Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,180 Posty
171 Użytkownicy
0 Reakcje
116.8 K Wyświetlenia

jak Was tak czytam to się zastanawiam o co chodzi. ja sobie D2 przeszedłem jedną postacią do 2 poziomu trudności i 2 gdzieś do III aktu i tyle :)

farmienie,inferno,strategie WTF :D

musze obczaić z czym to się je, bo wyglądam na super amatorszczyznę _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez daero
musze obczaić z czym to się je, bo wyglądam na super amatorszczyznę _biggrin:

No właśnie nie musisz:) Wszystko rozbija się o Twoje podejście do gier i o to co daje Ci najwięcej funu. Jedni cenią głównie fabułę, przejdą grę raz na normalu i zakończą swoją przygodę. Inni są nieco bardziej competitive albo użyją gry dodatkowo jako przyjemnego odstresowywacza co pozwoli im wymaksować jedną-kilka postaci i pobawić się na nightmare/hell. Jeszcze inni będą minmaxować, uskuteczniać theorycrafting i rushować inferno. Kwestia tylko i wyłącznie preferencji :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Napisane przez HELLutek
Z tymi latami to nie przesadzaj ;D ....

Niby tak ale zobacz ile czasu ludzie grali w diablo II a nie było tam 4 poziomów trudności i tylu możliwości co w DIII , no i jeszcze dodatki pewnie wyjdą :P

Odpowiedz
Cytat
PatriceMilev

Napisane przez HELLutek
Dobrze, że takie opłaty będą wysokie, nie będzie resellerów.

Jak cokolwiek, co ogranicza wolny rynek może być dobre w takim miejscu? Resellerzy i tak się pojawią. Po prostu obrót będzie niższy. W closed becie handlowało się świetnie.

Napisane przez Lynx33
Mam po prostu nadzieję, że format gry online pozwoli na szybsze ich identyfikowanie i banowanie użytkowników.

Jeśli do cdkeya będzie przypisane jedno konto, to banowanie jest ułatwione. Z drugiej strony może być ciężko zmagazynować dobytek, jeśli ograniczą skrzynię.

Napisane przez HELLutek
Entropia była rajem dla resellerów dopóki nie wprowadzono właśnie dodatkowej opłaty %, zamiast sztywno 1 PEDa za wystawianie aukcji. Parę osób tam na resellowaniu dorobiło się ładnych majątków, zainwestowało w landy i teraz mają ładny miesięczny income. Myślę, że 1$+15% ceny to będzie tak duża opłata, że zawód resellera nie powinien być opłacalny. Z drugiej strony nie wiadomo jak przeciętny gracz wystawiający itemy na aukcji będzie ogarniał ich wartość. Bo w entropii nie było elementu losowego w itemach, nie było na nich randomowych statów, które wpływałyby na jego cenę. Więc każdy pi razy oko mógł się zorientować ile wart jest jego przedmiot, w D3 niedzielni gracze nie będą ogarniali, że niektóre staty powodują, że item jest bezwartościowy, a inne, że wart dużo. Nie będą też ogarniali, że perfect wylosowane itemy będą warte jeszcze więcej. To jest luka dla resellerów.

Właśnie ten element losowy jest całą nadzieją, że opłaty tak dużo nie zepsują. Poza tym mamy dwa rodzaje aukcji - złoto i cash. W becie można było świetnie wyjść na arbitrażu.

Blizzard zapewne ma paru rozsądnych ekonomistów na pokładzie, więc może wpadną na to, że przy wyższym obrocie i niższych opłatach zarobią więcej. Problemem może być limit na koncie pieniężnym połączony z opłatami za wpłatę/wypłatę na PayPal. Jeśli tak to ma być, to znajdzie się miejsce dla czarnego rynku, jak w Entropii.

Świetną okazją na lepszą kasę może być rejestracja w regionie US i skorzystanie z tego, że obsługuje on 5 walut, co znacznie podniesie możliwości zarobku.

