Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QJs 2.500/5.000 ante 600

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
244 Wyświetlenia
jurata
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

2500/5000 No-Limit Hold'em (9 handed)

Seat 1: Jurata_PL (183,628)
Seat 2: BestInShow236 (102,408)
Seat 3: Dart99111 (127,193)
Seat 4: camshafta (267,264)
Seat 5: joshpandey (69,676)
Seat 6: FelipeSolano (29,250)
Seat 7: pajoba (185,684)
Seat 8: jaonn (96,624)
Seat 9: teegeemontana (51,338)

Preflop: Hero is SB with J:h, Q:h.
UTG1 calls, 3 folds, MP3 calls, 2 folds, Hero calls, BB checks.

Flop: (4 SB) T:h, K:h, J:c (4 players)
Hero checks, BB checks, UTG1 checks, MP3 bets 13.500, Hero raises 35.000, BB folds, UTG1 3-Bets All In(127,193), MP3 caps, Hero calls.

w turnieju pozostalo okolo 130 osob z 3900
moja pozycja okolo 50 miejsca

chcialbym zapytac czy to byla dobra okazja i reka do squeez-u ??
teraz tak sie zastanawiam na spokojnie czy to naprawde byl dobry board dla mnie do wsadzenia staka po tym zagraniu all in od utg ?
podczas akcji dlugo sie nie zastanawialem bo gdy zobaczylem ten flop to wiedzialem ze wsadzam wszystko

7 odpowiedzi
MarioAK
PokerStrategist

Masz monster draw i na takim flopie myslisz tylko jak najszybciej wsadzic stacka.

Jak dla mnie easy ship da moniez, nawet przeciwko setowi (TTT, KKK) masz 45%, w tzw. doopie jesteś przeciwko A :heart: Qx (czyli gotowemu straightowi), ale nawet wtedy masz 38%. Nie patrz na wyniki, fold byłby tutaj bardzo weak.

jurata Autor wątku
jurata
Oldschool Grinder

tylko all in od utg wyglada bardzo mocno i dochodzi do tego pytanie czy nie powinienem w tej sytuacji pre flop zrobic squeezu ??

darogiovanni
Oldschool Grinder

a masz jakies staty,ready na gracza limpujacego z UTG ?
bez statow to ciezko to okreslic
a na flopie to nawet sekundy bym sie nie zastanawial

jurata Autor wątku
jurata
Oldschool Grinder

skoro takie zainteresowanie tym rozdaniem to wkleje ponizej jego wynik

Preflop: Hero is SB with J:h, Q:h.

Flop: (4 SB) T:h, K:h, J:c (4 players)

Turn: (49.9705 BB) 8:h (0 players)

River: (49.9705 BB) T:s (0 players)

pajoba shows 7 :heart: A :heart:
Jurata_PL shows J :heart: Q :heart:
Dart99111 shows T :club: K :diamond:

teoretycznie moje auty mogly wygladac tak: 2x J , 4x 9 , 4x A, 7x :heart: = 17
a tak naprawde na turnie juz mialem tylko 9 :heart:

pyszalek
BlackMember

Wg. mnie ciezko powiedziec czy miales zrobic squeeze preflop czy nie tylko po tym rozdaniu. Liczy sie to jacy byli gracze ktorzy przed Toba zlimpowali i jaki Ty miales image ?
W tej fazie to jest decydujacy czynnik. M jest dosyc wysokie, wiec sqeeze nawet jezeli by sie nie udal nie bylby tragedia. Choc na flopie, o ile by taki wypadl easy shove.

Generalnie QJs to karta ktora czesto gra sie multiway poty. Zgodnie ze strategia smallball powinnienes tylko scallowac i shipowac na takim flopie :) Ja doradzam jednak mixowanie gry i nie granie smallballa przez caly turniej :P Faza turnieju w ktorej sie znajdowales az do FT jest idealna do zgarniania dead money i w ten sposob budowania stacka szczegolnie jezeli masz pasywne blindy gdy jestes na buttonie. Anyway wp.

simon1989
BlackMember

Napisane przez pyszalek
Wg. mnie ciezko powiedziec czy miales zrobic squeeze preflop czy nie tylko po tym rozdaniu. Liczy sie to jacy byli gracze ktorzy przed Toba zlimpowali i jaki Ty miales image ?
W tej fazie to jest decydujacy czynnik. M jest dosyc wysokie, wiec sqeeze nawet jezeli by sie nie udal nie bylby tragedia. Choc na flopie, o ile by taki wypadl easy shove.

Generalnie QJs to karta ktora czesto gra sie multiway poty. Zgodnie ze strategia smallball powinnienes tylko scallowac i shipowac na takim flopie :) Ja doradzam jednak mixowanie gry i nie granie smallballa przez caly turniej :P Faza turnieju w ktorej sie znajdowales az do FT jest idealna do zgarniania dead money i w ten sposob budowania stacka szczegolnie jezeli masz pasywne blindy gdy jestes na buttonie. Anyway wp.

Nic dodać nic ująć.

Tak naprawdę UTG może mieć i AA i mnie tot tutaj w ogóle nie zdziwi. JEgo zakres ciężko tutaj jednoznacznie określić a Ty masz outy na wszystko. Nawet jak ma seta/dwie pary to masz idealną rękę przeciwko niemu bo masz outy na wszystko. Nie możesz po włożeniu takiej ilości żetonów tutaj spasować po shove od utg bo tak jak mówię on tutaj może mieć np AA i masz znakomite eq vs. jego range.