Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

4567ss PLO10 - Zadanie

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
282 Wyświetlenia
Robbracing
Oldschool Grinder

PokerStars - $0.10 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (CO): 210.4 BB
BTN: 39.5 BB (VPIP: 30.71, PFR: 5.81, 3Bet Preflop: 7.22, Hands: 242)
SB: 216 BB (VPIP: 38.24, PFR: 19.61, Hands: 103)
BB: 97.5 BB (VPIP: 40.60, PFR: 22.56, Hands: 133)
UTG: 100 BB
MP: 124 BB (VPIP: 64.29, PFR: 14.29, Hands: 14)

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 7♥ 4♦ 5♦ 6♣

fold, MP calls 1 BB, Hero raises to 4.5 BB, BTN calls 4.5 BB, SB calls 4 BB, fold, MP calls 3.5 BB

Flop: (19 BB, 4 players) A♦ 6♠ Q♣
SB checks, MP checks, Hero checks, BTN checks

Turn: (19 BB, 4 players) 7♠
SB bets 15 BB, fold, Hero calls 15 BB, BTN calls 15 BB

River: (64 BB, 3 players) 7♦
SB checks, Hero checks, BTN bets 20 BB and is all-in, SB calls 20 BB, Hero ??

Flop: uznałem że nie ma sensu cbetować w trzech graczy, chociaż flop powinien bardzo dobrze trafiać w mój zasięg i nie ma zbyt wielu draw'ów.
Turn: tu chyba powinien być fold? Liczyłem że SB ma A+draw ale to i tak byłbym niewiele z przodu do tego short na BTN mógł się odwinąć.
River: spada dla mnie lucky river, SB gra check/call - więc raczej nie ma lepszego fulla, dlatego chyba powinien raisować? ale byliśmy 200bb deep i gdybym dostał reraise miałbym mega ciężki fold

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kejsper
Legacy Member

Hej,

Napisane przez Robbracing
bardzo dobrze trafiać w mój zasięg

Zakres? Zasieg jest w komorce :)

Wracajac do rozdania.

Preflop ok.

Na flopie check w 4 way pocie - standard. Nie mamy tutaj folding eq, czesto dostaniemy x/raise i mamy slaba reke. Jednoczesnie mozemy sie wzmocnic na turnie wiec nie ma co kombinowac.

Na turnie nie jestem w stanie zrzucic 2 par+oesd dlatego, ze:
- BTN na flopie zagral check wiec nie moze teraz zagrac raise na karcie ktora niewiele zmienia (nutsy takie same)
- mamy outy na polepszenia, ktore bedzie betowal przeciwnik (6, 7, 3)

Na river zdecydowanie po checku sb gram bet za jakies 40-50bb dlatego, ze:
- BTN najczesciej zagra tutaj x back dlatego, ze po callu na turnie mozemy go obstawic na drawy ktore tutaj sa missed. Bardzo rzadko od niego dostaniemy raise bo nie jedyne 2 pary, ktore moze miec, ktore tutaj nas bija to Q7
- Niezaleznie od sizingu powinnismy tutaj dostac calla od AQ a byc moze od Ax ktore betowal SB
- betuje mocno bo i tak bedziemy musieli zrzucac do raise'a wiec wole dostac wiecej value od calling range'u przeciwnikow.
- nie chce sie znalezc w spocie w jakim sie znalazles - albo masz ciezki call do pot beta BTN (hero call> fold) albo callujesz z poczuciem tracenia value ale nie mozesz raisowac bo znajdziesz sie w dziwnym spocie po 3becie przeciwnika.

Mimo wszystko po jego becie za 1/3 bylbym za raisowaniem do 50-60bb i licze tutaj na call przciwnika z rekami typu 987x, KJT7, itd

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Gratulacje!
Udało Ci się dotrzeć już prawie do samego końca!

Więc wiesz już jak szukać pokerowych informacji na forum, poznałeś zasady obowiązujące wszystkich kamratów, oraz wiesz jak analizować z innymi ciężkie pokerowe spoty.

Twoja droga nie była łatwa! Ostatni krok jest już jednak formalnością _smile:

Spoiler

Cofnij się do samego początku.

Ach! No tak! Są już precyzyjne informacje.

Wiadomo już, że skrzynia odsłoni się, tam gdzie na forum kamraci wypoczywają po grindzie - bawiąc się i grając! Data?

Siódmego grudnia około godziny 16.55-17.00 (co za szczęście! los sprzyja też graczom turniejowym!).

Zapamiętaj kod i postaraj się ją otworzyć przed innymi!

Powodzenia!
:pokerface:

Odpowiedz
Cytat