Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO10 KKJ5ss

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
226 Wyświetlenia
Bejkker
PokerStrategist

Party Poker $10 Pot Limit Omaha Hi - 5 players - View hand 1912851
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BB): $10.61
UTG: $15.49
CO: $17.51
BTN: $9.70
SB: $11.46

Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with K :diamond: 5 :diamond: K :heart: J :club:
2 folds, BTN raises to $0.30, 1 fold, Hero calls $0.20

Flop: ($0.65) Q :heart: 5 :spade: T :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.46, Hero calls $0.46

Turn: ($1.57) 4 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.90, Hero calls $0.90

River: ($3.37) 8 :club: (2 players)
Hero checks, BTN bets $3.21, Hero calls $3.21

Villain 22/5 AF 9.5 flop cbet 83, steal BTN 10% probka 140

Pre to hmm vs jego steal range ebde mial ciezkie spoty OOP na wiekszosci flopow o ile nie trafie seta, albo jakiegos niskiego boardu. Zagralem jednak call.

Flop trafiajacy w jego steal range, dostaje cbeta i z OP+oesd jeden call zagrac musze vs jego range. Turn to blank dla jego jak i mojego rangu, ale w kontekscie calego EQ porpawia on moje Eq vs jego range, bo on tam ma jednak sporo rak dobierajacych tez, zamysl byl w razie mocnego beta grac ch/f po prostu, dotaje jednak malego beta cos w okolice 60% puli i hmm ten sizing mi mowil ze on tutaj nie ma QT oraz setow bo betowalby wiecej.
Czy w zwiazku z tym ch/r tun bylby lepszy? Czesto jestesmy ahead w tej sytuacji a sporo riverow nam zabija akcje.

Zagralem jednak call po oddsach i spada 8, nie jest to za dobra karta ale i nie najgorsza, sma posiadam kombinacje KKJ wiec zabieram troche kombinacji wrapow an tym boardzie, gram check i koles odpala za psb.
Polaryzuje sie tutaj na J9, bo nawet z QT mysle ze czesciej wybralby sd gdyz zadna gorsza reka mu nie zaplaci a ja moge meic wrapy ktore calluja po oddsach turn, wiec po namysleze jest busto fd, nut strit zagralem call w poszukiwaniu blefu.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Bejkker Autor wątku
Bejkker
PokerStrategist

Podbijam

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

W mojej opinii:
Do turna standard - gram tak samo
TURN wydaje mnie się lepszy check/raise - sądzę, że mocne made handy na tak drawowatym boardziej on będzie betował mocniej, tez 2 pary nie będące topowymi uważam, że betowałby mocniej obstawiając Cię na drawa. Takim betem jego range wygląda na Asy + FD (choć w sumie to też powinien betować mocniej na blank turnie), top pair top kicker + FD, wrapy + FD, parka plus wrap, może czasem same mocne wrapy. Na ten range check/raise wydaje mi sie spoko
Ok zagrałeś call i na river kompletuje się str8. Wykluczyliśmy na turnie z jego range mocne made handy. Pytanie - co on ze swojego rangu na turnie betuje prawie w pot na riverze kompletującym str8
- nutsa - choć pytanie czy z nutsem nie betnąłby mniej coś koło 2,00-2,60 (pamiętając, że turna nie betował blisko pota, na river może niższym betem liczyć na value od Twoich słabych 2 par i wyindukowanie check/rasie bluff spazza)
- słabe 2 parki, które mu się skompletowały z jego wrapa (lub słabe 2 parki jakie już miał na turnie) raczej zagrałby check back,
- AA nie nietrafionym FD dobrze pasują do tego zagrania (szczególnie biorąc pod uwagę, że on ma PFR 5% więc często będzie miał AA), bo zamienia je w blef, bo obdstawia Cie na 2 parki lub nietrafiony FD (bo draw do nutsowego flusha ty miec nie mozesz, mocne 2 parki/sety byś check raisował flopa, combodrawa FD+wrap bys pewnie szedł na stacki na flopie)
- wszystko czego nie trafił na riverze - biorąc pod uwagę, że on widzi twój range tak jak napisałem w poprzednim punkcie, to mocnym betem wyrzuca Cię z wszystkiego - oczywiście oprócz nutsa, którego ty masz wystarczająco rzadko, aby jego trzeci barrel jako blef był opłacalny w long runie
Biorąc to wszystko pod uwagę i to, że aby call był opłacalny potrzebujesz byc dobry raz na 3 i jego wysoki AF postflop, to jest to marginalny call (bo on czesto tam ma AA) łamane na po prostu call =)
Po takiej analizie, biorąc pod uwagę, że b. często on tam 3 barrel odpala jako blef i ze czesto zamieniał bedzie tam Asy w blef, to NA WYZSZYCH STAWKACH rozważałbym check/raise bluff river
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Dla mnie fold preflop. Nie calluje tak slabych KK oop, bo mimo, ze pod wzgledem equity dobrze stoje na range BTN, to bedzie to mega ciezko grac oop bez inicjatywy postflop i tam sadze, ze popelnisz czesciej drozsze bledy niz foldujac pf. Oop zalezy mi na jakiejkolwiek grywalnosc reki, zebym mogl sporo donkbetowac, ch/r, barelowac.

Na flopie jesli koles nieduzo cbetuje, to ja donkbetuje, bo ten board bardzo dobrze trafia nasz calling range z blindow i nie sadze, zeby on tam lightowo cbetowal. Bedzie cbetowal rece, ktore i tak sprawdzaja nasz donkbet, natomiast z wieloma slabszymi za darmo zrealizuje equity.

W turnie tak jak pisze dewast mi sie podoba ch/r, bo on nie betuje tak nisko setow i top two (ani najczesciej zadnych dwoch parek), wiec jesli to zabierzemy mu z range to nasza sytuacja wyglada bardzo dobrze -> mnostwo FE i sporo pot equity.

na river zalezy od przeciwnika. Na agresywnego moge ch/c, bo jest busto KJ, fd + blokujesz troche J9 trzymajac jopka. Na wiekszosc graczy na tych stawkach gram ch/f, bo taki sizing river z doswiadczenia widzialem z nutsem.

Dewast,

ze czesto zamieniał bedzie tam Asy w blef

Zamiana Asow w blef na jego miejscu na river jest bez sensu i jest to ewidentny leak:

a) calling range z blinds = wysokie karty
b) zamiana w blef AA = wyrzucanie dwoch par
c) top two nie graja ch/c flop i turn, natomiast kombinacje innych dwoch par jest jest malo
d) jest busto flush i KJ, wiec dwie pary beda nas bardzo czesto bluffcatchowac

Odpowiedz
Cytat