Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A6T3ds PLO10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
192 Wyświetlenia
isioveb
Oldschool Grinder

iPoker - $0.10 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 3 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: $24.82
BB: $6.72
Hero (BTN): $14.11

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has T♦ 3♦ 6♥ A♥

Hero raises to $0.25, SB raises to $0.85, fold, Hero calls $0.60

Flop: ($1.80, 2 players) 4♥ 6♦ A♠
SB bets $1.35, HERO ??

vs unk

PF: To chyba nie jest ręka do spasowania do 3b? Co prawda strasznie rozstrzelona, ss do A bym pasował, ale ds call?

F: 2 parki i cbet. Co tu grać r/f? - on tu nic nie trafia, poza AA, na które mamy blockera. Z drugiej strony co byśmy tu repowali? Ogarniety gracz mółgłby tutaj zagrać 4b, repując AA? - Wie, ze my grając call jego 3B PF nie mamy AA.

call? - on pewnie będzie dalej chcial repować seta AAA na T więc chyba nie ma sensu tak grać. Na jakiegoś rega, który mało 3betuje oop, to byłby easy fold?

+ ogólne pytanko. Do ilu standardowo raisowac postflop 3x jego zagranie czy pot? Zależy to od boardu? Bez drawów gramy 3x, a broniąc się przed drawami pot?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
variat
Oldschool Grinder

No ja na pf nie spasuje ip Axxx ds, wiec call dla mnie ok.

Flop duzo zalezy wlasnie od info jak duzo on 3betuje. Na agresywnych gosci, ktorzy 3betuja te 8% to ja bede na flopie wrzucal stacka, bo jesli on sie stackuja na flopie AA i jakimis AK + zywe to bede mial niecalego flipa (AA bedzie mial mniej niz raz na 5 razy), a sporo rak po prostu zagra tam b/f, bo nie trafi tego boardu.

Na unka niebardzo podoba mi sie wrzucenie stacka na flopie, bo duza czesc graczy jednak 3betuje na micro glownie AA i nie znajac jego 3betu ja bym gral tylko call.

Jesli chodzi o gre na turnie, to ja mam troche innde doswiadczenie szczerze mowiac. z Moich obserwacji wynika, ze board Axx to nie jest board, ktorzy gracze chetnie barelluja, nawet Ci agresywni. W 3b pocie byc moze odrobine czesciej ktos moze barelowac, bo moze dorobic sobie teorie, ze bedziesz floatowac, jesli on duzo 3betuje, cbetuje itd. Mimo wszystko zdecydowana wiekszosc graczy po prostu zagra Ci tu raz cbeta, pozniej postawi Ci na Axa i odpusci. Na pewno nie sadze, zeby ktos myslal w sposob, ktory opisales, czyli: 'ok, bede repowal AA i go zrzuce z Ax', predzej jesli ktos moglby tu barelowac jako blef to ''gosc floatuje, wiec poprawie na turnie'. Tak mi sie wydaje po tym, co widze na stolikach.

No na pewno zalezy od boardu ile raisowac/3betowac itd, ale zalezy rowniez od przeciwnika. Na bardzo agro mniejszy raise jest fajny, bo on moze zagrac 3b bluff spazz.

Odpowiedz
Cytat