Napisane przez HELLutek
Dobrze, że takie opłaty będą wysokie, nie będzie resellerów.
Jak cokolwiek, co ogranicza wolny rynek może być dobre w takim miejscu? Resellerzy i tak się pojawią. Po prostu obrót będzie niższy. W closed becie handlowało się świetnie.
Napisane przez Lynx33
Mam po prostu nadzieję, że format gry online pozwoli na szybsze ich identyfikowanie i banowanie użytkowników.
Jeśli do cdkeya będzie przypisane jedno konto, to banowanie jest ułatwione. Z drugiej strony może być ciężko zmagazynować dobytek, jeśli ograniczą skrzynię.
Napisane przez HELLutek
Entropia była rajem dla resellerów dopóki nie wprowadzono właśnie dodatkowej opłaty %, zamiast sztywno 1 PEDa za wystawianie aukcji. Parę osób tam na resellowaniu dorobiło się ładnych majątków, zainwestowało w landy i teraz mają ładny miesięczny income. Myślę, że 1$+15% ceny to będzie tak duża opłata, że zawód resellera nie powinien być opłacalny. Z drugiej strony nie wiadomo jak przeciętny gracz wystawiający itemy na aukcji będzie ogarniał ich wartość. Bo w entropii nie było elementu losowego w itemach, nie było na nich randomowych statów, które wpływałyby na jego cenę. Więc każdy pi razy oko mógł się zorientować ile wart jest jego przedmiot, w D3 niedzielni gracze nie będą ogarniali, że niektóre staty powodują, że item jest bezwartościowy, a inne, że wart dużo. Nie będą też ogarniali, że perfect wylosowane itemy będą warte jeszcze więcej. To jest luka dla resellerów.
Właśnie ten element losowy jest całą nadzieją, że opłaty tak dużo nie zepsują. Poza tym mamy dwa rodzaje aukcji - złoto i cash. W becie można było świetnie wyjść na arbitrażu.
Blizzard zapewne ma paru rozsądnych ekonomistów na pokładzie, więc może wpadną na to, że przy wyższym obrocie i niższych opłatach zarobią więcej. Problemem może być limit na koncie pieniężnym połączony z opłatami za wpłatę/wypłatę na PayPal. Jeśli tak to ma być, to znajdzie się miejsce dla czarnego rynku, jak w Entropii.
Świetną okazją na lepszą kasę może być rejestracja w regionie US i skorzystanie z tego, że obsługuje on 5 walut, co znacznie podniesie możliwości zarobku.
Napisane przez JuelzWicco
Faktycznie , nie widziałem wypowiedzi Moorisa wcześniej , Podoba mi się wizja przechodzenia inferno po kilka miesięcy , wiem że poza początkiem i majem-czerwcem nie będę miał dużo czasu na grę , a że jeszcze chce grać na hardcorze to zapowiadają się miesiące jeśli nie lata zmagań
Jeśli wydaje się grę raz na 8(?) lat, to warto dać graczom zajęcie