Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK56ds

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
220 Wyświetlenia
tematznany
Oldschool Grinder

Poker Stars, $0.05/$0.10 Pot Limit Omaha Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $11.32 (113.2 bb)
BB: $11.26 (112.6 bb)
Hero (MP): $10.05 (100.5 bb)
CO: $13.04 (130.4 bb)
BTN: $19.20 (192 bb)

Preflop: Hero is MP with 5 6 K K
Hero raises to $0.35, CO raises to $1.10, 2 folds, BB calls $1, Hero calls $0.75

Flop: ($3.35) T J 6 (3 players)
BB checks, Hero checks, CO bets $3.05, 2 folds

Results:

Spoiler

$3.35 pot ($0.14 rake)
Final Board: T J 6
BB mucked and lost (-$1.10 net)
Hero mucked 5 6 K K and lost (-$1.10 net)
CO mucked and won $3.21 ($2.11 net)

przeciwnik 500hands:
36/22/5.3/cbet_67

Po cbet pot przeciwnik nie ma raczej miejsca na fold obstawiam go na AA+FD,JJ, może AAJT.
Nie mam nutsowego koloru, jeżeli bym miał to grałbym pewnie donkbetpot/call, albo ch/r AI.
Nie wiedziałem jak rozegrać rękę, wolałem zrzucić skoro nie wiem co robić to zawsze lepsze wyjście.

Boże proszę moda o przeniesienie do działu oceny rąk.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kejsper
Legacy Member

Hej,

Preflop - przeciwnik zbyt tight 3betuje zebysmy mogli go profitowo 4betowac z nasza reka. Takze call jest tutaj optymalny.

Na flopie mamy kilka opcji:
- donkbet
- x/call
- x/raise

Zdecydowales sie na opcje x/call albo x/raise swoim checkiem a po pot cbecie przeciwnika nie widze sensu w grze x/raise dlatego, ze nie mamy tutaj folding equity. Patrzac na 3bet przeciwnika wydaje mi sie, ze zbyt czesto bedziemy grali z rekami typu AAJT, AA+nut fd zeby moc profitowo tutaj callowac. Do tego x/call nie jest idealnym zagraniem (nawet przy normalnym sizingu) dlatego, ze nie jestesmy w stanie w zaden sposob ograniczyc range'u przeciwnika = na turnie bedziemy mieli bardzo ciezkie spoty.

Najciekawsza opcja wydaje sie tutaj donkbet, ktory pozwoli nam uzyskac informacje o sile reki przeciwnika a takze ustalic cene rozgrywania naszego drawa i przejac inicjatywe w rozdaniu. Z pewnoscia tez donkbet na takim boardzie nie jest blefem i mozemy sfoldowac tutaj lepsza reke (AAT, itd) a takze dostac calla od rak gorszych. Problem pojawia sie gdy dostaniemy raise od przeciwnika bo musimy okreslic czy mozemy to profitowo callowac.

Jego raising range okreslam bardzo mocno na: AA+nfd, JJ, TT, QJT9, JT98, KQJT i mamy tutaj 35% takze uwzgledniajac nasze folding eq donkbet/call wydaje sie tutaj najlepszym rozwiazaniem. Do tego zwroc uwage, ze mozesz tutaj dostac calle od rak z ktorymi wygrywasz a ktore beda graly x behind w 3way 3bet pocie.

Mysle, ze rozdanie jest bardzo ciekawe i jakby ktos mial cos do dodania to z checia wyslucham :)

pzdr,
Kejsper

Odpowiedz
Cytat