Napisane przez JuelzWicco
Faktycznie , nie widziałem wypowiedzi Moorisa wcześniej , Podoba mi się wizja przechodzenia inferno po kilka miesięcy , wiem że poza początkiem i majem-czerwcem nie będę miał dużo czasu na grę , a że jeszcze chce grać na hardcorze to zapowiadają się miesiące jeśli nie lata zmagań

Jeśli wydaje się grę raz na 8(?) lat, to warto dać graczom zajęcie ;)

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

Napisane przez JuelzWicco

Napisane przez HELLutek
Z tymi latami to nie przesadzaj ;D ....

Niby tak ale zobacz ile czasu ludzie grali w diablo II a nie było tam 4 poziomów trudności i tylu możliwości co w DIII , no i jeszcze dodatki pewnie wyjdą :P

Chyba źle zinterpretowałem twoją wypowiedź, zupełnie się zgadzam, że ludzie będą w D3 grali w latami, tak jak w D2 grali... w sumie to dekadami nawet ^^

@PatriceMilev
Wydaję mi się, że ja to się w ogóle zapędziłem porównując Entropię do D3. Ja wiem tylko, że w Entropii nienawidziłem resellerów, chcąc coś kupić nie miałeś szansy trafić okazji, a żeby cokolwiek sprzedać musiałeś długo czekać, albo wystawić po takiej cenie żeby resellerom nie opłacało się 5 minut później wystawić 10ciu tych samych itemów o 1% taniej.

Entropia to była gra z real money economy, tam większośc itemów które na aukcji dało się opchnąć za więcej niż w terminalu chciałeś opchnąć na aukcji. W D3 cały czas większość itemów będzie szła do vendora/na craft, więc korzystanie z aukcji będzie rzeczą bardziej sporadyczną.

A co do resellerów w D3 to oczywiście, że będą. Większość ogarniętych graczy, jak zobaczy jakiś item sporo poniżej wartości to go kupi i wystawi za więcej, mam tylko nadzieję, że będzie mniej osób, których granie w D3 ograniczy się do odświeżania aukcji co 3 sekundy. :)

Da się sprzedawać golda na RMAH? :D

80 godzin! :>

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez HELLutek

80 godzin! :>

Nie wiem czy sie cieszyc czy plakac...

;)

Odpowiedz
Cytat

Gralem w bete..... 30 min....... doszedlem do wniosku ze to kolejna gra w ktorej tworcy prowadza gracza za raczke. Jak zobaczylem kolejny raz checkpoint poszlo alt+f4

Cukierkowa kraina niczym simsy, migajacy punkt na mapie, zeby czasem jakis donk nie poszedl zle, + praktycznie zero mozliwosci pojscia z inna strone.
Mialem kupic oryginal. Teraz co najwyzej sciagne cracka.

Niestety smutne czasy nastaly, bo ja przez ostatnie 2 lata przeszedlem tylko limbo,donkey kong country na emu wii, i raymana origins.
Jak widze kolejnego Fpp to mnie mdli.
Przereklamowane (s)hity , ktore oprocz grafiki nie reprezentuja soba kompletnie nic. FORWARD+FIRE

Chcialbym sie mylic co do Diablo, ale widze ze to bedzie kolejna gra dla ludzi o IQ 80, byle sie sprzedalo jak najwiecej.....:(

Odpowiedz
Cytat
skurvol

Świetną okazją na lepszą kasę może być rejestracja w regionie US i skorzystanie z tego, że obsługuje on 5 walut, co znacznie podniesie możliwości zarobku.

z tego co czytalem to mozesz grac na us, ale nie bedziesz mogl handlowac na rmah'u

Odpowiedz
Cytat
PatriceMilev

Napisane przez HELLutek
Da się sprzedawać golda na RMAH? :D

Tak i tu pewnie będzie odświeżanie co 3 sekundy.

Napisane przez sepi86

z tego co czytalem to mozesz grac na us, ale nie bedziesz mogl handlowac na rmah'u

Gdybyś trafił link na ten temat, to wrzuć tutaj.

