Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO 10 Zoom AQJ5ss

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
FLPII
PokerStrategist

PokerStars Zoom Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($17.28)
SB ($7.37)
BB ($10)
Hero (UTG) ($17.36)
MP ($33.79)
CO ($4.79)

Preflop: Hero is UTG with J, Q, A, 5
Hero bets $0.35, 2 folds, Button calls $0.35, SB calls $0.30, BB calls $0.25

Flop: ($1.40) 7, A, 4 (4 players)
SB bets $0.20, BB calls $0.20, Hero raises to $1.65, Button calls $1.65, SB calls $1.45, BB calls $1.45

Turn: ($8) J (4 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $3.82, Button calls $3.82, SB calls $3.82, BB calls $3.82

River: ($23.28) 9 (4 players)
SB checks, BB checks, Hero checks, Button bets $8, SB calls $1.55 (All-In), 1 fold, Hero folds

Total pot: $26.38 | Rake: $1.19

Results:

Spoiler

Button had 6, 5, 3, 8 (high card, Ace).
SB had 7, 4, 10, 5 (two pair, sevens and fours).
Outcome: SB won $25.19

Totalnie zgłupiałem w tym spocie. Pre std. Flop jakieś mini donk bety dostałem to zagrałem solidny rise i ... o dziwo cała 4 zagrała call. Pula zrobiła się solidna w grze 5 osób ... co oni mogą mieć? :f_eek: Gram bet za około połowę puli bo nie chcę się comitować. Szczególnie, że za mną jest z pozycją deep stack. River raczej blank, ale teoretycznie dopełnia randomowe 8T ... no i zoastają jakieś niskie sety których nie risowali. Gram check bo to co mnie bijo bije mnie nadal, a od słabszych typu nietrafione drawy juz nie dostane value. Gram więc check tak jak cały stół ... oprócz deepa, który gra jakiś dziwny bet. Short oczywiście sprawdza, a ja jestem w kropce. W końcu kto gra blef na river w 5-way pocie gdzie w zasadzie dwa shorty sa scomitowane i tak czy siak zagraja call. :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
variat
Oldschool Grinder

pf spoko

Na flopie zdecydowanie gram tylko call tego mindonka, bo jakby nie patrzec w 4way pocie ja mam tylko pare A z Q kickerem i bd fd - to absolutnie wszystko. Raisujac flopa pewnie nie wywalisz ich z rozdania, bo jeden tam na bank ma jakiegos str8 drawa, a drugi moze miec jakies 2 pary albo A i 3 zywe. Twoja reka jest tak naprawde tak slaba w 4way pocie, ze ja gram tutaj tylko call flopa i szukam swojego bd fd albo 2 par. Nie chce budowac puli z czyms takim w familiadzie.

Na turnie na pewno wiekszy sizing jesli juz raisowales flopa i spadla taka karta. Teraz masz bardzo czesto najlepsza reka (mimo wszystko jesli znalazlbym sie w tym spocie, to tak samoj jak Ty nie czulbym sie komfortowo, bo board Axx to board, gdzie fisze moga z setami gram ostroznie i na turnie bedzie zaskoczenie jak ktorys pokaze 44). Na turnie gram jakies 6$ bet bo musze chronic swojej reki i brac value, bo tam jest masa str8 drawow, A4, A7 + otworzyl sie bd fd + moga miec rece typu AKQ.

River to dla mnie konsekwencja za rowno niepotrzebne raiseu na flopie i za malego betu na turnie. Niby spada karta kompletujaca jakiegos runer runera ale w 4 osoby to spokojnie ktorys z nich to moze miec i nie ma sznas, zeby to dokladnie okreslic. Ja gram ch/f, dlatego ze w 4way pocie nikt nie zabetuje tam gorszej reki od Ciebie.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
FLPII Autor wątku
FLPII
PokerStrategist

Na T musiałbym zagrać za $7 bo jeden z shortów tyle ma. Grając zaś za tyle w zasadzie prowokuję o to by wszyscy no może poza deepstackiem zagrali call ze względu na wysokość puli, jeśli mieli jakiekolwiek drawy. I w gruncie rzeczy na river tak czy siak muszę to już wrzucić.

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Masz duzo racji w tym co mowisz i mi sie tez nie tak bardzo podoba betowanie tam za tyle BB zwlaszcza, ze z jednym jestem deep, ale to jest konsekwencja raiseowania flopa, co moim zdaniem bylo niepotrzebne. A dlaczego? Dlatego, ze raisujac flopa tak nigdy nie dostaniesz folda pewnie, bo ktos tam ma str8 drawa albo 2 pary. Na turnie trafiasz najlepsza karte i boisz sie betowac.... - to nie ma sensu.

No na turnie zdaje sobie sprawe, ze oni maja wlasnie tyle w stacku. Gdyby nie deepstack to na turnie mialbys juz latwy shove za ich stacki, bo najczesciej masz najlepsza reke... tylko ten gosc, z ktorym jestes deep jest tu problemem.

Podsumowujac kluczowy dla mnie jest flop, zeby nie budowac duzej puli, a jesli chodzi o turna tak jak zagrales, to ja mimo wszystko mysle, ze musimy betowac wiecej , bo najczesciej masz najlepsza reke i musisz jej chronic.

Na river w HU albo co najwyzej w 3way mialbys tam ch/c, bo wszystkie oczywiste drawy sa busto, ale w 4way nie spodziewam sie, ze ktokolwiek bedzie blefowal i zabetuje tam po prostu runer strita.

Odpowiedz
Cytat