Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 KKTTss

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
170 Wyświetlenia
Bejkker
PokerStrategist

Party Poker $10 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 1912855
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (CO): $11.38
BTN: $5.18
SB: $10.00
BB: $10.00
UTG: $11.04
MP: $8.65

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with T :diamond: K :diamond: K :heart: T :club:
1 fold, MP calls $0.10, Hero raises to $0.45, 2 folds, BB calls $0.35, MP calls $0.35

Flop: ($1.40) 6 :heart: J :club: 6 :spade: (3 players)
BB checks, MP checks, Hero bets $0.66, BB calls $0.66, MP folds

Turn: ($2.72) 8 :diamond: (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($2.72) 4 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.30, BB raises to $6.49, Hero folds

VIllain na BB 23/15 AF 3 fold to cbet 60 Ag Freq na riv 31% probka 1,2k

Pre wiadomo. Na flopie std cbet aby wziac value od akzdego Jx, QQ i dla kapitalizacji dead money.

Dostaje call od gracza bardziej ogarnietego po statach. W jego rangu widze malo 6x, wiecej AJ, QQ. Turn przeczekalem bo sadizlem ze value nie wezme od zadnej z wymienionej reki tutaj wiec check back dla wyindukowania czegos na Riv ze wzgledu na Ag freq. Na riv koles czeka i uznalem ze betuje bo moja linia mowi mu ze nie mam tutaj 6x, wiec moge chciec stealowac pota i moze jednak dostane jakis call, dostaje jednak c/r i hmm nie sadze aby gracz na tym lvlu tak myslal i zamienial cos w blef, wiec albo mial slowplayowane JJ/J6, albo czasem 6 z A jako kicker

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
variat
Oldschool Grinder

pf std

na flopie cbet rowniez standarodwy, natomiast ja bym nie przesadzal z sizingiem, bo nie chce nic wyindukowac + QQ i Jx i tak raz sprawdzaja prawie zawsze. Ja tutaj betuje jakies 0.75$-0.8$.

W turnie na pewno checkback, bo nie ma value w betowaniu i gorsze rece jesli maja na nas equity to i tak bardzo marginalne, natomiast nie podoba mi sie to zdanie:

wiec check back dla wyindukowania czegos na Riv ze wzgledu na Ag freq

Nie mozesz ze wzgledu na samo afq river callowac jego beta. Jego ch/c range na flopie to QQ,KK,AA (rzadko, ale czasami moze miec, bo jak ogarnaia, to nie sqzuje slabych AA), Jx i 6x. On betujac rivera nie moze miec gorszej reki, bo:

a) nie zamienia w blef Jx
b) caly jego vbetting range Cie bije
c) nie ma blefow

River spoko thin vbet:

a) kombinatorycznie ma wiecej QQ niz AA
b) fule i tripsa spodziewam sie, ze sam bedzie czesto vbetowal
c) nasza linia jest weak -> cbetujemy ultra nisko flopa i chb turna

Odpowiedz
Cytat