Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Super Knockout 11$, AA

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
2,321 Wyświetlenia
Zbiru

Siema!

PokerStars - $5+$5+$1|50/100 Ante 10 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP+2: 3,135 (VPIP: 42.86, PFR: 28.57, 3Bet Preflop: 33.33, Hands: 7)
CO: 962 (VPIP: 30.00, PFR: 25.71, 3Bet Preflop: 10.00, Hands: 40)
BTN: 4,447 (VPIP: 17.24, PFR: 3.45, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 29)
SB: 4,550 (VPIP: 30.43, PFR: 13.64, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 23)
BB: 2,325 (VPIP: 11.25, PFR: 6.41, 3Bet Preflop: 1.69, Hands: 162)
Hero (UTG): 4,469
UTG+1: 5,146 (VPIP: 48.65, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 11.76, Hands: 37)
MP: 2,530 (VPIP: 8.00, PFR: 8.45, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 75)
MP+1: 2,750 (VPIP: 7.69, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 13)

9 players post ante of 10, SB posts SB 50, BB posts BB 100

Pre Flop: (pot: 240) Hero has A♠ A♥

Hero raises to 200, UTG+1 calls 200, fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold

Flop: (640, 2 players) T♣ 4♥ 5♣
Hero bets 364, UTG+1 calls 364

Turn: (1,368, 2 players) A♣
Hero checks, UTG+1 checks

River: (1,368, 2 players) 9♣
Hero checks, UTG+1 bets 800, fold

Spoiler

UTG+1 wins 1,368

Po jego callu na flopie obstawiam go najczęściej na FD. Tx wydaję mi się, że prędzej by mnie raisował na tym flopie patrząc po jego statach, bo bardzo agresywny. Na turnie zdecydowałem się na pot control z zamiarem callowania większości riverów. No, ale niestety spadła na R fatalna karta i średnio widzę sens callowania, chyba najczęściej on tu trefla ma. Wiadomo, że taki typ często może też tu odpalić pure blef, albo zamienić Tx z flopa w blef widząc, że board mi nie odpowiada. Strasznie weak mi się wydaje to pasowanie asów, ale może to jest dobry fold? Niełatwo się zrzuca asy, a co dopiero seta, ale tu board wyjątkowo nieprzyjazny...
Tak sobie teraz myślę, że mogłem po prostu odpalić 2 beczkę, może wiedziałbym więcej gdzie jestem w rozdaniu, może zrzuciłbym go z większości crapu, no i w końcu złapałem seta, więc mam dalej outy na R, nawet on ten kolor trafił. Tylko pula się wtedy robi już duża i wtedy co, jak:
1) Dostaję raise na tym T? Raczej koniec przygody, bo zakładając, że nie blefuje i ma wówczas tylko flushe, to oddsy mi się nie będą zgadzać, chyba, że zagram bet za pół puli i np. dostanę min.rasie. Wtedy chyba mógłbym się jeszcze pokusić na call i zobaczyć co spadnie na R.
2) Podbijam T i na riverowym blanku check/call na mały bet, check/fold na duży. Jak na R spada taka karta jak tutaj to chyba od razu check/fold.

Jak byście to rozegrali? I co myślicie o tych wszystkich rozkminach?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
wikput

Moim zdaniem. Trafiasz na gościa, który wtepnie wygląda na takiego co gra pół talii. Obstawienie go na turn na flusha to lekka paranoja; masz tu prostego valuebeta od Tx, 67, parek (łącznie z setami), nielicznych Ax i jego rąk z jednym treflem, ktore sobie callnal na flopie. W załozeniu gram tu bet , bet, bet. Na tym riverze gram x/fold.

Odpowiedz
Cytat
Zbiru Autor wątku
Zbiru

No niby gra prawie pół talii, ale w to się wliczają jego wszystkie limpy, a tu mimo wszystko poszło podbicie ode mnie z UTG, więc aż tak szerokiego range nie będzie miał wedle stat. VPIP. Tak czy inaczej rzeczywiście mam valuebeta od tony jego ch** range'u, chyba zbyt results oriented ostatnio jestem, bo ciągle wpadam pod uzupełniające się flushe i wszędzie je widzę :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Jose696969

Ja mimo wszystko betuję na turn, zakładanie, że trafił kolor - cóż, mógł, ale szanse na to są jednak nie aż tak duże.

Odpowiedz
Cytat
Wronx93

Pre: Lubie tutaj ze 100% swojego zakresu grac minimalnie ponad 2x ( osobiscie uzywam 2.5x, zeby nie dawac blindom jakichs super oddsow)
Flop: Tez pare zetonikow ( tak z 50 wiecej ) dla value bym dorzucil ale to taka kosmetyka juz :f_biggrin: Bo Tx i flushy i tak nie wyrzuci. A tego typu gracz najprawdopodobniej nie przejmuje sie zbytnio sizingami ( przynajmniej dokad nie zaczynaja one dziwnie wygladac), oprocz Tx i flushy, tez masz value jeszcze od jakiegos 67, setow i pocketow
Turn: Wszystkie flushe trafiaja, 67 bez fd missuje, pockety płaczą ( zanim widza Twoj check), Tx- to samo co pockety( no chyba ze jakims cudem ma AT, ktore pewnie tutaj bedzie chcial stackowac), z ta roznica ze czesciej moze lapac tutaj niezlego flush drawa, lub nawet nutsowego, wiec od tego value napewno jeszcze sciagniesz, sety maja idealna okazje zeby sie postakowac. Ja na tym turnie wale sporego beta dla protekcji i value od jego silnych drawow i setow.
River: Ciezka rozkmina. Po tej linii, ktora opisalem i sizingach jakie bym zastosowal na riverze znajdujemy sie z ok. 28bb left, gdy w pocie mamy juz 36bb~. Mysle ze jakis niewielki bet/fold na river za ok 1/3 pota, da nam odpowiedz gdzie dokladnie jestesmy - na raise nie mamy czego szukac i mowi sie trudno. Nadal ma pare gorszych rak, ktore czasami calluja. Sety nadal moga callnac, moze tez zlapac 2 pare jesli floatowal jakiegos Ax'a na flopie bez flusha - Aj itp. ( chociaz bardzo malo mozliwa opcja, zakladac ze moze tam miec Ax, skoro 3 asy juz mamy w rozdaniu i do tego zeby z tym tam jeszcze doszedl do rivera z Ax bez fd), z reszta range'u raczej gra fold lub raise.

Swoja linia ewidentnie dajesz mu do zrozumienia ze nie masz flusha, jakbys napisal to na czacie to byloby mniej oczywiste. :fouet:

Odpowiedz
Cytat
McBurak

rotfl, "jest aggro, wiec top parke bedzie raisowal, a fd nie", dobry tok myslenia

Odpowiedz
Cytat
Durwal

Hej,

na takiego gość barrel turn - jest tam dużo value. Ten river to jest x/f, nie spodziewam się, żeby on tam jakieś shodown value zamienił w bluff.

Odpowiedz
Cytat