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

cARALooH: Serio? Już nawet nie będę dyskutował z tym co napisałeś (choć moim zdaniem gry komputerowe są z kilku powodów w swoim absolutnie najlepszym okresie) ale to ostatnie zdanie to sporo przegięcie. Co chciałeś przekazać tą wzmianką o IQ? Znam wielu ekstremalnie ogarniętych, skrajnie wartościowych ludzi, którzy są zachwyceni betą i czekają z niecierpliwością na Diablo III. Jeśli coś Ci się nie podoba w grze x to jest to jak najbardziej ok. Kwestia preferencji. Sam też nie trawię wielu produkcji nawet takich obiektywnie dobrych. Jeśli jednak chcesz mówić innym ludziom co ma się im podobać i określać ich IQ jako niskie jeśli podoba im się gra x to to już zupełnie nie jest jest cool i polecam sobie odpuścić. Nie tworzysz tym żadnego value, nie zmieniasz rzeczywistości a jedynie obrażasz innych.

Miałem być poprawny politycznie ale wczytałem się i Twój post to jakiś skrajny dramat. Wnioski po 30 minutach? Ściąganie cracka? Szukanie nieliniowości w action RPG (grałeś w Diablo I albo II w ogóle)? Masz twórcom za złe, że chcą zrobić gre która sprzeda się jak najlepiej? IQ 80?

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

Ze ściągnięciem cracka to mu się udało :D

Odpowiedz
Cytat
Sz0gun

Czemu tak sie podniecacie tym RMAH skoro i tak nie bedzie mozna wyplacac tej kasy :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

Nie będzie można? To sick ;D
Pewnie ludzie będą sprzedawać po kursie 0.9:1 czy coś, na lewo.

Odpowiedz
Cytat
kevONEin

Napisane przez Lynx33

Spoiler

cARALooH: Serio? Już nawet nie będę dyskutował z tym co napisałeś (choć moim zdaniem gry komputerowe są z kilku powodów w swoim absolutnie najlepszym okresie) ale to ostatnie zdanie to sporo przegięcie. Co chciałeś przekazać tą wzmianką o IQ? Znam wielu ekstremalnie ogarniętych, skrajnie wartościowych ludzi, którzy są zachwyceni betą i czekają z niecierpliwością na Diablo III. Jeśli coś Ci się nie podoba w grze x to jest to jak najbardziej ok. Kwestia preferencji. Sam też nie trawię wielu produkcji nawet takich obiektywnie dobrych. Jeśli jednak chcesz mówić innym ludziom co ma się im podobać i określać ich IQ jako niskie jeśli podoba im się gra x to to już zupełnie nie jest jest cool i polecam sobie odpuścić. Nie tworzysz tym żadnego value, nie zmieniasz rzeczywistości a jedynie obrażasz innych.

Miałem być poprawny politycznie ale wczytałem się i Twój post to jakiś skrajny dramat. Wnioski po 30 minutach? Ściąganie cracka? Szukanie nieliniowości w action RPG (grałeś w Diablo I albo II w ogóle)? Masz twórcom za złe, że chcą zrobić gre która sprzeda się jak najlepiej? IQ 80?

+800

Odpowiedz
Cytat
PatriceMilev

Napisane przez Sz0gun
Czemu tak sie podniecacie tym RMAH skoro i tak nie bedzie mozna wyplacac tej kasy :ayfkm:

Będzie można przez PayPal, a szczęśliwie w Polsce PayPal od kilku lat działa.

Odpowiedz
Cytat
skurvol
PatriceMilev

Napisane przez sepi86
PatriceMilev: http://eu.battle.net/support/pl/article/faq-diablo-iii-global-play

Czyli da się, tylko nie do końca wiadomo jak. W najgorszym przypadku trzeba mieć klienta US i łączyć się przez US. Problem niewielki, choć problem. :)

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

For instance, The Windforce legendary bow. Level 60 found item (not crafted). It has 6 total affixes, with five preset. They are 1) Increased damage, 2) Min/max damage, 3) knockback on hit, 4) Increased attack speed, 5) Hatred regeneration. You get one random affix tacked on at the end, which might make or break the item.

Klawo, co nie? Nawet legendarne itemy będą miały pojedyncze losowe atrybuty :D

Odpowiedz
Cytat
ajej87

CE:

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Solidne podsumowanie podstaw dla tych, którzy nie śledzili newsów. BTW Polecam kanał tego człowieka. Poza tym że produkuje solidny kontent jest mistrzem sucharów :f_thumbsup:

Bonus:

Odpowiedz
Cytat