Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
1,180 Posty
171 Użytkownicy
0 Reakcje
116.8 K Wyświetlenia
HELLutek

Napisane przez galer
Ciekawe jak poradzą sobie z resellerami i czy te opłaty będą wystarczające.
Pamiętam jak grałem kiedyś w Entropia Universe i potrafiło się spędzać pół dnia na aukcji oczekując na dobre okazje. :D
Tam to dopiero była kasa na niektórych transakcjach! Oj nie lubili nas inni gracze, nie lubili...
Dało się z tego wyciągnąć miesięcznie ładny cash. :f_cool:

Entropia była rajem dla resellerów dopóki nie wprowadzono właśnie dodatkowej opłaty %, zamiast sztywno 1 PEDa za wystawianie aukcji. Parę osób tam na resellowaniu dorobiło się ładnych majątków, zainwestowało w landy i teraz mają ładny miesięczny income. Myślę, że 1$+15% ceny to będzie tak duża opłata, że zawód resellera nie powinien być opłacalny. Z drugiej strony nie wiadomo jak przeciętny gracz wystawiający itemy na aukcji będzie ogarniał ich wartość. Bo w entropii nie było elementu losowego w itemach, nie było na nich randomowych statów, które wpływałyby na jego cenę. Więc każdy pi razy oko mógł się zorientować ile wart jest jego przedmiot, w D3 niedzielni gracze nie będą ogarniali, że niektóre staty powodują, że item jest bezwartościowy, a inne, że wart dużo. Nie będą też ogarniali, że perfect wylosowane itemy będą warte jeszcze więcej. To jest luka dla resellerów.

Odpowiedz
Cytat

troche za maly max buyout 250$ ale chyba sie tez pobawie w rmah

Odpowiedz
Cytat
ajej87
Rinnok

pobieracie juz klienta? na koncie mam diablo 3 starter region Ameryki, mozna pobrac i wybrac wersje jezykowa, ktos mi moze powiedziec czym sie bedzie roznic english (US od EU)? :D aha mam tam tez opcje ulepsze konto, w sumie nie wiem czy to ma znaczenie przy wyborze tego klienta? bo nie wiem czemu widnieje region Ameryki tylko a potem jest tez opcja wersja cyfrowa - globalna..

chyba nie ma tak ze sciagne klienta i bede mogl grac tylko na Ameryce? i ze na kazdym kliencie bede mogl grac na Europie? nie chcialbym sie pomylic z downloadem ;d

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Nic nie zrozumiałem , ale dlaczego po prostu nie ściągniesz sobie EU ?:P

Odpowiedz
Cytat
Rinnok

sciagam EU

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

100 godzin :D

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Jak w końcu kupujecie ? przez keye.pl czy normalnie w empiku itp ?

Odpowiedz
Cytat
kevONEin
HELLutek

Ja w keye.pl, w trochę innych okolicznościach z chęcią bym poszedł na taki nocny event realeasowy jak są organizowane.

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Napisane przez kevONEin
Ja Empik.

A wiesz może czy w empiku kosztuje tyle samo co na keye.pl , albo inaczej ile kosztuje ?:P

Dobra sprawdziłem , 5 zlotych różnicy , to przejde się do empika bo i tak odrazu we wtorek nie pogram

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Napisane przez Rinnok
sciagam EU

Skąd to ściągnąć? Bo przez battle.net chyba muszę kupić preorder, aby ściągnąć - tak?

Podpowiedzcie :)

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

Napisane przez Laforet
linki do clientow diablo 3 (polecam sciagnac szybciej bo wazy kolo 7 giga)

Polska wersja: http://eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-plPL-Installer-downloader.exe

Angielska wersja http://eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-enGB-Installer-downloader.exe

klienty sa z oficjalnej strony blizza wiec 100% legit
u mnie juz od 2 miechow lezy i czeka na dysku

zainstalowac bedzie mozna dopiero w poniedzialek o godzinie 17-18

klucz mozna kupic na keye.pl albo go2arena i dsotanie sie je smsem na gg i na poczte juz 14 maja wiec jak ktos chce zaczacz o polnocy to tam najlepiej sie zaopatrzyc

Super Moderator my ass :P

Właśnie wyczytałem, że będzie 10 rodzajów potionów hp, a każdy gem będzie miał 14 'poziomów' zamiast 5 jak w D2.

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

O co chodzi z tym moderatorem ?:P

Co do gemów to 14 to chyba za dużo O.o

Odpowiedz
Cytat

ja wysyłam narzeczoną do empika (jeszcze nie wie co się święci :pokerface: )

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Napisane przez JuelzWicco

Chodzi o to że 'niby Super Moderator a nie potrafi znaleźć infa zawartego w poście z ostatnich stron topicu'.

Co do gemów to takie info + straszenie inferno, które ludzie mają przejść podobno dopiero po miesiącach gry (nie licząc zapewne jakiegoś promila sick no lifów) każe domniemywać, że Diablo III będzie głębokie jak pracownice agencji towarzyskiej w mieście portowym. I like it:)

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Napisane przez HELLutek

Napisane przez Laforet
linki do clientow diablo 3 (polecam sciagnac szybciej bo wazy kolo 7 giga)

Polska wersja: http://eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-plPL-Installer-downloader.exe

Angielska wersja http://eu.media.battle.net.edgesuite.net/downloads/d3-installers/589acdb4-c660-318a-b993-01528fad7da6/Diablo-III-8370-enGB-Installer-downloader.exe

klienty sa z oficjalnej strony blizza wiec 100% legit
u mnie juz od 2 miechow lezy i czeka na dysku

zainstalowac bedzie mozna dopiero w poniedzialek o godzinie 17-18

klucz mozna kupic na keye.pl albo go2arena i dsotanie sie je smsem na gg i na poczte juz 14 maja wiec jak ktos chce zaczacz o polnocy to tam najlepiej sie zaopatrzyc

Właśnie wyczytałem, że będzie 10 rodzajów potionów hp, a każdy gem będzie miał 14 'poziomów' zamiast 5 jak w D2.

Dzięki śliczne za linki :sdrink

Odpowiedz
Cytat
mirash84

Napisane przez HELLutek

Jest tego plus, rzemieslnicy mogą usuwac klejnotki i mozna je uzyc znow :) czyli sie nie marnują :)

Odpowiedz
Cytat
JuelzWicco

Napisane przez Lynx33

Napisane przez JuelzWicco

Chodzi o to że 'niby Super Moderator a nie potrafi znaleźć infa zawartego w poście z ostatnich stron topicu'.

Co do gemów to takie info + straszenie inferno, które ludzie mają przejść podobno dopiero po miesiącach gry (nie licząc zapewne jakiegoś promila sick no lifów) każe domniemywać, że Diablo III będzie głębokie jak pracownice agencji towarzyskiej w mieście portowym. I like it:)

Faktycznie , nie widziałem wypowiedzi Moorisa wcześniej , Podoba mi się wizja przechodzenia inferno po kilka miesięcy , wiem że poza początkiem i majem-czerwcem nie będę miał dużo czasu na grę , a że jeszcze chce grać na hardcorze to zapowiadają się miesiące jeśli nie lata zmagań

Może później zmotamy jakiś team z PS do wspólnego koszenia hell/inferno ? :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
HELLutek

Z tymi latami to nie przesadzaj ;D
Na softcorze na bank szybko to ludzie rozpracują inferno, chyba że różnica między itemami wypadającymi na inferno i na hellu będzie ogromna. Jeśli nie będzie przepaści, to kwestia dobrania teamu i strategii. A jak już rozpracują na SC to i HC dogoni ;P

Odpowiedz
Cytat