznanym w cenach danych typow itemow, gemow, skladnikow, potionow itd zarabialem jakies 5 - 10k golda dziennie (odpowiednik jakiegos 500k - 1kk w diablo3) poswiecajac na to 1 godzine. W d3 przy obecnym systemie AH slabo to wszystko widze, zarabianie na AH bedzie sie skupialo raczej na sprzedawaniu grubych lootow i golda. Nie widze tu miejsca na hurtowy reselling.
Napisane przez Fafarafa
Z tego co rozmawiałem z kolegą który gra po 16h dziennie od premiery, to lepiej olać całkowicie HPsy i zbierać itemy z dexem dla dodge'a oraz life regen. Wtedy na 60 lvlu masz bodajże coś w stylu 5-6k HP, ale używasz tego skilla który ogranicza dmg przyjęty do max 35% hp + dodge + np 1000+ life regen per sec.
zaciekawiło mnie to sam mam wizza na 51 lvlu ale wprowadzili już poprawki.
Energy Armor
Skill Rune - Force Armor
Amount of damage absorbed from a single attack will now cap at 100% of a player's maximum Life
Jak ktoś ma włamy na kontu to niech sobie kupi albo ściągnie na telefon authenticator i będzie miał święty spokój z włamaniami do końca życia
Napisane przez raas1337
Jak ktoś ma włamy na kontu to niech sobie kupi albo ściągnie na telefon authenticator i będzie miał święty spokój z włamaniami do końca życia![]()
prawda
wczoraj sobie ustawilem na koncie battle net dla swietego spokoju
pozdro
Jaki jest przelicznik Wita/life? na poczatku wiem, ze bylo 1vit=10life teraz wychodzi ok. 20life, mowie bez modyfikatorów typu +x% life. Mam 46lvl. Jakoś ten przelicznik rośnie wraz z poziomem bohatera, czy poziomu trudnosci??
pozdro
heh, znalazlem, od 36lvl rosnie +1life/vita, tzn 11life/36lvl, 12life/37lvl itd, przy 60lvl=35life/vita.
Wczoraj radosnie zaczalem sobie act 2 na inferno majac nadzieje, ze moje 27k hp bedzie jeszcze efektywne. Mylilem sie. Na poczatku dostalem jakiegos hita za 16 k to sobie pomyslalem, ze moze nie bedzie jeszcze tak zle. Ale gdy dostalem za 80k od normalnego moba (nie, nie byl to champion czy elite pack) to sie lekko wqrwilem. Ogolnie 90% hitow oscyluje tam w granicach 30 - 45k, wiec ilosc posiadanego przez nas hp przestaje miec zupelnie znaczenie. Zeby jakos w miare komfortowo sie tam poruszac i nie bac sie, ze od byle gowna mamy 100% zgon powinno sie miec kolo tego 35 - 40k hp i odpalac jakies skille na redukcje dmg w momencie zagrozenia. Wtedy jak bedziemy miec szczescie to bedziemy na 2 hity. Nie bardzo sie chcialem bawic w jakies cuda z duzym hp, ktore i tak mi praktycznie nic nie da i postanowilem zrobic co innego. W imie zasady, ze ogien powinno sie zwalczac ogniem odwiedzilem AH i zupgrejdowalem praktycznie wszystkie itemy pod pure damage.
Efekt:
52,6k damage
8.5k hp
2k dex
2.03 attack speeda
18% crit chance
240% crit damage
Zobaczymy co teraz powiedza pomioty piekielne :>