Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AAJ4ss

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
193 Wyświetlenia
AmorPL

Witam.

PokerStars - $0.02 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): 109 BB
BB: 100 BB
UTG: 51 BB (VPIP: 45.71, PFR: 27.14, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 71)
CO: 269 BB (VPIP: 40.00, PFR: 36.67, 3Bet Preflop: 25.00, Hands: 30)
BTN: 75.5 BB (VPIP: 81.25, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 16)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♥ A♠ J♥ 4♣

UTG raises to 2 BB, CO raises to 3 BB, BTN calls 3 BB, Hero raises to 13 BB, fold, fold, CO calls 10 BB, fold

Flop: (32 BB, 2 players) 5♦ 2♦ K♥
Hero bets 20 BB, CO calls 20 BB

Turn: (72 BB, 2 players) Q♠
Hero bets 69.5 BB, CO raises to 139 BB, Hero calls 6.5 BB and is all-in

River: (224 BB, 2 players) 8♠

PF: Myślę, że standard.

F: CBet myślę, że standardowy choć wydaje mi się, że powinienem nieco podnieść sizing.

T: Chyba zagrałem nieco zbyt agresywnie. Powinienem być chyba nieco bardziej świadomy, że gościu może tu mieć dwie pary.

A wy co myślicie?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kejsper

Hej,

preflop jak dla mnie call bylby lepszy - te asy nie sa jakies super, prawdopodobnie bedziesz gral multiway pota poprzez 3beta ludzie postawia Cie na dokladnie taka reke jaka masz. Jesli zagrasz call to sila Twojej reki bedzie ukryta i mozesz duzo wiecej zarobic grajac top set vs 2nd set, nut flush vs gorsze flushe, itd. 3bet nie jest jakis bardzo zly ale wolalbym bedac OOP grac tylko flat call. IP AAss bede 3betowal pewnie 80% czasu.

As played - jak sie okazalo udalo Ci sie doprowadzic do puli HU i trafiasz dosc korzystny dla siebie board (over para + gut shot). Cbet jest tutaj wskazany - chcesz wyciagnac value od flush drawow, par, itd. Nie ma tu jednoczesnie wiele 2 pair hands dlatego, ze board jest suchy.

Na turnie gram tak jak Ty. Ponownie chcesz wyciagac value od tych samych rak co na flopie, teraz doszedl kolejny draw i mysle, ze ludzie beda tutaj stackowali rece typu KJT, K+fd, czy oesd+fd. Jednoczesnie nie masz nic przeciwko jesli uda Ci sie sfoldowac slabszego flush drawa czy pare 5 (dalej maja na Ciebie equity - wyrzucajac je z rozdania zarabiasz).

Nie mozesz tutaj byc results oriented - faktycznie Q trafia w range rywala i moze on czasami pokazac Ci 2 pary ale oprocz over pary masz tutaj kolejnego gut shota i zwroc uwage, ze Twoja reka vs KQ ma tutaj okolo 39% equity. Jesli zagrasz check wszystkie rece, ktore wymienilem wczesniej zagraja check back (tracisz value, dajesz drawowac za darmo) a 2 pair hands beda betowac i jesli sfoldujesz to POPELNISZ BLAD (masz wystarczajace equity).

Mimo naszej rozbieznosci w decyzjach preflop to postflop reke zagrales poprawnie.

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat